Rusija i Ukrajina održavaju novu razmjenu zarobljenika

Razmjena zarobljenika
3 komentara

Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je u srijedu da je 40 vojnika vraćeno iz zarobljeništva u zamjenu za 44 Ukrajinaca. Četvorica dodatnih Ukrajinaca zadobila su posebno teške povrede i vraćeni su kao humanitarni gest, navodi Moskva.

Rusi su se suočili sa ozbiljnom opasnošću u zatočeništvu, navodi se u saopštenju vojske. Oni će biti prebačeni u Moskvu kako bi nastavili liječenje i prošli dalju rehabilitaciju, dodali su zvaničnici.

Ruska povjerenica za ljudska prava Tatjana Moskalkova potvrdila je dodavanje ukrajinskih žrtava na popis razmjene kasnije u toku dana.

“Vođeno humanitarnim zabrinutostima, rusko Ministarstvo odbrane je u razmjenu dodalo četiri teško povrijeđena ukrajinska vojnika, što je bilo 40 prema 40”, napisala je Moskalkova.

Ranije tokom dana, ruski istražni komitet najavio je istragu nekoliko francuskih državljana koji se bore za Ukrajinu, optužujući ih za ubistvo ruskih zatvorenika.

Kako navodi agencija, jedan od “francuskih plaćenika”  objavio je fotografiju na kojoj se vide tri ruska vojnika pogubljena iz neposredne blizine. Moskva je identifikovala navodne počinioce kao pripadnike 92. brigade ukrajinske vojske, kao i zloglasnog neonacističkog bataljona Azov.

razmjenarusijaukrajinazarobljenici
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gargamel
11 mjeseci prije

Samo za R , povredjene, i nesposobne za povratak na ratište, ostalo je kolateral, pa kakod ko misli, jer farsa da se puste azovci i da dalje učestvuju u borbama, mislim da prevazilazi razum.

ZZZ
11 mjeseci prije

Meni je nerazumljivo, da Rusi ogromno uhvačenih ukrajinskih neonacista, pored onolikih zločina, opet pušta na slobodu.

Max
11 mjeseci prije

Human čin.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI