Sirijska protivvazdušna odbrana odbila “izraelsku agresiju” i uništila “neprijateljske” rakete iznad Damaska

Sirija napad
26 komentara

Sirijska raketna odbrana odgovorila je na napad izraelskih ratnih aviona, presrećući nekoliko raketa iznad Damaska lansiranih iz libanonskog vazdušnog prostora, javila je sirijska novinska agencija SANA.

Na internetu se pojavio video snimak na kojem se vidi kako se sirijski raketni štit aktivira za rušenje raketa, koje su izraelske odbrambene snage (IDF) ispalile iz libanonskog zračnog prostora.

Postoje nepotvrđeni izvještaji da su najmanje tri vojne lokacije izvan sirijske prijestolnice Damask bile pod vatrom kao rezultat napada koji se dogodio u ponedjeljak rano ujutro po lokalnom vremenu. Izvještava se da su „brojne eksplozije“ protresle grad, a za sada je nejasno da li je nanesena neka šteta.

Eksplozije su se takođe čule u blizini aerodroma u Damasku, mada nije jasno da li je aerodrom bio ciljan. Napad je uslijedio u vrijeme kada muslimanski svijet slavi prve dane ramazana, svetog islamskog mjeseca posta, koji je počeo uz zalazak sunca 23. aprila.

Izrael rutinski napada sirijsku teritoriju pod izgovorom da cilja vojne ciljeve iranskih položaja tamo, a Damask je osudio takve napade kao oštro kršenje svog teritorijalnog integriteta. IDF obično ne komentariše svoje ekstrateritorijalne bombaške napade.

Dok Tel Aviv rijetko priznaje svoje vazdušne napade, prošle godine izraelski premijer Benjamin Netanyahu hvalio se jevrejskom državom koja sprovodi “stotine” operacija u Siriji kako bi spriječila Teheran da se učvrsti u ratom razorenoj zemlji, mada su iranski vojni savjetnici tamo na poziv Damaska.

damaskIDFIZRAELsirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dopizdilomi
3 godine prije

Kada će početi rušiti avione.

Potpuffer
3 godine prije

Pali ove židove!!!

čitalac
3 godine prije

“…Benjamin Netanyahu hvalio se jevrejskom državom koja sprovodi “stotine” operacija u Siriji kako bi spriječila Teheran da se učvrsti u ratom razorenoj zemlji, …”
Pa, baš ste ih spriječili, sad su vam na samoj vašoj granici sa Sirijom.
Sve je relativno, zar ne?

Rusofil
3 godine prije

A koliko ih je pogodilo cilj? Koliko je do sada akcija bilo uspješno o tome nećete pisati? O tome kako Izrael nad sirijom radi što hoće ili kako su Haftar i rusi dobili po glavi u libiji ili možda kako je u Rusiji korona van kontrole (pričaju mi prijatelji rusi) ništa ne pišete?

Ivan
3 godine prije

Nekoliko raketa direktno na Netanyahua je sasvim legitiman potez prema američkim standardima. Zašto ne?

Pdn😎
3 godine prije

Napokon neka vijest s bliskog istoka više mi se ova korona na k….. c popela !! Dajte ljudi radite nešto uopće nema vijesti iz Sirije kao da je rat stao!?!?😲😲

Snicla
3 godine prije

Zašto neprijateljske u navodnim znacima? A kakve su onda te rakete?

Alex
3 godine prije

Možda je po malo I vrijeme da uzvrate istom mjerom,da malo testiraju Patriote.

fbslo
3 godine prije

Živel OF,
a jebeni židovi se još dalje kriju izza civilnih aviona…
Treba Libanoncima neki S300 za novu godinu..

Sardelino
3 godine prije

Karta G.Mair da nakon holokausta Izrael može raditi što ga je volja I da im nitko nema pravo to zamjeriti je odavno potrošena.
U normalnim odnosima postoji donji prag tolerancije koji ako se prijeđe dolazi u područje ljigavosti. Taj prag je prijeđen.

Max
3 godine prije

Napisao sam stoput da će se ova agresija nastaviti dok se na nju ne uzvrati istom mjerom. Ili dok Moskva ne kaže Tel Avivu da je dosta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI