Rusija može lansirati cijeli svoj nuklearni arsenal čak i ako su svi Rusi mrtvi

Nuklearni rat
125 komentara

Rusija trenutno ima najveći arsenal taktičkog i strateškog nuklearnog oružja na svijetu. Sva ta oružja povezana su sa sustavom poznatim kao Perimetar, također poznatim kao “Mrtva ruka” (“Dead Hand”), automatskim sustavom kontrole nuklearnog oružja koji bi mogao lansirati cijeli ruski nuklearni arsenal.

Procjenjuje se da Rusija ima 1549 raspoređenih strateških bojevih glava na 540 strateških sustava isporuke poput interkontinentalnih balističkih projektila ili ICBM-ova, balističkih projektila koji se lansiraju s podmornica i teških bombardera. Rusija također ima procijenjenih 4489 strateških nuklearnih oružja u vojnim zalihama. To Rusiju čini najvećom nuklearnom silom, nadmašujući SAD s otprilike 5100 raspoređenih i uskladištenih nuklearnih bojevih glava.

U vremenima ekstremne krize, uključujući prvi nuklearni udar iz SAD-a, visoki dužnosnik ruske vlade ili vojni zapovjednik mogao bi aktivirati Mrtvu ruku, jamčeći da Rusija može odgovoriti na nuklearni napad čak i ako su cjelokupne ruske oružane snage izbrisane. To je jedina svrha sustava Mrtva ruka.

Stvaranje i raspoređivanje Mrtve ruke kao aktivnog vojnog sustava bivšeg Sovjetskog Saveza učinjeno je kao dio hladnoratovske doktrine “međusobno osiguranog uništenja”, sredstva kojim se odvraća nuklearni napad osiguravajući da strana koja ga je inicirala prvi udar bi također bio uništen uzvratnim nuklearnim udarima.

“Mrtva ruka” može automatski lansirati cijeli ruski nuklearni arsenal kao odgovor na nuklearni napad

Još uvijek nije u potpunosti poznato kako Mrtva ruka funkcionira. Ali pretpostavka je da sustav zapovijedanja i kontrole mjeri komunikacije na vojnim radiofrekvencijama, razine radijacije, tlak zraka, toplinu i kratkoročne seizmičke poremećaje.

Ako se čini da mjerenja potvrđuju da je Rusija pod nuklearnim napadom, Mrtva ruka započinje sekvencu koja završava s Rusijom koja ispaljuje sve svoje ICBM rakete i druga nuklearna sredstva.

Mrtva ruka bi lansirala zapovjednu raketu, opremljenu radio bojnom glavom koja prenosi naredbe za lansiranje ruskim nuklearnim silosima, čak i uz prisustvo radio ometanja. Nekoliko je testova pokazalo operativnost takve zapovjedne rakete.

Sustav Mrtva ruka postao je operativan 1985. godine, ali potvrda je stigla tek 2011. kada je zapovjednik ruskih strateških raketnih snaga general Sergej Karakajev rekao tijekom intervjua za ruske novine da bi sustav mogao uništiti SAD u roku od 30 minuta. Daljnje izjave ruskih državnih medija sugeriraju da je sustav nadograđen kako bi uključio radarske sustave ranog upozoravanja i nove hipersonične rakete.

Mrtvu ruku podržavaju radarski sustavi unutar ruskog teritorija i sateliti koji prikupljaju informacije iz svemira koje se usmjeravaju kroz složeni računalni sustav koji neprestano analizira širok raspon parametara, uključujući seizmičku aktivnost i razine zračenja.

“Sustav je prošao nekoliko modifikacija tijekom godina eksploatacije”, objasnio je Ivan Konovalov, direktor razvoja ruskog think tanka Zaklade za promicanje tehnologija 21. stoljeća.

“Prije svega, Rusija se integrirala u svoja nova sredstva radio-električne inteligencije kao što su radari klase Voronjež sposobni detektirati ispaljivanje projektila na udaljenosti do 7000 kilometara”, nastavio je. “Drugo, inženjeri su modificirali njegovu bojevu glavu da izdrži nova sredstva elektroničkog ratovanja koja isključuju radio signale.”

Konovalov je dodao da su nuklearne rakete vezane za Mrtvu ruku u redu za primanje blokova hipersoničnih projektila, što bi im omogućilo let brzinama od pet do sedam kilometara u sekundi, što ih čini gotovo nemogućim za obaranje.

“Nove rakete bit će integrirane u vojsku zajedno s novim ICBM-ima klase Sarmat. Potonje rakete bit će dodane vojsci sredinom 2020-ih. Dakle, modificirana hipersonična verzija projektila Mrtva ruka pojavit će se uz njih”, rekao je Konovalov.

Mrtva Rukanuklearni ratrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
125 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
24 dana prije

Ako su podmornica ili avion uništeni onda rakete ne mogu biti ispravno lansirane a ako nisu uništeni, ako njima upravljaju živi ljudi…

“Mrtvačeva ruka” je pre svega psihološki projekat, njegova realna korist je zanemarljiva. Rusi (i Ameri takođe) znaju kad onaj drugi puni rakete gorivom, da ne govorimo o radarskim snimcima posle poletanja. Šta treba da se dogodi da jedna od strana postane svesna nuklearnog napada tek kad nuklearne glave počnu da eksplodiraju – da bi ih registrovao ovaj sistem?

Crescent
24 dana prije

Prema americkoj doktrini ako su svi Rusi poginuli a ostao je samo jedan Amerikanac na zivotu onda je Amerika pobijedila.

EndGame
24 dana prije

Rusija, sila koja umjesto kompleta prve pomoći vojnicima dijeli tampone. Koji je to civilizacijski doprinos Rusije koji koristimo? Izgubljeni u diktaturi i presiji, ali propaganda ide dalje. Dežurni rusofili pišu mitove al to je u stvari korupcijom pojedemo društvo i država, gdje je toalet misaona imenica za veliku većinu stanovništva. Narod obespravljenih, poražen, šuti i trpi. Zamijenio jednog diktatora sa drugim i nadaju se boljim vremenima, da ih nekada u budućnosti sunce ogrije.

Nenad
24 dana prije

Iran je upozorio USA preko Švicarskog ambasadora u Teheranu koji zastupa Amere (velika sotona) jer isti nemaju veleposlanika u Iranu da se ne miješa nakon Iranskog odgovora na zločin u Damasku. Dakle, USA će reći svojim gazdama u Tel Avivu da će Iran (jednostavno mora to učiniti) sa svoga teritorija ispaliti desetine raketa i dronova na malu sotonu tzv izrael …. ako sotone (najprije mala pa velika) ne odgovore neće dalje napadati i sve ce biti kao prije Damaska. Ako se USA bude mješala u slučaju da tzv israel odgovara na Iranski odgovor Iran je zaprijetio da će sve USA vojne baze do 2000 km od Irana biti napadnute ……

Гавран
24 dana prije

Evo šta projekat “Ilon Mask” misli o projektu ulaska Ukrajine u NATO:
:
„Nuklearna apokalipsa“:

Gad
24 dana prije

Perimeter je nedavno reaktiviran, čisto za info.

tuf
24 dana prije

O ovome hipotetskom scenariju se priča desetljećima i daleko više služi kao novinarski ‘fear porn’ kojemu se svi rado vraćaju iznova i iznova nego što ima vjerojatnost za realizaciju. Obzirom da su svi itekako upoznati s potencijalima za međusobno uništenje biraju se druge metode disrupcije, sabotaže, oslabljivanja i uništenja protivnika. Vidimo kako to u praksi izgleda – SAD nastoji okružiti protivnike, izazvati interne i eksterne eskalacije iskorištavajući povijesne ranjivosti, paralelno uz ekonomske i političke sankcije. Kina se probija ekonomskim i financijskim metodama po Africi i Južnoj Americi. Rusija pokušava osigurati utjecaj primarno političkim metodama, u Africi uz vojne asistencije. Niti jedna od tih država zaista ne planira lansirati svoje nuklearne arsenale.
To možete očekivati u regionalnim okvirima od luđačkih državica poput Izraela. Oni zaista imaju luđake koji su spremni na taj korak, ne samo u vlasti nego i narodu.

Biti-ili-ne-biti
24 dana prije

Ranije su govorili da SAD svojim nuklearnim arsenalom može uništiti svijet 23 puta, a Rusi samo 3 puta.
Sada obje strane mogu nuklearno uništiti svijet još više puta – nikako ne mogu shvatiti što meni znači povećanje tih brojeva.

Darko
24 dana prije

Nuklearni rat će izazvati onaj NATO majmun Stoltenberg, budaletina koja je cijeloj EU zajašila za vrat.

Rus iz Donbasa 🚀🚁✈🪂
24 dana prije

Država zvana Country primjer je zapanjujuće mimikrije. Kraina, Ukrajina je samo zemlja, bilo koja zemlja. U jeziku. A tko u Rusiji mrzi biti Rus? Samo oni koji su ratovali s Rusijom i bili poraženi i kojima je odvratno nazivati ​​se Hazarima, Polovcima, Čerkasima i Pečenezima, pa su sebe i sve ostale Ruse nazvali Ukrajincima=Aboridžinima..

Max
24 dana prije

Sustav radi sasvim automatizirano i nisu mu potrebni ljudi.

Jadranka S.
24 dana prije

Današnja civilizacija je u području stvaralaštva uznapredovala samo u naoružanju.

LOKI
24 dana prije

Prekjučer se u američkom Kongresu Victoria Sparts, rođena Ukrajinka i kongresnica iz Indiane, izjasnila protiv izdvajanja 60 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini.
Jučer su zahvalni seljani zapalili kuću njene majke u jednom selu u regiji Lavov.
Mislim da će se Victoria Sparks odmah predomisliti i zatražiti od Kongresa da izdvoji čak 120 milijardi dolara.

Mrčikola
24 dana prije

Gdje li nam je Ivo “nuklearac” stari preventivac…pamti li ga još tko..?😁

burt
24 dana prije

sve su to teorije a u stvarnsti je ruskom vodstvu rečeno da u slujčaju korištenja taktičkog nuklearnog oružja u Ukrajini NATO će konvencionalnim oružjem avijacijom i raketama napasti rusku vojsku u Ukrajini a nikad za vrijeme hladnog rata NATO nije upozorio SSSR ako bi upotrijebila nukelarno oružje u nekoj trećoj državi da će uzvratiti

Ante
24 dana prije

Ako dođe do nuklearnog rata preživjeli ne samo da će biti ozračeni nego će doći do velikih potresa koji će velike eksplozije potaknuti. Doći će do lančanih protresa diljem svijeta zajedno sa cunamijima i jakim vjetrovima. Taman da se ljudi sakriju u velika skloništa opet bi mogli stradati zbog potresa i poplava.

NOME
24 dana prije

…..neće biti strateških nuk udara….globalisti imaju sve pod kontrolom….svi sukobi su strogo kontrolirani, biti će i novih, ali samo u kontekstu nametanja novog svjetskog poretka….mogući su taktički udari, ili aktivacija “prljave” bombe, ili teroristički napad na nuk elektranu, ali sve je to moguće samo u strogo kontroliranim uvjetima kao sredstvo stezanja globalistićke omće oko vrata čovjećanstva…..

Mujo
24 dana prije

U svakom scenariju, svi najebasmo… Možemo samo odabrati pozu…

NOME
24 dana prije

….nuk eksplozija uzrokuje emp udar koji gasi sve, i vraća civilizaciju u kameno doba…..ovi kontrolori kaosa sve digitaliziraju i instaliraju AI u svrhu maksimalne kontrole i uzimanja vlasti zauvijek , pa da se toga odreknu…..nema šanse

MladenSt
24 dana prije

Omiljena Hrvatska destinacija Zrće će ovog ljeta biti domaćin trodnevnog specifičnog festivala.Tri će dana stotine posjetitelja plesati na vrelom pijesku do iznemoglosti slaveći LGBTQ kulturu .DJ biti će nebinarne osobe ,.Znači slavlje ljubavi i mira a ne mržnje ,ratova i kojekakvih prizivanja nuklearnih udara .😘

onaj najglu...Dalton
24 dana prije

”Udruženi Zapad ratuje protiv Rusije i ne može joj ni blizu doći. Oni da mogu nekažnjeno napasti Rusiju, oni bi to davno učinili.” – umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo ”Mrtva ruka” postoji i ovo je samo upozorenje za neke psihopate i usijane glave na Zapadu, koji se zanose mišlju da prvi izvrše ”preventivni nuklearni udar” na Rusiju, uvjereni da će je tako zateći ”spuštenih gaća” i onesposobiti za uzvratni odgovor. A takvih ne fali. P.S. “Ne želimo izravan sukob s Rusijom u Ukrajini, ne želimo treći svjetski rat. Sukob u Ukrajini ne predstavlja ‘egzistencijalnu prijetnju’ za Rusiju i stoga joj ne daje povoda za korištenje nuklearnog oružja” – zamjenik američkog ministra obrane za politička pitanja Colin Kahl. Izgleda da je američko vodstvo počelo brinuti o mogućnosti nuklearnog rata. Jedini problem je što Rusija sama odlučuje o tome što je za nju “egzistencijalna prijetnja”. Pa postoje velike šanse da se američko mišljenje… Čitaj više »

Hogar
24 dana prije

Bolesni anemicni orangutan Stoltenberg i ona vjestica usrula von lucifer su karta za totalno unistenje svega na svijetu.
Okot koji se skolovao na WEF Davos kod lucifera Schwaba
Uraaaaaaaa nema drugo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI