Ruski senator detaljno opisuje budući potencijal Afrike

Konstantin Kosačev
26 komentara

Kontinent se razvija mnogo brže od Zapada, rekao je Konstantin Kosačev

Rusija pokušava uspostaviti veze s Afrikom jer ima puno potencijala i u dobroj je poziciji da oblikuje budućnost čovječanstva, rekao je Konstantin Kosačev, potpredsjednik gornjeg doma ruskog parlamenta, u intervjuu objavljenom u ponedjeljak.

Govoreći za novine AIF, Kosachev je zamoljen komentirati zašto se Rusija pokušava sprijateljiti s afričkim narodima, uključujući domaćinstvo velikog međunarodnog foruma.

Senator je odgovorio opisujući afrički potencijal kao “iznimno ogroman”. Rekao je da se “razvija brže od zapadnih zemalja”, napomenuvši da unatoč raznim unutarnjim krizama i ekološkim problemima tamošnja gospodarstva rastu 3-4% godišnje.

Kosačev je također ukazao na značajan demografski napredak kontinenta. Istaknuo je procjene da će pet afričkih zemalja biti među prvih 10 najmnogoljudnijih nacija u svijetu do 2100. godine.

Afrički faktor će sve više određivati lice čovječanstva. Kako se ovaj faktor može podcijeniti? Za nas su ulaganja u naše afričke politike ulaganja u našu vlastitu budućnost.

Senator je također odbacio nagađanja da Kremlj njeguje odnose s Afrikom samo kako bi pokazao da Zapad nije uspio izolirati Moskvu usred ukrajinskog sukoba, istaknuvši da je Rusija bila domaćin svog prvog velikog okupljanja afričkih naroda 2019.

Također je ustvrdio da za razliku od zapadnih zemalja, Rusija ne nastoji nagovoriti afričke narode da se pridruže njezinoj strani, već teži “dijalogu uz međusobno poštovanje” uz pronalaženje zajedničkih točaka interesa.

“Ne okrećemo afričke zemlje protiv bilo koga. To nije način na koji mi funkcioniramo”, dodao je, ističući da su SAD i njegovi saveznici pokušavali ucijeniti kontinent da preskoči summit s Rusijom prijetnjom da će povući prijeko potrebnu gospodarsku pomoć.

Kosačevljeve izjave dolaze nakon drugog rusko-afričkog gospodarskog i humanitarnog foruma koji je održan u Sankt Peterburgu 27. i 28. srpnja. Prema Roscongressu, organizatoru događaja, unatoč “pritisku bez presedana sa Zapada”, sastanku su nazočile tisuće dužnosnika i poduzetnika.

Na summitu je također potpisan veliki paket dokumenata, uključujući četiri ključne deklaracije, četverogodišnji akcijski plan i dva memoranduma o razumijevanju između Rusije i afričkih regionalnih blokova. Sudionici sastanka sklopili su i 161 bilateralni sporazum, većinom o međuvladinoj suradnji, obrazovanju, razmjeni tehnologije i trgovini.

afrikaKonstantin Kosačevrazvojrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Darko
8 mjeseci prije

Afrika se budi.

hiber
8 mjeseci prije

Afrika se razvija brze od Rusije, ali, na zalost, znatno sporije od Zapada. Sada je i takvom razvoju dosao kraj jer Niger ide pravo u sukobe i proteste, a kasnije i u građanski rat.

C.F.
8 mjeseci prije

Teze dijalogu uz međusobno poštovanje, zadnjih 5g dio koncesija na resurse dodjeljene su Rusiji i Kini a vi otvoreno zagovarajte da se grabezljivci sa zapada zamjene grabezljivcima sa istoka. Jer ovi sa istoka su kao humaniji.

Afrika ne treba ni EU,US,Kinu ni Rusiju i nema mira u Africi dok god je tamo prisutna bilo koja strana.
Rob je rob , kako birate i navijate za grabezljivce u Africi tako ih i birate u “vlastitoj” kuci, neznajuci niti da ta kuca nije vasa.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

🤢🤮Afrika se razvija brže od zapada ? 😆 na kojom planetu ? 🤣🤣🤣

Max
8 mjeseci prije

Afrika je mnogoljudna i prirodno bogata.

Valter
8 mjeseci prije

Što god se desi u Africi, budite sigurni u jedno.

Židovi će osigurati da maksimalni broj Afrikanaca, borbene dobi, trajno dođe u Europu.

Eric
8 mjeseci prije

Americki drzavljanin Gonzalo Lira trazi politicki azil u Madjarskoj

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI