Šest Trumpovih glavnih taktika

Donald Trump

Dvije su Trumpove strategije, jedna javnosti vidljiva,  a druga je, iza scene, skrivena.

Vidljive taktike

Legalna bitka  (legal battle) – odnosi se na zaštitu ustavnih prava na poštene izbore. Sve tužbe dosad nisu bile uspješne. Trumpov tim podnosi žalbe na svim razinama dok svi sudski slučajevi ne dođu pred Vrhovni sud SAD-a. Iako su tužbe Michigana i Georgije odbačene, odvjetnica Sidney Powel najavila je podnošenje žalbi gurajući pritom slučajeve prema Vrhovnome sudu. Jednom kad određeni slučaj  dođe na Vrhovni sud, tad će se otkriti dokazi bez presedana koji će šokirati javnost i potaknuti Vrhovni sud da prihvati činjenicu da su se na održanim izborima kršila ustavna procedura i manipuliralo izborima od strane inozemnih i domaćih sila.

Saslušanje na sudovima (hearing battle) – na saslušanjima brojni svjedoci daju izjave o neregularnostima na izborima izlažući se tako gubitku posla, zastrašivanju i uznemiravanju. No unatoče svemu, oni idu naprijed nošeni poticajem da čine dobro za svoju zemlju iznoseći istinu.

Mobilizacijska bitka (mobilization battle) uključuje povezanost i fizičku mobilizaciju, odnosno masovno okupljanje podržavatelja (mitinzi) kojima se daje nada i ohrabrenje za pronalaženje što više dokaza o prijevari na izborima.

Nevidljive taktike

Kibernetsko-obavještajna bitka (cyber intellingence battle), odnosi se na elektronsku umiješanost u izbore preko glasačkih mašina povezanih s internetom unutar ili izvan SAD-a u cilju promjene podataka vezanih za glasačke listiće. U rujnu 2018. godine predsjednik Trump je najavio novu Nacionalnu kibernetsku strategiju autoriziranu od strane Ministarstva obrane (Department of Defence) i CIA-e da bi lansirao ofenzivne kibernetske operacije protiv vanjskih neprijatelja kojima se SAD štiti od kibernetskog napada. 305 vojno-obavještajna brigada pod nadimkom Kraken pomogla je Trumpovu timu da pokrene masivni kibernetski nadzor ne samo za otkrivanje glasačkih mašina već i za osobu u CIA-i koja je daljinski kontrolirala cijeli proces iz Frankfurta. Umirovljeni general poručnik zračnih snaga Thomas McInerney potvrdio je ovu informaciju. Državni odvjetnik Bar upoznat je s Hammerom, super-računalom, i softverom Scorecard, CIA-inim programom, koji je otela Obamina administracija, a koji je program namijenjen interveniranju na izborima. Umirovljeni pukovnik i stručnjak za kibernetsku sigurnost Phil Waldron javno je potvrdio na saslušanju u Arizoni da je njegov tim imao saznanja da su glasačke mašine bile povezane s internetom i da su se podaci slijevali u Frankfurt. Kad se sve točkice povežu, vidljivo je da je Trump  godinama gradio strategiju, pridruživši se vojsci, da bi unaprijed pripremio ofenzivni plan protiv onih u koje se sumnja da su počinili izdaju u dosluhu s vanjskim neprijateljem, a u svrhu manipulacije na izborima.

Deklaracija o nacionalnoj sigurnosti u hitnim slučajevima zapravo je Trumpova Izvršna naredba o nametanju sankcija u slučaju vanjskog miješanja u izbore u SAD-u (Executive Order on Imposing Certain Sanctions in the Event of Foreign Interference in a United States Election), potpisana u rujnu 2018. godine, a koja naredba zahtijeva da direktor CIA-e vodi procjenu i podnese ju Predsjedniku unutar 45 dana, u kojoj procjeni treba biti naznačeno je li bilo umiješanosti u izbore. 45 dan ističe 18. prosinca, što znači da je procjena vanjske umiješanosti trebala već biti objavljena ili će biti uskoro. Prema Izvršnoj naredbi Trumpova administracija ima ovlasti oduzeti imovinu poslovnih subjekata, medijskih kompanija ili pojedinaca koji su participirali ili omogućili umiješanost u izbore. Ako izvješće o procjeni navede da je Komunistička partija Kine bila umiješana u uzbore uz pomoć CNN-a, New York Timesa, Dominiona i drugih, Trumpova administracija može oduzeti svu imovinu tih poslovnih subjekata, imovinu kineske ambasade, što znači da će neki prestati s radom, i moguće biti optuženi za izdaju.

Vojno stanje i vojni rat (martial law and military warfare) – kao odgovor na trenutnu situaciju Trump može deklarirati ograničeno vojno stanje i preuzeti neke izvršne i pravosudne ovlasti. On je, s jedne strane, u mogućnosti da istjeruje istinu o izborima, a s druge, da ponovo pokrene izbore pod nadzorom vojske. On je u mogućnosti da uvjeri sud da istraži, uhiti i na suđenje privede osumnjičenike za izdaju. Te grupe, s obzirom da su mogle kontrolirati CIA-u, FBI i Ministrastvo pravosuđa, vjerojatno imaju svoje vlastite naoružane snage. Stoga Trump treba vojnu moć da im se suprotstavi. Malo je vjerojatno da će Trump ubrzano najaviti vojno stanje zato što će to omogućiti ljevičarskim medijima da ga optuže da je vojni diktator. Stoga je bitno da odvjetnici na Vrhovnome sudu iznesu sve glavne dokaze koji će potvrditi da se krađa na izborima stvarno dogodila. Na Sudu se mora dokazati koje su osobe bile u dosluhu s vanjskim silama u svrhu manipuliranja izborima.

Izvor:

Trump’s six major tactics: three seen, three concealed; American patriots stand united / Wide Angle with Brandon Fallon

Donald Trumpstrategija
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hoću odgovor
3 godine prije

Tri glupe taktike portala LOGIČNO

1. Jučer je bio dan 25 godina od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, dana kada je prestao rat u državi, onoj čiji je vjerovatno žitelj vlasnik ovog portala, a niste napisali ni riječi.

2. Niste napisali ni RIJEČ, o napadima Hrvatskog predsjednika milanovića (namjerno malim slovom) o teškim uvredama svojih komšija i konstantnog miješanja u unutrašnje stvari jedne suverene države.

3. Ni riječi danas od bojkota Vašeg omiljenog političara Lavrova od strane Komšića i Džaferovića. Onog Lavrova koji ne poštuje u Bosni i Hercegovini nikoga osim Srba koji na sve moguće načine razyebavaju ovu zemlju i konstantno prijete otcijepljenjem.

Jedno LOGIČNO pitanje: Nešto se opasno kuha na Balkanu, ali Vas to nije briga i interesuje Vas više tamo neki Bjelorus od sopstvenog dvorišta, stoga, koji Vam je klinac?

shumadinac
3 godine prije

Od svih debilnih taktika zavođenje vanrednog stanja u ovim okolnostima bi bilo najdebilnije.

Mesecima ranije sam pisao da mu je jedina šansa da PRE izbora pokrene rat na strani. Da pod tim okolnostima (pod tim izgovorom) uvede vanredno stanje i “očisti zmijarnik”. Sada je sve to 1000x teže – neću da kažem nemoguće ali vrlo blizu toga.

Max
3 godine prije

Pravno gubi bitku.

rimtu
3 godine prije

Ono što je tebi uglavnom preteško za shvatit.

santa007
3 godine prije

Tramp je pobijedio na izborima i treba naći način da spriječi izbornu prevaru

Gulisav
3 godine prije

Po prvi put u svom životu sam pratio izbore u USA, mislim na ono baš, baš pratio; od izborne noći do danas svaki dan sam čitao desetine što evropskih što američkih glasila, pratio CNN, Fox news, Oan, Breitbart, headlines360.news, twiter, facebook, youtube priloge, komentare, analitičare… Ja sam zaprepašten koliko je velika kradja u pitanju, koliko je nemoćan narod a koliko su moćni mediji, mreže, moćnici, bankari. Ne vidim način da se izmene lažni rezultati izbora sem da se USA okupa u krvi sa tim što će se taj obračun sigurno dogoditi ako ne sada a onda za najviše 4 godine. Pa ovi naši Balkanski mufljuzi izborne rezultate šteluju mnogo prefinjenije i lukavije, ovo je bukvalno bila oružana pljačka bez trunke skrupula. Bojim se da ovo nije samo kradja izbora u USA već kradja načina življenja koji smo nekada imali, previše podudarnosti, previše pogodnosti je Bidenu donela pandemija Covid 19 da… Čitaj više »

davor3
3 godine prije

Ruski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov osujetio je odbijanje predstavnika bosanskih Muslimana i Hrvata da se sastanu s njim u Sarajevu, rekavši da su postupali po uputama vanjskih sila koje nisu zainteresirane za mir u Bosni. Incident neće ni najmanje utjecati na rusku poziciju u razvoju odnosa s narodom Bosne i Hercegovine, rekao je Lavrov novinarima u utorak u Beogradu. “Mislim da političari koji su donijeli tu odluku nisu neovisni i jasno su postupili po nečijim uputama”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova. „Oni najvjerojatnije ne izražavaju interese svojih glasača, već vanjskih sila koje nisu zainteresirane ne samo za razvoj ruskih odnosa s Bosnom i Srbijom, već općenito za zemlje zapadnog Balkana koje ostvaruju svoje pravo na razvoj obostrano korisne suradnje s svi vanjski partneri. ”  Šefik Džaferović i Željko Komšić, bosanski Muslimani i Hrvati članovi tročlanog predsjedništva zemlje, u ponedjeljak su zakazali sastanak s Lavrovom, tvrdeći da su njegove izjave o… Čitaj više »

Buzz
3 godine prije

🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️🤷🤷🤷🌎🌏🌍

3 godine prije zadnji put uredio Buzz
mQstar
3 godine prije
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI