Rusi uhapšeni zbog sumnje da su špijunirali za Izrael

Libanon - Bejrut
2 komentara

Ruski državljanin i njegova supruga privedeni su na međunarodnom aerodromu u Bejrutu dok su pokušavali da napuste zemlju, izvještava u subotu libanski list Al-Akhbar.

Hapšenje je prvi otkrio šef libanonske Generalne direkcije za opću sigurnost Elias Al-Baysari, koji je u petak rekao da je “špijunska mreža” koja se sastoji od dvije osobe razbijena od strane kontraobavještajne službe zemlje. Al-Baysari, međutim, nije precizirao nacionalnost osumnjičenih.

“Proveli smo neophodne istrage, a ova ćelija je predstavljala prijetnju Libanu”, naveo je šef špijuna.

Prema Al-Akhbarovim izvorima, uhapšeni ruski državljanin je priznao svoje nedjelo. Njegova supruga je također priznala da je bila svjesna navodnih aktivnosti svog supruga i da mu je “pomagala” , tvrde izvori.

“Ruski državljanin je priznao da ga je nedavno regrutovala izraelska obavještajna služba i da je dobio instrukcije da ode u Liban. Dobio je mape mjesta i instalacija koje koristi pokret Hezbolah. Naređeno mu je da ode na te adrese, da ih pregleda i, ako je moguće, slika”, piše list.

Osumnjičeni je posjećivao južni Liban, više puta je putovao kako bi njuškao svoje određene mete, navodi list. Ruska misija u zemlji je propisno obaviještena o hapšenju, navodi se u izvještaju.

Ruska ambasada u Libanu potvrdila je da je upoznata sa aferom, rekavši za RIA Novosti da radi na utvrđivanju dodatnih detalja situacije. Nije otkrio nikakve informacije o uhapšenom paru.

“Ambasada je svjesna trenutne situacije sa pritvaranjem ruskih državljana u Libanu i poduzima neophodne korake da dobije detalje od libanonske strane”, rekli su iz ambasade novinskoj agenciji.

IZRAELLibanrusijaŠpijunaža
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Benty20
7 mjeseci prije

To samo potvrđuje povezanost ruske s izraelskom državom, odnosno ljudi iz sjene koji ne poznaju granice ni nacionalnost i koji drže konce kontrole u svojim rukama. Globalisti, opisani u Bibliji kao Farizeji i pismoznanci…

Max
7 mjeseci prije

Toga je uvijek bilo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI