Ruski dron pogodio tenk Abrams američke proizvodnje

M1 Abrams
27 komentara

Kamikaza bespilotna letjelica ruske porodice Lancet pogodila je ukrajinski tenk M1 Abrams koji je isporučio SAD, pokazuju snimci koji su se pojavili na internetu u subotu.

Na novom video snimku, za koji se navodi da je snimljen u blizini sela Solovjovo u ruskoj Donjeckoj Narodnoj Republici, vidi se kako lutajuća municija pogađa nepomični tenk M1 Abrams. Bespilotna letjelica pogađa tenk na krovu njegove kupole, očito ispalivši svoje bacače dimnih granata, koji počinju nekontrolirano detonirati i zaklanjaju pogled. Obim oštećenja tenka nije odmah jasan.

Video je prvi ikad dokumentovani slučaj napada Lancetom na tenk M1 Abrams američke proizvodnje. Na snimku se čini da je municija koja luta aktivno manevrirala prije nego što je pogodila metu, slično onome što se vidi iz Lanceta u drugim nedavnim video zapisima. Vjeruje se da je konačni obrazac prilaza manevar izbjegavanja uveden kako bi se dronovi zaštitili od vatre iz malokalibarskog oružja sa zemlje.

Tenkovi Abrams američke proizvodnje su se dugo očekivano pojavili na frontu krajem februara dok su ukrajinske snage pokušavale da zaustave rusko napredovanje nakon pada Avdejevke ranije tog mjeseca.

Washington je početkom prošle godine obećao 31 tenk M1 Abrams i nekoliko vozila M1150 Assault Breacher – koja su bazirana na istoj šasiji – uoči dugo najavljivane, ali na kraju katastrofalne ukrajinske kontraofanzive. Grupa je u potpunosti stigla tek sredinom oktobra, do kada je kontraofanziva uveliko iscrpljena.

Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je najmanje pet M1 Abramova uništeno, dok je nekoliko drugih pretrpjelo različite stepene oštećenja, sugeriraju nepotvrđeni snimci koji kruže internetom.

AbramsLancetrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Super-Draco
1 mjesec prije

Morao sam da idem preko proksi servera da vidi taj snimak na RT. Tako je to kad živiš na demokratskom i slobodarskom zapadu. Kapitalistička elita štiti narod od ružnih vijesti. Oni znaju šta je istina, a šta je lažnjak, i mi samo trebamo da im slijepo vjerujemo. Baš im hvala što se brinu i što misle za nas.

Pile
1 mjesec prije

Poljska idite u rat uvek ste imali””podrsku'” saveznika.

FELIX
1 mjesec prije

GLOBALISTI NA CELU SA AMERIKOM CE RADITI NA TOME DA SE BRATOUBILACKI SUKOB PRODUZI STO DUZE DA BUDE STO VECE JE MOGUCE ZRTVE NA OBE SLOVANSKE ZARACENE STRANE/ AMERIKANCI CE JOS POMAGATI UKRAINU I SA CIM DRUGIM NE SAMO SA TENKOVIMA TIPA ABRAMS, NJIHOV CILJ DA SE STO VISE OSLABE SLOVANI KOJIM JIM STOJE NA PUTU KOD SPROVODZENJA NOVOG SVETSKOG POREDKA I UVODZENJE POTPUNEKONTROLE NAD SVIM ZITELJIMA PLANETE ZEMLJE. .

Dawor
1 mjesec prije

Veliki poraz i sramota za V.Vladimiroviča to što su se uopće ti tenkovi pojavili u Ukrajini !!!

Max
1 mjesec prije

Tenkovi su beskorisni protiv dronova.

Josip
1 mjesec prije

Cidi me samo zasto Rusi ostavljaju transportne rute iz EU zemalja odakle se u Ukrajinu sverca oruzje otvorenim? Zar se u svakom ratu prvo ne zatvore ceste, tuneli, luke i zeljeznice putem kojih protivnik dobija pomoc? Ili na taj nacin Rusi zele iscrpiti glupi zapad kako bi sto vise stete napravio sam sebi?

Josip
1 mjesec prije

Plenkovicu je bilo preskupo da nasi vojni hrlikopteri prevoze bolesnike s otoka ili gase pozare pa ih je radije velikodusno poklonio Ukrajincima da ih pretvore i recikliraju u sirovinu? A sada mu americka govna i njihov vojni otpad nisu preskupi. E jebes budalu..

anik
29 dana prije

proizvodna linija Abrams tenkova je gašena prije skoro 30 godina (mislim da 1996 g.) I ne može se praviti novi tenkovi. Lima Tank plant u SAD koji je proizvodio Abramse može samo servisirati do 10-12 tenkova mjesečno. Neče biti NATO intervencije, jer svaki rat velikih sila je atricijski rat slabljenja protivnika. A NATO zemlje ne mogu u to vrijeme zapuniti svoje gubitke. Nema industrijskg kapaciteta ni za Challegerie i Leoparde.

nessy
29 dana prije

To je ocita laz, kao i da je Biden dementni otpadak. Abrams je neunistiv, a Biden je po stanju uma, na nivou genijalnog 30 godisnjaka. Zbog te genijalnosti, cesto ne zna kojim putem, jer u glavi rjesava probleme kvantne fizike. Tko ne vjeruje, sram ga bilo. Zamislite samo, u Ukrajini, Abrams, vodja posade Biden. Pa oni bi u 24 sata pokorili Rusiju, i nastavili sa Aljaskom, osim ako mu netko objasnio da to vec je maznuto. Ah, ti genijalci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI