Rusija: Američke sankcije traže ”adekvatan odgovor”

Vijeće-Federacije
38 komentara

Nakon odluke ruskog Ministarstva vanjskih poslova o restriktivnim mjerama protiv američkog veleposlanstva su ruski političari komentirali situaciju.

Na primjer, BBC prenosi kako je ruski veleposlanik u Londonu izjavu Rexa Tillersona ”kako su sankcije poruka kojima Amerika želi uvjeriti vlasti u Kremlju na jačanje suradnje” odgovorio: ”U Washingtonu ne razumiju da metode pritiska protiv Rusije ne funkcioniraju i da se s još više sankcija neće postići poboljšanje odnosa”.

U ovom trenutku je jako teško procijeniti kakav će odgovor biti kada zakon o sankcijama stupi na snagu.

Član Odbora za međunarodne poslove Vijeća Ruske Federacije, Igor Morozov, pozvao na povlačenje sredstava iz ruskih američkih državnih obveznica, kojih Rusija ima u vrijednosti od preko 100 milijardi dolara, da se ograničiti opskrba američke industrije aluminijem, titanom i komponenti za nuklearnu industriju.

Igor Morozov je pozvao rusku diplomacije da odgovori protusankcijama i rekao da ne razmišlja kako ih ne bi trebalo biti.

”Čini mi se da mi ne bi trebali misliti samo na naše zakašnjele mjere protiv zaplijene naše vanjske imovine i protjerivanja ruskih diplomata iz Washingtona”, rekao je Morozov, dodajući ”kako je potrebno adekvatno odgovoriti na sankcije protiv ruskog sektora nafte i plina, kao i projekte buduće suradnje između Rusije i Europske unije i Rusije i Turske”.

Prema Morozovu, Rusija bi se trebala riješiti 110 milijardi dolara, koliko Rusija ima obveznica američkih Federalnih rezervi, te ih pretvoriti u kineske i europske obveznice.

Osim toga, rekao kako bi Rusija trebala obustaviti opskrbu titana, aluminija, komponenti za nuklearnu industriju i raketnih motora koje isporučuje Sjedinjenim Državama.

Kao što smo izvijestili, rusko Ministarstvo vanjskih poslova je za sada odgovorilo na Obamine mjere iz prosinca, kada je protjerao 35 ruskih diplomata iz Washingtona i oduzeo ruski diplomatsku imovinu u nekretninama. Rusija je zauzvrat protjerala oko 700 američkih diplomata i tehničkog osoblja i suspendirala korištenje prostora na cesti izvan Moskve i odmaralište američkih diplomata ”Srebrni Bor”.

Međutim, trenutno se proučava konačna verzija američkih sankcija i čini se da će i one dobiti odgovor.

”Mi zadržavamo pravo reciprociteta, metodama i drugim mjerama koje mogu utjecati na interese Sjedinjenih Američkih Država”, stoji u priopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

igor morozovodgovor na sankcijeprotusankcijerex till
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
X3M
6 godine prije

Kao odgovor na sankcije treba na sve moguce nacine Amerikance izgurati iz Sirije i sve njohove posrednike eliminirati (deportacije kroz mirovne sporazume ili fizicki odstraniti).

Pritisnuti Izrael u podruciju Golana.

Na visu razinu podignuti suradnju sa generalom Haftarom u Libiji.

Pojacati suradnju sa vladom u Bagdadu.

Po potrebi uspostaviti kominikaciju i suradnju sa gospodom u Afganistanu koja trenutno vodi kampanju protiv NATO snaga u Afganistanu.

Ako EU ne ispuni obecanje o protusankcijama, iscrtati nove granice Ukrajine (tako i tako ih za to potuzuju i sankcioniraju)

To je po mom misljenju odgovor na sankcije

Ivan1
6 godine prije

Mislili smo da je Trump smiješan, ali Tillerson je svakako postavio novi rekord koji će biti teško nadmašiti.

RTU
6 godine prije

Neki prijedlozi nisu bas dobri, kao obustava prodaje titana.
Ja bi dao S.Koreji obrambene sustave i pomogao im da izgrade jos jace A-oruzje.
Dao bi Iranu nuklearno oruzje.
Usao bi s vojskom u Gruziju.
Tretirao Ukrajinu kao sto Izrael tretira Siriju.
Izbacio Izrael i Anglosaksone iz Sirije.
Tako nesto…..

Ivan1
6 godine prije

Tillerson neprijatelj Amerike broj 1.
Uz Soroša.

Alen
6 godine prije

Upravo ovakve odgovore ,kao ova 3 komentara iznad , ameri i prizeljkivaju..

žrec
6 godine prije

Što je sa transportom američkih vojnika i opreme kroz Rusiju za Afganistan?

igi
6 godine prije

Najbolji odgovor izuzetnima bi bio naoružavanje narko kartela u meksiku i južnoj americi tako da likovi u juarezu mogu lakše i djelotvornije trovati budućnost amerike….mislim ono dajte im podmornice da prenesu nekoliko tona bijeloga iz kolumbije u europu i neće vam trebati iskander.

Osoba C
6 godine prije

Dan nakon što je tvrtka ”Shell” objavila kako namjerava ispunjavati sve preuzete obveze iz svog sudjelovanja u projektima s Rusijom, između ostalog i u izgradnji projekta „Sjeverni tok 2“, onoliko, koliko je to moguće u uvjetima proširenja američkih sankcija, buknuo je požar u rafineriji ”Shell” u Rotterdamu, u Nizozemskoj, najvećoj rafineriji u Europi. Uzrok požara je navodno ”kratki spoj na elektroinstalacijama u elektrocentrali visokog napona”. Francuska energetska tvrtka ”Engie” je 28.7. objavila kako može odustati od daljnjeg financiranja projekta „Sjeverni tok 2“ u slučaju američkog usvajanja proturuskih sankcija. ”Sankcije su praktički usmjerene na projekt Sjeverni tok 2 i zato je nama bolje… ne podržati njegovo financiranje kako ne bismo postali objekt sankcija.” Za manje upućene, u financiranje ”Nord Streama 2” uključeni su uz ruski ”Gazprom”, velike EU energetske tvrtke ”Engie”, ”OMV”, ”Royal Dutch Shell”, ”Uniper” i ”Wintershall”. Posao polaganja cijevi dobila je švicarska tvrtka ”Allseas”. I na kraju, umjesto zaključka,… Čitaj više »

m.ivanisevic
6 godine prije

Zar Rusija ne može sama osigurati tih 4,5 mlrd. Dolara i izgraditi “Sjeverni tok 2”? To bi bila najveća pljuska Amerima.

Alen
6 godine prije

Ne znam da bi rusi bilo sta trebali i uraditi… Osim da nastave da rade ono sto vec rade a tu im sankcije ne mogu nista..

Zvrk
6 godine prije

Putin i Trump jednim udarcem ubijaju dvije muhe.U Rusiji se bliže predsjednički izbori a protjerivanjem 750 osoba iz američke diplomacije je puno onih koji rade na unutarnjem rasturanju Rusije. Mnogo je onih koji podržavaju petu i šestu (Dugin) kolonu u Rusiji kojima je cilj da razbiju Rusiju iznutra i da pokrenu građanski rat u Rusiji.Većinom su to osobe u diplomaciji koji su bili pod kapom američke državne elite. Protjerevanjem tih 750 osoba iz diplomacije, Putin se riješava problema.

Ante
6 godine prije

Vidimo kako Rusi rješavaju situaciju u Siriji. A kada još vidimo kako su riješili potencijalni sukob sa Turskom kada im je Turska srušila avion znam da će Rusi naći adekvatan odgovor na Američke sankcije koji će Ameriku boljeti kao što ih boli sada kada su im izbacili 700 špijuna iz Rusije.

Željko
6 godine prije

Moćan odgovor Rusije! Šteta što će ponajviše ispaštati mali slavenski narodi na brdovitom Balkanu. Uvijek kad slonovi plešu najviše strada – trava!

ivo
6 godine prije

oni su unijeli u zakon da nema skidanja sankgija a putin kaze nema kontra sankcija za partnere

dalmata
6 godine prije

Nikidan sam napisa da ce Rusi skuvat poparu(mi u Dalmacij bi rekli skuvat manistru(tjesteninu),Sad sam siguran da ostali zacini tek dolazu.Kad ovi TIranosaur vec ovoliko cvili,valjda mu je dobro Rus sta na zulj, Cini se da je veselje pocelo,ovi put u Yenki brlogu.Nastavak sljedi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI