fbpx

Ruska Gazeta: Ako i kupi nove zrakoplove, Hrvatska ima infrastrukturu za naše MiG-ove

MiG-21 - Hrvatsko zrakoplovstvo

Prošli tjedan se dogodio novi incident sa zrakoplovima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MiG21, kojem se motor ugasio u letu, ali je pilot uspio ponovo upaliti motor i sigurno sletjeti u zračnu bazu na Plesu. Posljednji incident je samo jedan u nizu od kada su hrvatski zrakoplovi bili na remontu u Ukrajini, zbog čega je prošle godine USKOK pokrenuo istragu protiv dvojice hrvatskih državljana zbog sumnje da su primili i dali mito u slučaju remonta ovih zrakoplova.

Kako prenosi Večernji list, pod istragom su, za sada, načelnik Odjela održavanja i remonta Zrakoplovno-tehničkog zavoda od 2011. do 2016. Josip Čović i predstavnik tvrtke koja je zastupala Ukrajince, Ivica Josipović.

Nedavno je ministar obrane Damir Krstičević rekao da piloti svaki dan nose glavu u torbi. Nedugo potom, prošlog tjedna, zrakoplovu MiG21 se tijekom leta ugasio motor, no ipak nije došlo do pada. Pilot je uspio ponovo upaliti motor i sigurno sletjeti u zračnu bazu na Plesu. Incident se dogodio na letu iznad Brodsko-posavske županije.

U zadnjih nekoliko godina ovo je treći slučaj da se motor na MiG-u ugasio usred leta. U prva dva slučaja došlo je do zatajenja konusa u vrhu aviona pa je iznenadna provala zraka ugasila motor. To se dogodilo tadašnjem glavnom probnom pilotu HRZ-a brigadiru Ivanu Selaku, koji je nakon više tisuća metara propadanja uspio ponovno upaliti motor na visini od oko 5000 metara.

Ruska Gazeta: “Hrvatski MiG odbija letjeti”

Incident od prošlog tjedna su komentirali i ruski mediji. Hrvatski “MiG21” je odbio letjeti i Hrvatska traži zamjenu za sovjetske zrakoplove, prije dva dana piše Ruska Gazeta.

Zrakoplovi MiG-21 sovjetske proizvodnje, koji su u službi u Hrvatskoj, uskoro neće moći poletjeti, jer su istrošeni. Hrvatski ministar obrane je izjavio kako država treba što prije moguće kupiti najmanje 12 novih zrakoplova.

Međutim, obzirom na postojanje sovjetske infrastrukture Zagreb isključivo može kupiti nove zrakoplove iz Rusije, ali takav posao najverojatnije može spriječiti članstvo zemlje u NATO paktu, tvrde ruski stručnjaci.

Ministar obrane Damir Krstičević je tijekom sastanka vlade rekao je da zemlja uskoro neće moći štititi svoj zračni prostor, osim ako umjesto starih sovjetskih zrakoplova MiG-21 ne dobije nove borbene zrakoplove.

“Hrvatski piloti su briljantni ljudi, koji svoj posao rade savršeno. Možete samo zamisliti kako im je kada svaki dan moraju sjediti u kokpitu MiG-a i obavljati svoje zadaće, a ne znaju hoće li zrakoplov letjeti ili ne? Trebamo li čekati da drugom prilikom naš avion padne i pogine pilot ili da zrakoplov padne na neki od gradova?”, pitao je Krstičević.

Ministar je također izvijestio da je vladi već poslao upit o nabavi novih zrakoplova za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

Potrebna nam je nova eskadrila kako bi osigurali sigurnost zračnog prostora”, rekao je hrvatski ministar obrane i dodao da to Hrvatska treba “ako želi biti neovisna i ako želi da je i svi drugi smatraju takvom”.

Ruska Gazeta piše kako sada samo Hrvatsko ratno zrakoplovstvo koristi zrakoplove MiG-21, te da ih ima 12 komada.

Pojašnjava poznati slučaj kada je u kolovozu 2014. godine, u neposrednoj blizini Zagreba, došlo je do nesreće jednog od ovih zrakoplova, kada se pilot je uspio izbaciti i spasiti život.

Nakon tog se otvorilo pitanje modernizacije borbenih zrakoplova, a Ministarstvo obrane Republike Hrvatske je posao zaključilo s ukrajinskom tvrtkom “Ukrspecexport“, koja je trebala popraviti sedam sovjetskih zrakoplova MiG-21 i kupiti još pet takvih letjelica koje su koristile jordanske zrače snage, za 17,6 milijuna dolara.

Večernji list piše da rumunjska tvrtka Aerostar nije htjela primiti mito, tako da je posao dogovoren s ukrajinskim “Ukrspecexportom”. Sumnjivo je već, navodi se tada u tekstu Jutarnjeg lista, da je MORH preuzeo obveze na teret državnog proračuna u iznosu ukrajinske ponude i prije nego što je ta tvrtka odabrana na natječaju.

Međutim, na kraju je “Ukrspecexport” krivotvorio dokumente i predao Hrvatskoj 12 neispravnih zrakoplova MiG-21.

Nakon istrage se otkrilo da su dva državljana Hrvatske, službenik Ministarstva obrane i zaposlenik ukrajinske tvrtke, platili 20 000 eura za osvajanje natječaja.

No, kako se ispostavilo, nije kupljen nijedan zrakoplov MiG21 iz Jordana, nego su Ukrajinci prikupile stare bugarske, alžirske i sovjetske dijelove. “Obnovljeni” zrakoplovi MiG21, nisu imali odgovaraju prateću dokumentaciju, a osim toga, ukrajinska strana je odgodila provođenje remonta i prekršila sve uvjete ugovora.

Ruski list tada spominje i gore navedeni incident od prošlog tjedna i komentira mogućnost nabave novih zrakoplova, kako želi ministar Krstičević.

“Hrvatske vlasti tvrde kako će se svi problemi brzo riješiti nabavom novih borbenih zrakoplova”, tvrdi vojni stručnjak Oleg Valetski.

“Međutim, prijeći na inozemnu tehnologiju će biti teško i taj proces neće biti brz, jer su njihovi piloti obučeni da lete na našoj tehnološkoj infrastrukturi koja je dizajnirane za sovjetske zrakoplova, a čak se koristi i streljivo po našem uzorku. Sve to nije moguće odmah promijeniti”, zaključio je Oleg Valetski.

Prema njegovom mišljenju, čak i ako Hrvatska zatražiti pomoć za kupnju novih borbenih zrakoplova od Moskve, ni to se neće moći provesti tako brzo.

“Naša zrakoplovna industrija nije u najboljem stanju i brzo sastaviti novi zrakoplov je sada izuzetno teška zadaća. Općenito, kupnja novih zrakoplova u suvremenim uvjetima često traje nekoliko godina. Osim toga, Hrvatska ima ozbiljnih problema s novcem. Nije jasno kako će platiti za kupnju novih borbenij zrakoplova”, pita se stručnjak, što je pitaje koje bi trebali otvoriti i Hrvatski sabor i Vlada, a ne davati isprazna obećanja.

Valetski ne isključuje da će Hrvatska na kraju napustiti svoje zračne snage i zaštitu svog zračnog prostora prepustiti NATO saveznicima, koji će pomoću moderne tehnologije voditi brigu o hrvatskom nebu.

“To je bio slučaj, na primjer, a vlastima Litve”, podsjeća Valecki.

Trenutno ugovora za opskrbu borbenih zrakoplova između Zagreba i Moskve nema, za Rusku Gazetu je potvrdio izvor Zajednice zrakoplovnih kompanija Rusije (ОАK).

Ruski “Rosoboronexport” nije htio dati nikakve izjave o kontaktima o nabavi borbenih zrakoplova s predstavnicima Hrvatske.

“Malo je vjerojatno da će Hrvatska kupiti novu rusku vojnu letjelicu”, rekao je za Rusku Gazetu stručnjak Centra za analizu strategija i tehnologija Vasilij Kašin.

“To se neće dogoditi zbog političkih razloga, jer je hrvatska država dio NATO saveza i Europske unije. Koliko ja znam, Zagrebu ima ugovor sa Stockholmom o kupnji zrakoplova JAS 39 Gripen, a pregovori o ovom pitanju su u završnoj fazi”, rekao je Kašin.

Ali i on smatra da će Hrvatska ostati bez svog ratnog zrakoplovstva.

“To može biti kratka pauza između konačnog otpisa naših zrakoplova MiG21 i dobivanja novih letjelica. No, sve dok mogu, oni će držati određeni broj starih zrakoplova koji mogu nekako letjeti”, rekao je stručnjak.

Ruski list podsjeća da je Hrvatska jedina zemlja u Europi koja koristi MiG21 razvijen 1959. Zrakoplove tog tipa imaju i hrvatski susjedi, Srbija i Bugarska. Bugarska ih je prebacila u rezervu i više ih ne koristi, a srpski MiG21 ne lete jer nisu modernizirani.

Sada Srbija ima ugovor za isporuku dodatnih šest lovaca MiG29, jer je Beograd potpisao ugovor o isporuci osam letjelica MiG-29 s Minskom, prema kojem bi Srbi dobili zrakoplove zračnih snaga Bjelorusije. Osim toga, ruski stručnjaci su sudjelovali u modernizaciji zrakoplova koji su ostali u Srbiji nakon raspada Jugoslavije, izjavio je za Rusku Gazetu izvor upoznat s izvozom ruskih oružja u balkanske zemlje.

Dugo vremena je na snazi bio sporazum između kompanije “MiG” i Bugarske, gdje su Rusi popravljali i održavali osam zrakoplova MiG29 bugarske vojske. Međutim, krajem 2015. godine je pod pritiskom NATO pakta bugarska vlada raskinula ugovor s ruskom tvrtkom i sklopila ugovor za popravak zrakoplova s Poljskom. Ova odluka Sofia je izazvala izuzetno negativne reakcije u ruskoj kompaniji “MiG”, koja je rekla da Poljska nema pravo za popravak zrakoplova, kao ni za certifikaciju dijelova.

Znakovito je da je u znak protesta zbog raskidanja ugovora s ruskom tvrtkom “MiG” ostavku dao zapovjednik bugarskog ratnog zrakoplovstva, general Rumena Radov, koji je u siječnju ove godine pobijedio na predsjedničkim izborima u Bugarskoj. Sada je, kao predsjednik, odlučio obnoviti suradnju bugarskog ratnog zrakoplovstva s ruskom tvrtkom.

Dakle, postoji mnogo problema o kojima mi kao laici malo znamo. Na primjer, problem stare infrastrukture, koja je dizajnirana upravo za sovjetske i ruske zrakoplove, a nitko ne želi reći koliko bi koštala rekonstrukcija i prilagodba iste zrakoplovima JAS 39 Gripen ili nekih drugih koje koristi NATO?

I za kraj, zanimljiv je i dio u kojem su za sada pod istragom za mito samo dva “nižerangirana” dužnosnika, načelnik Odjela održavanja i remonta Zrakoplovno-tehničkog zavoda od 2011. do 2016. Josip Čović i predstavnik tvrtke koja je zastupala Ukrajince, Ivica Josipović.

Međutim, podsjetimo da je zbog sumnji u regularnost posla oko remonta zrakoplova u Ukrajini 2013. Hrvatsku podsjetio tadašnji ukrajinski ministar obrane Pavel Lebedev, inače suradnik svrgnutog predsjednika Viktora Janukoviča, koji danas također živi u egzilu u Rusiji. Bivši “proruski” ministar obrane Ukrajine Lebedev je tri dana u Hrvatskoj boravio u društvu tadašnjeg i još aktualnog ukrajinskog veleposlanika u Zagrebu, Oleksandra Levčenka.

“Imao sam čast provesti u društvu Pavela Lebedeva tri dana i posjetiti i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, Sabor i predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatsku gospodarsku komoru i zrakoplovni Tehnološki centar. Ministar Pavel Lebedev je više puta govorio o izgledima suradnje između naših dviju zemalja na području obrane”, u listopadu 2013. piše veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksander Levčenko, sam tri mjeseca nakon što je 8. srpnja 2013. u Zagrebu potpisan sporazum o modernizaciji zrakoplova s Ukrajinom.

Incident od prošlog tjedna, kao i analiza koju je objavila Ruska Gazeta će iznova otvoriti, i možda končano rasvijetliti sve nedoumice i kriminalne radnje, ako ih je bilo, tijekom remonta hrvatskih zrakoplova MiG21 u Ukrajini i malo je vjerojatno da će se sve zaustaviti na optužbama protiv Josipa Čovića i Ivice Josipovića, koji su možda posljednja karika u koruptivnom lancu.

I konačno, podsjetimo kako su ukrajinski mediji komentirali cijeli slučaj u ožujku prošle godine.

“Unatoč svim činjenicama i što je zavod u Odesi nekada vrijedno radio, misliti da će zavod u Odesi završiti kvalitetan popravak mogu samo naivne osobe koje žive na obalama Jadrana i nisu upoznate s ukrajinskom i postsovjetskom stvarnošću. Ovo znači da je Ukrajina iskopala još jednu lopatu zemlje u već iskopanoj raki dobroj suradnji s jednom od rijetkih europskih zemalja koja nas iskreno podržava. Netko lukav je ovdje zaradio nešto novca. Hrvati, naravno, nisu Nijemci, ali znaju brojati novac i slučaj će predati sudu, a ako bude greške, Ukrajina će platiti naknadu. A tko će nadoknaditi štetu Ukrajine zbog lošeg posla domaćih radnika i tko će platiti za narušeni imidž Ukrajine?”, za Ukr-Net.info tada piše Vladimir Krinicki.

Saga o zrakoplovima MiG21 se nastavlja…

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
83 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
jale
Gost
jale
3 godine prije

Nekada su se pričali vicevi o albanskoj avijaciji, a danas se pričaju o hrvatskoj!

Killroy
Gost
Killroy
3 godine prije
Reply to  jale

Pricaju se i vicevi o modernim, najmodernijim zrakoplovima koji kada zagusti ostanu u bunkeru.
Ali vazno je da mi imamo svjeta u nas koji se raduje svakoj negativnosti, jer im je pljuvanje po svemu okolo znaci zivot.

jale
Gost
jale
3 godine prije
Reply to  Killroy

@Killroy Pitaj me, šta sam ja napravio za Hrvatsku, i kako je ona meni uzvratila, pa ona ostavljaj takve patetične komentare.

Killroy
Gost
Killroy
3 godine prije
Reply to  jale

A sta si ti jadnice ucinio da ti svi moramo biti zahvalni da nam pljujes u lice. Izgleda da to pises sa suzom u oku. Tko je ucinio vise od ostalih? Evo ga jale, ( da ti nisi Predrag Matic?) zasluzio si poniznu zahvalnost svih nas, postavio mozda jednu ciglu u zid i zaradio pravo da se radujes zlu i rusis sve.
Nick jale vjerovatno ima veze sa jadnik ili jadan ja nitko ne prepoznaje moj genij, …jadnice sram te bilo.
I meni kazes da sam patetican, hahaha.

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije
Reply to  jale

Zato Hrvatska ima najmoćniji i najluksuznji vozni park kakav nemaju ni jedna Europska vlada. vlada.

Crazy Balkan Slav
Gost
Crazy Balkan Slav
2 godine prije
Reply to  jale

Ako nista, bar Hrvatska ima avijacija…

Mis
Gost
Mis
2 godine prije

Aviacia vazduhoplovstvo zrakoplovstvo haha vic. Preko 30godina star bolid F1 je krs , a ne avion, a kamo po usporedbi koristenja i opterecenja jednih i drugih ,a kamo po napredku tehnologije, po meni bolje je uzeti 6-7novih ganc novih aviona s full opremom tj paketom nego 12krntija po 40god od kojih u zraku u jednom trenutku moze biti 4 aviona, tj kao da se poslje obnovljene flote 12migova koriste samo 4, tj cetiri li la ispravna aviona.

London
Gost
London
3 godine prije

Ruska Gazeta: Ako i kupi nove zrakoplove, Hrvatska ima infrastrukturu za naše MiG-ove…………….LOL…..Hrvatski politicari ce radje sniziti hrvatski GDP 10% nego trgovati s Rusima…kao da Rusi placaju hrvatske politicare?
Lojalnost hrv. politicara je tamo tko ih placa.
Zato, Rusi uozbiljite se.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  London

Hrvatska je član NATO saveza, što podrazumijeva korištenje opreme članica. Ova organizacija, kao i svaka druga, ima svoja pravila, pa tako određene zemlje proizvode određene djelove opreme i tehnike. Ako se ne varam RH proizvodi šljemove za vanjsko tržište, kao najbolji (moš mislit). To ti je taj čuveni “free market”.

octopus
Member
octopus
3 godine prije
Reply to  Koba

Polsko zrakoplovstvo je krcato sa MIG-29, pa što im fali? Bitno je imati dobre pilote, a kod nas ih je (pre)malo..

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  octopus

Poljska će također preći na neku “zapadnu” varijantu. Izvor pogrešno navodi da je RH jedina NATO zemlja koja aktivno koristi mig-21. Njega još upotrebljava, točnije njegovu unapređenu verziju, Rumunjska. Uporaba istih planira se do 2020, tad bi trebali biti nabavljeni neki od F serije.

Tonko
Gost
Tonko
2 godine prije
Reply to  octopus

Poljaci su prije svi godine kupili dvije eskadrile novih Američkih lovaca i to je bio posao stoljeca za Amere

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije

Istragu prosiriti na kompletnu vladu !

rus
Gost
rus
3 godine prije
Reply to  Bobi

hahah, a tko će proširivati istragu i istaživati? to su prijatelju moj dvije ruke na jednom tjelu

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije
Reply to  rus

Prijatelju moj post je satira, ukratko sam rekao sto je brane objasnio opširno.

Brane
Gost
Brane
3 godine prije

Sprdačina od države. Državni vrh (barem ministar obrane) morao je znati cijelu priču, o Kolindari da ne pričamo, međutim ovim su ubili dvije muhe. Prvo, podijelili su novac popola s ukrajincima (20.000 eura je neozbiljan iznos za ovoliku prevaru, podijeljeni su milioni), i drugo, namjerno su uništili postojeće letjelice, kako bi se ubrzala kupovina polovnog zapadnog smeća, na kojem će se opet izmijenjati milioni eura ispod stola. U osnovi, u pitanu je akt veleizdaje i najmanje 20-30 ljudi bi trebalo biti postreljano ili barem doživotno zatvoreno, da živimo u organiziranoj državi. No, kako živimo u organiziranoj kriminalnoj organizaciji, dva -tri pedra će se neko vrijeme povlačiti po istražnim zatvorima zbog navodnih 20.000 eura mita, onda će i oni biti oslobođeni, ovce će sve zaboraviti kroz tjedan dana, i priča ide dalje.

Killroy
Gost
Killroy
3 godine prije
Reply to  Brane

U vrijeme kada se ovo dogadjalo su bilio Josipovic i Milanovic na vlasti. Jel ti komentar moze biti maloumniji.

Brane
Gost
Brane
3 godine prije
Reply to  Killroy

Misliš na tvoj? Ne može.

Mis
Gost
Mis
2 godine prije
Reply to  Killroy

Killroy i sta sad ,da li je HDZ kad je tolika kontra koga kaznio ,niie jer SDP i HDZ jedni drugima drze ljestve, svima ruke u pekmezu.

Mis
Gost
Mis
2 godine prije
Reply to  Brane

Jap, sve ovo sto se radi spada pod cin veleizdaje tj. Streljanje pred streljackim vodom uz oduzimanje sve pokretne i ne pokretne imovine. Ali kad covjek vidi zadrtost naroda tj kolicinu njegove retardiranosti i manjak koristenja mozga u 21st. I pola nacije zasluzuje isto kao cin gluposti i biranja baraba melagomanskih proporcija. Kadu vremenu kad postoji toliko vrsta informacija i prevoznih sredstava da idioti iz Hr i Bih brane lika Čovic koji je skrenuo tok rijeke i sagradio drvorac i dokazano preko 200mil eura smaknuo u stranu wtf koja ludnica od drzave , ako se vec bune neka traze da kandidat bude postenacina ,a ne baraba/lopina svjetskih razmjera. Ovaj narod je zavidan tup ogranicen veleizdajnickih manira prekriveni laznim domoljubljem, cisto koristoljublje i barbarsko ponasanje. Pogledajte ljudi sloveniju,austriju,njemacku. Pa drugi svijet ima i kod njih lopovluka,korupcije ali ovo ovdje pa.prelazi sve granice zdrave pameti uz privolu koristoljubnog naroda

Tadmur
Gost
Tadmur
3 godine prije

Kada je omražena tamnica naroda Jugoslavija nabavljala ovakve igračke neki ruski piloti su ih u kravatama dostavljali.A ušta smo se danas pretvorili vidite i sami .Ništa im više nije sveto .Banda plaćenička.

Tomica
Gost
Tomica
3 godine prije

Kako god okreneš, Hrvatska bi mogla ostati bez zrakoplovstva. Ako se i budu nabavljali novi zrakoplovi a na isti način kao što je rađen remont postojećih opet će biti katastrofa. Da se to ne dogodi, prvo bi trebalo pronaći prave krivce za ovakvo stanje, razotkriti sve detalje i sankcionisati odgovorne.

davor
Gost
davor
3 godine prije

Hrvatski migovi poslani na remont u Ukrajinu nisu bili oni koji su se vratili u Hrvatsku, nažalost istina je puno odvratnija od same korupcije Čovića i tadašnjeg ministra Kotromanovića, riječ je o tipičnoj NATO obavještajnoj operaciji krijumčarenja operativnih zrakoplova iz Ukrajine na dezignirano ratište u Siriji gdje su hrvatski migovi ofarbani u sirijske državne boje (jer i Sirija koristi MIG21) sudjelovali u napadima na sirijske civile u službi Isilovih pilota.

davor
Gost
davor
3 godine prije
dalmata
Gost
dalmata
3 godine prije

Kad smo zinili(normalno,ka normalni ljudi,u normalnoj drzavi)prica se vic”Prilikom pada Albanskog aviona,poginuli pilot i lozac”Veliki napredak,koji je postignut u ovoj lipoj njihovoj,doveja je do toga da je vis osavremen,”Prilikom pada Rvaskog aviona poginulu pilot i (NATO)lozac

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  dalmata

Il onaj.pervanov ,
koje su boje brodovi slovenske mornarice ? Oba su plava !

Vice
Gost
Vice
2 godine prije
Reply to  dalmata

Dalmata akotise nesviđa u lipoj našoj put pod noge

Alen
Gost
Alen
3 godine prije

Buducnost moderno opremljne vojske su raketni sistemi..Odbrambeni i napadacki..Dalekometni i kratkometni. Svih velicina i boja..
Danas avijacija radi tamo gdje nema ozbiljnu prijetnju ( jel kome nampo adnan hehe) ..
Ili sluzi za ispaljivanje raketa s sigurne udaljenosti….

čitatelj portala
Gost
čitatelj portala
3 godine prije

Svakako trebamo nabaviti nove zrakoplove, a ne prepuštati nebo drugome na čuvanje.
Ako nećemo ruski zrakoplov, JAS 39 Gripen je jako dobar izbor. Povoljan i novi i, koliko se sjećam, u paketu bi išla malo veća gospodarska suradnja s Švedskom.

Netko
Gost
Netko
3 godine prije

Nama su se prije par godina nudili offset paketi nekoliko proizviđača, al očito nitko nije vidio priliku da zamrači novac pa je od svega bilo ništa. I ja sam za gripene al kako mi se čini, Italija će nam “čuvat” nebo za 10-15 god.

octopus
Member
octopus
3 godine prije

Sve je to lijepo, ali – nema love za nove, Grippen je skup (kao i održavanje). I bitno: od koga će nas čuvati?

Tadmur
Gost
Tadmur
3 godine prije
Reply to  octopus

@octopus.Svaka zemlja je dužna čuvati svoj zračni prostor.Er polising ili kako se već zove.A ko ne može sama mora platiti drugima.Mnoge civilne aviokompanije zaobilaze takva područja koja nemaju adekvatnu zaštitu.Koliko god bilo skupi MiG-ovi koje dobija Srbija i Gripene ili F-16 koje će nabaviti HR.platit će narod svojom grbačom.

čitatelj portala
Gost
čitatelj portala
3 godine prije
Reply to  octopus

To je pitanje samodostatnosti države. Ostalo ti je objasnio Tadmur. Gripen je jeftiniji od F16, održavanje mu je jeftinije i, konačno, to bi bio novi zrakoplov. Šveđani su ga dobro napravili.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije

Hrvatskoj je potrebna nabavka određenog (minimalno potrebnog) broja lovaca, tek toliko da ima kontrolu nad vlastitim nebom. PVO zbog specifičnog oblika države nije isplativa opcija. Na ove priče o eskadrilama i naoružavanju Srbije ne treba obraćati pažnju, jer avijacija naših smiješnih državica ne bi predstavljala nikakav čimbenik u bilo kavom ozbiljnijem sukobu. Jugoslavija i Irak su najbolji primjeri za to, ta prokleta armija je isisavala ogromnu količinu budžeta, a pokazala je totalnu bezglavost i neučikovitost.

octopus
Member
octopus
3 godine prije

Pilot ubacio u treću i lagano otpustio kvačilo…i motor upalio. A oni: Incident, pa incident….

Jupiter
Gost
Jupiter
3 godine prije

Balkanski mentalitet u koji se uklapa mutivode iz Hrvatske. A de sam tu ja?

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  Jupiter

“Imal’ mene tute?”
Uključivanje u bilo koje procese koji uključuju transakcije, s tim da se obavezno uzima dio.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

U periodu od 1962. godine do pocetka 80-ih, Jugoslavija je kupila 216 aviona MiG-21 razlicitih verzija.

Ratno zrakoplovstvo 70 tih godina imalo je oko 32.000 pripadnika, ukljucujuci i 4000 regruta; raspolagalo je s vise od 700 aviona i 200 helikoptera.

U 12 eskadrila bili su rasporedjeni jurisni lovci DOMACE proizvodnje za neposrednu zracnu podrsku (165 aviona Orao-2, Super Galeb i J-21 Jastreb, i stariji P-2 Kraguj). Bili su naoruzani s AGM-65 Maverick zrak-zemlja reketama americke proizvodnje ili sovjetskim AS-7 i AS-9 raketama. U devet eskadrila bilo je rasporedjeno 130 sovjetskih MiG-21 presretaca.

P.S. 2017 g Hrvatsko ratno zrakoplovstvo raspolaze sa tri MIG -21 od cega su dva neispravna .

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

I summa summarum svega toga je? Sva moć te armije predočena je 90-ih i pokazala je jedno veliko ništa. Žali bože sredstava utrošenih na svu tu skalameriju. Ako bi tu armiju trebalo prikazati kroz jednu osobu najbolji primjerak bi bio ona pijana poluretardirana spodoba Milutin Kukanjac. Ti jastrebi, galebi… nisu lovci već trenažni avioni odnosno jurišnici za blisku zračnu podršku (što su zbog svoje slabe oklopljenosti i nepostojećih protumjera bili nesposobni činiti). Avijacija i PVO Rumunjske i Bugarske bile su tada space shuttle za JNA čija je papirnata “snaga” proizlazila iz potencijalnog broja rezervista koje je mogla mobilizirati. Kvaliteta tih rezervista Jugoslovena iskazana je devedesetih kada su jedni drugima rezali vratove i protjerivali familije. Danas puna predodžba moći tih eskadrila leži reflektirana pod razvalinama kaponira širom Srbije.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Koba

Mulac JNA je prestala postojati 1980 g .

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Zapovjedni kadar i doktrina se promjenila 1980?

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Koba

ma jok , umjesto Tita doktrinu i zapovjedni kadar su blagoslovili milosevic , tudjman i izetbegovic , ajd ne blamiraj se , vrijeme je za spavanje .

Tadmur
Gost
Tadmur
3 godine prije
Reply to  Koba

@koba neki se diče i ponose tom skalamerijo i danas dan na kojekakvim mimohodima i paradama 40- 50 g.kasnije.Prestani pisati nešto o čemu očito nemaš pojma.Inžinjerije bivše države sve što su licencirani napravili su bolje od prvobitnog.Informiši se malo.Jednoj članici Nato saveza ( sile nebeske) i danas dan čuvaju nebo te skalamerije koju je kupila Juga. Gdje su sada silni suhoji,raptori,gripeni ….itd.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Tadmur

Ponose se isti koji su se ponosili i tad. Kad ja Ivan pavao II. stigao u Split eufornična masa je klicala “mi smo papini, papa je naš” zvuči li ti nekako poznato. Gdje je nekad pisalo TITO sada stoji divovski križ. Pa zato o ljudima i armiji koju su činili (makar ovaj gore to pokušava opovrgnuti) isti ljudi nije vrijedno trošiti riječi. Balkan će uvjek ostati Balkan. Što se tiče opreme i koncesija nije tako i to je lako provjeriti. Pusti molim te priče o “našem najboljem, naj kvalitetnijem” na njima sam odrastao i odreda su se pokazale pogrešnima (sjeti se samo onog nepostojećeg tenka ĐĐ koji je kao trebao biti najbolji u klasi, možda u glavama HRT-ovih urednika). Modernih aviona nema jer nam nisu potrebni (bar u značajnoj količini), moli Boga da tako i ostane. A ovo drugo pusti narodu na veselje.

Tadmur
Gost
Tadmur
3 godine prije
Reply to  Koba

@Koba,gledaj možda sam bio pregrub zato što me nervira to što se na svakom koraku ismijava naoružanje bivše armije ,a danas se pokazuje i predstavlja stranim gostima pa i samom Putinu a neko primjerci stari 40 g.Zašto ? Zato što nemamo bolje.Pusti ti hamere,kajove,patrije lazare i nore.Dobro, i netreba nam puno,što manje to bolje.A ljudi koji su činili tu armiju su neka druga priča,govorim ti o tehnologiji..Ako nećeš svoju eskadrilu ,platićeš drugima.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Tadmur

Očito me nisi shvatio. Treba nam točno onoliko koliko je minimalno potrbno da osigura zračni prostor. To bi bilo najpoštenije i najpoštednije prema narodu koji to plaća, e sad je pitanje što će političari uraditi. Pusti te parada (sa obje strane) to su sve predstave za najniže mase, one nemaju nikakvu realnu težinu. Sasvim je svejedno dali su izveli staro gvožđe (što i jesu) ili najnovije modele, oni ne služe da prijete već da zabavljaju. Tehnologije i proizvodnje nema bez tržišta koje ju zahtjeva, raspad SSSR-a doveo je i do nažalost neizbježnog raspada Jugoslavije.

Tadmur
Gost
Tadmur
3 godine prije
Reply to  Koba

Ma shvatio sam.Ti mene izgleda nisi.OK nema veze.Hoćeš da kažeš da je JNA bila glomazana i trošila puno novca što je tačno.Ipak bila je moderna za svoje vrijeme u odnosu na ovaj jad i čemer koji imamo danas.Naravno,oružja što manje to bolje kao što sam već napisao.Moje je mišljenje da svaka iole ozbiljna zemlja treba imati malu mobilnu lovačku eskadrili,jer dugoročno gledano plaćanje drugima je loš izbor.Riskiranje ljudskih života sa ovim goretinama koje sada lete je pogubno.

subaru
Gost
subaru
3 godine prije
Reply to  Tadmur

Tadmur, pogledaj samo JNA protupješačke mine a onda pogledaj ekvivalent od us army. Više vrijedi sama plastika od one jna paštete nego us army a ona odskočno rasprskavajuća PROM je estetski, materijalom a i učinkovitošču bolja duplo od us cioamry ekvivalenta.

Ivek
Gost
Ivek
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

E da, postoje razlike između suverenih država i vazalskih kolonija.

Zlatko
Gost
Zlatko
2 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Eee…moj Zukov, pa smo sve to sto si nabroja pomlatili za manje od godine, i to sa par osa i pokojim Bromvingom……jadna i kukavna je ta tvoja vojna “sila” bila, šprdancija.

Mille
Gost
Mille
2 godine prije
Reply to  Zlatko

Eto rjesenja. Ne tribaju nam avioni, nego Ose i brwing. Predlozi vladi i dobis nagradu ilii ordensa ukrstenim krkanskim fotelji

Krstan
Gost
Krstan
2 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Jebo majku koliko ih je bilo a izgubili državu.
Pola su Hrvati pračkom skinuli, a ostali se nisu ni podigli sa tla.
Mi nemamo ni pola jednog aviona što Rusi dadoše.
Jadan onaj koji ima Rusa saveznika

Sarka
Gost
Sarka
3 godine prije

Po meni, bolje se ne zajebavati s tim avionima i rizikovati dobre odnose sa susjednim drzavama. Jer svako polijetanje sa bilo kojeg hrvatskog aerodroma automatski povlaci i povrijedu zracnog prostora neke susjedne drzave. I sta onda?

čitatelj portala
Gost
čitatelj portala
3 godine prije
Reply to  Sarka

Pa nije Hrvatska Slovenija. lol

RIMTUTI
Gost
RIMTUTI
2 godine prije

Nije u HR se leti u formaciji “kifla”

Marko
Gost
Marko
3 godine prije

Crnogorska vlada izjavila a to je potvrdio Srpski vojni analitičar Miroslav Lazanski da će Hrvatska kupiti vojne zrakoplove koji će čuvati nebo Hrvatske, BiH , Crne Gore i Makedonije a da će te zemlju sudjelovati u jednom djelu financiranja tih zrakoplova , jedan dio tih zrakoplova sa posadom bi bio stacioniran kod Dubrovnika tj. koristili bi infastrukturu Dubrovačkog aerodroma

Ivek
Gost
Ivek
3 godine prije
Reply to  Marko

Dakle mini JRV i PVO. Ako je točno, bar nešto pametno da se dogodi na ovim prostorima. Mada nije sigurno da će Makedonija pristati…

okar
Gost
okar
3 godine prije

neće biti od toga ništa..

Barbarogenij
Gost
Barbarogenij
3 godine prije

Generalno, pitam se kakva je to vojska kada svaki incident odmah se objavljuje javnosti. Ako imaš probleme sa vojnim aparatom, ne objavljuješ cijelom svijetu gdje su ti slabosti, nema to ni smisla niti logike. Gdje su oni pojmovi “vojna tajna” i sl. Sumnjam da je JNA odmah u novine davala kada se nešto pokvarilo, zar ne? Ovako, vidi se intencija da se svako malo, periodički, u javnosti objavljuju problemi sa starim MIG-ovima, malo incidenti i sl. kako bi se javnost senzibilirala na činjenicu da ćemo uskoro skršiti silne milijarde našeg novca na nove, eto saznajemo neophodne, američke avione.

nervozan oštar
Gost
nervozan oštar
3 godine prije

jenostavmo kupimo od koreje!!! najeftinije a posto smo članica Nata oni če poslat bolje avijone u pomoč ako treba !!!! TO JE naj jeftinije i najbolje riješenje!!! sve ostalo su provizije !! HVALA !!! ps !00% točna analza dosta smo bacali novce po sistemu nisu moji pa ……

Joskan
Gost
Joskan
3 godine prije

Postoji prijelazno rješenje NATO će zatražiti od Njemačke 12 mig 21 jer tamo još ima oko 1000 ,Hrvatska će tim avinima kupiti vrijeme za prelazak na f16 multi ,ovi koji se sprdaju sa sposobnostima Hrvatske predlažem lečenje u Paščaluk bliža kota grocka

Muti
Gost
Muti
3 godine prije

Ne trebaju letjet. Sta ako mi koji opane na stagalj i pobije bikove!

Stanko
Gost
Stanko
3 godine prije

A čemu i kome će trebati ti “golubovi”,pored danas razvijenog raketnog sistema

Ive
Gost
Ive
3 godine prije

Dragovoljci su se u domovinskom ratu borili i ginuli za “SAMOSTALNU I NEOVISNU DEMOKRATSKU HRVATSKU” o kojoj dana odlucuju po svim pitanjima u Bruselu i Washingtonu. Hrvatska ima Barbiku speciajlisticu za ciscenje pistolja i Plenka Anemic Kenjka koji prenose neredjanja. Tako je odluka o avijaciji donesena u tim centrima odlucivanja i biti ce u pogodnom trenutku objavljena. Dakle prestanite se zamarati necime o ceme ne odlucujete i na sto nemozete utijecati, budite mirne ovce i pustite da vas redovno sisaju.

Prcko
Gost
Prcko
2 godine prije

Ruski Migovi ?
Zašto bi Hrvati vozili Lade kada mogu voziti BMW-e ?

Markopolo77
Gost
Markopolo77
2 godine prije

Naši piloti su zaslužili da voze F-35 ili barem nove F-16 Block 70/72 a vi im želite nabaviti stare izrabljene izraelske olupine koji su stari kao i sadašnji MIG-21, žalost!

Prcko
Gost
Prcko
2 godine prije

Po rusima trebali bi kupovati
Lade a ne Mercedese ?

Russ
Gost
Russ
2 godine prije
Reply to  Prcko

Prcko, bez ljutnje ali MIG nije lada , kupite MIG 35 , SU 35 , Rusi imaju dobre avione u principu . A MIG 21 je stara kanta proizvedena 50 godina makar u svoje vrijeme je ti bio dobar avion a vrijeme nosi svoje

Russ
Gost
Russ
2 godine prije

Zasto svaki put saljemo u Rumunjsku , Ukrajinu, navodno u Poljsku itd . Zasto ne posalju avione na popravak u Rusiju i gotova prica!!!

x men
Gost
x men
2 godine prije
Reply to  Russ

mito i korupcija bili i biti ce na balkanu,i nema pomoci toj drzavi,narodu i regiji jer mentalitet i bahatost sve lose.Prelijepa nasa zemlja ali narod de natuces usranom metlom jer nekulturan,bezobrazan i Spustite se na zemlju ljudi i malo postovanja prema drugima sa osmijehom koji ce vam biti uzvracen samo izgleda da je to teska misija za mnoge????

Mille
Gost
Mille
2 godine prije
Reply to  x men

Lipa je bila i Libika i Sirija i Iraq a osoboto Titina Yuga a i severina pa ih sve razjebaše.

Tiha voda hrid dere
Gost
Tiha voda hrid dere
2 godine prije

Srbi nebojte se F16 barak (SVIJETLOST) uskoro nad Hrvatskom

PERO
Gost
PERO
2 godine prije

WOW svjetlost

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije

Sjećam se vaših migova koje ste nam uvaljali i rakete za njih iz okolice Černobila tovariši Rusi.

KUSHTRIM
Gost
KUSHTRIM
2 godine prije
Reply to  Ivan

TOVARis Cernobil je u Ukrajini

velečasni1
Gost
velečasni1
2 godine prije
Reply to  KUSHTRIM

Točno,Černobil je u Ukrajini, ali tada je sve to bio SSSR.

Mik
Gost
Mik
2 godine prije

Ocito da ti migovi nisu dobri,kupite polovne od Izrajela i zaduzite narod za jos par milijardi i ovako je pola hrvata gladno p neka zive od ponosa kao naj manja drzava sa naj vise gladni i nezaposleni,Ostavite se corava posla ,svi ti novi borbeni avioni za 6 minuta prelete Hrvatsku ,kuda onda u rikverc,smjesno zalosno i glupo

pusi
Gost
pusi
2 godine prije

valecki ti neznaš ništa nego se napij dobro i neprogovaraj.
hrvat može upravljati svakim avijonom, kad su hrvati letjeli ti nisi čak bio ni u mudima.

ANTISA
Gost
ANTISA
2 godine prije
Reply to  pusi

Ides kolko su ono stari nasi najnoviji
Trebsa li vise od B kategorije
Vozit/manjeletjet ce ih herci oni mogu nabavit potvrdu da znaju upravljat aviJonom

Darko
Gost
Darko
2 godine prije

Dobra je svaka solucija,samo da nije starudija.

Maus
Gost
Maus
2 godine prije

Nije bitno kako ce sluziti migovi i f-16 stari 40god ,najbitniji su ispravni padobrani i prazne njive za padove .

marko
Gost
marko
2 godine prije

Sve rjesava “kotromanijak”–nas Ante–vrli–

dinaricus vulgaris
Gost
dinaricus vulgaris
2 godine prije

nek nam poklone kojeg

POVEZANE VIJESTI

Izbornik