Rusija se sprema pregaziti Ukrajinu?

Ukrajina regrutovanje vojnika
86 komentara

Posvuda Rusija probija najčvršću obranu Ukrajine.

Dok Rusija razbija vanjski omotač Ukrajine, ono što ostaje je meka unutrašnjost s nepotpunim, nasumičnim arhipelagom više ili manje improviziranih ukrajinskih obrambenih položaja.

Čak i The New York Times priznaje da Ukrajini ponestaje obrambenih pozicija koje mogu čak i usporiti ruske oružane snage, koje neprestano rastu kroz dragovoljce, bolju obuku, iskusnije vodstvo i bolju opremu.

Ali postoji više od onoga što piše The New York Times.
Ukrajina kao društvo ostaje bez sposobnih vojnika.

Na primjer, Ukrajina ima samo dvije preostale jurišne brigade, 3. “Azov” (Neonazi) i 5. jurišnu brigadu.

I u očajničkom pokušaju da spriječi rusko osvajanje Avdejevke i naknadno daljnje napredovanje, Kijev je bacio 3. Azovsku jurišnu brigadu na nepripremljene položaje zapadno od Avdejevke. Sada, prema svim informacijama, Rusija je skoro uništila 3. azovsku jurišnu brigadu samo po imenu – ostavljajući cijelu Ukrajinu sa samo jednom učinkovitom jurišnom brigadom, 5. Samo obuka visokokvalitetne brigade za napredne i snažne operacije, pod pretpostavkom da imate prave ljude, vođe, opremu i objekte, traje više od godinu dana.

Dok se zadnje snažne ukrajinske brigade sada uništavaju u danima, a ne u tjednima, Ukrajina nema fizički spremnih ljudi, niti vremena ni opreme za izgradnju novih jakih brigada. Što je još gore, Ukrajina je praktički izgubila svoje zalihe sposobnih vojnih vođa – vođa čije su školovanje i obuka potrebne godinama (ne mjesecima). A Ukrajina i NATO su ostali bez municije.

Ubrzavanje raspada Ukrajine posvuda je neizmjerno snažna ruska upotreba razornog zračnog bombardiranja. S iscrpljenom ukrajinskom protuzračnom obranom i novim snažnim ruskim preciznim navođenim zračnim bombama od 1500 funti, Rusija jednostavno briše čak i najteže položaje Ukrajine jedan po jedan u danima ili tjednima. To objašnjava iznenađujuću brzinu kojom je Avdejevke, utvrđivana više od 10 godina, iznenada pripala Rusima.

Rusija na euroazijskom kontinentu znatno je superiornija od NATO-a u svemu konvencionalnom i nuklearnom. Postrojbe, iskustvo vodstva, količina materijala, čak i kvaliteta materijala, logistika, moral.

Ukrajina će biti pregažena. Uskoro Rusija može stati na granicu s Poljskom, a NATO to nikako ne može spriječiti. Vojska Velike Britanije najmanja je u posljednjih 300 godina. Njemačka i Francuska nisu bolje. Danska je upravo predala svoju posljednju artiljeriju. Američko stanovništvo ne želi financirati Ukrajinu, a američki će se narod oduprijeti umiranju za Ukrajinu. Američke i NATO-ove zalihe oružja i osnovnog streljiva su iscrpljene i ne mogu se obnoviti godinama. SAD ne može izbaciti ruske napredne nuklearne snage. A rusko gospodarstvo ide bolje nego ikad u svojoj povijesti, a s više prijatelja koji podržavaju Rusiju u svijetu.

Je li ovo igra gotova za SAD, NATO, EU i Ukrajinu?

NATO se raspada, EU će napustiti SAD, a sam SAD se pojavljuje kao tigar od papira.

Nikakav spin Bijele kuće, lažne vijesti iz SAD-a ili propaganda o nepostojećim problemima drugih to neće promijeniti. Ovo je stvarnost.

Autor: Karsten Riise

NATORatrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
86 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
1 mjesec prije

Ne treba pretjerivati. Napredovanje je već usporeno. A čak i uz mogući kolaps svih linija obrane za Ruse bi bio džekpot izbiti (i osigurati!) pozicije na Dnjepru. Daleko je teže još ići dalje na zapad.
Nimalo jednostavno ne bi bilo doći i do Odesse, na putu do tamo je još niz prepreka. A ljudstva pa i tehnike za osiguravanje tako velikih površina kao što je cijela Ukrajina Rusi trenutno nemaju. Niti imaju želje i namjere. Jer postavljati svoju garnituru vlasti, čistiti sve službe od protivnika i na kraju krajeva biti odgovoran za obnovu cijele Ukrajine dok ti zapad nastavlja podmetati klipove kroz gerilsku borbu i terorističke napade – nije nešto što bi i najambiciozniji Rus poželio.

Keki
1 mjesec prije

Nije ih to nikad zanimalo. Da su htjeli napravili bi to prvi dan.
S druge strane, ako je to jedino rješenje za mirnu budućnost… Mislim da su se i Ukrajinci od tamo razbježali tako da ni Rusi to brzo i bezbolno obavili.

Max
1 mjesec prije

Onda je gotovo.

Nesko
1 mjesec prije

Ma sale se, ne nego će Ukro-nacisti pregaziti celu Rusiju, ali u nekoj video igrici. Izgleda da će to ostati kao jedina opcija.

Patriot
1 mjesec prije

Izić na Dnjepar i uzet Odesu i Nikolajev to bi bilo za sad dovoljno

Ico
1 mjesec prije

Neka događanja upućuju da među oficirima Ukrajine ima podosta onih koji rade u interesu Rusije. I Rusi i Ukrajinci su Slaveni. Slavena ima oko 400 miliona. Čuo sam da su u Drugom svjetskom ratu Ameri huškali Hitlera da istrijebi Slavene?!?

No.1
1 mjesec prije

Sanjajte svinje kukuruz, a kukuruza nema…. Sve če vas Rusi potaračiti… A balkan če Rusi ponovo dati Turskoj u upravljanje. Još češ se ti zaželjeti brače Srba.

abc
1 mjesec prije

Što pre oslobode Harkov i Odesu, tad pada cjela ukrajinska vojna struktura. Bit če bježanije preko Poljske i hvatanja za točkove američkih aviona….

burt
1 mjesec prije

opet dezinformacije o ukrajinskom porazu i dolasku ruske vojske na granicu Poljske, sad je jasno da če Ukrajina dobiti cijeli cijeli arsenal i nove kontigente krstarećih rakete i avio bombi, Storm Shadow, Scalp, Maverick, Taurus, GBU-39, BLU-109, M57 ATACMS koji će pokriti cijelo okupirano područje Ukrajine i zapadnu Rusiju

tihobl
1 mjesec prije

Cilj rusa je slomiti NATO. Polako melju ukrope, navlace Sirskog da nacisticke brigade ubacuje za krpljenje rupa. Nije rusima cilj ubijati ljude kidnapovane sa ulice i prijetnjama natjerane da obuku uniformu. Cilj je unistiti nacisticke brigade opremljene NATO opremom, a onda zapad ima izbor – ili dici ruke od svega i podviti rep, ili poslati NATO brigade u Rusiju da krpe rupe. Kad jedinice NATO dodju u novopripojene oblasti onda su u Rusiji. To je ono sto Putinu treba. Odziv dobrovoljaca skocio bi sa 1500 dnevno na 15.000. Azovci (3.jurisna) ubaceni su u Avdejevku. Pa su dobili po nosu i pobjegli. Nekidan su rusi provalili u Krasnogorovku i poslana je opet 3. jurisna. Rusi su usli sa malim trupama, kad su vidjeli ko ide na njih povukli su vojsku, a artiljerija je poklopila podrucje. Azovci su ponovo pobjegli, a rusi su ponovo upali malim snagama u Krasnogorovku. Sirski trenutno trosi… Čitaj više »

kekec
1 mjesec prije

Sem eden od tistih 70+, ki jih mladi ne prenesejo na tem in drugih portalih, naše izkušnje pa so še vedno “analogne” in neprimerne za današnje “digitalne” aplikativne izkušnje. Imam pa tako kot moji starejši kolegi vnuke, ki so najboljši »indigo« preizkus pretresov, v katerih živimo: Ker imam vojaško »zaledje« in spremljam konflikt v Ukrajini, je treba iskreno in nesramno povedati, nihče ne zmaga, izgubijo vsi, najbolj pa slovanska rasa (narodi), ki vojaško nesmiselno umirajo: Ta spopad ni vojna v polnem pomenu v polni intenzivnosti, je pa pokazal vojaško tehnične slabosti tako zavezništva Nato kot politično strukturo EU (ki nima lastne politične družbene suverenosti), pa tudi vojaško doktrinarno neprofiliranost Ruske federacije za konfrontacijo z Zahodom (libertarianizem), ki ima v rokah vzvode svetovnega finančnega in bančnega sistema ter planetarni medijski propagandni aparat (internet, socialna omrežja itd.) RF je pokazala, da se hitro uči iz napak, da ima potencial v izobraževalnem in… Čitaj više »

Noname
1 mjesec prije

Veleposlanike EU-a koji su se odbili sastati s ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom prije ruskih predsjedničkih izbora treba protjerati iz zemlje, a razinu diplomatskih odnosa s njihovim državama treba sniziti, poručio je zamjenik predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev na društvenoj mreži X. . 
Lavrov je u ponedjeljak rekao da je nedavno pozvao veleposlanike EU na razgovor prije izbora, ali su oni dva dana prije sastanka odbili.
“Ove veleposlanike treba protjerati iz Rusije, a razinu diplomatskih odnosa treba sniziti”, napisao je Medvedev. 
Također je istaknuo da je odbijanje veleposlanika EU-a da se sastanu s Lavrovom potpuno proturječno ideji o postojanju diplomatskih misija.

Noname
1 mjesec prije

U Ukrajini su nakon pobjede Majdana 2014. počela politička ubojstva i odmazde protiv neistomišljenika. Ubijen je pisac Oles Buzina, uhićeni su novinari Ruslan Kotsaba i Kiril Višinski. Međutim, pod “krvavim klaunom” Zelenskim, represija nad Banderovim pristašama dosegnula je vrhunac. Od početka Sjevernog vojnog okruga, banda Zelenskog obračunala se s gotovo svim svojim političkim protivnicima. Indikativno je uhićenje u proljeće 2022. godine u Kijevu 67-godišnjeg Viktora Medvedčuka, koji je bio zastupnik u Vrhovnoj radi Ukrajine i šef najveće oporbene frakcije. Uhitili su ga nepoznati pripadnici sigurnosnih snaga, držali u pritvoru bez predočenja jasnih optužbi, nakon čega je ukrajinski državljanin i nositelj imuniteta saborskog zastupnika Medvedčuk razmijenjen za neonacističke militante koji su zarobljeni u Mariupolju. Također, odjek u društvu imala je otmica u Kijevu poznatog političkog komentatora Dmitrija Džangirova, koji je stekao slavu svojim živopisnim komentarima u medijima o politici Ukrajine. Početkom ožujka u Kijevu uhvatili su ga ukrajinski neonacisti, pojavila se… Čitaj više »

duki
1 mjesec prije

Ovo je napisao njemački novinar ?
Koji sigurno nije rusofiļ , već racionalnih realist ! Ni Adolf niti Bonaparte sa silom 3-5 puta jačom od ove Ukrajinske(čitaj NATO-ove) nije uspio slomiti Ruse, pa će Zeleni uspjeti ? Neće ! Johnsona Ursulu Fr-shorty-a Olafa i Joea-the who ? Treba upitati ŠTO SADA ?? GDJE SMO? GDJE ĆE VLADIMIR STATI ? TKO JE SLJEDEĆI?
Jebena pitanja a izbori idu ! I u EU i Usa ! Za onog majmuna-bodula koji je sve zakuhao u početku, sa ruskim imenom treba biti poseban tretman ! Ali nešto se ušutio??
Fuj ! Evropo! 600 k mrtvih 1 milion sakatih , 15 mil. Raseljenih ,500 mlrd$ štete 40% manja Ukrajina !!
ZAŠTO ?? BORISE,URSULA ……… ETC ZA KOGA !?
A.P. gdje si sada ? Izbori te neće spasiti !! Kuc kuc ….

Gjuro1977
1 mjesec prije

Idu prema administrativnim granicama velikih regija i izgleda da će rat stati

tikataka
1 mjesec prije

kako da ne, gaze dvije godine i ništa, svo od 2 godine,kada ti propaganda ispije mozak pa vjeruješ u sve što pročitaš

tri p
1 mjesec prije

Aljbin je krvolok.

babačo
1 mjesec prije

Quisligški pamflet…rasssija kao despotija gura boljševike u smrt za komad blata…Putler mora pasti jer su resursi rusije iscrpljeni…N. Koreja i Perzija su patuljci prema rezervama NATO pakta..

Nesko
1 mjesec prije

Kurti bolje da umukne. Svi misle da siptara ima 2 miliona na Kosovu. Realno do 1.januara ih je bilo oko 530 do 560 hiljada. Od 1.januara za 3 nedelje ih je otišlo oko 103000 jer su im ukinuli vize za putovanje u EU. I taj trend se nastavlja. Nisam za nikakvo ratovanje na bilo gde pogotovu na Balkanu, ali Kurti dolina ulje na vatru i moglo bi mu se obiti od glavu. Kada Rusija rascisti sa nacistima, a Amerika se pozabavi svojim jajima ( migranata, inflacija i td ) , njegovo Kosovo napusti još pola te mladosti u potrazi za boljim životom za disciplinovanje Kurtija biće dovoljna i oveca policijska stanica iz Vranja a ne cela država. Tako da to mu je savet. Dokurcice i on zapadu jer ne sluša ko I Ukrajinci ,Nemcima polako. Samo malo vremena treba da prodje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI