Rusija je dobila američki zahtjev u vezi sa plaćenicima zarobljenim u Ukrajini

51 komentar

Moskva je primila zahtjev Vašingtona u vezi sa američkim plaćenicima, zarobljenim u borbama u Ukrajini, i sada o tome razgovara, izjavio je u srijedu zamjenik ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov.

“Primili smo zahtjev”, rekao je Rjabkov, odbivši da precizira. “Ne otkrivamo sadržaj diplomatskih zahtjeva i ne komentarišemo ih”, objasnio je on. “U svakom slučaju, dobili smo signal iz Vašingtona i sada o tome razgovaramo”, nastavio je diplomata.

Dalji komentari o situaciji ne bi bili “potpuno na mjestu” u ovom trenutku, rekao je Rjabkov.

Dvojica Amerikanaca, Alexander Drueke, 39, i Andy Huynh, 27, koji su zarobljeni u Ukrajini su plaćenici i ne ispunjavaju uvjete za zaštitu prema Ženevskim konvencijama, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov novinarima ranije u srijedu. 

Njihove slučajeve treba istražiti, rekao je Peskov, dodajući da bi se mogli suočiti čak i sa smrtnom kaznom u Narodnoj Republici Donjeck.

plaćenicirusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nessy
1 godina prije

Jadni ljudi, humanitarci, cista srca. Oni nikada ne bi ubili Rusa, osim ako bi imali priliku. Eto, mladi su 40-50 godina, bili su zavedeni propagandom. Mislili su da ce ubiti desetak Rusa, uzeti 20-30.000$, i vratiti se kuci, da na sanku kenjaju. Nazalost, sada ce shvatiti da stvarni rat nije ‘Call of Duty’, ali to ce im biti zadnje.

tihobl
1 godina prije

Naravno da ce razmisliti. Nude im u zamjenu dva ratna zarobljenika koja imaju u svojim rukama – Karadzica i Mladica. Koji ce vrag rusima dvije stare olupine?

Nego evo fine vijesti:
Русија je успела да заплени две самоходне хаубице „CESAR“ недавно испоручене из Француске. Јединице су у одличном стању и већ су послате на проучавање у Уралвагонзавод.

hiber
1 godina prije

Pa ni rusi ne ispunjavaju uvjete Zenevske konvencije i redom su plaćenici pod ugovorom. Ova manjina Donbažana koji su separatisti tehnički su pobunjenici, a rusi sa svojom specijalnom operacijom i neproglašenim ratom su valjda “kirurzi”. Stoga, naravno da se nešto kao razmatra, jer ce u protivnom od Donjecka ostati samo ruševine. USA i Kina očigledno u potpunosti kontroliraju ovaj rat, naravno u rukavicama, a Putinu ostaje samo histeriziranje sa Sotonama.

Arkaj
1 godina prije

Kompleksna je ovo situacija i ti ljudi su u vrlo nezavidnoj situaciji. Ušli su u jedan rat koga zahvaljujući zapadnoj propagandi nisu razumjeli pa je moguće da im motivi nisu bili samo financijski. S druge strane postoje oglasi u kojima se za plaćeničke poslove nudi 1000 $ dnevno za borce s iskustvom a 2000 za oficire. To je novac koji sigurno ne dobivaju ukrajinski ni ruski vojnici u tom sukobu pa onda ima i neke pravde u tome da plaćenike ne pokrivaju odredbe ženevske konvencije…

Medo
1 godina prije

90% ti likova, pogotovo iz Britanije Francuske Amerike ili Kanade, su eto baš nema dugo završili svoje ugovore u matičnim vojskama. I sad kao pravi širitelji demokracije krenuli put Ukrajine. Metak i gotovo.

Max
1 godina prije

Mislim da su plaćenici gotovi.

Janko
1 godina prije

Amerikanci ponovo prave „demokratski”igrokaz ,kao i u slučaju braće mislim da su se zvali Jašari,koji su došli rstovati na Kosovo,a Amerikanci koristeći svoju moć godinama prisiljavaju Srbiju da kazni ljude koji su likvidirali ove šiptaroameričke ubice.Medjutim Ameri zaboravljaju da Rusija nije Srbija.

Štef
1 godina prije

Žalba se upućuje u Donjeck, a ne u Moskvu, a primaju se samo žalbe od država koje su priznale Donbas narodnu republiku. Dobar potez.
Prije da su oni razgovarali sa Moskvom o onim Nato generalima iz Azovstala, o kojima se u medijima šuti.

Štef
1 godina prije

Uz ovu vijest ide i ova:
Ruski glavni tužitelj izvijestio je da je devet država Europske unije odbilo odobriti zahtjeve za izručenje ruskih državljana optuženih za kršenje ruskih zakona. Među tim zemljama su uobičajeni “osumnjičeni”: Njemačka, Velika Britanija, Italija, Litva, Poljska, Hrvatska, Češka, Estonija, Crna Gora. Sama Rusija neće kopirati takvo ponašanje, ali će ispunjavati ugovore i međunarodne obveze – rekao je glavni tužitelj. Trenutno Rusija traži 3.198 građana širom svijeta.

Štef
1 godina prije

Asangea bi mogli tražiti. Treba mu pomoći.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI