SAD najavljuju optužbe protiv osam pojedinaca koji su djelovali kao ”ilegalni agenti Kine”

SAD-KINA
4 komentara

Prema izjavi američkog Ministarstva pravosuđa, pojedinci su sudjelovali u aktivnostima zastrašivanja kineskih građana.

SAD su najavile optužbe protiv osam pojedinaca, optužujući ih za zavjeru i rad u ime Pekinga sudjelujući u “međunarodnoj kampanji prijetnji, uznemiravanja, nadzora i zastrašivanja” kineskih državljana, ne bi li se oni vratili u svoju matičnu zemlju, priopćilo je američko Ministarstvo pravosuđa u žalbi koja je objavljena u srijedu.

“Ovdje sam kako bih najavio optužbe protiv osam pojedinaca zbog djelovanja u ulogama agenata Narodne Republike Kine tijekom sudjelovanja u ilegalnoj kineskoj operaciji provođenja zakona, poznatoj kao ‘Lov na lisice’ ovdje u Sjedinjenim Državama”, rekao je Pomoćnik državnog odvjetnika u odjelu za nacionalnu sigurnost John Demers za novinare u srijedu.

Prema Demersu, pet od tih osoba sada je uhićeno. Vjeruje se da su drugi u Kini.

Sudski spisi, koje je citirao Reuters, tvrdili su da je cilj akcije “Lov na lisice” uhvatiti kineske državljane koji žive u inozemstvu i prisiliti ih da se vrate u zemlju, kako bi bili optuženi. Demers vjeruje da je to učinjeno u pokušaju “ušutkavanja” pekinških kritičara.

“Današnje optužbe odražavaju još jedan primjer trajnog i raširenog ponašanja koje održava bezakonje Kine”, komentirao je vijest direktor FBI-a Christopher Wray.

Još u srpnju Wray je rekao da su kineski obavještajci vršili pritisak na “stotine” kineskih državljana koji žive u Sjedinjenim Državama kako bi se vratili u domovinu kao dio ove prikrivene aktivnosti, koja ima za cilj “suzbijanje neslaganja” među dijasporom. Kineski obavještajci često su pribjegavali izravnim prijetnjama.

Prema FBI-u, operacijom je upravljalo kinesko Ministarstvo javne sigurnosti, nakon što ju je prije šest godina pokrenuo predsjednik Xi Jinping.

Sa svoje strane, Peking operaciju opisuje kao međunarodnu antikorupcijsku kampanju, usmjerenu na traženje korumpiranih građana, koji su pobjegli u inozemstvo.

kinaMigrantiSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Halal Nostra
3 godine prije

Žuće dobile po nosu, još da protjeraju onih tristo tisuća studenata špijuna i stvar riješena.

notw
3 godine prije

Kineski drustveni sistem za Kinu, ovaj sto je sad na vlasti je superiorniji nego da imaju nesto kao sto je u Americi. Amerika je potrosila 14 miljardi dolara za cirkus koji se zovu izbori izmedju dvije stranke. To, da je kineski sistem superiorniji pokazivaju indikatori ekonomskog rasta i kako su uveli kontrolu nad virusom i kako su se brzo ekonomski oporavili. 1990 americki nacionalni dohodak je bio veci od kineskog 70 puta a danas je samo sest puta veci. S Kinom se danas moze napraviti vise novca nego s Amerikom. Kineska kompanija ANT ide na Sangaj burzu za koji dan i potraznje su 850 puta vece od ponude…….[ Mozda netko to moze reci bolje, ali tko zna – zna o cemu govorim ] Kina nije na nikog bacila atomsku bombu, nema vojnih baza na tudjem teritoriju nema ni vazala. Jaka Kina je dobra za protutezu anglo-atlanskoj pohlepi, dominaciji i pljacki.… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio notw
Max
3 godine prije

Za njih su svi Agenti Kine.

Istražuj
3 godine prije

Ni najmanje me ne cudi da je Kineska Totalitarna azdaja – radiala i radi ovakve stvari. Kada recimo kazem – Kina je ZLO – razumljivo da mislim da je to nekoliko kineskih familija (povezanih sa Rockfellerima/Rotschildima) – koji terorizraju kinesko stanovnistvo desetljecima do smrti! Na zalost, indoktrinirani idiotizmom “geopolitike” – ljudi positovjecuju tzv “drzave” sa “elitama” koje prakticno – u potpunosti kontrolisu te drzave. Svi pokazatelji meni govore samo jedno: Ovakva Kina je iskonsko ZLO – i za Kineze a i za cijeli Svijet! Kina (dakle onih par familija koji terorizira skoro 2 milijarde Kineza) – jeste buduci IDEAL za zlocinacku cionisticku kamatarsku mafiju. Kina je vjerovatno daleko odmakla u “4 tehnoloskoj revoluciji” ili “Velikom resetu” ili “Novom svjetskom portku” ili bilo koje ime koje nam zlocinci/satanisti pokusavaju predstaviti kao “svijetlu buducnost”… U svakom slucaju – zlocinaci koji vladaju Kinom, u potpunosti dijele svaku odgovornost i ucestvovanje u SVIM zlocinackim… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI