Sirija tvrdi da su vojnici poginuli u „izraelskom vazdušnom napadu“

Sirijska vojska odbila izraelski napad
6 komentara

Navodni izraelski vazdušni napad u blizini glavnog grada Sirije, Damaska, navodno je doveo do smrti tri sirijska vojnika.

Nekoliko sirijskih vojnika je ubijeno nakon što su projektili gađali područje u blizini Damaska, javili su sirijski državni mediji. Protivraketna odbrana zemlje oborila je većinu projektila koji su takođe nanijeli materijalnu štetu, navodi se u izvještaju.

Sirijska arapska novinska agencija (SANA) izvijestila je da je „izraelski vazdušni napad” pokrenut „iz pravca sjevernog Tiberijadskog jezera” u Izraelu pogodio mete u blizini grada Damaska u četvrtak oko 1:10 po lokalnom vremenu. Napad je rezultirao “smrću tri vojnika i određenim materijalnim gubicima”, dodaje se, pozivajući se na vojni izvor.

Na mreži su se pojavili snimci koji navodno prikazuju sisteme protivvazdušne odbrane Sirije kako presreću neprijateljske projektile.

 

Dok izraelske odbrambene snage (IDF) rijetko priznaju prekogranične vojne napade, Tel Aviv rutinski sprovodi bombardovanje sirijske teritorije pod izgovorom da cilja tamošnje iranske interese.

Mnogi od takvih napada rezultirali su civilnim žrtvama i vojnim gubicima. Dok je Izrael pokušavao da opravda svoju kampanju bombardovanja kao osvetu ili „odbranu“, Damask vidi udare kao narušavanje svog teritorijalnog integriteta.

IZRAELsirijavazdušni napadVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Onogošt
2 godine prije

Gdje ste sad licemerje prostitutke sa osudom agresije na suverenu državu. Ili ono što vazi za Rusiju ne vazi za Izrael? Gdje si Plenkoviću Janša Djukanovicu

Max
2 godine prije

Siriji treba raketni program.

abc
2 godine prije

Svi koji danas osuđuju Rusiju, šute kad je u pitanju izraelski fašizam i njihovi vojni napadi na susjedne države i prečutno to odobravaju. Da je danas USA napala koju od arapskih ili afričkih država, niko je nebi osuđivao.

abc
2 godine prije

Samo tri komentara u vjesti gdje varvarski Izrael napada susjednu neovisnu državu. A u vjestima o Rusiji tri stotine plači guzica…

Matori Kesa
2 godine prije

Pošaljite na Izraelce skakavce, pacove i ostale moguće biblijske pošasti da ih desetkuju.

Praetorian
2 godine prije

Znaci ovo se podrazumijeva, nema tv histerije, nema sankcija, protesta, jer Ukrajinci su vrijedniji narod od Sirijskog?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI