S obzirom da talibani kontroliraju Afganistan, svijet se mora usredotočiti na sprječavanje kolapsa države i prekograničnog terorizma, upozorava Putin

Vladimir Putin
21 komentar

Svijet mora prihvatiti stvarnost situacije u Afganistanu i ujediniti se kako bi spriječio raspad cijele države, rekao je Vladimir Putin na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s Angelom Merkel u petak.

Ruski predsjednik i njemačka kancelarka razgovarali su s novinarima tijekom državnog posjeta Moskvi od strane Merkel.

“Talibani kontroliraju gotovo cijelu zemlju, uključujući i glavni grad”, rekao je Putin, rekavši da bi druge zemlje trebale reagirati na situaciju na terenu. “Ovo je stvarnost.”

Također je pozvao svijet da okrene svoje napore kako bi spriječio teroriste da se pod krinkom izbjeglica infiltriraju u susjedne afganistanske zemlje.

“Vidimo da su talibani najavili završetak borbenih operacija, počeli uspostavljati javni red i obećali jamčiti sigurnost lokalnog stanovništva i stranih diplomatskih misija”, istaknuo je. “Nadam se da će se sve ovo ostvariti.”

Putin je Zapadu također napomenuo “nametanje” inozemnih vrijednosti zemlji i “želju za izgradnjom demokracija u drugim zemljama prema tuđem modelu”.

Kao odgovor, Merkel je rekla Putinu da je potrebno da Rusija tijekom razgovora Moskve s talibanima ukaže na pitanja humanitarne pomoći u Afganistanu.

Situacija u Afganistanu intenzivirala se posljednjih tjedana, nakon odluke SAD-a da o povlačenju svojih postrojbi iz zemlje. 15. kolovoza militanti, talibani ušli su u afganistanski glavni grad Kabul i izjavili da su preuzeli kontrolu nad cijelom državom, uključujući sve njene velike gradove i granične prijelaze.

Istog dana svrgnuti afganistanski predsjednik Ashraf Ghani pobjegao je iz zemlje.

AfganistanPutinTalibani
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ZaVaran
2 godine prije

Putin merkel i talibani. Savrseno trojstvo za onaniju

Mlata
2 godine prije

Orkestar svira li svira, naštimovan je perfektno…putko izlazi u javnost na ovakav način a Bajden razmatra opciju, bombardovanja! Jednog Mlatu teško prevare, da

Uno
2 godine prije

Šahista, to ti je meka tiba, ako si zaboravio… a mislim da nisi…

Usput, kakve su mu to ruke na slici? Shapeshifting, šta li je…

dkjfvnaesgvaegfrrqwr
2 godine prije

Mogao bi spomenuti i varanski milenijski terorizam protiv kompletng planeta.

Raskoljnikov
2 godine prije

A da si ti stvarno opozicija Americi onda bi javno rekao da cijela priča u Afganistanu nema nikakve veze s borbom protiv terorizma, nego je dio jedne veće igre da se uspostavi novi svjetski poredak, kao da i sam 11.9.2001. nisu izveli nikakvi teroristi iz pećina u Afganistanu, nego zapadne tajne službe u suradnji sa Saudijcima.

Max
2 godine prije

Rusi su znali što će biti pa se spremili.

Alen
2 godine prije

Volim putinov smisao sa humor , pogotovo kad ovako podhebava zapadnjake , njihovim šablonom , i usput im najavljuje ko če se brinuti za afgan..

tihobl
2 godine prije

Putin varan i ostalo bla bla bla.

Merkelova ode u Moskvu da dogovori koja ce biti cijena gasa ove zime, koliko ce svabe uzimati sebi, a koliko para isporucivati rusima. Njemacka je postala glavni distributer gasa u Evropi, ocekujte nove cijene. To je bila glavna tema razgovora.

Kora
2 godine prije

Putin je sve odlično rekao. Kratko i jasno, ali u sridu! No neće sve stati samo na utvrđivanju “pogreške” Zapada i mlakim priznanjem kako je “Afganistan škola”. Tu se radi o cijelom Bliskom Istoku (Palestinu, Siriju, Libanon itd.) čije se stanovništvo desetljećima gazilo i omalovažavalo zbog lažne “borbe pritiv terorizma”, “rušenja režima” i “uspostave demokracije”. Međutim, grijesi tzv. “zapadnih političara” neminovno će doći na naplatu. Tako, Mutti će karijeru završiti blago rečeno “neslavno”, baš kao i Clintonovi et al. To će reći na isti način kako su oni skidali tzv. “diktatore”… Svakom prema zasluzi, rekli bi ljudi.

Jere
2 godine prije

Putin je bio pristojan i hvalio Merkel, Merkel je kao i obično bila arogantna i na bilo koji način kritizirala Rusiju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI