SAD uništile antiterorističku saradnju

Anatolij Antonov
39 komentara

SAD su prekinule svoju saradnju sa Moskvom u borbi protiv terorizma, izjavio je ruski ambasador u Washingtonu Anatolij Antonov. Diplomata je dodao da je zajednički rad u ovoj oblasti bio jedan od ključnih aspekata partnerstva između dva naroda.

Primedba zvaničnika usledila je ubrzo nakon što je nekoliko naoružanih napadača izvelo jedan od najsmrtonosnijih terorističkih napada u modernoj istoriji Rusije, pokrenuvši pucnjavu u koncertnoj dvorani Crocus City nedaleko od Moskve u petak uveče. Prema posljednjim procjenama, racija je odnijela živote najmanje 133 osobe, a više desetina je povrijeđeno.

Ranije ovog mjeseca, američka ambasada u Moskvi upozorila je svoje građane da ne prisustvuju velikim skupovima zbog neposredne prijetnje terorističkog napada u ruskoj prijestolnici.

U članku u nedjelju, RIA Novosti citirale su Antonova kako je rekao: „Uvijek sam podsjećao Amerikance da je naš predsjednik Vladimir Putin bio prvi koji je pružio ruku Amerikancima i izjavio da je spreman da pruži pomoć 2001. godine“, misleći na to do terorističkih napada 11. septembra. Napomenuo je da su “neke stvari u ovoj saradnji uspjele… i sve je to danas uništeno bez naše krivice.”

U upozorenju od 7. marta, američka ambasada je rekla da “prati izvještaje da ekstremisti imaju neposredne planove da ciljaju velika okupljanja u Moskvi, uključujući i koncerte”. Ambasada je pozvala Amerikance da ostanu na oprezu i “prate lokalne medije za novosti”.

Ambasade nekoliko drugih nacija slijedile su taj primjer.

Obraćajući se novinarima nekoliko sati nakon što su teroristi napali koncertnu dvoranu u Moskvi, glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće John Kirby istakao je da upozorenje ranije ovog mjeseca nije “vezano za ovaj konkretni napad”.

“Nisam svjestan bilo kakvog prethodnog saznanja koje smo imali o ovome”, dodao je zvaničnik.

U subotu je ruska služba domaće sigurnosti FSB-a izvijestila da je uhapsila 11 osumnjičenih u vezi s napadom. Četiri pretpostavljena počinioca presretnuta su u Brjanskoj oblasti, nedaleko od ukrajinske granice.

Anatolij AntonovrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 mjesec prije

Макрон је сазвао састанак француског савета одбране усред терористичког напада на Крокус сити – агенција Франс прес.

Slucajnost?

tihobl
1 mjesec prije

Амерички блогер Џек Пособиец:

„Рекао сам да Украјина улази у нову фазу рата. И рекао сам да ћемо видети терористичке нападе и нападе милитаната користећи провокације лажном заставом, окривљавајући их на неког другог, говорећи да то нисмо ми. Зеленски је пре неколико дана рекао да руски народ треба да осети сав терет овога. Викторија Нуланд је рекла да ће ово додатно финансирање Путину пружити нека гадна изненађења. А када она обећа непријатна изненађења, сличне ствари добијете само неколико недеља касније. Оно што ме је погодило јесте да џихадисти ИСИС-а обично не беже са места напада, они обично желе да постану мученици. То је невероватно. А за Америку је занимљиво: већ знате да је то ИСИС, али не можете да нам кажете ко је дигао у ваздух Северни ток.

tihobl
1 mjesec prije

Чак је и потпредседница САД Камала Харис изјавила да Украјина нема никакве везе са терористичким нападом у Крокусу. Заправо, не могу да се сетим ни једног терористичког напада да је цео колективни Запад, од Сједињених Држава до Немачке, одмах наступио као јединствен фронт у именовању одговорних за терористички напад који се догодио у трећој земљи и није имао никакве везе са Западом. Ово није Украјина. Ово није Украјина. Ово није Украјина.

Na jednoj strani su Kamala Hiber i Djuro, a na drugoj svi koji koriste mozak.

tihobl
1 mjesec prije

После серије масовних напада на објекте Оружаних снага Украјине у области Љвов, транспортни авион Боинг Ц17А хитно је долетео из Норвешке у Жешов, у Пољској.

Судећи по томе какво се наоружање обично довози из Норвешке у Украјину, највероватније је реч о хитној испоруци муниције за ПВО системе типа NASAMS.

tihobl
1 mjesec prije

Током недавних удара на циљеве у Украјини, погођена је база за складиштење беспилотних чамаца у рукавцу Базарчук у Одеској области, у непосредној близини границе са Румунијом.

tihobl
1 mjesec prije

Неограничена мобилизација се шири земљом, цепа друштво и изазива побуну. Многи „наивни идиоти“ бране акције владе Зеленског да ухвати оне који не желе да умру за ову владу, помажући корумпираној влади да још више отера народ у кметство/ропство. Ови „наивни идиоти“ несвесно дају властима царте бланцх за друге злочине који ће утицати на све и свакога у будућности. Али мало је вероватно да ће „будале“ размишљати о томе. Запамтити. Порука да ће Зеленски, након што је регрутовао потребан број мушкараца, објавити демобилизацију, бајка је за „ружичасте поније“. Хајде да објаснимо: 1. Што више сакупе, више ће бацити у напад. 2. Што више регрутују, то ће више војника бити непромишљено бачено у јуриш у политичке сврхе. 3. Демобилизација је додатно оптерећење за буџет, пошто се ови војници више не боре, већ се ослањају на пуну буџетску подршку и исплате. За ово нема новца. Људи, пробудите се – укључите основну логику. 4.… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

Reuters procjenjuje 90 posto mrtvih i ozlijeđenih ruskih vojnika od veljače 2022. Kijev tvrdi da je “eliminirao” oko 100 posto. Volodimir Zelenski izjavio je u veljači da je 31.000 njegovih sunarodnjaka ubijeno u dvije godine borbi.
Reuters je citirao neimenovanog američkog dužnosnika koji je rekao da je ruska vojska započela rat s 3.100 tenkova, od kojih je 3.000 izgubljeno. Praznina je popunjena starim platformama poput T-62 proizvedenih 1970-ih. Moskva sada ima oko 1300 tenkova u upotrebi.
Rusija raspolaže s 4397 topova raznih vrsta, Ukrajina tvrdi da je do danas u borbama uništila više od 10.700 sustava.
Moskva još uvijek ima oko 900 od svojih prijeratnih 2300 strateških projektila.

Jos malo i Putin ce ostati bez armije i kapitulirati.
Samo jos malo treba izdrzati.

tihobl
1 mjesec prije

Svabo je na FB stavio fotke njemackih strucnjaka za izradu dronova kako se kriju u sklonistu ispod kijevskog vrtica.
Kuka kako je tezak zivot svaba u Kijevu.
Pametno od njega sto je dojavio lokaciju ruskim raketasima.

tihobl
1 mjesec prije

Олигарх Ринат Ахметов „захтева“ да му се из буџета додели новац за обнову енергетске инфраструктуре ДТЕК-а. Како на телетону кажу његови топ менаџери, ДТЕК је изгубио 50% својих капацитета (ако је то тачно, а не приче олигархових слугу да надувавају губитке, онда ће Украјини бити веома тешко).

Постоји неколико формула које Ахметовљеви лобисти сада промовишу у ОП:
1. Повећати тарифе електричне енергије за 2 пута, коју ДТЕК продаје држави – народу.
2. Дати бескаматни кредит/субвенцију ДТЕК-у за поправку стратешке енергетске инфраструктуре.

Процењени, приближни тражени износ је од 10 до 20 милијарди гривна.
Закључак: народ ће све платити у овом или оном облику, а елита ће зарађивати на свему.

tihobl
1 mjesec prije

Наш извор извештава да је руски напад на гасну инфраструктуру у западној Украјини јавни „поздрав“ западним земљама. Нешто повећање улога у игри.
Ово се раније није дешавало. Гасна инфраструктура је била „недодирљива“.

Она гласи овако: спремни смо да прекинемо испоруку гаса у ЕУ – јесте ли спремни?
Кремљ није веровао у „легенду“ о ИСИС-у и разумео одакле „руке долазе“.

Слажемо се са колегама да су сви тога били свесни и највероватније је мало ко веровао да ће се то догодити (веровали су у то под условом да више не буде глобалног рата).

Rusi su malo kucnuli po krovu skladista gasa na zapadu Banderstana. To je upozorenje da ce uslijediti razorni udari sa dubinskim prodorima.

tihobl
1 mjesec prije

Амерички писац и ветеран Ноктис Дрејвен: Украјина и Запад су изузетно забринути због реакције Русије на масакр у Москви. Истина је да се Русија пажљиво односи према Украјини. Русија има 100 пута више моћи него што је употребила против Украјине. Русија је до сада на ситуацију у Украјини гледала као на рат са штеточинама. Штеточина је био Зеленски, који припада Западу, и његова војска нациста. Када се борите са штеточинама, не спаљујете целу кућу, већ истерујете штеточине. Запад је забринут да Русија неће моћи дуго да се обуздава ако дође до ескалације сличне московском масакру. Русији неће требати две године да уништи Украјину. Да је она то желела, онда би се за две недеље Украјина претворила у час историје за децу источне Европе. Она би се претворила у један кратер у земљи. Бојим се да напад на Москву има вишеслојну сврху. 1. Убијати невине Русе и ширити страх међу Русима,… Čitaj više »

1 mjesec prije

Stvarno su bezobrazni ti Ameri – da im ne jave da će da izvedu teroristički napad.

Treba imati stomak za diplomatiju…

tihobl
1 mjesec prije

За 2024. Украјина мора да плати камату ММФ-у на прошле зајмове од 2,9 милијарди долара, ово ће узети СКОРО ЦЕЛУ нову траншу ММФ-а

Hrvoje
1 mjesec prije

Čini se da neće ići drugačije nego da se unište centri zla: London, New York i njihove europske sluge.Predugo siju zlo i terorizam diljem svijeta a sve u ime pljačke koje anglisti provode stoljećima.Vrijeme je da se zmiji zgnječi glava.Nema druge jer sve ostalo je odgađanje problema

Max
1 mjesec prije

Zato su pojačali suradnju s teroristima.

Vikton
1 mjesec prije

Koji je ovo sta pise kilometarske komentare cirilicom,pa pisi latinicom covjece,80 posto ljudi pise i cita latinicu tako da mi ovaj sta pise cirilicom nije jasan a posto ne razumi latinicu kako procita clanak,a zanima me lipi moji srbi zasto su vam tablice na vozilima na latinici a ne cirilici?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI