VIDEO – Sovjetski “Zmaj Gorinič” UR-77 u uporabi u borbama u Siriji

UR-77
14 komentara

Već nekoliko godina oklopno vozilo UR-77 Meteorit sovjetske proizvodnje pruža uspješnu potporu sirijskoj vojsci u borbi protiv terorista, što se vidi i na snimkama objavljenim na društvenim mrežama.

Na posljednjoj snimci borbi u području istočnog Damaska se vidi skupina sirijskih vojnika koja koristi vozilo u miniranju objekta u kojem su se utvrdili pripadnici jedne od islamističkih skupina.

https://www.youtube.com/watch?v=se5KKRUGUCk

UR-77 je proizveden 1977. godine i izvorno je dizajniran za razminiranje, ali se također može koristiti za uništavanje utvrđenih položaja neprijatelja. Stroj ima kapacitet za lansiranje nekoliko stotina kilograma eksploziva na udaljenosti do pola kilometra.

Nije iznenađujuće da su sovjetski vojnici sustav nazvali “Zmaj Gorinič”, uzimajući ime zmaja iz ruske mitologije s tri glave od kojih svaka riga vatru na “neprijatelja”.

Sustav se u Siriji prvi put pojavio još 2014. godine, ali je njegova veća uporaba primijećena u borbama u urbanim područjima u Aleppu, te nedavno u Qabounu i Jobaru, gdje je i nastao gornji snimak. Nije poznato s koliko jedinica UR-77 sirijska vojska raspolaže u ovom trenutku, ali se na objavljenoj snimci vidi da su sirijski vojnici prošli obuku za uspješno rukovanje sustavom u borbama i urbanom okruženju.


oklopno voziloUR-77
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Antonio
6 godine prije

Ne vidim svrhe ovog teksta i videa.
Ali sasvim drugo je ako napravite tekst koliko se novca trosi za naoruzanje u Siriji. Koliko SAD daje u ovih zadnjih dana i sta? Kako na to odgovara Rusija i Iran?
To lici na “Logicno”. To je reputacija koju morate zacuvati.
Pozdrav

Glogov Kolac
6 godine prije

Koliko sam vidio, imaju ga i “umjereni”

Željko
6 godine prije

Off topic…….Predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov predao je mandat za formiranje nove vlade lideru SDSM Zoranu Zaevu !!

subaru
6 godine prije

Zbog razvlaćenja punjenja na veću površinu efekt se donekle može porediti sa tos-1 jednom ili dvije udarne glave na raketama.

nikud nikam
6 godine prije

Smije li se to koristiti kod nas na svadbama i ostalim šenlucima?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI