Reakcije na likvidaciju generala Sulejmanija: „SAD su otvorile vrata pakla“

Reakcije na likvidaciju generala Sulejmanija - SAD su otvorile vrata pakla
191 komentar

Kao što smo izvijestili, noćas polije tri sata po ponoći je u blizini zračne luke u Bagdadu ubijen zapovjednik Quds snaga Iranske revolucionarne garde, general Qassem Sulejmani, a s njim i njegov najbliži prijatelj u regiji, dozapovjednik Hashd Al-Shaabi armije, Abu Mahdi Al-Muhandis. Projektilima je pogođen konvoj automobila u kojima su bile mete i general i irački zapovjednik su poginuli na licu mjesta.

Vrijedi napomenuti da je akciju naredio Donald Trump, koju američki mediji nazivaju „osvetom“ za protjerivanje američkog veleposlanika iz Bagdada i raniji napad na bazu K-1 u Kirkuku u kojem je poginuo jedan američki državljanin koji je pod ugovorom radio za američku vojsku. I ovaj put je napad proveden bez obavijesti iračkih vlasti i čeka se odgovor Bagdada, gdje su najmoćnije frakcije u parlamentu već pokrenule inicijativu za protjerivanje američkih snaga iz Iraka za „neovlaštene napade u zemlji, bez dozvole premijera i Vijeća za nacionalnu sigurnost, što smatraju agresijom“.

General Sulejmani je bio u društvu, vjerojatno na povratku u Iran, također ključne mete američkog napada, Abu ja Al-Muhandisa, koji je viđen na dan demonstracija u blizini američkog veleposlanstva u Bagdadu i hitne evakuacije američkog osoblja i veleposlanika koju su, kako prenosi Reuters, proveli američki marinci. Trump nije mogao podnijeti ovo poniženje i verzija pentagona je da je po primitku obavještajnih podataka da su „visoke mete u konvoju“ osobno naredio napad. No, to bi na kraju mogla biti pogreška koja će SAD skupo koštati.

Likvidacija karizmatičnog generala i zapovjednika iračke šiitske armije je izazvala lavinu bijesa u Iranu i Iraku, što je razumljivo, obzirom na popularnost generala Sulejmanija među borcima „Osovine otpora“ od Libanona sve do Afganistana i Pakistana.

Ogorčenje je tim veće zato što je general Sulejmani na bojnom polju gotovo cijeli svoj život, negdje od sredine ’80-ih, kada je započeo karijeru u ratu protiv Iraka Sadama Husseina, sve do noćas. U jednom od rijetkih intervjua, kojeg je dao 2014., na posljednje pitanje novinara kako zamišlja raj, general je kratko odgovorio: „Za mene je raj tamo gdje se borim za domovinu.“

General Sulejmani: Čovjek uvijek korak ispred američke uprave i CIA-e

Moglo bi se reći da je ovo „osveta“ Trumpa, ali osveta nemoćnog bijesa predsjednika Sjedinjenih Država koji, gdje god da se kretao,koju god inicijativu da je poduzeo sa svojom upravom, general Sulejmani je bio korak ispred.

Ovo je bio jedini način da se ukloni vjerojatno najsposobniji vojnik i obavještajac šireg Bliskog istoka.

Ranije su u američki mediji naveli trojicu „velikana“ obavještajnih i vojnih operacija u regiji i među njih su svrstali bivšeg ravnatelja saudijskih obavještajnih službi Bandara bin Sultana, turskog ravnatelja nacionalne obavještajne službe Hakana Fidana i generala Qassema Sulejmanija.

Na Bandara bin Sultana ne vrijedi trošiti riječi i dovoljan je osvrt na „pobjede“ Saudijske Arabije. Nema niti jednog bojnog polja ili pokušaja destabilizacije u kojima je ostvario bilo kakav rezultat. Hakan Fidan je već druga priča, ali se i za njega ne može reći da je, osim u borbi protiv Kurda, zabilježio značajnije uspjehe u karijeri. General Qassem Sulejmani odlazi s pozornice s moćnom mrežom iranskih saveznika od Libanona preko Sirije, Iraka i Jemena sve do Irana i šire. Korak po korak, godinama, uspio je u Libanonu i Iraku političke snage koje su u prijateljski vezama s Iranom toliko ojačati da je bez njih nemoguće sastaviti vladu, a američki projekt s „Islamskom državom“ je iskoristio da ustroji i naoruža šiitske armije koje samo u Iraku broje do 150 000 boraca, dok je libanonskom Hezbollahu u Siriji pomogao da preraste u vojsku u svakom smislu te riječi, sposobnu za voditi ne samo taktičke, već i strateške operacije širih razmjera.

Reakcije Teherana

Na mučku likvidaciju generala vojske zemlje članice Ujedinjenih naroda, i to na teritoriju druge države, reagirali svi visoki dužnosnici u Iranu, ali i regiji.

Vođa Islamske revolucije ajatolah Sayyed Ali Hamnei je rekao da oni koji su ubili zapovjednika Quds snaga IRGC, generala Qassema Sulejmanija „čeka oštra osveta i da su se s ovim činom za njih otvorila vrata pakla“.

Ajatolah Hamnei je rekao da su “najokrutniji ljudi na zemlji ubili najčasnijeg zapovjednika koji se godinama hrabro borio protiv svjetskih zala i razbojnika”.

„Njegova smrt neće zaustaviti njegovu misiju, ali zločinci koji na rukama imaju krv generala Sulejmanija i ostalih mučenika napada u četvrtak navečer čeka oštra osveta“, dodao je vođa Islamske revolucije.

“Mučenik Sulejmani je ikona međunarodnog otpora. Svi pristaše otpora od danas su osvetnici”, rekao je ajatolah Hamnei.

“Svi prijatelji i neprijatelji moraju znati da će se sveti rat otpora nastaviti dvostrukom motivacijom, a definitivna pobjeda čeka one koji se bore na putu pravde“, rekao je ajatolah Hamnei.

“Odlazak našeg nesebičnog i dragog generala izaziva ogorčenje, ali stalna borba i konačna pobjeda zagorčat će život ubojicama i zločincima”, dodao je.

U svojoj izjavi, Vođa je uputio sućut iranskoj naciji i obitelji generala Sulejmanija, te proglasio trodnevnu nacionalnu žalost.

Rohani: „Ova likvidacija samo pokazuje razinu njihova očaja“

Iranski predsjednik Hassan Rohani najoštrije je osudio napad i rekao da će atentat na Sjedinjenih Država Iran i ostale slobodne nacije natjerati da još odlučnije ustraju u svojoj borbi protiv Washingtona.

“Ubojstvom velikog zapovjednika islama i Irana, generala Qassema Sulejmanija, zajedno s nekim od njegovih drugova, posebno velikog borca Abu Mahdija Al-Muhandisa, agresivni i zločinački SAD probio je srce cijele nacije Irana i regionalnih naroda“, rekao je predsjednik Rohani.

„Ali ovo ubojstvo je udvostručilo odlučnost velikog iranskog i drugih slobodnih naroda da se suprotstave i odupru se pretjeranim zahtjevima Sjedinjenih Država i brane islamske vrijednosti”, dodao je.

“Nema sumnje da je ovaj kukavički i zli potez još jedan znak američkog očaja, nesposobnosti i neuspjeha u regiji i mržnje koju regionalne nacije osjećaju prema ovom zločinačkom režimu”, primijetio je Rohani.

“Velika nacija Irana i druge slobodne nacije regije osvetit će se za ovaj grozni zločin zločinačkih Sjedinjenih Američkih Država”, upozorio je Rohani.

Slične poruke su uputili i ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif, koji je ovaj napad nazvao „činom međunarodnog terorizma, potom ministar obrane Irana, brigadni general Amir Hatami, te savjetnik ajatolaha Hamneia za vanjske poslove Ali Akbar Velayati.

Iste poruke dolaze iz Sirije, Libanona, posebno iz Hezbolaha, pokreta Ansarullah u Jemenu, dok u vrijeme pisanja ovog čelnika još nema službenih reakcija Bagdada. SAD bi se trebale zabrinuti zbog ove tišine, jer je ovaj napad još više zbližio političkog predstavnika iračke šiitske armije u institucijama Hadija Al-Amerija i Moqtada Al-Sadra, šiitskog klerika i vođu najjače frakcije Sairoon u iračkom parlamentu.

Irak zbog „američke agresije“ sazvao hitnu sjednicu parlamenta

Irački premijer Adil Abdul Mahdi osudio je atentat na iranskog zapovjednika Quds snaga Qassema Sulejmanija i iračkog zapovjednika Abu Mahdija Al-Muhandisa.

„Zračni napad na bagdadsku zračnu luku predstavlja čin agresije na Irak i kršenje njegova suvereniteta što će dovesti do rata u Iraku, regiji i svijetu“, navodi se u izjavi iračkog premijera.

„Napad je također prekršio uvjete američke vojne prisutnosti u Iraku i trebao bi biti proveden legitimno, tako da štiti sigurnost i suverenitet Iraka“, dodao je premijer Adil Abdul Mahdi i pozvao parlament da sazove izvanrednu sjednicu.

Budući da ćemo još izvještavati o razvoju događaja, ono što se sigurno neće dogoditi su napadi na američke trupe u Iraku i Siriji. To je ono što bi išlo na ruku Washingtonu i takvi bi napadi poslužili kao „izgovor“ za napad na Iran.

Posjetimo da strategija borbe generala Sulejmanija nikada nije uključivala takve reakcije, čaki kada se činilo da zločin zaslužuje neposredan odgovor. Međutim, kada bi zadao udarac američkim interesima na Bliskom istoku, a to je učinio na više mjesta i ne jednom, to je bilo bolno i šteta za SAD je često bila nepopravljiva.

atentat
Pretplatiti se
Obavijesti o
191 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Savonarola
4 godine prije

Nakon 3 dana zalosti ,amerikancima krece pakao u Iraku.

Milancz
4 godine prije

Kao uvijek do sada vecina svjetskih medija nasjela na své to jer vecina novinara ničem nerazumi.Nije nití slucajno bilo nápad na ambasádu Amerike.Znaci své je to unaprijed planiralo od straně globalista dá konacnim cílem otpis americké hegemonije na tím prostorom i jacanje uloge Irana Kao novog globalnog centra upravljanja u svijetu.Da Bi bio spuštěn noví centar upravljanja Mora se nesto bombastickou napravit dá svjetski mediji zabavljaju naivnu rájů kojá ničem nerazumi a najmanje globalnoj politici.Nista veliko se nece desíti,jedino odlazak amerikanaca už Irska,Írán úžina pod kontrolu cjeli to podrucjé osím Sirije.Sve ide prema plánu kako třeba.

Driftwood
4 godine prije

Ovo je jasna poruka iranu, ravna sluzbenoj objavi rata. Da imas snage, muda i da ne mislis glavom odmah bi raketirao nesto u znak odmazde u roku 15 minuta. Sto se naravno nije desilo, a pitanje sto je manjak od navedenog- snaga, muda ili promisljanje. Amerika je neosporiva tehnicka sila naspram irana, a ako do iceg dodje cijenu ce platiti civili i iranska infrastruktura. Scenarij kao s prvim zaljevskim ratom u kojem su osakatili sadama i irak, a u drugom su ga ispajsali.

Savovic Danilo
4 godine prije

Nanio je mnogo stete americko-izraelskim planovima u regiji.Nenadoknadiv(vojno) gubitak za siitske vojne snage u regionu.Osvete ce biti kao sto rekoh(u kojoj,kakvoj mjeri I dje) sigurno,zasluzio je toliko cuveni general I Ameri su samo jos vise zakomplikovali svoju poziciji I ostanak u Iraku. Sad su im sve snage u jos vecoj opasnosti jer je general bio postovan od svake strane(cak I neprijateljske). Los potez Amera sigurno

Milorad
4 godine prije

Korak ispred? Mislim da taj vise ne koraca

Pomalo
4 godine prije

Koja god reakcija Irana bude, ic ce na ruku govnarima iz izraela i usrancima… bit ce zanimljivo narednih dana

Amater
4 godine prije

Izvrstan ćlanak …trebali uopće komentar ….

Tbilisi
4 godine prije

Ovo su metode Crne ruke. Bezuspješno.

BUCO
4 godine prije

Iran spava..hajde.. neka tako udari po Sjevernoj Koreji

Petar Veliki
4 godine prije

Moja analiza situacije: Bit če tu mnogo kokodakanja sa strane Irana, Rusije i Kine, posle če Iran u svojoj nemoči opalit po jadnim civilima, da se vidi bar nešta od odmazde i to je više ili manje sve. Rusi onako zapiti i zaljubljeni u američke partnere neče ni prdn*t a papirnati kineski zmaj samo mnogo priča dok mu amerikanci pale rep u južnom kineskom moru. U slučaju direktnog okršaja sa Iranom očekujte nove masovne talase izbeglica, totalnu demontažu Irana i to sve pod “ozbiljnim” višegodišnjim pretnjama Rusije i njenog stvarno legendarnog oružja,…. Eto onako cinički 🙂

Alen
4 godine prije

” ono što se sigurno neće dogoditi su napadi na američke trupe u Iraku i Siriji. To je ono što bi išlo na ruku Washingtonu i takvi bi napadi poslužili kao „izgovor“ za napad na Iran.”

Osim naravno ako dogadjaji već nisu započeli , sto su ovi mislili spriječiti ili poremetiti atentatom na generala… I tako otkljucali mnogo štošta..

klinglinian
4 godine prije

Iskreno, ova me vijest pokosila kao da sam izgubio bližnjeg svoga. Još sam u nevjerici da su ga mučki i kukavički ubili raketnim napadom. Valjda su mu se face jedino tako i mogle približiti – iz sigurne udaljenosti. Jutros u Sarajevu, na iranskoj ambasadi, zastava na pola koplja! Iako tisućama kilometara daleko, jutros se mogla nelagoda i težina rezati nožem a spokojna tišina koja se osjeti u zraku nagovještava nešto veliko! Koliko god imali loše mišljenje o njemu kao šiitu, njegovi neprijatelji su duboko svjesni o kojoj se veličini radilo. Nije to bio šupljak vojnik nego je bio ljudska gromada i mudonja par exellance! Ovim činom amrikanci će izgubiti sve što su gradili godinama u tom dijelu svijeta. Sad će se muslimanski svijet ujediniti kao jedan i izbacit će agresora i pokazati mu gdje mu je zaista mjesto! Kako nisam musliman odat ću počast kako mi moja vjera nalaže, pa… Čitaj više »

Mickey
4 godine prije

Cini mi se da ce opet biti ciljana naftna postrojenja u SA, tj udar na Dollar. Znaju Iranci da bi ih otvoreni rat sa Nazi-US skupo kostao.Ulazak nz BI skupo je kostao US a mnogo skuplji ce biti IZLAZAK.

Gost povremeni
4 godine prije

Ma neće se dogoditi ništa veliko!

Alfa33
4 godine prije

Pa rat traje već dosta dugo u toj regiji,samo se mjenja intenzitet.

Borg
4 godine prije

Izgleda da je Sulejmani nekome u IRANU zasmetao, kada su amerikanci dobili njegovu točnu lokaciju. Dvostruka igra. Stvarnost je obično dijametralno suprotna od onoga što se iznosi u medijima.

Mucke
4 godine prije

Ja sam pesimist u ovom slucaju i smatram da su i napad na ambasadu i politicki atentat pocetak necega velikog.

Ibrahim
4 godine prije

Dakle, ovdje par stvari treba pojasniti da bi čitatelji imali punu sliku, pa krenimo redom.
Institucija predsjednika u americi ne znači aposlutno ništa, on je samo čitač skripti koje dobije na stol.
Kompletnu vanjsku politiku amerike određuje židovski lobi u americi, niti kongres niti predsjednim već židovski lobi.
Pa tako i ovaj napad je došao od strane izraela a general W. Clark je još prije 15.tak godina rekao da je vidio plana napada na redom od Iraka, libije, Sirije pa za kraj Irana. To je sve malso izraela, tj. židova generalno koji se zovu gospodari rata jer financiraju ratove još od Napoleona.
Šta žele s ovim postiči nije mi jasno, ali ne sluti na dobro. Iran nije Irak nadam se da će amerika slomiti zube na Iranu isto tako se nadam propisnoj kazni za huškaće.

imalijosnade
4 godine prije

aaa joj koju su samarcinu dobili perzijanci!! ovo se zove drazavni teror a là karte ‘made in usaju”to se servira nacijama koje ne ‘suradjuju’sa globslnom azdajom od 9/11

imalijosnade
4 godine prije

Čuj: “ovaj put je napad proveden bez obavijesti iračkih vlasti i čeka se odgovor Bagdada,”
pa gospodin novinare sta hoces rec sa ovim ?? pa postoji li uopste ta iracka drzava?? da postoji nebi im uscruzeri tu dar mar radili 30 godina.

Kocki
4 godine prije

Persijanci izgubili ikonu ali ce nihov narod iznedriti zamenu

Jomla
4 godine prije

Osveta je jelo koje se poslužuje hladno. Hladno-hladno!

Šule
4 godine prije

Poštovani komentatori moja predviđanja su se obistinila ,jer sam to nagovjestio prije mjesec dana da rat sa Iranom mora početi što prije jer to traži Izrael radi izbora,vlasti na B.istoku itd..Ovo je veliki udarac za Homeinija jer mu je to bio jako odani general,a sad ćemo vidjet reakciju-možda se zatvori Hormuški tjesnac i time se narodu Irana pokaže da je osveta prema SAD vrlo općenita,a poslije toga kreću na baze na B:I.Rusi se neće mješat jer sijede na 2 stolice malo Iran-pa SAD..Izrael je u stanju borbene pripravnosti avioni su na pistama i čeka se reakcija.Nasarlah u Libanonu poziva se borce na osvetu prema SAD i Izraelu ali trenutno je urlikanje i navijanje po ulicama-konkretnog odgovora neće biti sa njihove strane.

Patetika
4 godine prije

Demokrati osudjuju ovaj napad kao nelegalan, ali nema veze, nastavi guditi.

Derim
4 godine prije

Ovo je veliki gubitak za Iran i skoro cijeli BI. Neki ce slaviti neki tugovati ovisno o pameti i moralu. Irak bi morao hitno zahtijevati odlazak američkih trupa, što naravno neće uroditi plodom, ali je obavezan dio diplomatske borbe. Svakako pokrenuti sve moguće inicijative u UN protiv SAD, što opet neće imati nekih rezultata, te putem svih dostupnih medija ukazivati na državni terorizam SAD.
Iran ima jaku armiju ali, stvoreni su da se brane i tek uzimaju zamah u visokim tehnologijama. Ipak su u blokadi i izloženi stravičnim sankcijama. SAD je opet sila koja sva orjentirana na napade, pljačkom stečenih gotovo neograničenih resursa, sposobna da izdaleka razori žrtvu bez, ili uz minimalne gubitke. Vojno osvajanje Irana nije ni pod tačkom razno, tu su lekciju odavno naučili. Nadam se Iran neće upasti u zamku i isprovocirati napad SADista i osudu međunarodne zajednice, koja se naravno nije oglasila povodom državnog terorizma SAD.

Derim
4 godine prije

Ovaj napad zahtijeva super operativce infiltrirane duboko u sve državne strukture ili par domaćih izdajnika koji će uraditi sve za šaku dolara i zelenu kartu. Ne sumnjam u moć CIA i MOSSAD ali velikim ljudima obično presude sitne, prodane duše.
Ovo bi bio najbolji recept za osvetu. U SAD se sigurno može naći plaćenik koji će sma knuti par članova senata ili visokih časnika .
Šta god da poduzmu mora postojati kontinuitet. Jednokratna osveta će izazvati novi i veći napad sa više žrtava. Ne smije se dozvoliti priprema i planiranje nego dovesti SAD u situaciju da budu sigurni da stiže novi napad, a nikad ne znaju gdje. Jačina napada nije toliko bitna, jer će psihološki efekt daleko nadmašiti moguću štetu.

adnan
4 godine prije

Allaaaaahu ekbeeeeeer ! Večeras kod mene vatromet 😀 Allahov neprijetelj i zlikovac poslan u Džehennem zajedno sa Homeinijem.Sad skupa večeraju u Vatri paklenoj. Samo što to nije ova vatra koju ti opisuješ propalicu pro-šitska, nego je to prava Božija Vatra 🙂 . Podrška mudžahidima HTŠ-a u Šamu. U dovu Allahu da se avijaciji ruskoj što prije stane u kraj i da se onda snage hrabrosti i odvažnosti odmjere na terenu onako kako to one prirodo jesu a to je omjer lava naspram hijena. Moral asadovih plačenika bio bi za 24 sata pokošen. Jer bez zračne podrške oni su upravo to, rusko-alevijsko-rafidijske kukavice, čiji kukavičluk svijet nije do sad zapamtio. SMRT FAŠISTIČKOJ AMERICI, RUSIJI I IRANU. Sloboda Ummetu ! Moje veselje povodom smrti smrdljivog zlikovca je bezgeranično i kako sam rekao vatromet today 😀

Ivo
4 godine prije

Nije, ali u tvojoj štenari se dijele ekstra porcije bajatih sendviča. Žvači i šuti, ajde!

Istina
4 godine prije

Zašto? Ko ti je umro?

KUga
4 godine prije

USA Sotonu prvo treba izopciti iz zajednuce ciiliziranih naroda a potme razoriti unistiti ali prethodno evakuirati domorodacke indijance.

FATIH
4 godine prije

RAHMET DUSI VELIKOM GNERALU.
MOLIM DRAGOG ALLAHA DZ.S. DA TE PRIMI U DZENET! AMIN JARABI!!

Ivo
4 godine prije

Do sada su Iran i usa imali dogovor da ne ubijaju jedni drugima zapovjednike, što je i razumljivo, s obzirom da zvanično nisu u ratu.
U skladu s tim, Suleimani je doputovao u Bagdad redovnom linijom iz Libanona, bez skrivanja. Svrha dolaska je bilo prisustvovanje sahrani poginulih iračkih boraca, pobijenih pred par dana u američkim zračnim udarima kod Al Bukamala.
No, s poganim psima nema dogovora koji oni neće prekršiti, pa su odlučili atentirati Suleimania, na zapovijed svojih gazda.

Nakon ovoga teško da ima uzmaka, vjerovatnost za izbijanje otvorenog rata je, po procjenama, 80%. Uskoro ćemo jednom za svagda znati čiju stranu ultimativno podržava Rusija, i jeli Putin nosferatu ili nije. Daj Bože da nije.

Lurker
4 godine prije

Upravo suprotno demokrati su se digli na zadnje noge. Pricaju da je likvidirani zlocinac ali da je ova akcija kontra USA interesa jer ce izazvati eskalaciju, osobno sumnjam u to ali vidjet cemo narednih dana, nadam se samo da nece biti velikih pizd.. riha…

Lurker
4 godine prije

Cisto sumnjam da je ovo Trump odradio bez pentagona.

mane
4 godine prije

amerika jeste imperija zla,ali velicati iran od strane hriscana,bilo da su hrvati ili srbi je sramota.pa zar ne znate za sta je sve iran kriv u bosni.kakve su zlocine i gadosti vrsili mudzahedini koje je iran i s.arabija dovodili,obucavali i finansirali.ponasali su se isto kao pripadnici islamske drzave.izgleda da su nam svi drugi preci nego mi sami sebi.

adnan
4 godine prije

Ivo nemam me godinu, jer admin, ovog propalog portala, kojeg pratim čisto radi ismijavanja pro-šitskih i pro-ruskih laži, kako rusija ne ubija civile nego to “bijelim šljemovima” i da ne nabrajam od bljuvotina, me blokirao i ne da mi da izrazim svoje mudrosti, koje se sastoje u tome da vas pozovem sve da iziđete iz podržavanja rusko-alevijsko-rafidijskog pakta zla i da uvidite situaciju onako kako treba. Mudžahide ne podržava nikakav israhell i nikakve razjedinjane američke terorističe države. Oni su ljudi koji se bore za slobodu ehlu sunnetkkog naroda u Šamu a protiv ruskih “ratnika” sa visine od 5000 metara i pro-asadovskih hijena koji su bez zračne podrške ono što su Kurdi bez američke. Ili još gore od toga. Kurdi su hrabar narod. Ali ovo su kukavice osvjedočene. Tako jedna kukavica đeneral Sulejmani ili kako se već peder šiiski zvao manje, i kod mene večeras puca 😀 Zar ne čujete vatromet??Ivo… Čitaj više »

Max
4 godine prije

I samog me ova vijest vrlo kosnula najgora otkad sam na Logičnom ali smrt boraca za pravdu i slobodu nikad nije uzaludna.

awoefiewzfwefdwuendfuqweudqwedq
4 godine prije

Bebu nitko živ na zemlji ne smije dirati izuzev onih koji su je stvorili.

Silence
4 godine prije

Famous Freemason Albert Pike wrote a letter to Giuseppe Mazzini in 1871 that purports to outline the illuminati plan for World War 3:
“The Third World War must be fomented by taking advantage of the differences caused by the “agentur” of the “Illuminati” between the political Zionists and the leaders of Islamic World. The war must be conducted in such a way that Islam (the Moslem Arabic World) and political Zionism (the State of Israel) mutually destroy each other.
Meanwhile the other nations, once more divided on this issue will be constrained to fight to the point of complete physical, moral, spiritual and economical exhaustion… We shall unleash the Nihilists and the atheists, and we shall provoke a formidable social cataclysm which in all its horror will show clearly to the nations the effect of absolute atheism, origin of savagery and of the most bloody turmoil.”

Vrata Sultanmanije
4 godine prije

SAD su otvorile vrata Veliki Turski Sultanmaniji

jetflash
4 godine prije

sve sam na svoju ruku! niti svoje nije pitao možda savjetnika kojeg i to je sve…senat i kongres nula bodova. što znači NATO kada ih se uvlači u rat bez da ih se obavjesti a o razlogu da ne govorimo!!

StefoMaro
4 godine prije

Tko sa vragom ili šejtanom tikve sadi o glavu mu se obijaju. I u ovoj igri šaha, elite će iz sigurnih palača povlačiti poteze a pijuni će biti topovsko meso. Oružje se mora potrošiti da bi se novo proizvodilo i da bi se elite bogatile, da bi nafta poskupjela, opet radi bogačenja pojedinaca. Nevjerovatno je koliko su pijuni glupi, ionako staradavaju, bilo im pametnije da kao kamikaze riješavaju te svoje elite koje najprije njih ubijaju šaljuči ih u smrt, i to pametnim kirurškim rezom, zmije ravno u glavu. Ovakav poredak stvari stvarno je stvoren za glupe indoktrinirane mase. Badava što je već 21. stoljeće, kao da se ništa nije promjenilo na ovome svijetu u glavama ljudi.

M.M & M. M.
4 godine prije

Vrata paklena su otvorena kada je Khomeini došao na vlast. Otrov i zlo ne prestaju teći iz Teherana.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI