SAD kriminalizira ruske medije – Ako zakon bude usvojen, Rusija gasi CNN

Cenzura u Europi - pravilo 165
46 komentara

Sjedinjene Američke Države pripremaju zakon o zabrani objavljivanja “ruskog državnog video sadržaja”, što u praksi znači uvođenje cenzure za sve vijesti koje po mišljenju američkih zakonodavaca “proizvodi Kremlj”.

Naime, Kongres je predložio da se na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država zabrani medijskim kućama da se koriste takozvanim “ruskim državnim video sadržajem”. Predviđeno je da distributeri ne smiju prenositi sadržaj ruskih medijskih kuća koje kontrolira ili financira ruska vlada,  navodi se u izvješću na internetskim stranicama Odbora za oružane snage američkog Senata .

Podsjetimo da je početkom rujna američki ministar pravosuđa zatražio od televizijskog kanala RT da se do 17. listopada registrira kao inozemni agent. Ranije je američki Zastupnički dom pokrenuo raspravu o prijedlogu izmjene zakona za registraciju stranih agenata.

Prema ovom prijedlogu, američko Ministarstvo pravosuđa će moći “progoniti organizacije koje se koriste ilegalnim metodama kako bi utjecale na političke procese u Sjedinjenim Američkim Državama”.

U Rusiji se u to vrijeme počelo raspravljati o simetričnoj mjeri i stavljanju američkih medija na popis inozemnih agenata ili njihovo uključivanje u popis nepoželjnih organizacija.

Kao odgovor na najnoviji prijedlog američkog Kongresa i zabranu distribuiranja “ruskog državnog video sadržaja” u Sjedinjenim Američkim Državama, Rusija bi mogla ograničiti aktivnosti u Rusiji televizijskog kanala CNN, priopćilo je vijeće ruske Savezne komisije za informacijsku politiku.

“Ako zakon bude usvojen, Rusija će poduzeti mjere jednake onima američkog Kongresa. CNN će se u Rusiji odmah naći u informacijskom vakuumu i izolaciji, a zakonom će se zabraniti uključivanje CNN-a u bilo kakve emisije, uključujući pakete kabelske televizije”, rekao je Igor Morozov, član vijeća Savezne komisije za informacijsku politiku.

Američki kongresCenzuraKremlj
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Georgij Žukov
6 godine prije

Tako je Rusi , oko za oko -zub za zub , govnjavom motkom tjerajte tu bagru iz Rusije .

njonjo
6 godine prije

u redu je oko ža oko, ali mi se čini da od vsega nebu nič

zapadne vrijednosti
6 godine prije

al isu im zato puna usta, slobode misljenja, govora, ljudskih prava…

davor
6 godine prije

“Ilegalnim metodama 🙂 ahahahhah

1.komentar
6 godine prije

Zapadnom,hegemonistickom, sistemu ova igra sa kljucnim ulogom i da se nece libiti da potegne sva moguca sredstva da to i postigne, a to je povratak zlatne poluge.Evo i Putin je danas spomenuo da ce Ujka Sem iskoristiti Olimpijske igre za stvaranje nezadovoljstva gradjana Rusije, tako sto ce preko svojih kompanija koji su glavni sponzori MOK-a pritiskati da se uvedu odredjene restrikcije OKR, a to ce verovatno znaciti zabranu Ruskih nacionalnih obelezja na takmicenju.

Zvrk
6 godine prije

uhm pa ovo bi bilo sjajno ako se obistini,

Kajzer Soze
6 godine prije

Da se mene pita ja bi CNN zabranio i u svim drugim zemljama a ne samo u Rusiji !

ole
6 godine prije

Nek osnuju novu TV i nek se zove u America Today, neće ameri skužit

Rokokoko
6 godine prije

Koja je razlika izmedju drzavnih medija koje financira ruska vlada i medija koje financira kazarska Askhenazi partija ?Amerotalibane smeta sto njihovi gradjani prate ruske medije jer ne vjeruju svojima.Meni SAD sve vise slici na SSSR i zao mi je tih ljudi kojima se svaki dan ispire mozak .

nick
6 godine prije

Odlično, tako i postupa pametna država.

davor
6 godine prije

ŽIVJELA RUSIJA

stefano
6 godine prije

Sve rade planski ti gmazovi , pa radi vam se o tome da više štete pravi u americi RTnego CNN u rusiji. ma tko to uopće gleda mislim cnn

shumadinac
6 godine prije

Grešite, CNN je dragocen izvor informacija – kako bi drugačije znali kako neprijatelj razmišlja i šta planira.

stefano
6 godine prije

Shumi ima tu istine, pročitao sam na jednom alternativnom sajtu da sve što rade imaju prešutno božje odobrenje pod uvjetom da sve ljudima javno moraju reći pa tko prepozna

Kopam po kontejneru
6 godine prije

Samo mi imamo pravo lagati i pricati bajke.

Mimi
6 godine prije

ma kaj ograničiti CNN u Rusiji, uništiti svu tu tehniku laži i američkog fašizma za svagda … amen

tak
6 godine prije

zasto samo cnn?

tuf
6 godine prije

Hahahaha, kako su ameri našli načina da mic po mic dobiju podršku javnosti za ukidanje alternativnih izvora informacija.
Što god mi mislili o njima, u jednom su neprikosnoveni prvaci i stručnjaci – kondicioniranje masa da prihvate što god ovi požele.

Andrej
6 godine prije

Ako prijedlog Kongresa prođe, rusi su dobili bitku koja je višestruko značajnija od svega pucanja po Siriji. Ako se odigraju najavljene karte, to više nije uzmak, to je bježanija USA establišmenta na političkom bojnom polju. Zemlja toliko opjevane slobode i ljudskih prava prijeti gašenjem političkog mišljenja. Urnebesno. Postoji li uopće bolja najava jednog novog vremena?
Haha, pravo vele hrvati da na ljutu ranu ide ljuta trava i teško da je mogla biti ljuća od KGB-ovog operativca.
Draže mi je vidjeti na koljenima zapadne licemjere nego rajsko voće kušati.

davor
6 godine prije

Priznaju kulturološki i ljudski poraz Amerikanci

igi
6 godine prije

Rusija ne treba ništa osvetnički činiti a pogotovo ne vuči dramatične poteze;….rusija treba prvenstveno voditi računa o sebi i zatomiti samoubilačku slavensku politiku da vodi brigu o čitavom svijetu tj. treba ne podupirati ali ne i zaustavljati kaos i ratove koje izaziva USA kaobojska politika.

Hrvat
6 godine prije

SAD se boji istine. Zato hebu ruske medije. ALI, gotovo je s njihovim Hollywood-om.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Američka politika je politika licemjerja, a mi koju ju slijedimo, mi smo gori od njih i gluplji od najglupljih. Dok po svijetu šire globalističko-liberalnu mantru o “slobodi izražavanja”, “slobodi govora”, “slobodi mišljenja”, kod kuće rade sve apsolutno suprotno proklamiranom, zabranjuju, zatim drugim državama kao jučer Kubi nabijaju nove sankcije koje se odnose upravo na slobodu izražavanja.

Sinisa
6 godine prije

“Sloboda medija je fundamentalna vrednost EU i preduslov o kom se ne može pregovarati ni sa jednom zemljom kandidatom na njihovom putu ka EU”, porucio je Han na konferenciji Medijski dani Zapadnog Balkana u Tirani.”
Je.e lud zbunjenoga!!!

ZЪVЪNIMIRЪ
6 godine prije

neka blokiraju facebook i twiter ko kinezi

Ive
6 godine prije

Sav svijetski kriminal nastaje u USA a zatim se u koncentricnim krugovima siri po svijetu.

khameni bin saud
6 godine prije

ja sam nočas izbrisao sve linkove na cnn,smradovi spominju švicarske kvalifikacije a hrvatske ne…očito da će mo proči ko argentina i lešinarski fond

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI