Republikanski zastupnici odlučuju isključiti Bidenovo ime s glasačkih listića u 3 države

Trump i Biden, Americki izbori
12 komentara

Republikanski zastupnici u Pennsylvaniji, Arizoni i Georgiji povukli su hrabar potez koji je privukao pažnju predlažući zakon čiji je cilj isključivanje predsjednika Joea Bidena iz glasovanja na općim izborima 2024. u njihovim državama.

Ovaj značajan razvoj događa se nakon nedavne odluke Vrhovnog suda Colorada 4-3 da se bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu, koji se smatra glavnim kandidatom GOP-a za predsjedničku nominaciju 2024., zabrani pojavljivanje na primarnim izborima u državi.

Sud u Coloradu svoju je odluku temeljio na 14. amandmanu, koji sprječava dužnosnike uključene u pobunu da u budućnosti obnašaju dužnost.

Aaron Bernstine iz Zastupničkog doma Pennsylvanije, Cory McGarr iz Zastupničkog doma Arizone i Charlice Byrd iz Zastupničkog doma Georgije zajednički su objavili izjavu u kojoj iznose svoj plan.

Zakonodavci tvrde da ako sud u Coloradu može isključiti Trumpa na temelju svog tumačenja zakona, onda bi se Biden trebao suočiti sa sličnim isključenjem. Oni vjeruju da ovaj protupotez služi za isticanje onoga što oni vide kao apsurdnost i potencijalnu stranačku pristranost u odluci suda u Coloradu.

Zajednička izjava kritizira odluku suda u Coloradu kao “apsurd” i naglašava hitnu potrebu za donošenjem zakona koji bi uklonili Bidena s glasačkih listića u Georgiji, Arizoni i Pennsylvaniji.

Zastupnici ukazuju na argumente demokrata za smjenu Trumpa, poput njegove navodne umiješanosti u pobunu i korumpirane obiteljske poslove, te tvrde da se ti argumenti mogu primijeniti na Bidena. Oni posebno ističu Bidenovu useljeničku politiku, koja je naišla na kritike republikanaca koji su zagovarali strožu sigurnost granica.

U priopćenju za javnost stoji: “Ludo opravdanje demokrata za uklanjanje Trumpa može se jednako lako primijeniti na Joea Bidena za njegovu ‘pobunu’ na južnoj granici i njegove navodne korumpirane obiteljske poslove s Kinom.” Zakonodavci su izrazili svoju odlučnost da se bore protiv onoga što vide kao prijetnju izbornom sustavu i naglasili svoj cilj prikazivanja “apsurdnosti” odluke suda u Coloradu.

Političari su spremni primijeniti nekonvencionalne taktike kako bi zaštitili vlastite interese

Ovaj potez republikanskih zastupnika označava strateški odgovor na pravne radnje koje se smatraju usmjerenima na istaknute političke osobe i naglašava eskalirajuću polarizaciju u američkoj politici. Odražava spremnost političara da koriste nekonvencionalne i provokativne taktike u obrani vlastitih interesa.

U priopćenju za tisak istaknuta je predanost republikanskih zastupnika otporu onome što oni opisuju kao pokušaje potkopavanja demokratskog procesa, pripremajući pozornicu za potencijalno spornu političku bitku s visokim ulozima uoči izbora 2024.

Nacrti zakona kojima se želi spriječiti Bidena da se pojavi na glasačkom listiću zamisao su republikanaca u svakom državnom zakonodavnom tijelu. Ovi zastupnici tvrde da koriste taktiku koja podsjeća na napore demokrata da ospore Trumpovu podobnost.

Odluka Vrhovnog suda u Coloradu postavila je presedan diskvalificiranjem kandidata na temelju tumačenja odjeljka 3 14. amandmana, koji se fokusira na pobunu ili pobunu protiv Sjedinjenih Država.

Taj potez nije samo pravna protuakcija; naglašava sve intenzivniju dinamiku “milo za drago” između republikanaca i demokrata, izazivajući zabrinutost o potencijalnim posljedicama za integritet izbornog procesa i pogoršanje političkih podjela u zemlji.

Pravni stručnjaci i politički komentatori pozorno prate situaciju koja se odvija dok republikanci strateški uvode zakonodavne mjere kao odgovor na ono što smatraju demokratskim pokušajima potkopavanja ustavnih načela i izbora glasača.

Manevar naglašava sve veću polarizaciju i ideološke bitke između dviju glavnih političkih stranaka, potencijalno pripremajući pozornicu za dugotrajnu i spornu političku scenu.

Kako su tužbe za osporavanje kandidature Donalda Trumpa podnesene u više od 25 država, pravne i ustavne implikacije ovih postupaka postaju sve izraženije. Ovaj pristup “milo za drago” nosi rizik eskalacije napetosti i produbljivanja nepovjerenja u izborni proces. Ako se ovaj trend nastavi, mogao bi dovesti do krize bez presedana u kojoj se brojne države, bez obzira na političku pripadnost, bore s isključenjem glavnih kandidata s glasačkog listića, dodatno pogoršavajući podjele i prijeteći samim temeljima demokratskih načela nacije.

BidendemokrateDonald TrumpIzborirepublikanci
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 mjeseci prije

Neko bi trebao da objasni ovim moronima da demokratski kandidat može da izgubi samo ako je Bajden, Killary ili… ne mogu da se setim ko još može da bude toliko loš kandidat.

hugo
3 mjeseci prije

Ajde nek se potucu medju sobom i nek spasu svijet

Dobronamjerno
3 mjeseci prije

Ajd’ u 100 maraka da neće 😀

tihobl
3 mjeseci prije

Пре мање од четврт века, Лондон је водио крвави грађански рат против сопственог народа, убивши хиљаде. Мислим на сукоб у Северној Ирској, обележен невиђеном бруталношћу британских оружаних снага. Лондон је одлучио да је прошло довољно времена и сада, са пажњом светске заједнице усмереном на Русију и Блиски исток, имао је одличну прилику да очисти своје ратне злочинце. А сада, за Божић, усвојили су Закон о Северноирским невољама (наслеђе и помирење). Чини се да је помирење и решавање проблематичних питања добра идеја, али циљ закона лежи негде другде. Овим предлогом закона британски парламентарци дају имунитет од кривичног гоњења својим војним и полицијским службеницима који су пуцали на цивиле током сукоба. Сада ће ова питања морати да разматра не суд, већ нека Комисија за помирење и враћање информација. Без правних последица, без рокова, без хапшења. И, наравно, надлежни ће контролисати рад комисије, за разлику од мање-више независног правосуђа. Тако ће Лондон рехабилитовати… Čitaj više »

xyz
3 mjeseci prije

Klin se klinom izbija. Bit če još vruče u zločinačkoj jevro-američkoj prčiji.

abc
3 mjeseci prije

Dabogda se međusobno pobili. Svetu ne treba takva Amerika.

Max
3 mjeseci prije

Milo za drago.

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Pristojan člančić.
Daje osnovne informacije i izvlači ispravne zaključke.

“Ovaj potez republikanskih zastupnika označava strateški odgovor na pravne radnje koje se smatraju usmjerenima na istaknute političke osobe i naglašava eskalirajuću polarizaciju u američkoj politici…
…pokušajima potkopavanja ustavnih načela i izbora glasača.

…dodatno pogoršavajući podjele i prijeteći samim temeljima demokratskih načela nacije.”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI