SAD su obezbijedile ‘pokriće’ za Scholza tenkovima

Olaf Scholz - Tenkovi Abrams za Ukrajinu
18 komentara

SAD su osmislile plan da predaju tenkove M1 Abrams Ukrajini kako bi pružile “pokriće” njemačkom kancelaru Olafu Šolcu, koji je oklijevao da pošalje svoje tenkove u pomoć Kijevu, objavio je Washington Post u subotu, pozivajući se na više od deset ljudi upoznati sa materijom.

Oslanjajući se na izvore “s obje strane Atlantika” , izvještaj opisuje kako se Bijela kuća borila da pridobije Scholza koji se u početku opirao isporuci tenkova Leopard 2 za borbu protiv ruskih snaga u Ukrajini, osim ako SAD ne pristanu da pošalju Abrams. Ministar odbrane Lloyd Austin i Pentagon su navodno bili protiv slanja američkih glavnih borbenih tenkova za koje su vjerovali da bi Ukrajincima bilo preteško upravljati i održavati ih.

Prema pisanju Posta, državni sekretar Antony Blinken je predložio prihvatanje obaveze za isporuku tenkova Kijevu, ali u nekom trenutku u budućnosti, kao dio „’dugoročnih’ potreba u ratu koji bi mogao trajati godinama .”

To bi Scholzu moglo pružiti pokriće koje je tražio kako bi Leopardima omogućio da odmah krenu. Istovremeno, to bi dalo Pentagonu… vremena da se pozabavi zabrinutošću u vezi sa obukom ukrajinskih snaga kako da ih koriste i uspostavljanjem neophodne logistike.

Njemačka je u srijedu rekla da će obezbijediti 14 tenkova direktno iz svojih vojnih zaliha. Šolc je kasnije najavio da će Berlin i druge evropske zemlje zajedno poslati 112 leoparda da se bore u Ukrajini.

U međuvremenu, 31 američki tenk Abrams predviđen za Kijev treba prvo da se sastavi. Kako navodi Politico, budući da Washington nabavlja tenkove od proizvođača, moglo bi biti potrebno “mnogo mjeseci, ili potencijalno godina” da se otkotrljaju na bojno polje.

Rusija je tvrdila da strano oružje, uključujući teške tenkove poput Abramsa, neće promijeniti tok sukoba. “Kao što smo rekli u prošlosti, ovi tenkovi će gorjeti kao i ostali. Samo koštaju mnogo [napraviti]”, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u srijedu.

njemačkaOlaf ScholzSADTenkovi Abrams
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
1 godina prije

Treba biti izravniji i iskreniji pa direktno među rogove reći da su SAD opet nadigrale, odnosno zaj*ebale Europu, prije svega Njemačku. To je sada već toliko dugi niz zaj*eba da bi se knjiga trebala štampati. Znači ne samo da su priznali direktno špijuniranje Merkelove, pa u drugom navratu opet priznali da preko Danske špijuniraju EU dužnosnike, nego su gurnuli prst u oko Europi otimanjem kontejnera sa zaštitnom opremom tijekom Covida i izolacionističkom politikom prema distribuciji cjepiva gdje su u zadnji tren donijeli dekret po kojemu prvo treba podmiriti sve američke potrebe a onda tek dolaze na red ostali “saveznici” (iako je ovo u globalu mogla biti i pozitivna stvar, jelte). Francuzima su gurnuli AUKUS batinu u vojnim ugovorima s Australijom agresivnim preuzimanjem projekata nuklearnih podmornica. Njemačkoj su gurali i nastavljaju gurati batinu ne samo preko svojih štetočina poput Baerbock nego i fizičkim uništavanjem plinovoda te prijetnjama ratnih reparacija putem svojih… Čitaj više »

burt
1 godina prije

NATO stratezi traže oružja koja su im potrebna da bi ostvarili ciljeve u Ukrajini i to je osnovna stvar a ove igre hoće li Scholz ili Biden ili Macron jedan prije drugoga poslati tenkove je nevažno, sve što je Ukrajini potrebno od oružja dobiti će prije ili kasnije

nepoželjni
1 godina prije

Ovo je ludilo!
Koliko je tenkova do sada uništeno!?
Tenk je bio dobro oružje u prvom i drugom sv. ratu ali danas je to samo “pećnica” u kojoj se sprži njegova posada na jeftin način.

Svaki uništeni tenk povuče u smrt 4 člana posade pa onda pokušajte si predočiti koliko ih je stradalo samo u toj gvožđuriji.

Očekujem da će nakon rata ruski čelik biti vrlo jeftin na tržištu… kada pokupe svu uništenu ukrajinsku, nato i svoju ratnu tehniku i pretope je u svojim čeličanama dobiti će građevinskog željeza da ponovo izgrade sve porušene zgrade u Ukrajini a ostatak jeftino ponude na tržištu 😉

B.B.
1 godina prije

Scholz je bio jedini koji nije htjeo bezuslovno izvršavati naredbe od gospode preko velike bare. Trežio je da i gospoda gurnu prste u vatru pa će onda i on. Počelo je i njemu, iako je i on njihov poslušnik, smetati da oni preko velike bare samo šalju uputsva a sami se njih ne pridržavaju.U tome je cijela stvar a ne da su mu oni pomogli da se odlući. Oni su bili primorani od njega da šalju tenkove jer je Scholz barem toliko malo pokazao otpor i tražio i njihovo učešće u usranim teknovima koji i onako neće ništa promijeniti.

Vojni analitičar
1 godina prije

U međuvremenu, 31 američki tenk Abrams predviđen za Kijev treba prvo da se sastavi. Kako navodi Politico, budući da Washington nabavlja tenkove od proizvođača, moglo bi biti potrebno “mnogo mjeseci, ili potencijalno godina” da se otkotrljaju na bojno polje.

Dakle Ameri su opet zajebali glupe Švabure i ostale EUnuhe. Obećali su isporučiti tenkove ali tek za “nekoliko mjeseci ili potencijalno godina” (u prijevodu: ne lipši magare do zelene trave) dok bi Švabe i EUnusi svoje trebali poslati odmah. A onda kad ti EU tenkovi na ratištu izgore Ameri će reći da eto ionako nisu pomogli pa neće Ukrima poslati ništa nego će EUnusima umjesto poklonjenih i uniuštenih Leoparda i Leclerca skupo prodavati svoje Abramse..

borjana
1 godina prije

“ kako se Bijela kuća borila da pridobije Scholza koji se u početku opirao…”
To se tako za publiku i u diplomatskom tonu formulira.

U stvarnosti to izgleda ovako:
1. Tekući tjedan šolc rekao da će pričekati na amere sa isporukom tenkova.
2. Isti tjedan šolc dobiva pismenu ili usmenu poruku: “go—vno nacističko šalji odmah te usr——ane tenkove.
3. Isti tjedan berbokiva govori kako su tenkovi već za Ukrajini spremni.
3. Sljedeći tjedan, šolc sam objavljiva kako se predomislio, tenkovi ipak idu za ukrajinu.

MSM-u ide izvješće:
“kako se Bijela kuća borila da pridobije Scholza koji se u početku opirao”.

Šolc ističe kako je ponosan na njegovu odluku koju nije donio na brzinu ni ishitreno, nego dobro odmjerio situaciju.

Max
1 godina prije

Njemačka je sama tražila da prvo SAD svoje tenkove pošalje pa će tek onda stići njemačke mačke.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI