Sankcije Moskvi škode ranjivim državama – ministar

Sankcije Rusiji
19 komentara

Ruski ministar finansija upozorio je na usporavanje globalnog ekonomskog rasta.

Ubrzana inflacija u većini razvijenih zemalja nastala je kao rezultat neodgovornih postupaka zapadnih finansijskih vlasti tokom pandemije, a pogoršana je kampanjom sankcija Moskvi, rekao je ruski ministar finansija Anton Siluanov.

„Razmjere inflatornog pritiska su bez presedana u kontekstu posljednjih decenija“, rekao je ministar, govoreći na plenarnom sastanku Međunarodnog monetarnog i finansijskog komiteta MMF.

„To je rezultat neodgovornog djelovanja finansijskih vlasti zapadnih zemalja, od čega pati cijei svijet, a prije svega najugroženije zemlje sa niskim nivoom prihoda“, dodao je on.

Prema Siluanovu, najnovije sankcije koje je Zapad uveo Rusiji pogoršavaju situaciju.

„Dinamika ubrzane energetske tranzicije takođe povećava cijene energije, pogoršavajući probleme siromaštva, bezbjednosti hrane, dostupnosti energije“, rekao je ministar.

SAD i njihovi saveznici uveli su ekonomske kazne bez presedana za Rusiju kao odgovor na vojnu operaciju u Ukrajini. Za manje od dva mjeseca, zemlja je postala predmet preko 6.000 različitih ciljanih ograničenja. Rusija je glavni globalni izvoznik svih vrsta roba, uključujući energiju i žito.

 

anton siluanovGlobalni poredakrusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Volodimir Putin
1 godina prije

Ako je ovaj rat, odnosno sankcije išta otkrio, onda je otkrio potpunu produktivnu jalovost i beskorisnost Zapada koji je nekada bio lokomotiva svjetskog razvoja. Jer pogledajmo samo bez čega Rusi ostaju zbog sankcija osim naravno opljačkanih deviznih rezervi, nekretnina i pokretnina koje su ruski bogataši imali u inozemstvu. Ostaju bez MMF-ovih “kredita”, GMO junk fooda, preskupih markiranih krpica, parfemčića i pomadica, idiotizirajućih filmova, serija i društvenih mreža, precijenjenih automobilskih marki, pornografije i medijske lgbt propagande. To su danas “proizvodi” zapadnog gospodarstva i kulture. To Zapad nudi svijetu

A bez čega ostaje Zapad? Što Rusija daje njima? Plin, nafta, ugljen, žitarice, povrće, meso, riba, umjetna gnojiva, drvo i drveni proizvodi, ćelik i željezo, rijetki metali, turbine i teški strojevi. Rusija (i Ukrajina) snabdijevaju dakle Zapad i dobar dio svijeta energijom, hranom, sirovinama i određenim tehnologijama. Ali što je to prema Hummeru, McDonaldsovom GMO hamburgeru ili Chanel torbicama.

Max
1 godina prije

Točno.

tihobl
1 godina prije

Turci hoce da otkupe prostor od mekdonaldsa i ostalih zapadnih kompanija. Hoce da Rusiju pretovore u Njemacku i da na svakom cosku bude doner kebab.
Ja mislim da bi to bio pozitivan pomak za ruse.

Lucija, prva
1 godina prije

“Za manje od dva mjeseca, zemlja je postala predmet preko 6.000 različitih ciljanih ograničenja. Rusija je glavni globalni izvoznik svih vrsta roba, uključujući energiju i žito.”

Odmah se vidi da su svi isti i svi rade za istog…🙃

Nina bg
1 godina prije

Sve je potpuno tacno. Dodala bih da ovde nije poenta samo u tome ko ce pretrpeti stetu. Rusija se danas bori za ceo svet, nema vece sramote nego biti na suprotnoj strani.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI