Rouhani optužuje Izrael za atentat na iranskog nuklearnog znanstvenika kako bi se cijelo područje uvelo u nove ratne sukobe

Rouhani
19 komentara

Iranski predsjednik Hassan Rouhani tvrdio je da je Izrael izvršio atentat na iranskog nuklearnog znanstvenika Mohsena Fahrizadeha u zasjedi, kao pokušaj izazivanja novih ratnih sukoba na tom području, dok je Donald Trump još uvijek američki predsjednik.

Komentari su nastali tijekom tiskovne konferencije u Teheranu, gdje je Rouhani isticao da su ključni iranski prioriteti osiguravanje sigurnosti i stabilnosti okruženja.

Optužujući Izrael za atentat na znanstvenika, Rouhani je izjavio: “Glavni cilj atentata kojeg je proveo cionistički režim bio je provođenje aktivnosti koje vode prema nestabilnosti i ratu u posljednjim danima Trumpove administracije.”

Iranski čelnik obvezao se na osvetu za atentat na Fahrizadeha, ali rekao je da će pričekati odgovarajuće vrijeme i mjesto, kako ne bi izazvao destabilizaciju tijekom prijelaznog razdoblja američkog predsjedništva.

Fahrizadeh je ubijen 27. studenog kada je njegov konvoj napadnut na području udaljenom 175 kilometara od Teherana. Nakon atentata Iran je ubrzo optužio Izrael za izvršenje atentata. Nedugo nakon događaja, iranske su vlasti uhitili osobe za koje se sumnja da su sudjelovale u atentatu. Fahrizadeh je radio kao šef iranske Organizacije za obrambene inovacije i istraživanja i bio je smatran ključnom figurom u nuklearnom programu zemlje. Izrael do sada nije objavio službeni komentar o incidentu.

Tijekom tiskovne konferencije Rouhani se pozabavio pitanjem američkog ukidanja iranskog nuklearnog sporazuma i izrazio spremnost za suradnju sa Zapadnim zemljama i administracijom Bidenau slučaju njegove pobjede.

Iranski predsjednik rekao je da njegova nacija neće prihvatiti nikakve preduvjete i da Zajednički sveobuhvatni plan akcije (JCPOA), odnosno nuklearni sporazum nije otvoren za ponovne pregovore, izjavivši za SAD da je jedina mogućnost povratka Irana, ako bi se SAD pridružile izvornom prijedlogu. Ako SAD prihvate te uvjete i ukinu sankcije koje je nametnula Trumpova administracija, iranski čelnik bio je jasan da će se njegova nacija bez odgađanja pridržavati izvornih pravila koja su joj postavljena.

atentatHassan RouhaniiranMohsen Fakhrizadeh-Mahavadi
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tel
3 godine prije

Jedan masovni ubojica sa pet glava manje, šteta auta.

LZN
3 godine prije

Plan je napraviti neko sr…e kako bi trump nekako ostao na položaju.
Nego………logično nikako da objavi da je Biden i zvanično predsednik i da je Putin več poslao telegram sa čestitkama?

Mirza
3 godine prije

Iranski predsjednik Hassan Rouhani tvrdio je da je Izrael izvršio atentat na iranskog nuklearnog znanstvenika Mohsena Fahrizadeha u zasjedi, kao pokušaj izazivanja novih ratnih sukoba na tom području, dok je Donald Trump još uvijek američki predsjednik.
I dobro, šta je tu NOVA?
Pa tamo strari zadnjih 80 godina funkcioniraju na isti način i isti rade iste stvari znate na koga milsim, tako da ova izjava nije otkrila ništa nova.
Sve se vraća sve se plaća…..

entebe
3 godine prije

Ako se ne reagira na zlocin, postane zakonito.
Izrael je monstrum ali on je ispred svog vremena.
Da drugi imaju 100% podrsku od Amerike i drugi bi radili i da se napadnuti ne moze braniti kao u ovom slucaju Iran.

splav meduze
3 godine prije

Israeli Military Analysts Admits: “Israel Can’t Win the Next War.”

Laki,
3 godine prije

Rohani kaže da je zadatak osigurati stabilnosti i sigurnost okruženja!!! A to se postiže tako da zatvaraš svoje novinare, progoniš školovanu žensku populaciju i šalješ najelitnije postrojbe vojske na demonstrante kojima ja “ROHANI” Imam sa svoga privatnog računa dijelim novce (dolare) jer smo ipak teokracija i novci su na računima imama i oni ih dijele tko zaslužuje po njihovom mišljenju, ali to što nam usred Irana ubijaju naj kvalitetnije generale i znanstvenike to nema veze bitno je da mi svoj narod vješamo kako treba! I da da mi Imami dobro vrlo dobro živimo da nam ni ptičjeg mlijeka ne fali.

Max
3 godine prije

Nedvojbeno točno. Izrael je odabrao taj trenutak za ubojstvo Dr Fahrizadeha da izazove rat u regiji i Američku intervenciju ali Iransko je vodstvo mudro i nije nasjelo na to ali će uzvratiti možda već i jest) jer su navodno već neki časnici Mossada ubijeni tjekom obiteljskih svađa) s jurećeg motocikla na autocesti.

onaj najve... Dalton
3 godine prije

”To je nepravda, prava nepravda!!”
Pakujući kufere, tužno zbori:

a/ Ajatolah
b/ Bajatolah
c/ Kalimero

3 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI