Rusija bi trebalo da odgovori na teroristički napad na Krimski most ubijanjem terorista

Dmitrij Medvedev
23 komentara

Rusija mora odgovoriti na ukrajinski teroristički napad na Krimski most direktnim ubijanjem terorista, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev novinarki Nadani Fridrikhson.

U pisanom intervjuu objavljenom na Fridrikhsonovom Telegram kanalu , Medvedev je rekao: “Rusija može odgovoriti na ovaj zločin samo direktnim ubijanjem terorista, kao što je običaj drugdje u svijetu. To očekuju ruski građani.”

Medvedev je zločin pripisao, kako je rekao, propaloj državi Ukrajini. “To je bio teroristički akt i sabotaža zločinačkog kijevskog režima. U to nikada nije bilo sumnje. Svi izvještaji su prezentovani i zaključci su doneseni”, naglasio je on.

Kamion je eksplodirao na Krimskom mostu u subotu ujutro, zbog čega se zapalilo nekoliko rezervoara goriva u vozu. U eksploziji su poginule tri osobe, a srušila su se dva raspona kolovoza mosta prema poluostrvu. Željeznički i automobilski saobraćaj preko Krimskog mosta do sada je obnovljen.

Na sastanku sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u nedjelju uveče, šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrykin rekao je da iza terorističkog napada stoje ukrajinske specijalne službe, a kao saučesnici djeluju ruski državljani i stranci. Bastrykin je rekao da je pokrenuta krivična istraga, a osumnjičeni su već identifikovani uz operativnu podršku službenika FSB-a.

Putin je naveo da je napad koji je izvršio režim u Kijevu nesumnjivo imao za cilj uništavanje vitalne ruske civilne infrastrukture.

Krimski mostMedvedevrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Treba danas sačekati sjednicu vijeća sigurnosti ruske federacije da vidimo sledeće korake…

držnedaj
1 godina prije

Kako je Rusija ranjiva…neobjašnjivo …
skuplja pita od tepsijee

1 godina prije

Počeli raketni udari širom ukrajine ..

Optimista
1 godina prije

Masovno granatiranje Kijeva, krenuo Putin u akciju
Mozda medju mrtvim civilima pogine I neki nacista

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Dimitrije , sine Mitre – ZASUTI !

Max
1 godina prije

Efikasnije je ciljato zapovijedna i zborna mjesta.

Pecivo
1 godina prije

Sramota,braco Rusi !
Dabogda vam se na isti nacin vratilo.
Ovo nije dobar nacin..nikad.

nessy
1 godina prije

Kome se svidilo, kome ne, tek sada vidimo sto sve Rusija moze. To sto sada nisu gadjali infrastrukturu, netko ce tumaciti kao slabost. Evo, ukrajinci su napali su infrastrukturu, pa su po njoj i dobili. Ljudske zrtve su minimalne, 5 mrtvih, 10 ranjenih. Napomena, kurcite se i dalje, pa cete dobiti po zubima ponovo, trebat ce vam implantati. Sorry, but jebiga.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI