SAD zabranjuju rad telekom giganta zbog špijunaže

Spijunaza
13 komentara

China Unicomu je zabranjeno pružanje usluga u SAD.

Američko regulatorno tijelo za telekomunikacije, Federalna komisija za komunikacije (FCC) objavila je u četvrtak da je jednoglasno glasala za povlačenje ovlaštenja američkoj jedinici China Unicoma za rad u Sjedinjenim Državama. Kompanija sada mora da prestane da pruža telekomunikacione usluge u zemlji u roku od 60 dana, saopštila je FCC.

„Danas preduzimamo još jedan kritičan korak da zaštitimo naše komunikacione mreže od stranih prijetnji nacionalnoj bezbjednosti“, rekla je predsjednica FCC Jesicca Rozenworcel. „Postoje sve veći dokazi – a sa njima i sve veća zabrinutost – da kineski državni operateri predstavljaju stvarnu prijetnju po bezbjednost naših telekomunikacionih mreža“, dodala je ona.

China Unicom je rekao, kako citira CNN, da je poštovao „relevantne američke zakone i propise” u posljednje dvije decenije i da je FCC djelovao „bez ikakvih opravdanih osnova i bez obezbjeđivanja potrebnog dužnog postupka”.

Telekom kompanija je dodala da će „djelovati proaktivno kako bi zaštitila prava i interese kompanije i njenih klijenata“.

Potez američkog regulatora je posljednji koji cilja kineske tehnološke i telekom kompanije zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbjednost.

Washington je u oktobru zabranio China Telekomu da radi u zemlji. Ranije 2019., drugom kineskom državnom operateru telekomunikacija, China Mobile, takođe je oduzeta američka licenca.

Posljednjih godina, Kongres je naložio FCC da se upusti u program „raskidanja i zamjene” mrežne opreme za koju se stručnjaci brinu da bi mogla omogućiti stranim telekom kompanijama da nadgledaju osjetljive američke komunikacije. FCC je takođe sankcionisao kompanije kao što su Huawei i ZTE, između ostalih, tako da njihova oprema ne može da se koristi u američkim telekomunikacionim mrežama.

China UnicomSADŠpijunažaZabrana
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Krle
2 godine prije

Eh, kad bi svi bili pošteni kao SAD pa da ne koriste komunikacije za špijuniranje ….

Max
2 godine prije

Počinju živcirati-

preseren3
2 godine prije

Hahahaha, zbog špijunaže?
Pa koja američka kompanija ne špijunira?
Sječamo se još Snowdena? Šta nam je prosljedio?

Red Dog
2 godine prije

Huawei je tuzio Swedistan zato sto nije smeo da konkurise za 5 G. Racuna se na odstetu od nekih 3 milijardceta dolara. Placaju poreski obveznici.
Poreski obveznici placaju i lude cene struje zbog bojkota Severnog Toka 2. I lude zapadne vlade ce im nabiti jos poreza zbog hirova i gluposti.
Doklen, bre? Doklen ce oni mlati koprive tudjim kujcem?
Pokusavaju povrediti Rusiju i Kinu, ali povreduju sebe celo vreme.
Swedistan je predvideo bunu zbog cena struje, pa je vlada usla sa milijardce da kompenzira. Ali samo najvecim potrosacima, najbogatijima. Pa sada imamo situaciju gde desnica napada vladu posto nagraduje bogate 🙂
Sta im je Erdo uradio izbeglicama za sirenje nezadovoljstva medu domacim pucanstvom, rade sada sami sebi sankcijama 😀
Vlad i Xi gledaju samo.

Hattori Hanzo
2 godine prije

Kineze treba ograniciti maksimalno gdje god se to moze jer svoj ekonomski i vojni uspon mogu zahvaliti bankarima globalistima koji su ih odabrali za eksperiment,primjer za NWO.
Oni ne pruzaju otpor niti se bune,sa svime se slažu,ne smeta ih 200 milijuna kamera i socijalno bodovanje,uopce im se ne divim.
Amerikanci(pri tom ne mislim na njihovu poganu politiku koju vec dugo kroje ti isti globalisti-bankari)u dobrom procentu ipak imaju u sebi jaku zelju za slobodom i znaju se buniti zbog oduzimanja osnovnih prava i ako bi morao birati birao bi amere.

Boba Lazarević
2 godine prije

Trgovinski rat drugim sredstvima. Cilj je povećati promet američkom techu koji je u padu, upravo na račun kineskog koji ga gazi. Too little, too late.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI