Rusija je učinila sve da spriječi nasilni scenario u Ukrajini

Marija Zaharova
40 komentara

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je da je Rusija učinila sve da spriječi nasilni scenario ukrajinske krize.

“Dugi niz godina smo stalno govorili da činimo sve kako bismo spriječili da situacija u Ukrajini sklizne niže, da dođe do degradacije, a zatim da izbjegnemo snažan scenario”, rekla je ona, govoreći na obrazovnom maratonu Znaniye (Znanje) u petak .

Zaharova smatra da su sporazumi iz Minska bili šansa za Kijev, ali ukrajinske vlasti od samog početka nisu imale nameru da sprovedu ovaj plan. “Sekretar Vijeća za nacionalnu sigurnost i odbranu Aleksej Danilov ranije ove sedmice dao je izjavu da režim u Kijevu nikada nije imao planove za implementaciju sporazuma iz Minska”, rekla je Zaharova.

Marija Zaharovarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tata mata
1 godina prije

Nista novog ,, u EU je trend biti nacista ,primjera posvuda ,, Danska svedska ,norveska ,njemacka ,balticke drzavice , balkan ,,pa cak i u rusiji .Nista nismo naucili iz povijesti jer nam je u genima da uvijek nekog mrzimo ,iz ovog ili onog razloga ,a najcesce je vjera ,a svi govore da su vjernici i slusaju bozju rijec i umjestio da izoliramo takve osobe ,vecina nasjeda na manipulacije i price plasirane od istih bez da koriste svoju glavu . Najgori od sviju su novinari bez etike ,a zatim petokolooasi poput nekih nasih clanova portala koji iz vlastitih niskih pobuda sire i preuvelicavaju dezinformacije . Mnogi od ovih domacih izdajnika (oni jako dobro znaju tko su ) imaju po desetine racuna posvuda ,pa kad pocnu pisati i siriti lazi i mrznju izgleda kao da je pola balkana njihovog misljenja a u stvari to je saka izroda i neradnika kojim odgovara ovakva… Čitaj više »

AJeTo
1 godina prije

Mogla je Rusija koju godinu ranije prekinuti opskrbu plinom i tako spasiti brojne živote i sudbine.

Tupko Glupko
1 godina prije

Glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće o zaustavljanju rada Sjevernog toka 1:
Moskva koristi energiju kao oružje protiv Europe”.

Jest da je pet turbina potrebnih za rad plinovoda u kanadskoj podružnici Siemensa koja govori da će ih poslati tek za mjesec dana (nisu se izjasnili servisirane ili neservisirane), jest da je američki izvoznik ukapljenog plina (LNG) Freeport LNG izvijestio da će potpuno obnoviti proizvodnju u prošlog lipnja oštećenom pogonu za ukapljivanje plina tek u ožujku iduće godine (a koja je glavni je dobavljač europskih kupaca u potrazi za alternativnim izvorima nabave), jest da su izuzetni svim silama sprječavali izgradnju i završetak Sjevernog Toka 2, i ne daju Nijemcima da ga otvore, a sada će biti godina dana kako je tehnički spreman.

Uriniraju izuzetni europske političare, naročito njemačke, i ne prestaju.
A ovi još otvaraju usta i gutaju li gutaju.

Tupko Glupko
1 godina prije

Vezano uz ovaj tekst, svakako preporučam pročitati članak Logičnog od 26. travnja 2021. godine naziva: “Nemačka ucijenjena od Amerike pala na koljena?”. Tada je plinovod Sjeverni Tok 2 bio pred završetkom, već je imao dva kruga sankcija od izuzetnih, uključujući – pazi sad – “Zakon o zaštiti evropske energetske sigurnosti” (!). Tada vladajuća Angela Merkel je branila ovaj projekt, a Marija Zaharova Sjeverni tok 2 opisivala kao „poslovni projekat“ koji „nije povezan sa politikom, već sa unutrašnjim razvojem Njemačke“. Njemačka je tada više puta odbila mogućnost novih eksteritorijalnih sankcija protiv Sjevernog toka 2, nazivajući američke napore u ovom pravcu „zadiranjem u evropski suverenitet“ i upozoravajući da usko koordinira to pitanje sa svojim partnerima iz EU.  To je bilo osam mjeseci prije nego što je Rusija upala u Ukrajinu i šest mjeseci prije nego što “semafor” koalicija došla na vlast u Njemačku. Plinovod Sjeverni Tok je tehnički spreman od rujna prošle… Čitaj više »

hiber
1 godina prije

Sada se to već pretvara u Mad Max 2.0. Ili opsada benzinske stanice. Putler ima problema sa logikom. Samo ce se pojačati dotok sve modernijeg i ubojitijeg oružja Ukraini. I izvoz plina i nafte Kini i Istoku sa sve većim diskontom. Uz daljnji pad standarda ruskog stanovništva koje ionako nije imalo neke koristi od izvoza energanata, sve ce to lose završiti po Rusiju.

1 godina prije

Da se malo “vrnemo” unatrag: Do 2014. nije bilo nekih značajnijih problema osim konstantnog pada standarda stanovništva paralelno sa uzdizanjem tajkuna. Tada se Janukovič predomislio u vezi ulaska u EU, dobio proteste (što je normalno) ali su ti protesti bili sve samo ne spontani. Vremenom je postajalo sve jasnije da je prevrat u Ukrajini organizovan od strane Zapada, na kraju je Vašington sam priznao da su u taj “projekat” uložili 6 milijardi$ – gde bi sad Ukrajina bila da su te pare uložene u ukrajinsku privredu?!? Najbitnije od svega je obećanje Janukoviču od strane najbitnijih zapadnih faktora da će biti protiv tog prevrata (“jer nije demokratski”) ali… “obećanje ludom radovanje”. —————————- Tempo uvek diktira onaj koji napada, onaj koji poštuje pravila nema šanse da prvi povuče poteze. Sve što je Zapad uradio protiv je međunarodnog prava a pošto Rusija nije htela tim putem… Rusija je čekala jasno opravdanje za akciju,… Čitaj više »

Darko
1 godina prije

Trebali su Rusi davno odnosno odmah ubiti Zelenskog i Ukrajini se ne bi dogodilo razaranje.

mrdo
1 godina prije

Nenasilno oslobađanje i denacifikacija bivše Ukrajine je nemoguće izvesti jer je ta tamnica naroda pod američkom čizmom, a, kako znamo, sila je jedini jezik koji američki zločinci razumiju.

tihobl
1 godina prije

Tko je Rusija je mogla okrajinu poklopiti za 48 sata ali su htjeli izbjeci stradanja ukrajinaca jer rusija je sila bez presedana i trenutno mislim da je nema ravne. Evo i Izrael je dobio opomenu za zadnje napade u Siriji pa vidjet cemo smije li vise napadati.

Krle
1 godina prije

Krivicu uglavnom snosi Ukrajina tj. pučistička vlast stvorena od strane Zapada ali treba istaknuti ulogu Zapada koji je sve organizirao i finansirao. Minski sporazumi su potpisani nakon katastrofe koju je doživjela ukrajinska vojska i kad su pobunjenici iz Donbasa imali strahovitu inicijativu. Tada se “ustala” međunarodna zajednica kako bi spriječili potpuni poraz Ukrajine i dalje napredovanje pobunjenika. Njemačka i Francuska, kao garanti sporazuma, nikada nisu ukazali na kršenje sporazuma od strane Ukrajine niti vršili pritisak na njih da ispoštuju potpisano. Na taj način su direktno podržavali jačanje vojnih položaja, dovlačenje nedozvoljenog naoružanja, stalna granatiranja i teroriziranje stanovnika Donbasa. Čak je i OEBS zatvarao oči na kršenje dogovorenih pravila te na taj način direktno podržavao Ukrajinu. Rusija je godinama ukazivala na to ali bez uspjeha a sad pametnjakovići kao zamjeraju Putinu što nije prije ništa govorio nego odmah krenuo u specijalnu operaciju. Zaboravili i prijedloge za mirno rješenje koje je Rusija… Čitaj više »

Krle
1 godina prije

Kakva je to ovisnost kad smanjuješ i ukidaš kupovinu i istovremeno onemogućavaš isporuke preko dostupnog gasovoda? Koliko trebaš biti “pametan” da osuđuješ Rusiju što je Njemačka, isključivo zbog svog interesa, odabrala najjeftiniji gas i najpouzdaniju opskrbu? Koliko treba biti slijep pa ne vidjeti da je sve počelo kad je Amerika pokušala da nametne svoj LNG za Evropu? Onemogućen Južni tok, zaustavljen NS2, sabotiran Turski tok, ….. Za sve je očigledno kriva Rusija koja je sve učinila da gas pouzdano, u potrebnim količinama i povoljnom cijenom isporučuje protivno interesima EU. 😉

Hobart
1 godina prije

Ljude širom planete zanima samo jedno ….. Sta ste radili dok se u Kijevu dešavao “majdan”??

Max
1 godina prije

Nije uspjelo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI