Ruski ambasador kaže da su mu SAD predložile da progovori protiv ruske vlade

Anatoly Antonov
2 komentara

Ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov rekao je da je primio pismo u kojem se od njega traži da da javnu izjavu protiv ruske vlade.

“Nedavno sam primio pismo poštom, s pozivom da osudim svoju domovinu i osudim postupke ruskog predsjednika. I preporučeno mi je da se raspitam u uredu zamjenice američkog državnog sekretara Wendy Sherman ako sam spreman prihvatiti prijedlog”, rekao je on u emisiji Baljšaja igra (Velika igra) na ruskom Kanalu jedan u utorak navečer.

Antonov je dodao da je ruska ambasada zatražila objašnjenja od američkog State Departmenta o tom pitanju.

“Ne mislim da američki ambasador ili američke diplomate u Moskvi ne primaju pisma ove vrste, koja su po mom mišljenju provokativna”, rekao je on. “Kada vidim objave američkih medija u kojima se pozivaju ruski vojnici i diplomate da izdaju svoju domovinu, nemam riječi da opišem svoje odbijanje takvih poteza.”

Prema riječima diplomate, nekoliko ljudi je primijećeno kako ispred ruske ambasade dijele kartice s brojevima telefona i pozivaju osoblje da “komuniciraju s agentima FBI-ja”. Istovremeno, ambasador je rekao da ne može sa sigurnošću reći da li su te osobe zaista specijalni agenti ili samo obični klevetnici.

Anatolij Antonovrusijaruski ambasadorSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vanja
1 godina prije

Rusi igraju po pravilima utakmicu u kojoj protivnik koristi sva sredstva.

Max
1 godina prije

vabe prebjege.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI