fbpx

Reakcije na likvidaciju generala Sulejmanija: „SAD su otvorile vrata pakla“

Reakcije na likvidaciju generala Sulejmanija - SAD su otvorile vrata pakla

Kao što smo izvijestili, noćas polije tri sata po ponoći je u blizini zračne luke u Bagdadu ubijen zapovjednik Quds snaga Iranske revolucionarne garde, general Qassem Sulejmani, a s njim i njegov najbliži prijatelj u regiji, dozapovjednik Hashd Al-Shaabi armije, Abu Mahdi Al-Muhandis. Projektilima je pogođen konvoj automobila u kojima su bile mete i general i irački zapovjednik su poginuli na licu mjesta.

Vrijedi napomenuti da je akciju naredio Donald Trump, koju američki mediji nazivaju „osvetom“ za protjerivanje američkog veleposlanika iz Bagdada i raniji napad na bazu K-1 u Kirkuku u kojem je poginuo jedan američki državljanin koji je pod ugovorom radio za američku vojsku. I ovaj put je napad proveden bez obavijesti iračkih vlasti i čeka se odgovor Bagdada, gdje su najmoćnije frakcije u parlamentu već pokrenule inicijativu za protjerivanje američkih snaga iz Iraka za „neovlaštene napade u zemlji, bez dozvole premijera i Vijeća za nacionalnu sigurnost, što smatraju agresijom“.

General Sulejmani je bio u društvu, vjerojatno na povratku u Iran, također ključne mete američkog napada, Abu ja Al-Muhandisa, koji je viđen na dan demonstracija u blizini američkog veleposlanstva u Bagdadu i hitne evakuacije američkog osoblja i veleposlanika koju su, kako prenosi Reuters, proveli američki marinci. Trump nije mogao podnijeti ovo poniženje i verzija pentagona je da je po primitku obavještajnih podataka da su „visoke mete u konvoju“ osobno naredio napad. No, to bi na kraju mogla biti pogreška koja će SAD skupo koštati.

Likvidacija karizmatičnog generala i zapovjednika iračke šiitske armije je izazvala lavinu bijesa u Iranu i Iraku, što je razumljivo, obzirom na popularnost generala Sulejmanija među borcima „Osovine otpora“ od Libanona sve do Afganistana i Pakistana.

Ogorčenje je tim veće zato što je general Sulejmani na bojnom polju gotovo cijeli svoj život, negdje od sredine ’80-ih, kada je započeo karijeru u ratu protiv Iraka Sadama Husseina, sve do noćas. U jednom od rijetkih intervjua, kojeg je dao 2014., na posljednje pitanje novinara kako zamišlja raj, general je kratko odgovorio: „Za mene je raj tamo gdje se borim za domovinu.“

General Sulejmani: Čovjek uvijek korak ispred američke uprave i CIA-e

Moglo bi se reći da je ovo „osveta“ Trumpa, ali osveta nemoćnog bijesa predsjednika Sjedinjenih Država koji, gdje god da se kretao,koju god inicijativu da je poduzeo sa svojom upravom, general Sulejmani je bio korak ispred.

Ovo je bio jedini način da se ukloni vjerojatno najsposobniji vojnik i obavještajac šireg Bliskog istoka.

Ranije su u američki mediji naveli trojicu „velikana“ obavještajnih i vojnih operacija u regiji i među njih su svrstali bivšeg ravnatelja saudijskih obavještajnih službi Bandara bin Sultana, turskog ravnatelja nacionalne obavještajne službe Hakana Fidana i generala Qassema Sulejmanija.

Na Bandara bin Sultana ne vrijedi trošiti riječi i dovoljan je osvrt na „pobjede“ Saudijske Arabije. Nema niti jednog bojnog polja ili pokušaja destabilizacije u kojima je ostvario bilo kakav rezultat. Hakan Fidan je već druga priča, ali se i za njega ne može reći da je, osim u borbi protiv Kurda, zabilježio značajnije uspjehe u karijeri. General Qassem Sulejmani odlazi s pozornice s moćnom mrežom iranskih saveznika od Libanona preko Sirije, Iraka i Jemena sve do Irana i šire. Korak po korak, godinama, uspio je u Libanonu i Iraku političke snage koje su u prijateljski vezama s Iranom toliko ojačati da je bez njih nemoguće sastaviti vladu, a američki projekt s „Islamskom državom“ je iskoristio da ustroji i naoruža šiitske armije koje samo u Iraku broje do 150 000 boraca, dok je libanonskom Hezbollahu u Siriji pomogao da preraste u vojsku u svakom smislu te riječi, sposobnu za voditi ne samo taktičke, već i strateške operacije širih razmjera.

Reakcije Teherana

Na mučku likvidaciju generala vojske zemlje članice Ujedinjenih naroda, i to na teritoriju druge države, reagirali svi visoki dužnosnici u Iranu, ali i regiji.

Vođa Islamske revolucije ajatolah Sayyed Ali Hamnei je rekao da oni koji su ubili zapovjednika Quds snaga IRGC, generala Qassema Sulejmanija „čeka oštra osveta i da su se s ovim činom za njih otvorila vrata pakla“.

Ajatolah Hamnei je rekao da su “najokrutniji ljudi na zemlji ubili najčasnijeg zapovjednika koji se godinama hrabro borio protiv svjetskih zala i razbojnika”.

„Njegova smrt neće zaustaviti njegovu misiju, ali zločinci koji na rukama imaju krv generala Sulejmanija i ostalih mučenika napada u četvrtak navečer čeka oštra osveta“, dodao je vođa Islamske revolucije.

“Mučenik Sulejmani je ikona međunarodnog otpora. Svi pristaše otpora od danas su osvetnici”, rekao je ajatolah Hamnei.

“Svi prijatelji i neprijatelji moraju znati da će se sveti rat otpora nastaviti dvostrukom motivacijom, a definitivna pobjeda čeka one koji se bore na putu pravde“, rekao je ajatolah Hamnei.

“Odlazak našeg nesebičnog i dragog generala izaziva ogorčenje, ali stalna borba i konačna pobjeda zagorčat će život ubojicama i zločincima”, dodao je.

U svojoj izjavi, Vođa je uputio sućut iranskoj naciji i obitelji generala Sulejmanija, te proglasio trodnevnu nacionalnu žalost.

Rohani: „Ova likvidacija samo pokazuje razinu njihova očaja“

Iranski predsjednik Hassan Rohani najoštrije je osudio napad i rekao da će atentat na Sjedinjenih Država Iran i ostale slobodne nacije natjerati da još odlučnije ustraju u svojoj borbi protiv Washingtona.

“Ubojstvom velikog zapovjednika islama i Irana, generala Qassema Sulejmanija, zajedno s nekim od njegovih drugova, posebno velikog borca Abu Mahdija Al-Muhandisa, agresivni i zločinački SAD probio je srce cijele nacije Irana i regionalnih naroda“, rekao je predsjednik Rohani.

„Ali ovo ubojstvo je udvostručilo odlučnost velikog iranskog i drugih slobodnih naroda da se suprotstave i odupru se pretjeranim zahtjevima Sjedinjenih Država i brane islamske vrijednosti”, dodao je.

“Nema sumnje da je ovaj kukavički i zli potez još jedan znak američkog očaja, nesposobnosti i neuspjeha u regiji i mržnje koju regionalne nacije osjećaju prema ovom zločinačkom režimu”, primijetio je Rohani.

“Velika nacija Irana i druge slobodne nacije regije osvetit će se za ovaj grozni zločin zločinačkih Sjedinjenih Američkih Država”, upozorio je Rohani.

Slične poruke su uputili i ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif, koji je ovaj napad nazvao „činom međunarodnog terorizma, potom ministar obrane Irana, brigadni general Amir Hatami, te savjetnik ajatolaha Hamneia za vanjske poslove Ali Akbar Velayati.

Iste poruke dolaze iz Sirije, Libanona, posebno iz Hezbolaha, pokreta Ansarullah u Jemenu, dok u vrijeme pisanja ovog čelnika još nema službenih reakcija Bagdada. SAD bi se trebale zabrinuti zbog ove tišine, jer je ovaj napad još više zbližio političkog predstavnika iračke šiitske armije u institucijama Hadija Al-Amerija i Moqtada Al-Sadra, šiitskog klerika i vođu najjače frakcije Sairoon u iračkom parlamentu.

Irak zbog „američke agresije“ sazvao hitnu sjednicu parlamenta

Irački premijer Adil Abdul Mahdi osudio je atentat na iranskog zapovjednika Quds snaga Qassema Sulejmanija i iračkog zapovjednika Abu Mahdija Al-Muhandisa.

„Zračni napad na bagdadsku zračnu luku predstavlja čin agresije na Irak i kršenje njegova suvereniteta što će dovesti do rata u Iraku, regiji i svijetu“, navodi se u izjavi iračkog premijera.

„Napad je također prekršio uvjete američke vojne prisutnosti u Iraku i trebao bi biti proveden legitimno, tako da štiti sigurnost i suverenitet Iraka“, dodao je premijer Adil Abdul Mahdi i pozvao parlament da sazove izvanrednu sjednicu.

Budući da ćemo još izvještavati o razvoju događaja, ono što se sigurno neće dogoditi su napadi na američke trupe u Iraku i Siriji. To je ono što bi išlo na ruku Washingtonu i takvi bi napadi poslužili kao „izgovor“ za napad na Iran.

Posjetimo da strategija borbe generala Sulejmanija nikada nije uključivala takve reakcije, čaki kada se činilo da zločin zaslužuje neposredan odgovor. Međutim, kada bi zadao udarac američkim interesima na Bliskom istoku, a to je učinio na više mjesta i ne jednom, to je bilo bolno i šteta za SAD je često bila nepopravljiva.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
193 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Savonarola
Gost
Savonarola
8 mjeseci prije

Nakon 3 dana zalosti ,amerikancima krece pakao u Iraku.

Tink
Gost
Tink
8 mjeseci prije

Savonarola, kao i u svakoj igri pa tako i u ratnoj postoji plan i stategija sprovodjena istog. U realizaciji plana koriste se slabosti protivnika i prikrivaju sopstvene. Trenutno preovladjuju emocije nakon ovog bezumnog amirickog ataka, pa se neke realne cinjenice zamagljuju. Jedna od tih je da Iran ima velike probleme unutar svoje drzave, od ekonomskih do ne bas takvog jedinsta drustvenih cinilica kako se inace zeli predstaviti. Sa druge strane SADisiti takodje imaju svoje duboke probleme iz kojih i proisticu ovi ocajnicki potezi. Hocu da kazem da svi znaju svoje slabosti i da je trenutna situacija takva da su sad-isti odneli znacajnu pobedu koja ne znaci kraj rata i oni su toga veoma svesni. Zdruge stane Iran se nece bas nepromisljeno poneti i udariti direktno po amerima iz gore navedenog razloga. Verovatnije je da ce oni nastaviti dalju strategiju posrednickog ratovanja preko svojih saveznika na BI, sigurno nesto intezivnije nego do sad ali to je jedino sto Iran moze da ucini. Da ne zaboravimo, ipak su amerikanci u njihovom dvoristu a ne obrnuto i to je samo po sebi prednost bez obzira na cenu koja uz to ide, bar u nekom kratkorocnom periodu. Maksimum za Iran bi bilo sto je neko ovde rekao kada bi uspeli SADiste potisnuti iz Iraka, to bi bila osveta po meri mada je to ozbiljan zalogaj.

Željko
Gost
Željko
8 mjeseci prije

@Savonarola Ha – ha, ha – ha hvala vam što ste me nasmijali!

Milancz
Gost
Milancz
8 mjeseci prije

Kao uvijek do sada vecina svjetskih medija nasjela na své to jer vecina novinara ničem nerazumi.Nije nití slucajno bilo nápad na ambasádu Amerike.Znaci své je to unaprijed planiralo od straně globalista dá konacnim cílem otpis americké hegemonije na tím prostorom i jacanje uloge Irana Kao novog globalnog centra upravljanja u svijetu.Da Bi bio spuštěn noví centar upravljanja Mora se nesto bombastickou napravit dá svjetski mediji zabavljaju naivnu rájů kojá ničem nerazumi a najmanje globalnoj politici.Nista veliko se nece desíti,jedino odlazak amerikanaca už Irska,Írán úžina pod kontrolu cjeli to podrucjé osím Sirije.Sve ide prema plánu kako třeba.

Alen
Gost
Alen
8 mjeseci prije

kojom čarolijom će amerika otići iz irana ? I koje će biti posljedice odlaska istih ?

Milancz
Gost
Milancz
8 mjeseci prije

Moras znáti kako funkcionira globální sistem upravljanja,Tko je objekt a Tko subjekt u tomu svému.Da Bi Írán preuzeo globální centar upravljanja,Mora bití ubijena ili unístěna kljucna osoba kojá ce ispadti mučeník a Amerika Kao objekat svega toga kojá Mora otici sá tog podrucja.Slozeni sú sví ti procesí kojima mnogi nerazumiju nití ce káď razumjeti.Sve je to unaprijed dogovoreno.

Šule
Gost
Šule
8 mjeseci prije

NAPORAN SI SA GLOBALISTIMA PO 1000 puta PROMIJENI PREZIME u MILAN GLOBALIST….

Alen
Gost
Alen
8 mjeseci prije

iraka pardon

apolo
Gost
apolo
8 mjeseci prije

u crnim vrecama.

Trubadur
Gost
Trubadur
8 mjeseci prije

Ah te čarolije…. Bilo posebno-odabranih u Libanonu do 23. oktobra 1983, ko pacova…. I gle čarolije…. Dovoza se kamijon i odmah 241 mrtvih Amera i 58 Francuza…. Od tada u Libanonu, nemaju više večih problema sa pacovima… Deratizacija je bila uspješna…

fvck the usa
Gost
fvck the usa
8 mjeseci prije

SLAVA HEZBOLLAH!!!!!!

Alen
Gost
Alen
8 mjeseci prije

Pa ne , kad mile veli da će usa otići iraka , to ispada tako lako , kao da će ih zamoliti i ovi će , uz izvinjenje da napuste irak ..
Zato pitam kojom , pored rata , čarolijom , misli da će usa otići iz iraka.. Jedna od čarolija je svakako unutrasnji raspad USA , gdje bi se ista povukla kao cccp onomad iz afgana..

Driftwood
Gost
Driftwood
8 mjeseci prije

Ovo je jasna poruka iranu, ravna sluzbenoj objavi rata. Da imas snage, muda i da ne mislis glavom odmah bi raketirao nesto u znak odmazde u roku 15 minuta. Sto se naravno nije desilo, a pitanje sto je manjak od navedenog- snaga, muda ili promisljanje. Amerika je neosporiva tehnicka sila naspram irana, a ako do iceg dodje cijenu ce platiti civili i iranska infrastruktura. Scenarij kao s prvim zaljevskim ratom u kojem su osakatili sadama i irak, a u drugom su ga ispajsali.

Milancz
Gost
Milancz
8 mjeseci prije

Nikakvog tu ráta nemá, nerazumis svému Tome.Iran je pod kontrolom globalista i noví globální centar upravljanja i nemá Sanse dá ga Američani napadnu, nemá sanse.sve je to málo Jaca igra o kojoj mediji pojma nemaju..Ali ovce naivně ostaju ovce kóje ničem nerazumiju.

Alen
Gost
Alen
8 mjeseci prije

Isfahanski globalisti ?

Milancz
Gost
Milancz
8 mjeseci prije

Vidjeti cemo hoces bití po vašem,raznim medijima ili po mom razmisljanju, mislim dá Cu bití u právu,nikakvog ráta tu nemá.

Dragan
Gost
Dragan
8 mjeseci prije

Postovani Milane, ne bih da budem “svakom loncu poklopac”, ali mi se u posljednjih nekoliko mjeseci cini da ste Vi veoma ustrajni u namjeri da navedete citaoce, te pasivne i aktivne komentatore portala na ideju da Vi vladate i baratate informacijama do kojih mi obicni smrtnici ne mozemo doci. Stavise, cini mi se da flertujete sa idejom da niko od nas ne vlada analitickim alatima, kako mentalnim tako ni tehnickim, da u stvari shvatimo geopoliticka previranja i ciljeve elita, grupa, Vlada u sijenci, sivih eminencija, dubokih drzava …itd. Na to sve mogu dodati i da blatantno nipodastavate trud portala i novinara koji pisu za njega, a najvise komentatora jer, po Vama, niko nikada ne vidi punu sliku ni o cemu, osim Vas. Ja vas iskreno molim, kao laik i neuki citalac, da prvo meni, pa onda i za benefit drugima napisete clanak za portal Logicno, te nam objasnite do u tancine, sve teze i veze koje dogadjaji imaju jedan sa drugima, te objasnite Vasu teoriju “efekta leptira”, umjesto da uporno na svaki komentar pisete da je netacan. Molim da se pozabavite Sirijom, Iranom, izbjeglicama, Rusjiojm i Ukrajinom, ekonomijom…itd. Unaprijed zahvalan, Dragan.

Alen
Gost
Alen
8 mjeseci prije

Čuje od ženinih par detalja kad je na sjelu , al nezna to prepricati..

awoefiewzfwefdwuendfuqweudqwedq
Gost
awoefiewzfwefdwuendfuqweudqwedq
8 mjeseci prije

Hahaha dobra, pa kako da prepriča kad ovi spikaju jidiš il hebrejski, nije on kao Miroljub Petrović pa da nauči hebrejski.

Zvrk
Gost
Zvrk
8 mjeseci prije

ima na:
geopolitika news blogspot
(ne pisem adresu jer mi nisu dali validaciju)

to je znao linkati par puta.

Outsider
Gost
Outsider
8 mjeseci prije

Ovco. Ovo otvara bezbroj mogućnosti. Kao na primjer atentat na ridjana. Mnogima bi odgovaralo da ga maknu na taj način. Na kraju i on je korisna budala, sa rokom trajanja.

Željko
Gost
Željko
8 mjeseci prije

@Driftwood Za par sati, ne dana, ne tjedana, ” veliki brat ” može vratiti Iran u kameno doba! Pola Irana krenuli ” pješačenjem za zdravlje ” kao migranti u Europu, a portal piše o ” jačini ” Irana! Ovo je lekcija i Turcima i Rusima i Kinezima, a da i Srbima jer Iran je njihov saveznik jer su ukinuli i vize Irancima, da onda zračnim putem ” migrantima “, protiv kojih redakcija ovoga portala STALNO piše, omogućava da dođu u Beograd i onda službeni Beograd ” filuje ” BiH, Hrvatsku i cijelu EU sa ” migrantima “, čast cca. 10 % stvarnih izbjeglica jer mora se podvuči crta između migranata (ekonomskih) i izbjeglica!

Savovic Danilo
Gost
Savovic Danilo
8 mjeseci prije

Nanio je mnogo stete americko-izraelskim planovima u regiji.Nenadoknadiv(vojno) gubitak za siitske vojne snage u regionu.Osvete ce biti kao sto rekoh(u kojoj,kakvoj mjeri I dje) sigurno,zasluzio je toliko cuveni general I Ameri su samo jos vise zakomplikovali svoju poziciji I ostanak u Iraku. Sad su im sve snage u jos vecoj opasnosti jer je general bio postovan od svake strane(cak I neprijateljske). Los potez Amera sigurno

Milorad
Gost
Milorad
8 mjeseci prije

Korak ispred? Mislim da taj vise ne koraca

Pomalo
Gost
Pomalo
8 mjeseci prije

Koja god reakcija Irana bude, ic ce na ruku govnarima iz izraela i usrancima… bit ce zanimljivo narednih dana

Milancz
Gost
Milancz
8 mjeseci prije

Ještě ví sví redom naivní,své sú to realizirati globalisti rádi odredjenog cilja..

Pomalo
Gost
Pomalo
8 mjeseci prije

Molim redakciju da vidovitog Milana prime u svoj tim… dopizdilo mi zivit u neznanju

Milancz
Gost
Milancz
8 mjeseci prije

Já ti otvoreno kazem dá nemáš pojma o svému Tome Kao vecina..razumijem se ti oko centra globalnog upravljanja.

Mikojan
Gost
Mikojan
8 mjeseci prije

MilaneCZ, volim pročitati tvoje komentare ali ovo sa globalistima je već pretjerivanje, tko su ti globalisti, ime, prezime OIB, državljanstvo i veroispovest na sunce !
ili misliš da oni kao upravljaju sa skrivene baze ne Mjesecu pa su nedostupni zemaljskim smrtnicima?

Alen
Gost
Alen
8 mjeseci prije

Regija Isfahan…Top modeli..

nessy
Gost
nessy
8 mjeseci prije

Mikojan
Ako ti kaze, morat ce te ubiti.

Ivo
Gost
Ivo
8 mjeseci prije

milanče, ja ti otvoreno kažem da si naporan, a pomalo i glup. To što ti žena ima izraelsko državljanstvo, ne znači da je istina sve što ti kaže za ručkom. Kojeg ti moraš spremati, dok ona vrti daljinski i prati vijesti.

FATIH
Gost
FATIH
8 mjeseci prije

IVO.
MILANCETA ZENA VARA SA PEKAROM IBROM….ZATO JE LIK FRUSTRIRAN…..

Tvingo
Gost
Tvingo
8 mjeseci prije

Fatik možeš li ti zamisliti koja bi žena mogla živjeti sa pomenutom osobom ??

FATIH
Gost
FATIH
8 mjeseci prije

TVINGO KRALJU..

awoefiewzfwefdwuendfuqweudqwedq
Gost
awoefiewzfwefdwuendfuqweudqwedq
8 mjeseci prije

Ivo, dobraaaaa hahaha.

nessy
Gost
nessy
8 mjeseci prije

Milancz
Milane, Milane volim te ja,
Milane , Milane ljubim te ja
Milane, Milane pricas tralala
daj odjebi s’ portala.

FATIH
Gost
FATIH
8 mjeseci prije

NESSY KRALJICE…..

awoefiewzfwefdwuendfuqweudqwedq
Gost
awoefiewzfwefdwuendfuqweudqwedq
8 mjeseci prije

Ne može odhebati kad je ovdje po zadatku.

Ivan
Gost
Ivan
8 mjeseci prije

A bre Milane, dosadan si kao proliv.

nessy
Gost
nessy
8 mjeseci prije

Ivan
Proliv prodje, a Milan se stalno vraca.

Šule
Gost
Šule
8 mjeseci prije

NAPORAN SI SA GLOBALISTIMA po 1000 puta..promjeni prezime u GLOBALIST MILAN

FATIH
Gost
FATIH
8 mjeseci prije

ZBOG MILANA I NJEMU SLICNI DEGENEK JE IZ DZENETA DOSAO.

Zvrk
Gost
Zvrk
8 mjeseci prije

Ne zn baš. Cak ni izraelcima nije svejedno. Obicno bi neki njihov jastreb vec sad slavio, ali jos nema komentara.

Alen
Gost
Alen
8 mjeseci prije

Zbunjeni ? Naravno..

Pomalo
Gost
Pomalo
8 mjeseci prije

Zavladala panika, iron dome neispravan, napad moze s bilo koje strane pocet… virujen da se nece ni oglasit

Amater
Gost
Amater
8 mjeseci prije

Izvrstan ćlanak …trebali uopće komentar ….

Milancz
Gost
Milancz
8 mjeseci prije

Člának je super samo sto novináři nikako dá napíšu o sto ide,své píšu Kao sví ostali mediji po svijetu..a reálnost je sasvim drugacije..sto Čes, naivním Ovcama třeba málo vise zábavě dok se raliziraju kljucni procesí na tom podrucju.

nessy
Gost
nessy
8 mjeseci prije

Milancz
Milane, nista ti ne razumijes, Já ti otvoreno kazem dá nemáš pojma o svému Tome Kao vecina. I nemo’ da se duris.

Tbilisi
Gost
Tbilisi
8 mjeseci prije

Ovo su metode Crne ruke. Bezuspješno.

BUCO
Gost
BUCO
8 mjeseci prije

Iran spava..hajde.. neka tako udari po Sjevernoj Koreji

Petar Veliki
Gost
Petar Veliki
8 mjeseci prije

Moja analiza situacije: Bit če tu mnogo kokodakanja sa strane Irana, Rusije i Kine, posle če Iran u svojoj nemoči opalit po jadnim civilima, da se vidi bar nešta od odmazde i to je više ili manje sve. Rusi onako zapiti i zaljubljeni u američke partnere neče ni prdn*t a papirnati kineski zmaj samo mnogo priča dok mu amerikanci pale rep u južnom kineskom moru. U slučaju direktnog okršaja sa Iranom očekujte nove masovne talase izbeglica, totalnu demontažu Irana i to sve pod “ozbiljnim” višegodišnjim pretnjama Rusije i njenog stvarno legendarnog oružja,…. Eto onako cinički 🙂

Pomalo
Gost
Pomalo
8 mjeseci prije

Najbolje bi bilo naoruzat hutije do zuba i nek razvale SA… to bi američanima palo teze nego jos jedan 9/11 (pod pretpostavkom da nije bija fals flag)

Milancz
Gost
Milancz
8 mjeseci prije

Nikakvog tu ráta nemá,své je to kordinirana akcija globalista dá Trumpem. Kinom i rusijom,samo sto mediji ničem nerazumiju,to je drugá pjesma..své ide prema plánu globalista,Írán se Mora posílit Kao noví globální centar upravljanja

Pomalo
Gost
Pomalo
8 mjeseci prije

Aj da vidin jel te uspijevan pratit (ili san glup ko stup)

Američani, kinezi i rusi su sve ovo dogovorili da Iran postane novi centar globalnog upravljanja??

Milancz
Gost
Milancz
8 mjeseci prije

Noví centar globalnog upravljanja už kinu i Rusiji je Írán,. A dá procesí mogu bití realiziran, potřební sú dogovori, málo vise o svému Tome znám i razumijem.

Derim
Gost
Derim
8 mjeseci prije

@Pomalo
Eto sad ti je sve rekao. Otkrio ti je tajne svemira koje samo on zna a mi pojma nemamo, i nedostojni smo tih spoznaja.
Moj ti je savjet ignoriraj, sva njegova pamet stane u 5 riječi: “preformacija, globalisti, centri moći, ja”

Trubadur
Gost
Trubadur
8 mjeseci prije

Pa svi smo vidjeli, da Iran u glavnom samo kuka….Posebno se to odrazilo sa tankerima, Aramcovom rafinerijom i USrA, nevjerovatnim dronom za 4 milijuna $$$….. Što bi mi bez mudraca, da nam objasne, šta i što…

nessy
Gost
nessy
8 mjeseci prije

Trubadur
Sace Milance da te prosvetli.

Alen
Gost
Alen
8 mjeseci prije

” ono što se sigurno neće dogoditi su napadi na američke trupe u Iraku i Siriji. To je ono što bi išlo na ruku Washingtonu i takvi bi napadi poslužili kao „izgovor“ za napad na Iran.”

Osim naravno ako dogadjaji već nisu započeli , sto su ovi mislili spriječiti ili poremetiti atentatom na generala… I tako otkljucali mnogo štošta..

Milancz
Gost
Milancz
8 mjeseci prije

Má kojí nápad,nísta od toga..

klinglinian
Gost
klinglinian
8 mjeseci prije

Iskreno, ova me vijest pokosila kao da sam izgubio bližnjeg svoga. Još sam u nevjerici da su ga mučki i kukavički ubili raketnim napadom. Valjda su mu se face jedino tako i mogle približiti – iz sigurne udaljenosti.
Jutros u Sarajevu, na iranskoj ambasadi, zastava na pola koplja! Iako tisućama kilometara daleko, jutros se mogla nelagoda i težina rezati nožem a spokojna tišina koja se osjeti u zraku nagovještava nešto veliko!
Koliko god imali loše mišljenje o njemu kao šiitu, njegovi neprijatelji su duboko svjesni o kojoj se veličini radilo. Nije to bio šupljak vojnik nego je bio ljudska gromada i mudonja par exellance!
Ovim činom amrikanci će izgubiti sve što su gradili godinama u tom dijelu svijeta. Sad će se muslimanski svijet ujediniti kao jedan i izbacit će agresora i pokazati mu gdje mu je zaista mjesto!
Kako nisam musliman odat ću počast kako mi moja vjera nalaže, pa stoga Generale K. Solejmani, nek ti Gospod podari vječnu svjetolost i slavu! Počivao u miru Božijem!

Alen
Gost
Alen
8 mjeseci prije

Amin

klinglinian
Gost
klinglinian
8 mjeseci prije

Dodatak

Kako vidim amerikanci su svom stanovništvu naredili da bez odlaganja napuste iRAQ , dok se Benjamin Natanjahu hitno morao vratiti iz Grčke a narodu izraela je dato upozorenje da budu u intenzivnoj pripravnosti!
Ljudi moji GORIT ĆE sve !!!

Red Ninja
Gost
Red Ninja
8 mjeseci prije

Nista nece goriti , bice sve kao i do sada . Jos jedna pobjeda Amerike . Jos jednom su pokazali zasto su najjaca sila na svijetu . Ne cuju se jedno vrijeme i onda zadaju efikasan udarac , od kojeg se protivnik ne moze oporavit .

Željko
Gost
Željko
8 mjeseci prije

@Red Ninja Jedina supersila!!

Istina
Gost
Istina
8 mjeseci prije

Ovo može samo neki pokvarenjak napisati

Tvingo
Gost
Tvingo
8 mjeseci prije

Pokvarenjak ili čovjek od veoma kratke pameti !!!

imalijosnade
Gost
imalijosnade
8 mjeseci prije

znaci da je hitler dobio ti bi isto likovao i govorio: ‘svaka cast najjaca su sila na svjetu’ ..jacem se treba pokloniti..itd’ jadni su ljudi koji se okecu kako vjetar puse..

Red-Ninja
Gost
Red-Ninja
8 mjeseci prije

Legendo ja sam u svom komentaru samo izneo istinite cinjenice , ja nigdje nisam napisao da podrzavam Ameriku niti da mi je drago sto se ovo desilo . Samo posmatram situaciju realno , i zakljucujem da su Amerikanci jos uvijek daleko ispred Rusije i Kine

imalijosnade
Gost
imalijosnade
8 mjeseci prije

opravdano ajd zbogom.. mozda sofisticki a it ce se rastopit uskoro

Mirko
Gost
Mirko
8 mjeseci prije

A da nije mozda da ovi drugi nisu toliko neodgovorni da bi poceli rat sve dok ovi gangsteri ne pretjeraju….

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
8 mjeseci prije

Ti si izgledao prespavao zadnjih nekoliko godina.Gotovo je sa američkom dominacijom,Kina I Rusija zajedno ih mogu pregaziti.

gst
Gost
gst
8 mjeseci prije

PO čemu? što izazivaju još veći sukob? Jalova je ovo pobjeda Amerike,stotine njiovi će stradati daleko od kuće. Bolje rečeno,zadnji trzaji da se zaustavi Iran.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
8 mjeseci prije

A šta je to “civilizacijski doseg ljudske civilizacije”. Jel ti shvaćaš koliko smiješno ovo zvuči?

cogo
Gost
cogo
8 mjeseci prije

sa bombama i raketama se jako dobro brani ljudsku civilizaciju,,he he he pa stvarno si nešto loše pojeo,,

Stjepan Vujec
Gost
Stjepan Vujec
8 mjeseci prije

O civilizaciji mogu govorit zemlje kao Švicarska, Švedska, te njima slićne, a Ameri gdje gotovo svaka kuća naoružana su zadnji da govore o civiliziranosti.

Silence
Gost
Silence
8 mjeseci prije

Zaboravite Švedsku. Od 2000. naovamo to više nije ona zemlja o kojoj pričate.

Stefo
Gost
Stefo
8 mjeseci prije

I svi Švicarci su naoružani ali ustrojeni kao teritorijalna obrana!

yebacmaycki
Gost
yebacmaycki
8 mjeseci prije

švicarsku brani USA? Idiote Švica je stoljećima neutralna

Stefo
Gost
Stefo
8 mjeseci prije

Brane oni najprije svoje đepove jer novac je njihov najveći bog a svoju religiju naturili su cijelom svijetu.

FATIH
Gost
FATIH
8 mjeseci prije

E BAS SI NEKI ISPRDAK.

Helvetia
Gost
Helvetia
8 mjeseci prije

Najaci bijase i rim mongoli makedonci osmanlije itd

ad astra
Gost
ad astra
8 mjeseci prije

Helvetia, koliko su trajali Rimljani i Osmanlije. Načekat ćeš se.

Red-Ninja
Gost
Red-Ninja
8 mjeseci prije

Rim je trajao 5 stoljeca , mnogi neprijatelji Rima nikad nisu docekali kraj Rimskog carstva isto ko sto ni mi necemo kraj Americkog

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
8 mjeseci prije

Je ali zaboravljaš da su Rimljani imali svoje Parte. Ako ti nije jasno (a vidim da nije) tko su bili Parti, i kakav je bio njihov odnos s Rimljanima provjeri. Inače, Rimsko carstvo nije trajalo 500 godina već cca1400, jer je Bizant nestao 1453 uništenjem Carigrada od strane Osmanlija.

Red-Ninja
Gost
Red-Ninja
8 mjeseci prije

Rimska Imperija je trajala 503 godine (27 BCE 476 )

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
8 mjeseci prije

Bizant je direktni sljednik Rimskog carstva. 476 godina je dogovorni datum pada Zapadnog dijela Rimskog carstva. Istočni dio rimskog carstva je nastavio živjeti još skoro 1000 godina. A ako ćemo biti ispravni Zapadno Rimsko carstvo propalo je puno prije 476 do iste godine zadržali su se ostaci ostataka.

siudfiubgazudfbazswdzucswdcswzdcsw
Gost
siudfiubgazudfbazswdzucswdcswzdcsw
8 mjeseci prije

850 godina stvorovi rimljani, 1250 godina stvorovi bizantinci, 550 godina stvorovi turci………..

cogo
Gost
cogo
8 mjeseci prije

pa i rim je bio supersila pa je nestao ,,in amerika če ,,za dobro ciloga svita što prije,,

nessy
Gost
nessy
8 mjeseci prije

klinglinian
Iran ovo kukavicko ubojstvo ne moze osteviti nekaznjeno. Zasto su ga ubili? Zato sto je sluzio svojoj zemlji svim srcem. Njega nemogu optuziti za terorizam, ni bilo sto slicno. Jeli to sada znaci da USA sebi uzima za pravo ubiti bilo koga cija politika im se ne svidja.Ne bi me iznenadilo, da ajatolasi izdaju fetvu, i traze od svakog vjernika da napada intertese USA sirom svijeta. Mislim da su stvarno pretjerali, ubili su visokog funkcionera jedne drzave na teritoriju druge. Gdje je granica? Sto se smije a sto ne? Ponijeli su se kao mafijaski ubojice, a ne suverena drzava. Lako se moze dogoditi da ovo bude iskra rata, a sumnjam da ce se rezultat u konacnici svidjeti USA. Pravi odgovor na ovaj zlocin bi bilo par projektila na Bijelu Kucu, naravno, dok je pavijan unutra, ipak je on direktni nalogodavac.

EMY
Gost
EMY
8 mjeseci prije

Iran je jedan od glavnih suporta terorizma u svijetu,

Ivan
Gost
Ivan
8 mjeseci prije

Daj se ne sramoti svojim priglupim upisima.. Kakav,S Arabija,Ura itd su sponzori terorizma neznalico nepismena.

Purger
Gost
Purger
8 mjeseci prije

EMY, definiraj terorizam

nessy
Gost
nessy
8 mjeseci prije

Purger
Odgovoriti cu ti u ime @EMY.
Terorizam je svako postupanje, drzavno ili individualno, koje se kosi sa ciljevima USA vanjske politike.
Jesam li u pravu, @EMY, jesam li zasluzio pasji kolacic?

Kandinski
Gost
Kandinski
8 mjeseci prije

A takvi ka ti su bahata i umišljena govna i zaslužujete svako zlo, i režirate ga puno više od ikoga.

lekcija
Gost
lekcija
8 mjeseci prije

brckaces se ti vehabijo brzo

EMY
Gost
EMY
8 mjeseci prije

tko će to zapaliti vatru, izbjeglice iz islamskoga pakla ;)) neće se dogoditi ama baš ništa

Stefo
Gost
Stefo
8 mjeseci prije

Vatra će sve pročistiti!

Milancz
Gost
Milancz
8 mjeseci prije

On je zrtvovan a gledající realno sá globalnog Planá nije slusao globaliste,vodio svoju posebnu politiku kojá nije u plánu sá globalistima.Da Bi posílili Írán Kao noví globální centar upravljanja, unaprijed je své to isplanirano dá bude zrtvovan jer je ionako bio odpisan.Amerika je objekat svega toga a cilj globalista je rusenje hegemonije amerike na tom podrucju.znaci,dá jedním udarcem,globalisti sú realizirati dva procesa.Sve je to izvrseno u právo vrijeme Kada ide opoziva Trumpa,ujedno posílá Trumpa u americi,totální otpis americké drzavne Elite dá bliskog istoga..své ide prema plánu..samo třeba svému Tome razumjeti a ráta dá Iranom nece bití,to neka novináři zaborave.

klinglinian
Gost
klinglinian
8 mjeseci prije

@Milancz
Glupak, molim te da mi ne kakiš po komentarima! Lagano od_jebi. Ovo čisto kolegijalno !

Milancz
Gost
Milancz
8 mjeseci prije

Tvoja reakci já hovoří dá ničem nerazumijes a najmanje globalnoj politici.Globalisti nekrade emocijama,něgo interesima.Sulejmani u poslijednje vrijeme otrgao se kontrolu i poceo surovali sa americko. Drzavnom elitom.Nije poslusao, morao bití maknut dá procesa upravljanja Kao americká drzavna elita..Istina svega toga je drugacije od mnogih zelja i piskaranje medija..Já sám svoje napisao..odpis amerike sá tog podrucja,posílá Irana Kao novog globalnog centra upravljanja..svidjelo se to nekome ili ne, své ide prema plánu i procesí preformacija država u EU Idu ove godine punom silon. Bití ce još Puno dogadjanja o kojima vecina nece razumjeti nísta osím pustog komentiranja.

Alen
Gost
Alen
8 mjeseci prije

Nakon smutnje dolazi još jača smutnja ,očekivano mile..

kefir
Gost
kefir
8 mjeseci prije

Sulejmania su izdali iračani.

Jack
Gost
Jack
8 mjeseci prije

Ne diraj mi Milančeta jer……….!!!

Ivo
Gost
Ivo
8 mjeseci prije

U kućicu!

burt
Gost
burt
8 mjeseci prije

Milanče opet ti sa svojim pivskim teorijama, pričaj ti te budalaštine nekome drugome, on je bio drugi najvažniji čovjek Irana u zadnjih 40 godina nakon Homeinija koji je stvorio zvijer IRGC a Suleimani je tu zvijer prenio na okolne države i stvorio cijelu novu mrežu, opet se proučava Homeini koji je stvorio novu doktrinu doduše živio je u malo drukčijim međunarodnim odnosima ali Homeinijeva doktrina je za razliku od istoka i zapada i socijalizma i kapitalizma bila vjerski kult samožrtvovanja a neprijatelji su na jednom strani trovači međunarodnog poretka, imperijalizam i zapadna demokracija, tada je Iran još bio slabiji ali Soleimani i ekipa su ojačali zvijer toliko da postane sposobna krenuti u ostvarenje Homeinijeve doktrine koja predviđa da trovače međunarodnog poretka treba zbrisat sa lica zemlje, SAD izbacit sa bliskog istoka a zapadnu demokraciju demontirat kao dekadentnu a to je sve protivno sadašnjim globalističkim odnosima, trebaš malo bolje proučit Homeinijeva tumačenja i objašnjenja

kefir
Gost
kefir
8 mjeseci prije

Sada će iran potopiti sve USA nosače aviona u znak osvete.

bok123
Gost
bok123
8 mjeseci prije

samo jedan je dovoljno i to sa gljivicom i bit će mir

EMY
Gost
EMY
8 mjeseci prije

bolesno

nessy
Gost
nessy
8 mjeseci prije

kefir
Nema ih puno ispravnih, pa to i nebi bilo tesko.

EMY
Gost
EMY
8 mjeseci prije

;O))) baš sve ,

Milancz
Gost
Milancz
8 mjeseci prije

Akce buřt nelupetaj káď pojma o ničemu nemáš a najmanje globalnoj politici,globalistima.takvih glupih ovaca Kao ti kojí ničem nerazumiju oko vidíme politike je na stotine milioná..Ovcama třeba málo lázních informacija dá se imaju čím zabavljati.

OLUJA
Gost
OLUJA
8 mjeseci prije

ode GENERAL u Valhallu……veliko hvala GENERALE….✊🏻🇮🇷🇭🇷

anam
Gost
anam
8 mjeseci prije

Navijaju za sve one koji pokazuju otpor sveopćem pokoravanju u ime “demokracije i kapitala”

Stipe
Gost
Stipe
8 mjeseci prije

@klinglinian, a šta akoje ovo pomno isplanirano iz kuhinje ne amerike već izraela?

octopus
Member
Famed Member
octopus
8 mjeseci prije

Sve što se događa na BI, a akteri su Ameri, sve je to uz privolu ili po neređenju Izraela….

Red-Ninja
Gost
Red-Ninja
8 mjeseci prije

Ne mora da bude bolestan onaj ko je to napiso , nego moze samo da ima jako razvijen osjecaj za pravdu i da ga pogadjaju nepravde u svijetu .

Jack
Gost
Jack
8 mjeseci prije

Onda si i ti blizu tom svijetu terorista i glavosječa!!

Ivo
Gost
Ivo
8 mjeseci prije

đeki, odmah u kućicu! Pašče zločesto!

Hash
Gost
Hash
8 mjeseci prije

Đeki se nešto razlajao.
Dal zbog zlikovaca iil svoje guze?

Jack
Gost
Jack
8 mjeseci prije

I taj koji to izjavljuje nije daleko od tih terorista .

Željko
Gost
Željko
8 mjeseci prije

No, to bi na kraju mogla biti pogreška koja će SAD skupo koštati….. Tresu se gaće ” velikom bratu ” od Iranaca, Rusa i Kineza!

Maher
Gost
Maher
8 mjeseci prije

Nece se nista dogodit! Ubijen je Bin Laden , pa Bagdadi …pa sto je bilo poslije. Psi laju dok karavana prolazi

Milancz
Gost
Milancz
8 mjeseci prije

Opět stě nasjeli na falch flag kojí odradjen sá globalistima i obavjestajnim službou,sulejmani nije ubijena a naivním Ovcama pouštěna informacija a naivně ovce svému vjeruju.

FATIH
Gost
FATIH
8 mjeseci prije

AMIN JARABI!!!

EMY
Gost
EMY
8 mjeseci prije

slaviš i žališ teroristu , bolesno

FATIH
Gost
FATIH
8 mjeseci prije

SELAM ALEJKUM-MIR TEBI EMY!

Lurker
Gost
Lurker
8 mjeseci prije

Iskreno sumnjam da ce se muslimani ujediniti, sijiti i suniti su jedni drugima na grlu.

Ivi.tz
Gost
Ivi.tz
8 mjeseci prije

Kolega isto imam misljenje…vjecna mu slava od mene…

FATIH
Gost
FATIH
8 mjeseci prije

EL-FATIHA ZA CISTU DUSU GENERALA KASEMA!💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚

Stefo
Gost
Stefo
8 mjeseci prije

Vratio se on tamo odakle je došao, u Pakao! Jer on je samo jedan od Šejtana koji hodaju ovim svijetom. I dao Bog apsolutni da se svi takvi, bilo kojih boja vrate tamo odakle su došli. Upravo sam pročitao knjigu koja pojašnjava kako će to ubuduće ići na ovome svijetu, knjiga se zove Velika žetva od Marana, istrebit će se međusobno. Počelo je, konačno!

slobodan
Gost
slobodan
8 mjeseci prije

a jesil možda vidija što piše na ploči kraj ulaza u spomenutu ambasadu?

Mickey
Gost
Mickey
8 mjeseci prije

Cini mi se da ce opet biti ciljana naftna postrojenja u SA, tj udar na Dollar. Znaju Iranci da bi ih otvoreni rat sa Nazi-US skupo kostao.Ulazak nz BI skupo je kostao US a mnogo skuplji ce biti IZLAZAK.

Gost povremeni
Gost
Gost povremeni
8 mjeseci prije

Ma neće se dogoditi ništa veliko!

Alfa33
Gost
Alfa33
8 mjeseci prije

Pa rat traje već dosta dugo u toj regiji,samo se mjenja intenzitet.

Borg
Gost
Borg
8 mjeseci prije

Izgleda da je Sulejmani nekome u IRANU zasmetao, kada su amerikanci dobili njegovu točnu lokaciju. Dvostruka igra. Stvarnost je obično dijametralno suprotna od onoga što se iznosi u medijima.

Mucke
Gost
Mucke
8 mjeseci prije

Ja sam pesimist u ovom slucaju i smatram da su i napad na ambasadu i politicki atentat pocetak necega velikog.

Ibrahim
Gost
Ibrahim
8 mjeseci prije

Dakle, ovdje par stvari treba pojasniti da bi čitatelji imali punu sliku, pa krenimo redom.
Institucija predsjednika u americi ne znači aposlutno ništa, on je samo čitač skripti koje dobije na stol.
Kompletnu vanjsku politiku amerike određuje židovski lobi u americi, niti kongres niti predsjednim već židovski lobi.
Pa tako i ovaj napad je došao od strane izraela a general W. Clark je još prije 15.tak godina rekao da je vidio plana napada na redom od Iraka, libije, Sirije pa za kraj Irana. To je sve malso izraela, tj. židova generalno koji se zovu gospodari rata jer financiraju ratove još od Napoleona.
Šta žele s ovim postiči nije mi jasno, ali ne sluti na dobro. Iran nije Irak nadam se da će amerika slomiti zube na Iranu isto tako se nadam propisnoj kazni za huškaće.

PAX ROMANA
Gost
PAX ROMANA
8 mjeseci prije

Napokon netko tko razumije!

Jedino bih predefinirao ovu tvrdnju za zidove kao vlasnike FED-a jer tu se krije sva istina. Jacob de Rothcild nikada nije krio i otvoreno priznaje: “moja obitelj je stvorila Izrael”. Novcem i ratom upravljaju cionisti. Ta nije valjda slucacjno 1943 bio reset posrnule cionisticke ekonomije!?
Interesi hegemonije USD uvijek su se branili nosacima zrakoplova a kako SAD nije vlasnistvu FED-a samo je trebalo malo ukljuciti mozak umjesto citati Babiceve i optuzbe nekih komentatora usmjerene protiv Trump-a.

Necu duljiti. Geopolitika podrazumijeva inace vrlo limitiranu cirkulaciju novca u odnosu na broj ljudi u svijetu. Milance je bio u pravu kad je rekao da se ratovi ne vode emocijama kao sto neki vole prikazivati a o ostalomu mozemo dvojiti. Zanimljivo je medjutim kako uslijed spirale QE iz koje vise nema izlaza situacija postaje napetija. Biti ce zanimljivo posmatrati sto ce izvesti Kina i Rusija, jasno u monetarnom smislu.

imalijosnade
Gost
imalijosnade
8 mjeseci prije

pogesio si ovo sa pax.. juce sam na jednoj meni omiljenoj intern. strani bio, gdje ja crpum i prosirujem spoznaje pa je stajalo cetri svjetska jshsca PAXa apo: pax romana, pa pax britanica, pa pax americana sad smo od 2001 usli u pax judaica…

FATIH
Gost
FATIH
8 mjeseci prije

HAZARI-13.PLEME CIVILIZACIJSKO ZLO!!
SJEME IM SE ZATRLO!!!

imalijosnade
Gost
imalijosnade
8 mjeseci prije

aaa joj koju su samarcinu dobili perzijanci!! ovo se zove drazavni teror a là karte ‘made in usaju”to se servira nacijama koje ne ‘suradjuju’sa globslnom azdajom od 9/11

imalijosnade
Gost
imalijosnade
8 mjeseci prije

Čuj: “ovaj put je napad proveden bez obavijesti iračkih vlasti i čeka se odgovor Bagdada,”
pa gospodin novinare sta hoces rec sa ovim ?? pa postoji li uopste ta iracka drzava?? da postoji nebi im uscruzeri tu dar mar radili 30 godina.

Kocki
Gost
Kocki
8 mjeseci prije

Persijanci izgubili ikonu ali ce nihov narod iznedriti zamenu

Jomla
Gost
Jomla
8 mjeseci prije

Osveta je jelo koje se poslužuje hladno. Hladno-hladno!

Šule
Gost
Šule
8 mjeseci prije

Poštovani komentatori moja predviđanja su se obistinila ,jer sam to nagovjestio prije mjesec dana da rat sa Iranom mora početi što prije jer to traži Izrael radi izbora,vlasti na B.istoku itd..Ovo je veliki udarac za Homeinija jer mu je to bio jako odani general,a sad ćemo vidjet reakciju-možda se zatvori Hormuški tjesnac i time se narodu Irana pokaže da je osveta prema SAD vrlo općenita,a poslije toga kreću na baze na B:I.Rusi se neće mješat jer sijede na 2 stolice malo Iran-pa SAD..Izrael je u stanju borbene pripravnosti avioni su na pistama i čeka se reakcija.Nasarlah u Libanonu poziva se borce na osvetu prema SAD i Izraelu ali trenutno je urlikanje i navijanje po ulicama-konkretnog odgovora neće biti sa njihove strane.

Euro
Gost
Euro
8 mjeseci prije

Mislim , da ce Iran uzvratit raketiranjem . Na žalost izgubili su dobrog generala. Ali možda ce naci jos bolju zamenu. Uvjek ima neko bolji.

Željko
Gost
Željko
8 mjeseci prije

@Šule Da vas podsjetim da je Homeini mrtav već punih TRIDESET godina!!

nessy
Gost
nessy
8 mjeseci prije

Sule
Drug, Homeini je pokojan, od 1989. g.

Ivo
Gost
Ivo
8 mjeseci prije

šulenberg uvijek vidi Homeinija pred sobom, to su mu frustracije još iz davnih dana.

Derim
Gost
Derim
8 mjeseci prije

Ovo je veliki gubitak za Iran i skoro cijeli BI. Neki ce slaviti neki tugovati ovisno o pameti i moralu. Irak bi morao hitno zahtijevati odlazak američkih trupa, što naravno neće uroditi plodom, ali je obavezan dio diplomatske borbe. Svakako pokrenuti sve moguće inicijative u UN protiv SAD, što opet neće imati nekih rezultata, te putem svih dostupnih medija ukazivati na državni terorizam SAD.
Iran ima jaku armiju ali, stvoreni su da se brane i tek uzimaju zamah u visokim tehnologijama. Ipak su u blokadi i izloženi stravičnim sankcijama. SAD je opet sila koja sva orjentirana na napade, pljačkom stečenih gotovo neograničenih resursa, sposobna da izdaleka razori žrtvu bez, ili uz minimalne gubitke. Vojno osvajanje Irana nije ni pod tačkom razno, tu su lekciju odavno naučili. Nadam se Iran neće upasti u zamku i isprovocirati napad SADista i osudu međunarodne zajednice, koja se naravno nije oglasila povodom državnog terorizma SAD.

Alen
Gost
Alen
8 mjeseci prije

A sta će , sjediti i gledati da se usa raspadne sama od sebe…

Derim
Gost
Derim
8 mjeseci prije

Naravno da ne. Naveo sam u sljedećem komentaru šta bi mogli raditi. Mislim, mogu i napraviti neku akciju, raketirati Izrael ili nešto drugo, ali najviše na svoju štetu. Zmiju treba udariti u glavu, tamo gdje se donose odluke. Vojnici i diplomate su potrošna roba. Udar na njih će samo biti opravdanje za nove napade.

Alen
Gost
Alen
8 mjeseci prije

Napasti Izrael ?

Derim
Gost
Derim
8 mjeseci prije

Zar nisu već više puta proiranske milicije gađale Izrael raketama? Istina nisam siguran da nisu false flag napadi ali svako malo se piše o tome. Napišeš da neće sigurno neće napasti američke trupe a onda mene pitaš: “A sta će , sjediti i gledati da se usa raspadne sama od sebe…” Smatram da neki veliki napad na Amerikance ne mogu napraviti, mali ne znače ništa i dovest će do novih napada od strane SAD. Isto je sa KSA i Izraelom, po meni bolje takvo nešto ne započinjati. Ameri su navikli da s lakoćom donose odluke koje uništavaju države, narode i osobe pojedinačno. Izolovani su, sveprisutni u svijetu, drže sve svjetske institucije u šaci i misle da imaju pravo na to. Treba im učiniti štetu na njihovom teritoriju, njihovim metodama. Valjda i oni imaju ljude koji se mogu kupiti ili ucjeniti? Na kraju krajeva zašto ne i Trumpa mrknuti? U svoj frci svi bi bili sumnjivi. Ne znam da li je Iran sposoban za takvo nešto ali šta god da urade, mora biti jako bolno za SAD.

Alen
Gost
Alen
8 mjeseci prije

Recimo da ih politicko vojnom akcijom izbace iz iraka bi bilo dovoljno..

Derim
Gost
Derim
8 mjeseci prije

Ovaj napad zahtijeva super operativce infiltrirane duboko u sve državne strukture ili par domaćih izdajnika koji će uraditi sve za šaku dolara i zelenu kartu. Ne sumnjam u moć CIA i MOSSAD ali velikim ljudima obično presude sitne, prodane duše.
Ovo bi bio najbolji recept za osvetu. U SAD se sigurno može naći plaćenik koji će sma knuti par članova senata ili visokih časnika .
Šta god da poduzmu mora postojati kontinuitet. Jednokratna osveta će izazvati novi i veći napad sa više žrtava. Ne smije se dozvoliti priprema i planiranje nego dovesti SAD u situaciju da budu sigurni da stiže novi napad, a nikad ne znaju gdje. Jačina napada nije toliko bitna, jer će psihološki efekt daleko nadmašiti moguću štetu.

adnan
Gost
adnan
8 mjeseci prije

Allaaaaahu ekbeeeeeer ! Večeras kod mene vatromet 😀 Allahov neprijetelj i zlikovac poslan u Džehennem zajedno sa Homeinijem.Sad skupa večeraju u Vatri paklenoj. Samo što to nije ova vatra koju ti opisuješ propalicu pro-šitska, nego je to prava Božija Vatra 🙂 . Podrška mudžahidima HTŠ-a u Šamu. U dovu Allahu da se avijaciji ruskoj što prije stane u kraj i da se onda snage hrabrosti i odvažnosti odmjere na terenu onako kako to one prirodo jesu a to je omjer lava naspram hijena. Moral asadovih plačenika bio bi za 24 sata pokošen. Jer bez zračne podrške oni su upravo to, rusko-alevijsko-rafidijske kukavice, čiji kukavičluk svijet nije do sad zapamtio. SMRT FAŠISTIČKOJ AMERICI, RUSIJI I IRANU. Sloboda Ummetu ! Moje veselje povodom smrti smrdljivog zlikovca je bezgeranično i kako sam rekao vatromet today 😀

Ivo
Gost
Ivo
8 mjeseci prije

hahah, evo ga opet naš kauč-mudžahedin, nije ga bilo cijelu godinu. Kuš, pašče drogirano, nađi si novog dečka i ne laj!

Hash
Gost
Hash
8 mjeseci prije

Glupane pa usranci i židovi vas usmjeravaju i komanduju vam. I ti si kao musliman, bruko jedna.
Zatrči se i glavom udri u što veći kamen, ne bi li došao pameti

nessy
Gost
nessy
8 mjeseci prije

adnan
Psihijatrija je dvije ulica pravo, pa onda lijevo. Izvadi dopunsko, trebat ce ti.

Alen
Gost
Alen
8 mjeseci prije

Javlja se s psihijatrije , tamo još slave novu , pa slabije paze brata Adnana..

Max
Member
Max
8 mjeseci prije

administaratore izbacite ovoga pa on veliča terorizam! što je i prtuzakonito

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
8 mjeseci prije

Čovjek nije pri sebi.

Tiger Forces
Gost
Tiger Forces
8 mjeseci prije

bit ce vatromet al po Idlibu….svinjche takfirichno!! Pozdrav svim hrabrim borcima koji krshe prasad teroristichku diljem Sirije,Iraka i Jemena posebno Cuvarima Revolucije i Ruskim pilotima⚔️⚔️.

FATIH
Gost
FATIH
8 mjeseci prije

NE SPOMINJI ALAHA DZ.S. ISILOVSKO SMECE.
TVOJI MENTORI HAZARI I ANGLOSAKSONCI SU SOTONINE SLUGE ALAH DZ.S. CE VAS UNISTITI
.EL-FATIHA NA CISTU DUSU BRATA KASEMA!!!

FATIH
Gost
FATIH
8 mjeseci prije

ADNANE
BLIZU SAM TEBE MORA CU TI BITI KREZUBO SMECE!!!

Maher
Gost
Maher
8 mjeseci prije

Nije bolest sve sto boli!

Ivo
Gost
Ivo
8 mjeseci prije

Nije, ali u tvojoj štenari se dijele ekstra porcije bajatih sendviča. Žvači i šuti, ajde!

Tony
Gost
Tony
8 mjeseci prije

Ivo je od komentatora postao najobičniji šintar. Stalno mu se priviđaju neki psi, pa ih naganja tu po portalu.

Tvingo
Gost
Tvingo
8 mjeseci prije

Ivo pusti pseteta i njemu sličnih ,nisu vredni ni komentara ,čak ni minusa….jednostavno ološ ostaje ološ !!!

Istina
Gost
Istina
8 mjeseci prije

Zašto? Ko ti je umro?

KUga
Gost
KUga
8 mjeseci prije

USA Sotonu prvo treba izopciti iz zajednuce ciiliziranih naroda a potme razoriti unistiti ali prethodno evakuirati domorodacke indijance.

FATIH
Gost
FATIH
8 mjeseci prije

RAHMET DUSI VELIKOM GNERALU.
MOLIM DRAGOG ALLAHA DZ.S. DA TE PRIMI U DZENET! AMIN JARABI!!

nessy
Gost
nessy
8 mjeseci prije

FATIH
Ako je itko zasluzio dzenet, General je taj. Umrijeti, cista srca, u sluzbi svoje domovine, kao pravi vjernik i ratnik, to je sudbina rijetkih.

FATIH
Gost
FATIH
8 mjeseci prije

TAKO JE💚💚💚

Ivo
Gost
Ivo
8 mjeseci prije

Do sada su Iran i usa imali dogovor da ne ubijaju jedni drugima zapovjednike, što je i razumljivo, s obzirom da zvanično nisu u ratu.
U skladu s tim, Suleimani je doputovao u Bagdad redovnom linijom iz Libanona, bez skrivanja. Svrha dolaska je bilo prisustvovanje sahrani poginulih iračkih boraca, pobijenih pred par dana u američkim zračnim udarima kod Al Bukamala.
No, s poganim psima nema dogovora koji oni neće prekršiti, pa su odlučili atentirati Suleimania, na zapovijed svojih gazda.

Nakon ovoga teško da ima uzmaka, vjerovatnost za izbijanje otvorenog rata je, po procjenama, 80%. Uskoro ćemo jednom za svagda znati čiju stranu ultimativno podržava Rusija, i jeli Putin nosferatu ili nije. Daj Bože da nije.

x@y
Gost
x@y
8 mjeseci prije

Putin neće protiv Trumpa 100%

Bondone
Gost
Bondone
8 mjeseci prije

Dobar Ivo, hvala!

mane
Gost
mane
8 mjeseci prije

amerika jeste imperija zla,ali velicati iran od strane hriscana,bilo da su hrvati ili srbi je sramota.pa zar ne znate za sta je sve iran kriv u bosni.kakve su zlocine i gadosti vrsili mudzahedini koje je iran i s.arabija dovodili,obucavali i finansirali.ponasali su se isto kao pripadnici islamske drzave.izgleda da su nam svi drugi preci nego mi sami sebi.

adnan
Gost
adnan
8 mjeseci prije

Ivo nemam me godinu, jer admin, ovog propalog portala, kojeg pratim čisto radi ismijavanja pro-šitskih i pro-ruskih laži, kako rusija ne ubija civile nego to “bijelim šljemovima” i da ne nabrajam od bljuvotina, me blokirao i ne da mi da izrazim svoje mudrosti, koje se sastoje u tome da vas pozovem sve da iziđete iz podržavanja rusko-alevijsko-rafidijskog pakta zla i da uvidite situaciju onako kako treba. Mudžahide ne podržava nikakav israhell i nikakve razjedinjane američke terorističe države. Oni su ljudi koji se bore za slobodu ehlu sunnetkkog naroda u Šamu a protiv ruskih “ratnika” sa visine od 5000 metara i pro-asadovskih hijena koji su bez zračne podrške ono što su Kurdi bez američke. Ili još gore od toga. Kurdi su hrabar narod. Ali ovo su kukavice osvjedočene. Tako jedna kukavica đeneral Sulejmani ili kako se već peder šiiski zvao manje, i kod mene večeras puca 😀 Zar ne čujete vatromet??Ivo pal moj, ima da drobi do sabaha 😀

Ivo
Gost
Ivo
8 mjeseci prije

Znači ako sam te dobro razumio, tvoji glavni neprijatelji su muslimani šiiti, a ne izrahell i Usa, koji ubijaju muslimane na milione i drže ih pod okupacijskom čizmom? Ne čini li ti se da si ti jako loš musliman, s takvim razmišljanjem?

Izrahell i Usa otvoreno podsržavaju Isil i takfiri luđake, to je javno dokazano. Otkuda im američke TOW rakete, izraelska vojna oprema i municija? Ako to ne primjećuješ i ne znaš. onda ili si mnogo glup, ili si izdajnik islama koji radi za izrahell i ameriku.

Što si ti od toga, Adnane? Ajde reci nam. Pazi, ako te šejtan zaludio i naveo da služiš njega, završiti ćeš u vatri paklenoj, glupost nije opravdanje. Porazmisli dobro, Adnane.

Max
Member
Max
8 mjeseci prije

I samog me ova vijest vrlo kosnula najgora otkad sam na Logičnom ali smrt boraca za pravdu i slobodu nikad nije uzaludna.

Silence
Gost
Silence
8 mjeseci prije

Famous Freemason Albert Pike wrote a letter to Giuseppe Mazzini in 1871 that purports to outline the illuminati plan for World War 3:
“The Third World War must be fomented by taking advantage of the differences caused by the “agentur” of the “Illuminati” between the political Zionists and the leaders of Islamic World. The war must be conducted in such a way that Islam (the Moslem Arabic World) and political Zionism (the State of Israel) mutually destroy each other.
Meanwhile the other nations, once more divided on this issue will be constrained to fight to the point of complete physical, moral, spiritual and economical exhaustion… We shall unleash the Nihilists and the atheists, and we shall provoke a formidable social cataclysm which in all its horror will show clearly to the nations the effect of absolute atheism, origin of savagery and of the most bloody turmoil.”

Vrata Sultanmanije
Gost
Vrata Sultanmanije
8 mjeseci prije

SAD su otvorile vrata Veliki Turski Sultanmaniji

jetflash
Gost
jetflash
8 mjeseci prije

sve sam na svoju ruku! niti svoje nije pitao možda savjetnika kojeg i to je sve…senat i kongres nula bodova. što znači NATO kada ih se uvlači u rat bez da ih se obavjesti a o razlogu da ne govorimo!!

StefoMaro
Gost
StefoMaro
8 mjeseci prije

Tko sa vragom ili šejtanom tikve sadi o glavu mu se obijaju. I u ovoj igri šaha, elite će iz sigurnih palača povlačiti poteze a pijuni će biti topovsko meso. Oružje se mora potrošiti da bi se novo proizvodilo i da bi se elite bogatile, da bi nafta poskupjela, opet radi bogačenja pojedinaca. Nevjerovatno je koliko su pijuni glupi, ionako staradavaju, bilo im pametnije da kao kamikaze riješavaju te svoje elite koje najprije njih ubijaju šaljuči ih u smrt, i to pametnim kirurškim rezom, zmije ravno u glavu. Ovakav poredak stvari stvarno je stvoren za glupe indoktrinirane mase. Badava što je već 21. stoljeće, kao da se ništa nije promjenilo na ovome svijetu u glavama ljudi.

M.M & M. M.
Gost
M.M & M. M.
8 mjeseci prije

Vrata paklena su otvorena kada je Khomeini došao na vlast. Otrov i zlo ne prestaju teći iz Teherana.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
193
0
()
x