Sergej Šojgu pozvao takmičare NATO zemalja na učešće u međunarodnim vojnim igrama

Sergej Sojgu

Ruski vojnici se raduju takmičenju s timovima koji predstavljaju države članice NATO-a tokom Međunarodnih vojnih igara, rekao je u intervju ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, čiji je dio u subotu emitirao TV kanal Rossiia-1.

“Biće nam drago da pozdravimo bilo koju članicu NATO-a na našim igrama. Biće nam drago ne samo da ih ovde pozdravimo, već i da pogledamo njihovu opremu, da vidimo za šta su sposobni”, rekao je Šojgu.

“Drugim rečima, bilo bi bolje da ovde naučimo više jedni o drugima “, nastavio je. “Drugačija prilika bi bila bi nepoželjna.”

Ruski ministar odbrane je rekao da su, kada se taj događaj organizovao u međunarodnom formatu, članice NATO-a takođe pozvane da učestvuju.

“Trebao bih reći da su tada mnoge zemlje dale svoj pristanak”, dodao je.

Šojgu je rekao da Međunarodne vojne igre pružaju svojim učesnicima priliku da pokažu svoju vojnu opremu i pogledaju opremu drugih država.

“Već smo stigli do faze takmičenja između dizajnerskih biroa i tehnologija. Ovde takođe testiramo gorivo, motorna ulja, municiju, vodeće mehanizme, komunikacije, motore i pogonske zupčanike. Lista je ogromna”, dodao je ministar.

Prema Šojguu, noćno gađanje biće uključeno u raspored budućih takmičenja.

“U svakom slučaju, svi učesnici bez izuzetka se raduju tome”, rekao je.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
zlatan
Gost
zlatan

Sergej Šojgu, otac etnički Tuvinac, a majka Ruskinja, otac sukladno tome lamaistički budist, majka pravoslavna kršćanka. Otac bio komunist, član KPSS nezainteresiran za religiju, majka vjernica (šta god to značilo), i malog Šojguja krstila i odgojila u “duhu” vjere.
Ne znam je li i koliko je Šojgu vjernik, ali se tek na zadnje neke dvije godine krstio prije početka parade za Dan pobjede.
Po mome, šteta, da nije deklarirani budist-lamaist, koji bi to bio plus za Rusiju!

P.S. Hm, Šojgu rođen 1955, skoro smo vršnjaci. Hm, nas učili da je u SSSR-u, vjera bila “progonjena”. Ako jest, pa kako je otac komunist, dopustio materi da krsti maloga? Mora bit da su nas općenito lagali u svezi “proganjanja” vjere u tzv.komunizmu. Za mene je bio socijalizam, ne komunizam!

zlatan
Gost
zlatan

Zaboravio sam dodati, u doba SSSR-a, sam Šojgu bio je član KPSS-a. Hm, kako se ljudi mijenjaju. A sve u redu, čovjek mijenja mišljenje, magarac nikada!

Zvrk
Gost
Zvrk

on je još bio ministar za vrijeme Jelcina! Skoro trideset godina u izvršnoj vlasti!

Nik
Gost
Nik

Volio bih da pratite ovo pa da stavite kada bude natjecanje odrzano koje zemlje su sve participirale…cista znatizelja …hvala

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Poljska učestvuje sa samohodnim zastrašivalicama (oklopne govornice) ?

Direktor
Gost
Direktor

Takmičenje umjesto ratovanja ? podržavam ideju

POVEZANE VIJESTI

Izbornik