Savezničke snage Rusije i Donbasa napreduju duž linije sukoba

Snage Donjecke Narodne Republike
56 komentara

Savezničke snage Rusije i Donbasa napreduju duž cijele linije sukoba, izjavio je u ponedjeljak vršilac dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

“Vidimo jedinice naših savezničkih snaga kako napreduju duž cijele linije borbe,” rekao je Pušilin u svom video obraćanju.

Prema njegovim riječima, ovo napredovanje “može biti na nekim dijelovima [linije borbe] oko 100-200 metara dnevno, ili važnih 10-20 metara, ako poboljša položaje”.

Pušilin je ranije rekao da je više od 300 stambenih naselja u republici oslobođeno od ukrajinske vojske.

Denis Pušilindonjeckrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
56 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Snig
1 godina prije

Ovo je smiješno. Druga najjača vojska svijeta napreduje na dijelu crte bojišnice 100 metara dnevno. I onda krene ukrajinska ofanziva i zauzmu 100 km bojišnice. Na što je ruska vojska spala kad se hvali s sto metara napredovanja. I ako se uzme da su do sada lagali onda i ovu mizeriju treba smanjiti. Prije bih rekao 100 metara mjesečno. Da ne ulazim u cijenu tog osvajanja i stratešku vrijednost pomaka. Smiješno i jadno.

Ringo10
1 godina prije

Osloboditi ce Donbas do 2030te

tihobl
1 godina prije

Rusima kvadrati nisu vazni. To se najbolje vidi kod Pervomajska. Vec nekoliko puta novoruske jedinice bi razbile ukre na tom podrucju, usle do pola Pervomajska, usle u Vodnoje, a onda bi dobili naredbu za povlacnje na polazne polozaje. Ponovo bi ukri zazueli iste polozaje, ponovo bi proradio krcko orascic.
Rusi se ne bore za kvadrate, zemlje imaju i previse, vec ze bore da slome neprijatelja. A posao im dobro ide. Gledam francuskog ambasadora koji je dosao da polozi cvijece na grob svom zemljaku, a oko njega nepregledno groblje. Ili snimci sanduka spremnih za otpremu prekriveni zastavama i sta vidim – medju plavozutim zastavama su i poljske i americke. Na tiktoku mogu se vidjeti snimci sa ukrajinski grobalja i masa ukrajinski zastava nad svjezim humkama.

likan
1 godina prije

Ja citam po nato rezhimskim novina.a da je obrnuto. Ukrajina tuce po Krimu a Rusi kopaju rovove po Sevastopolju.

Jozinjo
1 godina prije

Ne znam koliko su istinite tvrdnje o teskim ukrajinskim gubicima oko Bakhmuta,ima dosta indicija i izvjestaja da su doista veliki,ali pitanje je koliki su ruski gubici?Ako su 3x manji onda je teritorij totalno nebitan. Cemu cudjenje da Rusi ne napreduju u kilometrima dnevno kad Ukrajinci pumpaju konstantno rezerve sa drugih pravaca. Tek kad Rusi zapocnu ofanzivu na vise pravaca, a trebali bi s obzirom da jos 200 000 vojnika tek treba doci na front i u pozadinu,tek se onda moze racunati na jace ruske prodore,jer pitanje,ako su istinite price o tzv mljevenju mesa, koliko Ukrajinci mogu izdrzati logisticki i vojno ofenzivu na vise pravaca.Jos ako im mostove sruse preko Dnjepra…

Max
1 godina prije

Manji taktički uspjeh.

TBD
1 godina prije

Do vjerodostojnih informacija je teško doći tako da je besmisleno ovo komentirati.
U samom startu prihvaća se jedan od narativa, prvi ratuju Ukrajina i Rusija, drugi ratuju zapad pod vodstvom SAD- a i Rusija. Na tim postavkama se i dalnja nadogradnja shvaćanja rata gradi.
Osim što se rat vodi oružjem, rat se vodi i na ekonomskoj i ostalim materjalnim razinama, ali rat se vodi i na duhovnoj razini, jer zapadom i Rusijom upravljaju različite ezoterije koje u prvom redu prožimaju oba dva vojna vrha.

tihobl
1 godina prije

Nije samo Bahmut klanica. Proteklih dana ukri su imali velikih gubitaka i kod Svatova. TOS im je sprzio linije, pa su poslana pojacanja, pa je i njih TOS sprzio. Zatim su krenuli terminatori i T-90 pa su prezivjeli nagulili. Bilo je pomjeranja linije, ali to se svelo samo na takticko popravljanje pozicije, a mogli su napredovati do Izjuma obzirom koliku su rupu napravili u frontu. Ako se sjecate debeli Djuro je nekoliko puta pisao da je Svatovo zauzeto, a sad ukri odstupaju od njega. Ukri su jesenas imali veliku operativnu rezervu nakon povratka obucavanija u zapadnim zemljama i uz pojacanja iz Poljske, Britanije, Kanade i SAD. Planirali su prodor prema Luganjsku i veliku ofanzivu iz Zaporozja prema Mariupolju cime bi odsjekli Krim. Sprzili su rezerve na odbrani Bahmuta i Avdejevke, a pojacanja sa hersonskog pravca sprzili su na odbranu Uldegara. Uskoro ce rusi krenuti sa ringispilom – rezerva koja im… Čitaj više »

hiber
1 godina prije

Napreduju pravo u propast. Sreća njihova da idu 10-15 metara dnevno. Rusija je od blickriga, preko dugotrajnog rata došla do rata iscrpljivanja. Stoga je oruzani sukob samo vrh sante leda. Ukratko Rusija se sukobljava sa omjerom 1:15 protiv sebe gledajući BDP. Gledajući resursno-upravljački kapacitet omjer je dosegao i troznamenkastu cifru protiv Rusije. Dakle, pitanje nije poraz, nego kada? S obzirom na opseg rata mozemo prognozirati 1,5 – 2 godine, odnosno ne znatno vise od toga. Naravo, moze se već predvidjeti i kako, ali o tome drugom prilikom.

Sardelino
1 godina prije

Te priče o Ruskoj vojsci koja je po snazi druga u svijetu pa ne može ovo i poslije toga ne može ono. Izmišljena je priča sa karakterom podvale. Rusi svoju vojsku nisu stavljali na nikakve liste.
Objektivno, ruska vojska za vrijeme Gorbačova i Jeljcina nije nikako izgledala. Bila je hrpa zahrđalog željeza, poderanih uniformi i nemotiviranih vojnika.
Tek, danas, zahvaljujući Putinu postaje rekpektabilna vojna sila sa kontinuiranim razvojem vojne tehnologije i znanosti koja im omogućuje da se obrani od odavno pomno planirane agresije NATO država.
Ne treba smetnuti sa uma da se na tu agresiju Rusija imala vremena pripremiti i da ovu horuk kampanju sa proxi Ukrajincima i možda u budućnosti sa proxi Poljacima, NATO države mogu objesiti mačku o rep.

eukolonija
1 godina prije

Ako neko misli da je 200 metara na bojišnici od 1.000 kilometara malo onda se ne razumije. To je dnevno zauzete teritorije oko 200 kilometara kvadratnih. Ako dodamo tu mi umakne gubitke ruske vojske i minimalne civilne gubitke to je odlično. Rusi imaju minimalno 10 kečeva u rukavu za sada. Pita li se netko zašto su Rusi počeli od prije mjesec dana gađati energetske objekte Ukrajine

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI