Ratnici ”putem tipkovnice”: Indijci i Kinezi ”ratuju” na internetu, objavljujući različite videozapise jedni o drugima

Kamioni
7 komentara

Slijedi ažuriranje vijesti o sučeljavanju Indije i Kine u regiji Ladakh, koja traju više od mjesec dana. Sukobi između ove dvije države prošlog mjeseca bili su tema mnogih portala i medijskih izvora. Ono o čemu se nije puno govorilo jest ozbiljan rat između azijskih divova, koji je iz minute u minutu postao sve žustriji na Twitteru.

Video kineskih vojnih kamiona i džipova kako glatko lebde na nečemu što izgleda kao ledena površina, prije parkiranja u apsolutnoj simetriji postao je javno dostupan na društvenim mrežama.

Isječak koji je na svojoj internetskoj stranici izvorno objavio kineski časopis People’s Daily, trebao je služiti prikazivanju sposobnosti vozača kineske vojske.

Neki Indijci, međutim, nisu bili zadivljeni.

Reagirajući na kineski video, dio Indijaca počeo je objavljivati videozapise u kojima se vidi vožnja, parkiranje, pucnjava i sve druge vrste vještina, za koje su sposobni njihovi zemljaci. Isječci koje su objavili Indijci također imaju duhovite naslove, od kojih su neki smiješni, dok bi se neki mogli smatrati i poprilično uvredljivima.

Od traktorskih trikova na farmi do zavezanih indijskih vojnika koji su u roku od nekoliko sekundi sastavljali puške i vozila, korisnici interneta iz Indije pomislili su: “Parkirajte koliko god želite, naša djeca izvode ove trikove na našim lokalnim sajmovima zabave”.

 

 

U međuvremenu, kineski državni dnevnik Global Times nedavno je na Twitteru podijelio video na kojem se vidi kako kineski vojnici, koji su postavljeni na liniji stvarne kontrole (LAC) izvode svoje “treninge spavanja”. Na snimci, s vodenim žigom TikToka, prikazana je skupina kineskih vojnika koji su spavali s punim naoružanjem, nakon čega su se u sekundi probudili i krenuli u akciju, nakon što su osjetili da im netko uzima oružje.

Zbog sukoba koji su se nedavno dogodili između ove dvije vojske, neki su se Indijci u svojim videozapisima željeli našaliti s kineskim vojnicima, nazivajući ih ”Tik-Tok vojskom”.

U noći između 15. i 16. lipnja, indijske i kineske postrojbe sukobile su se u Ladakhu, što je dovelo do smrti 20-ak indijskih vojnika. Nakon teških borbi, dvije su strane vodile nekoliko slijedova pregovora, koji bi trebali dovesti do smirivanja napetosti koje su nastale u spornoj regiji te su odlučile odustati od daljnjih sukoba i bilo kakvih potpirivanja napetosti.

indo-kineski sukobiLAC
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
fićo
3 godine prije

Ko se najviše raduje sukobu svojih bivših kolonija?

MatijaVZHR
3 godine prije

Bolje da ratuju na Twatteru nego na terenu. Kad bi barem svi tako. Ali mi moramo u nedjelju na teren, u što većem broju. Inače smo u problemima, većim nego do sada. Ako ŽELITE: – još COVID-1984 farse – vladavinu neustavnih “stožera” – TV prijetnje dražesne Alemke Markotić – još iseljavanja iz Hrvatske – propast gospodarstva i novu krizu – teroriziranje malih i srednjih tvrtki i obrtnika od strane porezne uprave – obavezno cijepljenje za sve, i staro i mlado, svime i svačim, svake godine – vrlo restriktivne kvazizelene politike sa velikim povećanjem cijena i smanjenjem dostupnosti goriva i plina što će dovesti do enormnog povećanja troškova života i održivosti samog života – totalitarnu kontrolu kretanja, druženja, trgovanja i mišljenja – redukciju populacije – prihvat ilegalnih imigranata povezanih sa Al-Qaidom ili ISIL-om te islamskim radikalnim i kriminalnim organizacijama i njihovo naseljavanje po hrvatskim ispražnjenim selima – vladavinu inozemnih nevladinih organizacija… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Propagandni rat

Nekdo.
3 godine prije

“Indijci i Kinezi ”ratuju” na internetu, objavljujući različite videozapise jedni o drugima”

A tekst navodi kako objavljuju svaki o svojima, a ne jedni o drugima?

posrodamus
3 godine prije

ovi su gori od balkannjerosa hehehehe

marina rose
3 godine prije

Pozdravljeni, gospod in gospa
Ponudba posojila med resnim posameznikom in Poštenim.
Jaz sem posameznik, ki odobrim posojila v razponu od 5.000 EUR do 30.000.000 EUR vsem, ki lahko izpolnjujejo pogoje za 2% obrestno mero.
E-naslov: [email protected]  

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI