Sergej Šojgu pozvao takmičare NATO zemalja na učešće u međunarodnim vojnim igrama

Sergej Sojgu
6 komentara

Ruski vojnici se raduju takmičenju s timovima koji predstavljaju države članice NATO-a tokom Međunarodnih vojnih igara, rekao je u intervju ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, čiji je dio u subotu emitirao TV kanal Rossiia-1.

“Biće nam drago da pozdravimo bilo koju članicu NATO-a na našim igrama. Biće nam drago ne samo da ih ovde pozdravimo, već i da pogledamo njihovu opremu, da vidimo za šta su sposobni”, rekao je Šojgu.

“Drugim rečima, bilo bi bolje da ovde naučimo više jedni o drugima “, nastavio je. “Drugačija prilika bi bila bi nepoželjna.”

Ruski ministar odbrane je rekao da su, kada se taj događaj organizovao u međunarodnom formatu, članice NATO-a takođe pozvane da učestvuju.

“Trebao bih reći da su tada mnoge zemlje dale svoj pristanak”, dodao je.

Šojgu je rekao da Međunarodne vojne igre pružaju svojim učesnicima priliku da pokažu svoju vojnu opremu i pogledaju opremu drugih država.

“Već smo stigli do faze takmičenja između dizajnerskih biroa i tehnologija. Ovde takođe testiramo gorivo, motorna ulja, municiju, vodeće mehanizme, komunikacije, motore i pogonske zupčanike. Lista je ogromna”, dodao je ministar.

Prema Šojguu, noćno gađanje biće uključeno u raspored budućih takmičenja.

“U svakom slučaju, svi učesnici bez izuzetka se raduju tome”, rekao je.

Takemičenjetenkovski biatlon
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nik
4 godine prije

Volio bih da pratite ovo pa da stavite kada bude natjecanje odrzano koje zemlje su sve participirale…cista znatizelja …hvala

zlatan
4 godine prije

Sergej Šojgu, otac etnički Tuvinac, a majka Ruskinja, otac sukladno tome lamaistički budist, majka pravoslavna kršćanka. Otac bio komunist, član KPSS nezainteresiran za religiju, majka vjernica (šta god to značilo), i malog Šojguja krstila i odgojila u “duhu” vjere.
Ne znam je li i koliko je Šojgu vjernik, ali se tek na zadnje neke dvije godine krstio prije početka parade za Dan pobjede.
Po mome, šteta, da nije deklarirani budist-lamaist, koji bi to bio plus za Rusiju!

P.S. Hm, Šojgu rođen 1955, skoro smo vršnjaci. Hm, nas učili da je u SSSR-u, vjera bila “progonjena”. Ako jest, pa kako je otac komunist, dopustio materi da krsti maloga? Mora bit da su nas općenito lagali u svezi “proganjanja” vjere u tzv.komunizmu. Za mene je bio socijalizam, ne komunizam!

Direktor
4 godine prije

Takmičenje umjesto ratovanja ? podržavam ideju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI