fbpx

Šest Trumpovih glavnih taktika

Donald Trump

Dvije su Trumpove strategije, jedna javnosti vidljiva,  a druga je, iza scene, skrivena.

Vidljive taktike

Legalna bitka  (legal battle) – odnosi se na zaštitu ustavnih prava na poštene izbore. Sve tužbe dosad nisu bile uspješne. Trumpov tim podnosi žalbe na svim razinama dok svi sudski slučajevi ne dođu pred Vrhovni sud SAD-a. Iako su tužbe Michigana i Georgije odbačene, odvjetnica Sidney Powel najavila je podnošenje žalbi gurajući pritom slučajeve prema Vrhovnome sudu. Jednom kad određeni slučaj  dođe na Vrhovni sud, tad će se otkriti dokazi bez presedana koji će šokirati javnost i potaknuti Vrhovni sud da prihvati činjenicu da su se na održanim izborima kršila ustavna procedura i manipuliralo izborima od strane inozemnih i domaćih sila.

Saslušanje na sudovima (hearing battle) – na saslušanjima brojni svjedoci daju izjave o neregularnostima na izborima izlažući se tako gubitku posla, zastrašivanju i uznemiravanju. No unatoče svemu, oni idu naprijed nošeni poticajem da čine dobro za svoju zemlju iznoseći istinu.

Mobilizacijska bitka (mobilization battle) uključuje povezanost i fizičku mobilizaciju, odnosno masovno okupljanje podržavatelja (mitinzi) kojima se daje nada i ohrabrenje za pronalaženje što više dokaza o prijevari na izborima.

Nevidljive taktike

Kibernetsko-obavještajna bitka (cyber intellingence battle), odnosi se na elektronsku umiješanost u izbore preko glasačkih mašina povezanih s internetom unutar ili izvan SAD-a u cilju promjene podataka vezanih za glasačke listiće. U rujnu 2018. godine predsjednik Trump je najavio novu Nacionalnu kibernetsku strategiju autoriziranu od strane Ministarstva obrane (Department of Defence) i CIA-e da bi lansirao ofenzivne kibernetske operacije protiv vanjskih neprijatelja kojima se SAD štiti od kibernetskog napada. 305 vojno-obavještajna brigada pod nadimkom Kraken pomogla je Trumpovu timu da pokrene masivni kibernetski nadzor ne samo za otkrivanje glasačkih mašina već i za osobu u CIA-i koja je daljinski kontrolirala cijeli proces iz Frankfurta. Umirovljeni general poručnik zračnih snaga Thomas McInerney potvrdio je ovu informaciju. Državni odvjetnik Bar upoznat je s Hammerom, super-računalom, i softverom Scorecard, CIA-inim programom, koji je otela Obamina administracija, a koji je program namijenjen interveniranju na izborima. Umirovljeni pukovnik i stručnjak za kibernetsku sigurnost Phil Waldron javno je potvrdio na saslušanju u Arizoni da je njegov tim imao saznanja da su glasačke mašine bile povezane s internetom i da su se podaci slijevali u Frankfurt. Kad se sve točkice povežu, vidljivo je da je Trump  godinama gradio strategiju, pridruživši se vojsci, da bi unaprijed pripremio ofenzivni plan protiv onih u koje se sumnja da su počinili izdaju u dosluhu s vanjskim neprijateljem, a u svrhu manipulacije na izborima.

Deklaracija o nacionalnoj sigurnosti u hitnim slučajevima zapravo je Trumpova Izvršna naredba o nametanju sankcija u slučaju vanjskog miješanja u izbore u SAD-u (Executive Order on Imposing Certain Sanctions in the Event of Foreign Interference in a United States Election), potpisana u rujnu 2018. godine, a koja naredba zahtijeva da direktor CIA-e vodi procjenu i podnese ju Predsjedniku unutar 45 dana, u kojoj procjeni treba biti naznačeno je li bilo umiješanosti u izbore. 45 dan ističe 18. prosinca, što znači da je procjena vanjske umiješanosti trebala već biti objavljena ili će biti uskoro. Prema Izvršnoj naredbi Trumpova administracija ima ovlasti oduzeti imovinu poslovnih subjekata, medijskih kompanija ili pojedinaca koji su participirali ili omogućili umiješanost u izbore. Ako izvješće o procjeni navede da je Komunistička partija Kine bila umiješana u uzbore uz pomoć CNN-a, New York Timesa, Dominiona i drugih, Trumpova administracija može oduzeti svu imovinu tih poslovnih subjekata, imovinu kineske ambasade, što znači da će neki prestati s radom, i moguće biti optuženi za izdaju.

Vojno stanje i vojni rat (martial law and military warfare) – kao odgovor na trenutnu situaciju Trump može deklarirati ograničeno vojno stanje i preuzeti neke izvršne i pravosudne ovlasti. On je, s jedne strane, u mogućnosti da istjeruje istinu o izborima, a s druge, da ponovo pokrene izbore pod nadzorom vojske. On je u mogućnosti da uvjeri sud da istraži, uhiti i na suđenje privede osumnjičenike za izdaju. Te grupe, s obzirom da su mogle kontrolirati CIA-u, FBI i Ministrastvo pravosuđa, vjerojatno imaju svoje vlastite naoružane snage. Stoga Trump treba vojnu moć da im se suprotstavi. Malo je vjerojatno da će Trump ubrzano najaviti vojno stanje zato što će to omogućiti ljevičarskim medijima da ga optuže da je vojni diktator. Stoga je bitno da odvjetnici na Vrhovnome sudu iznesu sve glavne dokaze koji će potvrditi da se krađa na izborima stvarno dogodila. Na Sudu se mora dokazati koje su osobe bile u dosluhu s vanjskim silama u svrhu manipuliranja izborima.

Izvor:

Trump’s six major tactics: three seen, three concealed; American patriots stand united / Wide Angle with Brandon Fallon

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
24 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Hoću odgovor
Gost
Hoću odgovor
4 mjeseci prije

Tri glupe taktike portala LOGIČNO 1. Jučer je bio dan 25 godina od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, dana kada je prestao rat u državi, onoj čiji je vjerovatno žitelj vlasnik ovog portala, a niste napisali ni riječi. 2. Niste napisali ni RIJEČ, o napadima Hrvatskog predsjednika milanovića (namjerno malim slovom) o teškim uvredama svojih komšija i konstantnog miješanja u unutrašnje stvari jedne suverene države. 3. Ni riječi danas od bojkota Vašeg omiljenog političara Lavrova od strane Komšića i Džaferovića. Onog Lavrova koji ne poštuje u Bosni i Hercegovini nikoga osim Srba koji na sve moguće načine razyebavaju ovu zemlju i… Pročitaj više »

vbk
Gost
vbk
4 mjeseci prije
Reply to  Hoću odgovor

Druze od-hebi
tebi nije nitko obavezan polagati racune.
Nadrobio si svasta bez imalo veze.
Dalje
Nitko ti ne brani da nesto konstruktivno napises iako nije tema.

Ico
Gost
Ico
4 mjeseci prije
Reply to  Hoću odgovor

Lavrov je gospodin, pa se treba kloniti od seljobera koji ne vide dalje od Trebevića!

borg
Gost
borg
4 mjeseci prije
Reply to  Hoću odgovor

Nisu Rusi sudili zaracenim stranama u Haagu ni sastavljali Dayton, ni huskali na razbijanje Jugoslavije niti obecavaju EU fondove i ulazak u NATO.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
4 mjeseci prije
Reply to  Hoću odgovor

Komšić,”hrvatski” predstavnik koga su izabrali Muslimani (Bošnjaci)! Taj je zbilja “važan faktor”, a usput je i najvažniji pokazatelj kako bi izgledala “građanska” BiH kad bi se ukinuo Daytonski sporazum. Muslimani bi ostale non-stop preglasavali većinom glasova i to bi zvali “demokracija”…

Željko
Gost
Željko
4 mjeseci prije
Reply to  Hoću odgovor

Pa zato što je ovo ruski i desničarski portal, ako ovo pročitate, čisto sumnjam jer svi komentari koji se pišu sa malo soli u mozgu se brišu!

Bajro
Gost
Bajro
4 mjeseci prije
Reply to  Hoću odgovor

Pa ne smiju buraz (vidiš koliko si samo minusa dobio za čiste činjenice) od “legitimnih” i njihove brace (RS) po mrznji prema Bosni

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije

Od svih debilnih taktika zavođenje vanrednog stanja u ovim okolnostima bi bilo najdebilnije.

Mesecima ranije sam pisao da mu je jedina šansa da PRE izbora pokrene rat na strani. Da pod tim okolnostima (pod tim izgovorom) uvede vanredno stanje i “očisti zmijarnik”. Sada je sve to 1000x teže – neću da kažem nemoguće ali vrlo blizu toga.

Ico
Gost
Ico
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Vrijeme će pokazati koliko je tajanstveni Shumadinac u pravu ili u krivu

Tomi
Gost
Tomi
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Idi bre gotovo je biden ce bit prcednik a i neka ovako ce biti kraj brži

Max
Member
Famed Member
Max
4 mjeseci prije

Pravno gubi bitku.

istina boli
Gost
istina boli
4 mjeseci prije
Reply to  Max

Nemoj pisati gluposti majstore…

rimtu
Gost
rimtu
4 mjeseci prije

Ono što je tebi uglavnom preteško za shvatit.

santa007
Gost
santa007
4 mjeseci prije

Tramp je pobijedio na izborima i treba naći način da spriječi izbornu prevaru

Gulisav
Gost
Gulisav
4 mjeseci prije

Po prvi put u svom životu sam pratio izbore u USA, mislim na ono baš, baš pratio; od izborne noći do danas svaki dan sam čitao desetine što evropskih što američkih glasila, pratio CNN, Fox news, Oan, Breitbart, headlines360.news, twiter, facebook, youtube priloge, komentare, analitičare… Ja sam zaprepašten koliko je velika kradja u pitanju, koliko je nemoćan narod a koliko su moćni mediji, mreže, moćnici, bankari. Ne vidim način da se izmene lažni rezultati izbora sem da se USA okupa u krvi sa tim što će se taj obračun sigurno dogoditi ako ne sada a onda za najviše 4 godine.… Pročitaj više »

Herc
Gost
Herc
4 mjeseci prije
Reply to  Gulisav

Svašta se može dogoditi do zasjedanja kongresa 6.1. a kamoli do zakletve.
Leš tzv elected president samo što nije otegnuo papke, korona ili gripa ma što govorim malo jača bura ima da ga odnese u 3 lepe materine

santa007
Gost
santa007
4 mjeseci prije
Reply to  Gulisav

Da nadam se i ja. Upravo zbog dobra svih nas jer nam prijeti sam fizički opstanak ako Tramp ode.

CCCC
Gost
CCCC
4 mjeseci prije
Reply to  santa007

Evo pretpostavljam, ne tvrdim, da si sa ovih prostora, pa ajde nam sad molim te objasni kako to Trump utice na tvoj fizicki opstanak, on te hrani, daje ti platu, odrzava mir u tvojoj drzavi??

santa007
Gost
santa007
4 mjeseci prije
Reply to  CCCC

Jednom je portal logično objavio da se ne bavi domaćom politikom jer ona ne postoji. To znači da naša sudbina ovisi o politici koju vode SAD Njemačka… i ako oni odrede da sprovedu uništenje ekonomije i smanjenje populacije cjepivima te iseljavanje nas i naseljavanje migranata… nije isto kada kao država dobiješ takve direktive i ako Tramp ostane pa ne dobiješ takve direktive

istina boli
Gost
istina boli
4 mjeseci prije
Reply to  Gulisav

Nece za 4 godine stari moj…..to se rjesava sada, uskoro. Mumija i zlocinci su otprdili svoje, a cini mi se da ce iznenada i trolova biti manje. Nakon toga bi bio red i da mi pocistimo malo oko naseg praga…

navijala
Member
navijala
4 mjeseci prije
Reply to  Gulisav

Ode li Trump,ode sloboda,ne samo Amerima,već i svima nama.

davor3
Gost
davor3
4 mjeseci prije

Ruski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov osujetio je odbijanje predstavnika bosanskih Muslimana i Hrvata da se sastanu s njim u Sarajevu, rekavši da su postupali po uputama vanjskih sila koje nisu zainteresirane za mir u Bosni. Incident neće ni najmanje utjecati na rusku poziciju u razvoju odnosa s narodom Bosne i Hercegovine, rekao je Lavrov novinarima u utorak u Beogradu. “Mislim da političari koji su donijeli tu odluku nisu neovisni i jasno su postupili po nečijim uputama”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova. „Oni najvjerojatnije ne izražavaju interese svojih glasača, već vanjskih sila koje nisu zainteresirane ne samo za razvoj ruskih odnosa… Pročitaj više »

Buzz
Gost
Buzz
4 mjeseci prije

🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️🤷🤷🤷🌎🌏🌍

mQstar
Gost
mQstar
4 mjeseci prije

POVEZANE VIJESTI

Izbornik