Tenkisti Irana i Sirije sudjeluju na IV. Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji

biatlon Sirijski tenk T-72B3
10 komentara

U trodijelnim biatlonskim igrama četvrtog dana IV. Međunarodnih vojnih igara u Rusiji su jučer, 31. srpnja, sudjelovali i tenkisti iz Irana.

Natjecanje se održava na poligonu “Alabino” u blizini Moskve. Četvrtog dana tenkovskog biatlona su u natjecanju, među ostalim zemljama, sudjelovali timovi iz Rusije, Sirije, Irana, Tadžikistana i Srbije.

Na četvrtom izdanju igara sudjeluje ukupno 200 timova iz 33 zemlje, a IV. Međunarodne vojne igre u Rusiji se održavaju od 28. srpnja do 11. kolovoza. Ukupno će se održati 28 natjecanja na području Rusije, Azerbajdžana, Armenije, Bjelorusije, Irana, Kazahstana i Kine.

Tenkovski biatlon je najgledaniji i najatraktivniji dio Međunarodnih vojnih igara koje se održavaju u Rusiji i još šest zemalja.

U skupini s Rusijom i Iranom je i tenkovski tim iz Srbije i svima je cilj plasirati se u polufinale.

Ovo je za sve tenkiste jedno ogromno iskustvo i prilika da provjere gdje im je mjesto u odnosu na tenkiste iz drugih zemalja, prije svega velikih sila.

biatlon T-72B3
FOTO: Tenkovski biatlon 2018. iranska ekipa sa tenkom T-72B3

Rusija je bila apsolutni prvak svih prethodnih biatlona i ove je godine glavni favoriti.

Ove godine na tenkovskom biatlonu sudjeluje rekordan broj zemalja, čak 22, a debitiraju tenkisti iz Mianmara, Vijetnama, Južnoafričke Republike, ali iz i Sirije, što je veliko priznanje za donedavno desetkovane oklopno-mehanizirane postrojbe sirijske vojske.

Sve ekipe se natječu na ruskim tenkovima T-72B3, osim Kine koja se natječe na svom tenku TIP 96 i Bjelorusije koja se natječe na tenku T-72 kojeg su sami modernizirali bjeloruski  vojni stručnjaci.

U “individualnoj utrci” sudjeluje 66 posada, koje se rangiraju na temelju postignutih rezultata, a 12 najuspješnijih timova idu u polufinale.

Pravila tenkovskog biatlona se nisu mijenjala u odnosu na prošlu godinu. Ekipe trebaju za što kraće vrijeme riješiti složene zadaće. Svladati manevarsko zemljište, takozvanu “Zmiju”, popuniti okretni transporter, gađati topom, prijeći vodenu prepreku, svladati brdo, proći kroz zadimljeni prostor i preko protutenkovskog rova i betonskog mosta, “češljati” minsko polje, savladati kosi nagib, prijeći okomiti zid visine 90 centimetara i gađati ciljeve s uparenom i protuzrakoplovnom strojnicom.

Završetak tenkovskog biatlona zakazan je za 11. kolovoz, kada završavaju IV. Međunarodne vojne igre.

Za tenkiste iz Irana i Sirije je ovo poseban doživljaj, jer time ne samo da se natječu, nego potvrđuju i prijateljski odnos s Rusijom u vojnom sektoru.

VIDEO –  Tenkovski biatlon 2018. na poligonu Alabino u blizini Moskve

tenktenkovski biatlonVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur Palmirović
5 godine prije

ovdje ima dosta toga vezano za biatlon – http://www.vostok.rs

Weteran
5 godine prije

Ništa lepše:
Gusenica i Čizma 🙂

Laki Topalović
5 godine prije

Dakle, Sirijci od drvenih tenkista, što su iskakali iz tenka kada puščani metak udari o kupolu, do pravih profesionalca. Dobro, najbolji kadar su izgubili u prve dvije tri godine rata, mora se reći.

Laki Topalović
5 godine prije

A nema Izraelaca?

Zvrk
5 godine prije

Morate razlikovati međunarodne vojne igre i svjetske vojne igre. U potonjima nastupaju pravi sportaši koji su regrutirani u vojsku ili imaju poseban ugovor, odnosno to je sportsko natjecanje. Također, iste su bile prije nekih 10ak godina u Hrvatskoj. Ovdje gledamo prave vojne manevre.

Mister ?
5 godine prije

Eto i kazu NATO ne treba da se naoruzava i cemu NATO .Za ove igre eto zasto. Nista bez leoparda, taj kad krene ovi se raspadaju… Tehnika je to a ne ovi rusi otpad…

Mikojan
5 godine prije

A gdi je HV sa svojim tenkićima ?
Ili barem Đuro Đaković sa T-84, imaju ljude koji znaju upravljati sa time bolje od profesionalnih vojnika, mogli su se prijaviti kao frakcija HV-a ! 😉

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI