SAD tretira ”mazohističke” saveznike kao neprijatelje

Vladimir Putin
12 komentara

Govoreći u petak u Moskvi, ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je da kolektivni Zapad nastoji da vlada svijetom gvozdenom pesnicom, ne štedeći čak ni “mazohiste” koje naziva saveznicima, ali ih maltretira koliko i proglašene neprijatelje.

Američki diktati su podržani grubom silom, “zakonom šake”, rekao  je Putin , dodajući da se svaka država koja teži istinskom suverenitetu proglašava neprijateljem i podvrgava se “odvraćanju”, okružena vojnim bazama i savezima ili sankcionisana. “Kada su nezadovoljni, uvode sankcije i protiv svojih saveznika – ove ili one banke ili kompanije. To je njihova praksa i oni će je proširiti. Imaju sve na vidiku.”

U pokretanju „blickriga sankcija“ protiv Rusije, Zapad je bio zaslijepljen vlastitim „željama“, vjerujući da će svijet postupiti po njegovoj komandi – ali kako se ispostavilo, naredbe su samo uzbudile „potpune političke mazohiste i obožavatelje druge nekonvencionalne oblike međunarodnih odnosa”, rekao je predsjednik.

Iako nije imenovao “političke mazohiste”, Putin je ranije u govoru napomenuo da SAD “zapravo nastavljaju da okupiraju Njemačku, Japan, Republiku Koreju i druge zemlje, koje cinično nazivaju jednakima i saveznicima”, dok špijuniraju domove i urede svojih vođa, nazivajući to “sramotom za one koji to rade i za one koji, poput robova, ćutke i krotko gutaju ovo bahato ponašanje”.

Diktatura zapadnih elita “cilja na sva društva, uključujući i same građane zapadnih zemalja”. Napomenuo je da političari u Evropi sada “moraju ubjeđivati ​​svoje sugrađane da manje jedu, rjeđe se tuširaju i toplije oblače kod kuće”, dok svakog ko se usudi da se zapita zašto, proglašava radikalnim i ekstremistom, lažno ukazujući na Rusiju kao krivca.

Ali ljudi se ne mogu hraniti štampanim dolarima i evrima. Ne možete ih hraniti tim papirićima, a virtuelna, naduvana kapitalizacija zapadnih kompanija društvenih medija ne može zagrijati njihove domove.

Ruski predsjednik je također ukazao na “radikalno poricanje moralnih, vjerskih i porodičnih vrijednosti” od strane zapadnih lidera, tvrdeći da njihovo “potpuno odricanje od onoga što znači biti čovjek, rušenje vjere i tradicionalnih vrijednosti i gušenje slobode počinju da liče na ”obrnutu religiju” – čisti satanizam.”

Suočeni sa ekonomskim problemima koje ne znaju kako da riješe, lideri Zapada mogu „pokrenuti kolaps čitavog sistema i okriviti sve na tome, ili – ne daj Bože – odlučiti da koriste staru formulu ekonomskog rasta kroz rat”, upozorio je Putin. Međutim, “Rusija je svjesna svoje odgovornosti prema međunarodnoj zajednici i učinit će sve da osigura da hladnije glave prevladaju.”

Prema riječima ruskog predsjednika, “sadašnji neokolonijalni model je na kraju osuđen na propast”, ali će se njegovi gospodari “držati do kraja” jer jednostavno nemaju šta drugo da ponude.

Putinove izjave uslijedile su na ceremoniji potpisivanja prihvatanja Donjecke i Luganske Narodne Republike i regiona Herson i Zaporožje u sastav Ruske Federacije, nakon jednonedeljnog referenduma koji je Zapad proglasio “lažom” sprovedenog  “pod nišanom oružja”.

Komentarišući govor, savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan rekao je novinarima da Putin “bunja” satanizmom Zapada kako bi opravdao svoje “kolonijalno i imperijalno otimanje zemlje” u Ukrajini.

PutinrusijaSADSaveznici
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

Da li Putin bunja ili ne bunja sotonizmom elita zapada — dovoljno covjeku izac na ulicu .. Kome je to dobro , njemu i njegovima , dovjeka tako bilo .

rade
1 godina prije

Kada imas ameriku za prijatelja,neprijatelji ti nisu potrebni.

Osam Šezdeset
1 godina prije

Jel’ to Jake Sully iz Avatara “bunja”?

Faust
1 godina prije

Vladimir je schwabov igrač.Ušravo je zavrnuo pipu talijanima jer nisu glasovali kako schwabu odgovara.

Faust
1 godina prije

Ako je Vladimir doista cijepio sve u RF jasno je čiji je igrač.(WEF-ov,naravno).

Hobart
1 godina prije

Rusi ….. a tko vam je kriv kad ste nesposobni pijanci !!!!
To mi sve znamo kakve su bitange ameriKURCI …..tko jači taj tlači !!!!
Mogli ste i vi biti takvi da niste glupi,nesposobni i autodestruktivni!!!

Max
1 godina prije

Točno.

goran
1 godina prije

putin ne priča puno,ali kad nešto kaže vidiš da je to potpuno istinito od onog šta nam plasiraju mainstream mediji,znamo mi jako dobro tko je tu glavni krivac u cijeloj priči,i malo po malo donjet čemo im rat na njihovom kontinentu.
znam da to nije riješenje,ali to se mora napravit prije ili poslije,jer ako budu vladali i dalje cijeli svijet če patit dok če jedna država živjeti u izobilju,to nije pravedno za nikoga.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI