„Rusija ima neke ideje kako bi se mogli nastaviti razgovori o izraelsko-palestinskom miru.“

Izrael-Palestina
6 komentara

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u srijedu da je Moskva voljna olakšati mirovne pregovore između palestinske uprave i Izraela.

“Zabrinuti smo zbog nedostatka budućih sporazuma o tome kako nastaviti mirovni proces, mirovne pregovore. Spremni smo pomoći, imamo nekoliko ideja. Današnji kontakti s vama, palestinskom vlašću od posebne su nam važnosti”, rekao je Lavrov tijekom sastanka sa svojim palestinskim kolegom Rijadom al-Malikijem u Moskvi.

Ruski diplomat nadalje je napomenuo da će strane razgovarati o koracima koji će omogućiti Moskvi proširivanje opsega pomoći palestinskoj upravi u borbi protiv COVIDA-19.

“Čim epidemiološka situacija dopusti, očekujemo održavanje još jednog sastanka Međuvladine komisije za trgovinsku i ekonomsku suradnju. Postoji niz obećavajućih projekata koje već dulje vrijeme planiramo provesti. Nadam se da će se dogoditi se u vrlo bliskoj budućnosti”, dodao je Lavrov.

Izraelsko-palestinski mirovni proces već je dugo u zastoju, jer su obje strane odbile kompromis oko pitanja koja su im važna. Jedan od glavnih ciljeva palestinske strane je vratiti granicu između Izraela i palestinske uprave tamo gdje je bila prije Šestodnevnog rata 1967. godine, uz moguću teritorijalnu razmjenu.

IZRAELPalestinarusijaSergej Lavrov
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Cuj ovoga..mirovni proces😁proces koji traje desetljećima a za posljedicu ima genocid jedne strane nad drugom.uz okretanje glave ljudi poput lavova.onda mozemo reci i da je osvajanje sjeverne Amerike i genocid nad domorocima bio mukotrpan ali bitan mirovni proces.hvala.

Max
2 godine prije

Od toga nema ništa.

mosha
2 godine prije

lako je to riješit treba rastavit al aksu i sastavit je u istočnom jeruzalemu a na brdu hrama sagradit treči hram da se isus može vratit ko što stari proroci kažu a znamo da su sve pogodili

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI