Russiagate kum Obama promoviše najnoviju zavjeru NWT, ovaj put to je Putin + Covid-19

Vladimir Putin i Barak Obama
44 komentara

Kakve veze ima Joe Biden sa člankom New York Timesa koji su čak i kritičari ruskog predsjednika Vladimira Putina opisali kao „inkompetentan“? Oba su dobili odobrenje od bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame.

„Demokratija zavisi od informisanog građanstva i socijalne kohezije. Evo primjera kako se dezinformacije mogu proširiti društvenim medijima i zašto mogu naškoditi našoj sposobnosti da odgovorimo na krize “, objavio je Obama na Twitteru u srijedu, pozivajući se na članak objavljen tri dana ranije.

Napisan od strane William S. Broad, vrhunskog naučnog novinara New York Timesa, članak ne sadrži stvarnu nauku – samo spisak veša teorija zavjere koji Rusiju i lično Putina optužuju za „diskreditaciju Zapada i uništavanje njegovih neprijatelja iznutra. “

“Analitičari kažu” da Putin lično “igra glavnu ulogu u širenju lažnih informacija” o vakcinama, koronavirusu i o bilo čemu drugom, tvrdi Broad.

Koji analitičari? Pa, Broad navodi samo tri profesionalna Rusomrzca po imenu, koristi dvije potpuno nepovezane priče od prije nekoliko godina koje su uopšteno “krivile Rusiju za dezinformacije“, i navodi „izvore“ kao što je zloglasna „Intelligence Community Assessment“ koja krivi Rusiju za predsjedničke izbore 2016. godine.

Sjećate se toga? “Dogovori Trump-Rusija” tvrdnje da je Rusija “hakovala našu demokratiju” da su demokrati četiri godine nastojali da objasne gubitak od Donalda Trumpa i pokušali da ga zbace sa vlasti – sve dok to nije isteklo prošlog maja i oni su moral da izmisle lažnu zavjeru „Ukrainegate“ da ga ustvari zbace sa vlasti – a novinske kuće poput Timesa i Washington Post-a iskoristili to za dobijanje Pulitzera? Ili je sve to nestalo u magli, uslijed višemjesečnog ispiranja mozga izazvanog izolacijom zbog koronavirusa?

U maju 2019. godine, Broad je napisao još jedan hit komad u potpuno istim crtama, samo užeg obima: optužio je RT America da podržava Putina izvještavajući o teorijama da 5G bežične mreže mogu biti opasne. Bez obzira što su glavne američke novinske kuće o tom pitanju izvještavale na potpuno isti način – Broad je vidio „RUSIJA“ i morao je uskočiti.

Tada je, takođe, odlučio da ne intervjuiše stvarne naučnike, već Russiagate-huškače kao što je Ryan Fox, izvršni direktor New Knowledge – ozloglašena novinska kuća koja je okrivila Rusiju za vlastitu botovsku kampanju na izborima za Senat 2017. u Alabami.

Primamljivo je pokušati izdvojiti Broadlijevu posljednju objavu liniju, po liniju, ali to bi bilo suludo. U potpunosti je sastavljena od samoljubivih citata, nagovještaja, insinuacija, transpozicija, tropa i reciklirane propagande – ozbiljno, čak sadrži i malo o tome da je Putin bio u KGB-u i dugogodišnju „Gerasimovu doktrinu“.

Ilustracije radi, jedan od Broad-ovih citata “stručnjaka” sadrži liniju o “oblaku ruskih uticaja”, koju novinar NY Timesa ovako opisuje: “Igrači, rekao je, vjerovatno uključuju državne glumce, obavještajne operativce, bivše osoblje RT-a i digitalne timove Jevgenija Prigožina, tajnog oligarha i Putinovog povjerenika koji je finansirao farmu trolova u Sankt Peterburgu.”

“Vjerovatno!” Takođe ste izostavili kuhinjski sudoper.

Nije čudo što je jedan otvoreni Putinov kritičar, Sergey Radchenko, opisao to kao “najnekompetentniji članak o Rusiji u New York Times u skorije vrijeme”. Takođe je Obamino odobravanje nazvao “pomalo zabrinjavajućim” – i s obzirom na to da živi i radi u Welsu, to bi lako moglo biti neko podcjenjivanje Britanaca.

Ako su nas glavni mediji u medijskim izvještajima o predsjedničkim izborima u 2016. godini i poslije toga naučili bilo čemu, trebalo bi da je to prepoznavanje lažnih vijesti. Nije iznenađenje što Obama promoviše propagandu Timesa – zajedno sa Post-om, to je praktično postala zvanična „Pravda“ Demokratske stranke – ali postoji nešto duboko cinično u vezi sa čovjekom koji je bukvalno predsjedavao američkim policijskim upravama i obavještajnim agencijama, te stvarao prvobitnu prevaru “Russiagate” koju sada želi da produži.

U međuvremenu, demokratski medijski kompleks zavija kako Trump traži da optuži Kinu, SZO i bilo koga drugog za pandemiju, za koju tvrde da je nekako isključivo njegova greška i nikog drugog. Ali čekaj, mislio sam da je Putinova? Možemo li naravoučenije dobiti ovdje?

U tome i leži problem. Politički i medijski establišment na Zapadu decenijama se oslanjaju na upravljanje naracijom kako bi dobili i zadržali vlast.

Kada su to pokušali učiniti sa izborima 2016., nisu uspjeli – i razotkrili su se kao bajkoviti car bez odjeće. Oni koji se sjećaju te priče možda se sjećaju da se car isprsio i nastavio dalje, pa koji izbor je imao? Upravljači naracijom sada rade isto, isprsili su se čak i kada njihove laži i šaljivi postupci postaju progresivno apsurdniji i smješniji.

Barack ObamaCOVID-19Donald Trumpvladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ive
4 godine prije

Psi laju a Putin jase dalje

Savonarola
4 godine prije

Putin je već za života postao legenda.Koliko će se još za slijedecih 16 godina njegove vladavine napisati članaka svake vrste.

Red Dog
4 godine prije

Tvrdio je i jedan swedistanski ministar da Putin stoji iza svega.
Dok nije televizija otkrila da to radi jedna swedistanska lujka sa grupom od 15 000 sledbenika na FB.
I ona se buni sto su je proglasili ruskim spijunom 🙂

Abe IV. Nepotvrdjeni
4 godine prije

NWT?

Mrčikola
4 godine prije

Tkz. house nigeri su oduvijek sramota crne rase. Zato th hollywoodska propaganda i prikazuje kao pozitivce.

Dejan
4 godine prije

Evo jedan zanimljiv tekst KAKO FUNKCIONIŠE 5G KORONA? Evo kako je u stvari sve ovo podlo zamišljeno i kako ”funkcioniše” ovo sa koronavirusom (COVID 19) i šta u stvari treba da objave sve televizije, novine i drugi mediji, jer isključenje 5G mreže i blokada Nato ili drugih aviona koji zaprašuju znače trenutni nestanak epidemije i ozdravljenje bolesnih! Ako to ne uradi neko odgovoran iz adekvatnih institucija, onda će to morati da uradi sam narod! Pa da vidimo: 1) DNК čoveka se sastoji iz dva spiralna lanca, dok se DNК virusa sastoji iz jednog lanca. 2) Visokim vibracijama (frekvencijama) vrši se razdvajanje dva lanca DNК čoveka u određenim delovima, tako da se na svaki implementira jedan lanac DNК virusa. Tako se stvore dva dvostruka modifikovana (inficirana) lanca DNК ćelije, koja na ovaj način biva zaražena. Dalje umnožavanje se vrši geometrijskom progresijom! 3) Кako se to radi? Iz aviona se prvo vrši… Čitaj više »

Alex
4 godine prije

Crni, bijeli, ili pola-pola, Ameri su jednaki trtljopi*di go*njose*i…i medicinski fenomeni : više se*u na usta nego na čmar😖🤧

Geto
4 godine prije

Imam jedno pitanje za pratioce ovog portala. U periodu od proteklih mesec dana, primetno je da se u velikom broju komentara (kako na “Logicno”, tako i na RT i na gomili srpskih informativnih sajtova) spominje zavera putem korona virusa (99% istinito) od strane (e ovde dolazimo do biti) SATANISTICKIH sledbenika i pedofila, koji sacinjavaju jezgro Iluminata (duboke drzave) i “krem” Holivuda, muzicke industrije i bogatih industrijalaca. Meni su te informacije bile poznate i pre, ali ne u toj meri kao do skorasnjeg gledanja dokumentarnog filma “The fall of Cabal””. Podatke koje su izneli u “TFOC” prevazilaze moje poimanje ZLA u ljudima…polazeci od pretpostavke da su njihove tvrdnje tacne. Spona pedofilije i satanistickih ritualnih zrtvovanja (najcesce) dece medju poznatim licnostima imenuje Bil Gejtsa, Hilari Klinton (ocekivano), Baraka Obamu, Toma Henksa, Dzoni Depa, etc. Rekao bih da lupetaju i da tu nema istine…da nisam upoznat sa hapsenjem i “samoubistvom” Dzefri Epstajna. Milijarder,… Čitaj više »

MatijaVZHR
4 godine prije

Farma trolova u St. Petersburgu? Možda. Ali ima jedna veća. NSA.

Ruby
4 godine prije

Čovjek i ljudožder na slici.

Max
4 godine prije

Još jedan proturuski pamflet na kakve smo navikli iz njihovih medija.

Bosanac
4 godine prije

Jedan mali RT koji pomaze Trumpu da opstane protiv CNN, ABC …itd. :), drugo je pitanje sad da’l nam lagano namjestaju Trump-a za neku bitnu stvar u narednom mandatu … pa ga kasnije svi lagano 🙂 …nikad se ne zna s ovim kladionicarima iza zavjese sto trenutno vode svijet

Цицка
4 godine prije

Ako je ovo vestacki virus onda je verovatno nastao do SAD demokrata .

Ive
3 godine prije

Zasto mene ovo Obama jako asocira na OBMANA?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI