Ruski zastupnik tvrdi: ”Rusija može uništiti Ameriku s četiri projektila Sotona 2”.

Satan 2
31 komentar

Četiri interkontinentalne balističke rakete su sve što Rusiji treba za uništenje Sjedinjenih Američkih Država.

Političar koji vodi rusku državnu TV emisiju u ponedjeljak, 30. svibnja, izdao je upozorenje da bi ruski predsjednik Vladimir Putin mogao “uništiti cijelu istočnu obalu SAD-a” sa samo dva projektila.

Aleksej Žuravljov, član ruskog parlamenta, hvalio se vojnom moći zemlje na snimci iz glavne propagandne emisije Kremlja. Zakonodavac je naveo da bi dvije ruske rakete Sarmat mogle zbrisati cijelu istočnu obalu Amerike, prije nego što je dodao da će također biti potrebno samo “dva projektila za uništenje Zapadne obale”.

“Četiri projektila i neće ostati ništa. Misle da će oblak gljiva biti viši od visokog uspona. Taj oblak gljiva bit će vidljiv iz Meksika”, rekao je Žuravljev.

Projektil RS-28 Sarmat od 208 tona, također nazvan Sotona 2, sposoban je pogoditi mete brzinom od oko 25.750 km/h i nalazi se na ogromnoj visini tornja od 14 katova.

Nuklearni projektil dugog dometa sudnjeg dana također može nositi 15 bojnih glava i ima sposobnost iskorijeniti područje veličine Ujedinjenog Kraljevstva jednim udarom.

Putinovi saveznici tvrde da ruska vojska u zalihama ima čak 50 projektila Sarmat. Svaka od 15 nuklearnih bojevih glava rakete Sarmat je preko 100 puta snažnija od atomske bombe bačene na Hirošimu u Drugom svjetskom ratu.

Putin je ranije rekao da njegove rakete Sotona 2 “mogu probiti svaku modernu, proturaketnu obranu”.

Iako su ove vrste prijetnji postale sasvim normalne u ruskim propagandnim emisijama nakon invazije na Ukrajinu, rizik od obostrano osiguranog uništenja umanjuje veliki dio opasnosti. Osim prijetnje SAD-u ruskom nuklearnom energijom, emisija je također ispitala krizu u Ukrajini, a voditeljica je ponovila temu denacifikacije kao razloga ruske invazije.

Prikazujući ih kao “neizlječive”, Žuravljev je rekao da dva milijuna Ukrajinaca treba “denacificirati, što znači uništiti”. Ukrajina ima više od 40 milijuna stanovnika.

Spomenuo je studiju koja je pokazala da 40 posto Ukrajinaca ne podržava rušenje kipova iz sovjetskog doba u zemlji, a koja se provodi u nekoliko regija. Žuravljev je rekao da se 36 posto onih koji “nemaju mišljenje” o tom pitanju previše boje razgovarati, tvrdeći da je “više od tri četvrtine Ukrajinaca protiv rušenja spomenika”.

“Ako im ispravno ponovno instaliramo mozak, 12-15 posto će također vjerovati da to ne bi trebalo činiti. Dakle, maksimalno pet posto je neizlječivo”, rekao je ruski parlamentarni zastupnik.

Raketa Sarmat može pretvoriti SAD u nuklearni pepeo

U zasebnom intervjuu, 59-godišnji Žuravljev rekao je da će Sarmat pretvoriti SAD u “nuklearni pepeo”, ako “misle da Rusija ne bi trebala postojati”.

Njegovi komentari ponovili su komentare Dmitrija Rogozina, gorljivog Putinovog prijatelja, koji je tvrdio da bi projektili mogli uništiti velike dijelove Amerike prije nego što se usmjeri na Ujedinjeno Kraljevstvo i upozorio da bi Sarmat mogao pogoditi britanske mete za nekoliko minuta.

Rogozin, čelnik ruske svemirske agencije Roscosmos, nedavno je rekao školarcima da bi ruska hipersonična raketa mogla uništiti “pola obale kontinenta”.

Odjeven u odoru svemirske agencije, Rogozin je pokazao školarcima popis ruskih strateških raketa na “saveznom, obrazovnom maratonu” pod nazivom New Horizons ili Novi horizonti. To je kulminiralo time što je Rogozin pokazao školarcima interkontinentalnu balističku raketu Sarmat. Putin je izjavio da će novo rusko hipersonično oružje, “velika zvijer” biti “nezaustavljivo još dugo vremena” i da bi trebalo biti raspoređeno ove godine.

Ne tako davno TV voditelj Dmitrij Kiseljov izjavio je pred svojom ruskom TV publikom da bi Ujedinjeno Kraljevstvo trebalo dvaput biti preplavljeno Putinovim najsofisticiranijim nuklearnim arsenalima.

Kiseljov je predložio korištenje Sotone 2 za brisanje Engleske s karte i da bi Rusija trebala “potopiti Britaniju u morske dubine” sa svojim “podvodnim, robotskim, bespilotnim plovilom Posejdonom”, uzrokujući tsunami od 1640 stopa. Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev također je upozorio na mogući nuklearni rat. Izjave dolaze u trenutku kada je Rusija zamolila svoje ljude da ne putuju u Britaniju i zaklela se da će blokirati Britance koji pokušavaju ući u njenu naciju. Moskva je optužila Britaniju da djeluje kao zapadni organizator i navijač oštrog odgovora NATO-a na rusku invaziju na Ukrajinu.

rusijaSADSarmat
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Otpornik
1 godina prije

Ljudi, opametite se! Ne treba bacati rakete. Dovoljno je poslati im jednu satniju od stotinjak hdz-ovaca i Amerika je za par godina na koljenima.

1 godina prije

Treba razumjeti, zašto takve izjave….
Tako Biden, kao Europska Unija, javno izjavljuju, da Rusija NESME DOBITI RATA U UKAJINI!
Kako če to postiči?
Ukrajinaca če uskoro sfaliti. Po stopi 500-1000 žrtava DNEVNO i još tri puta toliko povređenih, specijalna operacija če uskoro biti završena.
Šta onda? Če se uključiti NATO?
E, onda znajte, šta vas čeka…
Svaka zapadna tvrdnja UVIJEK se uzima iz konteksta…

Boško
1 godina prije

Ništa od toga. Klasična demagogija. Nego u Poljskoj je već dio HIMARS raketnog sistema a ostatak na putu. I to su se Rusi nesto prijetili ali HIMARS stiže. Hoće li rakete Čečeni zaustavljati sabljama u zraku ili će ih Rusi topiti laserima iz orbite ? Pitam ove vrsne poznavatelje Ruske agresorske soldateske ?

eks
1 godina prije

Zlo treba uništiti. Amerika je imperija zla.

Smokva
1 godina prije

Šta se čeka Putin, razvali po tamburi kako i zaslužuju

ZZ Top
1 godina prije

Nato ce se ukljuciti kad amerikanci snime top gun 3.

Top gun 2. Kazu hrvacki mediji ,oboriti
ce rekord gledanosti top guna1 a do tada ce A. P. Maverik obilaziti nato nosace aviona , pokazivati prstom u francuske rafale iznad zagreba i bahatiti se.

A sto ako umjesto drona doleti sarmat?
Tko ce ici u kino.

Mladen
1 godina prije

Ovi Ruski ajatolasi “ izbrisati “ će SAD s lica zemaljske kugle isti dan kad i Iranske mule Izrael .

Jednostavno receno
1 godina prije

Imal kakva koja može da obnoviti svijet? Zaštovse svi hvalite s destrukcijom? Zašto nitko s konstrukcijom? Ako imate kakvu da obnavlja svijet i da širi dobrotu i ljubav, poštovanje, sreću među ljudima ne štedite ih odma ih bacaj te na sviju nas u što većem broju.

ad astra
1 godina prije

Već duže vrijeme planiram napisat nešto o nuklearnom odvračanju. Uvriježilo se kako u istočnim tako i u zapadnim analizama pisati o tome kako nuklearno oružje služi za odvraćanje od agresije. Ta teza je vrijedila do rata u Ukrajini. Ovaj rat je nametnuo drugačije razmišljanje. Nuklearno oružje je bačeni novac. Zašto? Odgovor je vrlo jednostavan. Tko će prvi upotrijebiti nuklearno oružje i s kojim ciljem. Ako dođe do nuklearnog rata dolazi do uništenja ljudskog života na Zemlji. Nije pitanje tko je prvi počeo već je pitanje tko će preživjeti. A odgovor na ovo drugo pitanje je nitko. Znači, kakve koristi od oružja s kojim vršiš suicid. I na kraju nešto iz sadašnjosti. Ameri pomažu Ukrajince a Rusi stalno prijete nuklearnim oružjem. I kako to završava. Ameri i dalje pomažu a Rusi i dalje prijete. Do kada?

Mrčikola
1 godina prije

“Ove” prže koronu i koronaše…naravno, i antikoronaši ne bi ostali pošteđeni ali svi moramo dati obol uništenju zla i tupavosti.
Doduše, govore “znanstvenici” da bi virusi, vjerojatno, preživjeli nuklearnu kataklizmu ali preživio bi je i “Miki Maus”. 😁

p.s. što li je s Ivom Nuklearcem i Subaruom…zagolicale bi ih ove teme.

Max
1 godina prije

to bi bio Armagedon.

tihobl
1 godina prije

Na sarmate rusi stavljaju avangarde punjene volframom. Culi su da na zapadu ponestaje tog metala. Megatonske atomske bombe su samo na onima koji su za uzvrtni odgovor.

dragan s
1 godina prije

zamislite scenario dementni Bajden kao precednik a Vucic i Plenkovic za savetnika , pa ova kombinacija je pogubnija od bilo kakvog nuklearnog scenarija

Oli
1 godina prije

Dovoljan jedan virtualan da se USeru

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI