Rusija objavila mapu raketnih udara na Ukrajinu

Mapa raketnih udara na Ukrajinu
19 komentara

Predsjednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin podijelio je mapu, otkrivajući razmjere ruskih raketnih udara na ukrajinske vojne ciljeve i infrastrukturu ranije ove sedmice.

“Reagovanjem Moskve na terorističke akte kijevskog režima” pogođeno je 70 objekata ukrajinske energetske infrastrukture, zbog čega je zemlja izgubila 50% svojih proizvodnih kapaciteta, napisao je Volodin na Telegramu u četvrtak.

Priložena mapa pokazuje da samo tri ukrajinske regije – Černigov na sjeveru, te Volin i Zakarpatje na zapadu – nisu pogođene udarima.

“Ako se teroristički napadi nastave, odgovor će biti još oštriji”  , upozorio je on, dodajući da se moraju pronaći svi koji su organizovali ukrajinske napade, a “oni koji budu pružali otpor biće uništeni”.

 

Moskva je u ponedjeljak i utorak ispalila desetine projektila na ciljeve u Ukrajini, nazivajući to odmazdom za sabotažne zavjere Kijeva usmjerene na ključne ruske objekte, uključujući nuklearnu elektranu Kursk, gasovod Turski tok i Krimski most.

Nakon subotnjeg bombardovanja kamionom na mostu od 18 kilometara, predsjednik Vladimir Putin rekao je da “teroristička taktika” Kijeva više ne može ostati bez odgovora i pokrenut je talas raketnog udara.

Nekoliko dijelova Ukrajine, uključujući njen glavni grad Kijev, prijavilo je nestanke struje i druge probleme s komunalnim uslugama nakon ruskog bombardiranja. Nacionalni operater električne mreže Ukrenergo bio je primoran da traži od potrošača da isključe uređaje u večernjim vršnim satima, i naredio je povremeno isključenje struje u nekim područjima kako bi se smanjilo opterećenje.

U srijedu je ukrajinski ministar energetike German Galushchenko rekao za CNN da je oko 30% energetske infrastrukture u zemlji oštećeno nakon dva uzastopna dana ruskih napada.

NapadRaketni napadrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
1 godina prije

Treba tući nacističku bagru i njihove makroe .

Optimista
1 godina prije

Potez luzera, očajnika
Nakon neuspjesne denacifikacije I smjene vlasti u dva tjedna, nakon nemogucnosti da zastiti prisajedenjene oblasti, nakon neuspjesne ucjene zapada…
Sada sa s300 , protuzracnim SKUPIM, raketama gadja civilne ciljeve koji su jeftiniji od rakete
Cak I medvedev kaze ” nismo prijetili A bombama ”
😀
Zima će biti teska, ali kad snijeg okopni ostati će samo sprdačina od drzave rusije

Tadija
1 godina prije

“Zapad gine trune kunja,zivot mu je los,
a Istoku sto je munja u zivotu jos.”

Jednostavno receno
1 godina prije

Sve je već zapisano davno prije, samo smo trebali čitati i učiti. Al pošto nam historiskapovjest služi za ponavljane a ne za učenje onda nismo ništa naučili, tako sve naj bolje u pokušaju ubjeđivanja da se radi o nama i našoj guzici a ne nekoj udaljenoj stotinama kilometara i koju nikakda nisu ni vidjeli a niti će je vidjeti. Sjeti se pelcovanja i korone ako si već zaboravio da je bila borba s vjetrenjačama, svijet vidi što želi.

Kerefek76
1 godina prije

Gledat ćemo nabacivanje raketama još koji mjesec prije nego krene zimska ruska ofenziva. Taman imaju vremena da pripreme i rasporede novih 300k vojnika.
S druge strane Ukrajina je ostala bez profesionalne vojske i sad ovisi o friškim neiskusnim regrutima te plačeničkoj vojsci. Ameri su toliko očajni da plaćaju čak i članove Al Kaide.
Ruska taktika je zasad bila ok. Maksimalno iscrpljivanje ukrajinske vojske. I u ljudstvu i u naoružanju.
Sad kada presahnu izvori i zadnjeg naoružanja koje je NATO pronašao u EU skladištima slijedi prava full-scale ofenziva na koju Ukrajina neće imati nikakvog odgovora.

FATIH
1 godina prije

SLAVA RUSIJI!!!!💤💤💤💤💤💤💤💤💤

Max
1 godina prije

Rusiju već optužuju za zločine zbog raketiranja. Molim vas vratite portal na staro. Sad seprlikom svakog komentara moram registrirati.

nessy
1 godina prije

Nakon dva dana udara 30% mreze je onesposobljeno. Rusi su ocito izbjegavali ovakve akcije, do sada. Nastave li se teroristicki napadi, nastavit ce se i udari. Po analogiji, trebalo bi jos cca sedam dana udara da im uniste nergetsku infrastrukturu 100%. Sumnjam, da u Kijevu jos uvijek otvaraju sampanjac i nazdravljaju, kao na dan napada na Most.

Janko
1 godina prije

Žalosno i tužno što radi ameroengleska banda ,uz pomoć domaćih ukrajinskih pripuza ,šalju sve razarajuće oružje da se uništava zemlja stvarana generacijama i na jednoj i na drugoj strani,dok oni zaštičeni morima i oceanima smišljaju nove političke podvale ,laži i ratne planove

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI