SAD se plaše iznošenja javnih dokaza o zločinima militanata iz Azova

Azov simbol
22 komentara

Optužbe Sjedinjenih Država u ruskom obraćanju u vezi sa tribunalom za ukrajinske ratne zločince u Mariupolju su neosnovane, saopštila je u srijedu ruska ambasada u Sjedinjenim Državama.

“Primijetili smo još jednu neosnovanu optužbu protiv naše zemlje u vezi s Tribunalom zbog ukrajinskih ratnih zločinaca”, navodi se u komentaru ambasade. “Nadolazeće suđenje ima za cilj da dovede pravdu ratnim zločincima, među kojima su i nacisti iz puka Azov. Washington se očigledno plaši da javno objavi dokaze o nehumanim djelima koje su počinili pripadnici ove terorističke organizacije.”

“Međunarodni sud u Mariupolju može rasvijetliti pravu suštinu kijevskog režima, o kojem Sjedinjene Države marljivo stvaraju svijetlu i herojsku sliku. Američki građani će konačno naučiti da u stvarnosti njihova vlada pomaže onima koji namjerno ubijaju i muče ruski narod Donbasa i Ukrajine“, navodi se.

Ambasada je naglasila da je Rusija u potpunosti posvećena Ženevskoj konvenciji i garantuje odgovarajuće uslove za ukrajinske ratne zarobljenike, što se “ne može reći za režim u Kijevu, koji su militanti maltretirali zarobljene ruske vojnike”.

“Konačno, ako američke vlasti imaju pitanja o tome šta se dogodilo u Mariupolju, mogle bi o tome razgovarati sa administracijom Donjecke Narodne Republike. To je nezavisna država”, dodala je ambasada.

Glasnogovornik američkog State Departmenta Ned Price izjavio je u srijedu da SAD osuđuju tribunal nad ukrajinskim ratnim zločincima u Mariupolju kao nelegitiman.

Denis Pušilin, šef Donjecke Narodne Republike (DPR), rekao je ranije da ukrajinski nacionalisti treba da stoje pred sudom i nije isključio da će to biti međunarodni sud. Jedan od takvih tribunala biće održan u Mariupolju. Vlasti DPR-a saopštile su da se radi na potrebnim dokumentima, uključujući i karter.

MariupoljrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ericson
1 godina prije

Vidim na kanalu Tribun Timur kako vode Azovce zavezanih ruku kroz grad, prepostavljam na sudjenje.

Darko
1 godina prije

Europa mora shvatiti i pomoći Rusiji potamaniti tu fašističku gamad Zelenskog i osloboditi Ukrajinu dok ne bude do kraja razorena. A Zelenski treba završiti na vješalima skupa sa Bidenom koji je to zakuhao po željama “demokrata”.

tihobl
1 godina prije

Da se ne lazemo – ameri se ne boje javnog sudjenja zlocincima u Mariupolju pred zrtvama koje su terorisali 8 godina. Oni se boje onih 400 zarobljenika koji su odvezeni u Rusiju i o kojima se nista ne cuje. Kad progovore zarobljeni americki, britanski, kanadski, izraelski, australski oficiri i agenti onda ce biti veselo. Rusi ih i dalje kriju kao adut u rukavu.

nekoime
1 godina prije

Stvorili su i pomagali ISIL, pa im to ne smeta.

Max
1 godina prije

Jasno kad oni stoje iza nijih.

1 godina prije

E zato će usa povući sviju za sobom nego pristati na bilo kakav multipolarni svijet u kojem više neće biti nedodirljivi..
Znaju i užasavaju se odmazde za sve one zločine počinjene širom planete..

goran
1 godina prije

iznjeti javno sve krvave dokaze šta su ukrajinci radili da se jasno vidi koga to jebena eu brani.
svi oni zaslužuju gulag

404
1 godina prije

Zapad je informacijski koncentracijski logor

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI