Ruski premijer Mišustin rekao je da je Moskva spremna pomoći u rješavanju krize u Nagorno-Karabahu

Nagorno-Karabah
11 komentara

Obje zaraćene strane, Armenija i Azerbajdžan ranije su potvrdile spremnost za sudjelovanje u pregovorima, koji bi se trebali održati u Moskvi kasnije u petak.

“Važno je osigurati trenutni prekid svih neprijateljstava, započeti diplomatsko rješavanje sukoba. Rusija je spremna pomoći u tome s ostalim supredsjedateljima OESS-ove skupine iz Minska”, objasnio je premijer Mihail Mišustin za vrijeme euroazijskog Sastanak Ekonomske unije.

Također je izrazio sućut onima koji su izgubili prijatelje i obitelj zbog sukoba.

Regija Nagorno-Karabah doživjela je erupciju sukoba 27. rujna, nakon čega su Erevan i Baku razmijenili optužbe u vezi s tim tko je počeo, poticanjem neprijateljstava i napadima na civilne i vojne objekte, uzduž crte razgraničenja.

Nagorno-Karabah ili Arsak, regija s većinskim armenskim stanovništvom, proglasila je neovisnost od tadašnjeg sovjetskog Azerbajdžana 1991. Taj je potez rezultirao velikim vojnim sukobom između Bakua i Erevana. Međutim, 1994. godine strane su se dogovorile oko započinjanja mirovnih pregovora o sporu, uz posredovanje OESS-ove skupine iz Minska, na čijem su čelu Rusija, SAD i Francuska.

Od tada su neprijateljstva ostala zamrznuta, a regija Nagorno-Karabah je međunarodno nepriznata država.

MišustinNagorno-Karabahrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nil 1
3 godine prije

Dva azera imam na duši
Žilava je obrana i moral ne treba ruska pomoć

100%
3 godine prije

Za neupućene Artsakh ili Nagorno Karabah kako ga Azeri nazivaju jedini je 90tih godina tokom rata priznao Republiku Srpsku i Republiku Srpsku Krajinu kao dvije nezavisne države.Hrvati nastavite da podržavate ovu paradržavu na Azerbejdžanska teritoriju.

Max
3 godine prije

Uloga Rusije je ključna . Jedino ta zemlja ne želi rat na Južnom Kavkazu.

Kon
3 godine prije

Lijepo je što Rusija nudi pomoć za smirivanje situacije ali mislim da je to neizvedivo. Obadvije države imajuoprečne stavove oko NK. Ni jedna neće odustati od “svog”. A Rusija mora biti oprezna jer je NK priznat teritorij Azerbeđana. I da stvar bude gora Turska otvoreno podržava Azerbeđan. Vojnim analitičarima je trebalo biti jasno da se nešto sprema pošto su Turci i Azeri imali u kolovozu zajedničke vježbe. Situacija je vrlo kompleksna i s posebnom pozornošću pratim ponašanje Rusije. Vrlo nezgodna situacija za Rusiju. Mora, a ne smije.

pantagana
3 godine prije

Super, samo neka pozure sto prije jer ove Azeri rasturise ko beba zvecku…

https://www.youtube.com/watch?v=xtwoVTZvCVo&feature=emb_logo

3 godine prije zadnji put uredio pantagana
Blokada rusije
3 godine prije

oe24.at/welt/weltpolitik/fall-nawalny-eu-leitet-russland-sanktionen-ein/449845855

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI