Hillary Clinton je ideološka sljedbenica radikala Saula Alinskog

Hillary Clinton Saul Alinsky
0

Saul Alinsky, autor čuvenog “Priručnika za radikale”, duhovni je otac Hillary Clinton. Naravno, ona je samo korumpirana vlastohlepnica, ali ideološki temelji su tu. Jednako kao što Obama vuče svoje korijene iz ideologije terorista iz Weatherman Undergrounda.

Tko god želi razumjeti ideologiju današnjeg američkog establišmenta, protiv koje ustaje pokret koji stoji iza Trumpa, mora krenuti odavde. Tko god želi razumjeti zašto je Amerika danas toliko obilježena sukobima, klasnim, rasnim, čak spolnim, zašto je postala društvo na ivici građanskog rata, ne može zaobići filozofiju ovog radikala, koji naučava da je izazivanje socijalnih sukoba ključna stvar ideološke borbe i ono što dijeli radikala od liberala, radikala oko koga je kao studentica oblijetala Hillary i čijem nauku je posvetila svoj diplomski rad.

Kada Hillary kaže da je ona progresivka, a ne liberal, onda ona ponavlja riječi svog mentora Saula Alinskog, samo što je cilj borbe radikala popunila drugim ideološkim sadržajima. Nasilje i uništenje građanske normalnosti života i dalje je ključna stvar u toj borbi. Jedina razlika između Hillary i Alinskog je u tome što Hillary sada predstavlja vlast, dok je Alinsky o toj moći mogao samo sanjati.

Danas je revolucija postala naša normalnost, ona je institucionalizirana, a ne tek daleko obećanje, kao u vrijeme Alinskog. Stoga, kad netko danas govori o Bakuti kao nekome tko je normalan i umjeren političar, dok je Trump nenormalni divljak, on više govori o sebi i svojoj nesposobnosti shvaćanja u kom smjeru je otišao naš svijet, da je to jedan potpuno “izokrenuti svijet”, nego što bi dao točan opis stvarnosti. Stvar je potpuno suprotna – Hillary Rodham Clinton je opasna revolucionarka koja želi uništiti i posljednje tragove normalnosti američkog društva, dok Trump predstavlja onu Ameriku kojoj je dosta tih revolucionarnih socijalnih eksperimenata “à la” Alinsky, koja želi očuvati bar ono malo što je ostalo od onoga što je Ameriku nekad činilo slobodnom, prosperitetnom i demokratskom zemljom.

To je sva tajna ovih američkih izbora. Borba normalnosti protiv jednog izopačenog, “izokrenutog svijeta”, i njegove opasne, destruktivne, revolucionarne ideologije.

(1) Komentar preuzet s Facebook profila Borislava Ristića, kolumniste Večernjeg lista

borislav ristićkomentarsaul alinsky
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI