Rusija na testiranje u Siriju šalje novo izviđačko oklopno vozilo “Argus”

Argus oklopno vozilo
5 komentara

Oklopno izviđačko vozilo PRP-4A “Argus” od nedavno je u arsenalu ruske vojske, a sada je odlučeno da se testira u stvarnim borbenim uvjetima u Siriji, priopćila je ruska vojska.

Prema riječima stručnjaka, “Argus” je utjelovljenje želja mnogih izviđača ruskih oružanih snaga. Oklopno vozilo s punim rezervoarom može prijeći 550 kilometara, ima visoku prohodnost i pristojnu brzinu od 65 kilometara na sat, a plivajući može prevladati i vodene prepreke. Jedinica mobilnog izviđanja ”Argus” ima strojnicu PKTM kalibra 7.62, ali ovo nije njegovo glavno oružje.

Vozilo može nadzirati teren uz pomoć moderne radarske stanice 1L-120-1, koja prati ciljeve na kiši, snijegu, snježnoj oluji, pa čak i pri posebno postavljenim dimnim zavjesama.

Postaja određuje koordinate neprijatelja i usmjerava topništvo. Terorista može uočiti na udaljenosti od 7 kilometara, a koordinate neprijateljskog tenka precizno određuje na udaljenosti od 16 kilometara.

Termalni fotoaparat i noćni uređaj pomoći će izviđačima da se orijentiraju čak i u uvjetima smanjene vidljivosti.

“Argus” može komunicirati sa zapovjednim mjestom na udaljenosti od 50 kilometara, ne samo u statičnom položaju, već i u pokretu.

Posebna oprema bilježi sve primljene podatke, brzo ih obrađuje i šalje ih zapovjednom mjestu.

Na najnovijem izviđačkom vozilu je  novost ruske obrambene industrije, sustav suzbijanja oružja visoke preciznosti ”Štora”, koji spašava posadu od neprijateljske vatre, a kamuflažna mreža i raspršivač dima vozilo sakrivaju od sustava kojima raspolažu militanti u Siriji.

Stručnjaci kažu kako je vozilo u ovom trenutku pokazalo svoje karakteristike samo na testovima, ali će stvarne vojne akcije u Siriji omogućiti prepoznavanje svih nedostataka i nakon povratka sa sirijskog ratišta će se provesti potrebne preinake.

Argusoklopno vozilooružePRP-4A
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
loren
6 godine prije

jedino pravo testiranje novog naoruzanja je i stvarnim borbenim uslovima te je ruska vojska veoma profitirala ovim ratnim iskustvom te ce jedinice koje su sudjelovale postati udarne jedinice cijele ruske armije koja je znacajno podignula svoj borbeni kapacitet

Alerik
6 godine prije

Izgleda da je taj izviđački ruski tenk koji ima stotine očiju po čitavom tijelu od kojih je polovica uvijek budna pravi Argus (mada je meni najdraži Argus Wishbone Asha). I baš (kao za inat) eto Argusu rata u kojem se može testirati. Najbolja moguća reklama, ali istovremeno i razlog za zabrinutost suprotnoj strani (a samo je jedna). Nažalost, kako stvari stoje, zasad smo i mi ta suprotna strana. Koja kupuje Patrie po sumnjivim cijenama (a i Janša je omastio brk s Patrijama). A još smo onomad u jeku rata skupa sa Srbima sklapali i izvozili M 84 po zaljevskim zemljama. Jebeš rat, oslobađanje i okupaciju kad se pare moraju zarađivati zajedničkim poslom. Eto, radije njima, nego testirati ih u domaćem ratu. Pa smo se tukli s onim što smo imali. Nakon povratka Argusa s bojišta, proizvođači će očekivati masovne narudžbe.A mnoge isilovke oplakivati svoje mrtve. Koji će biti u raju… Čitaj više »

Georgij Žukov
6 godine prije

argus je kamilica , kako stvari stoje i kakvo je stanje svijesti danasnje civilizacije ,vrlo uskoro je za ocekivati u realnim ratnim okolnostima sarmate u akciji .

Andrej
6 godine prije

Kada ga naprave bez posade biti ce barem deset puta manji i lakši. Tada ce se zvati Terminator, a mi preostali cemo se skrivati od njega po podrumima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI