Sirijska PVO reaguje na „izraelsku agresiju“ nad Damaskom

Sirija napad
32 komentara

Damask česte raketne napade sa kojima se Sirija suočava pripisuje Tel Avivu. Izraelske vojne operacije ciljaju na one za koje se tvrdi da su iranske milicione grupe koje djeluju u toj zemlji.

U nedjelju su sirijski PVO sistemi odgovorili na ono za šta se vjeruje da je „izraelska agresija“, presrećući brojne „neprijateljske rakete“, javila je sirijska državna novinska agencija SANA pozivajući se na vojni izvor.

Prema podacima SANA, „vazdušna agresija“ dogodila se u nedjelju u 22:16 po lokalnom vremenu (20:53 GMT), vazdušnim udarom lansiranim sa Golanske visoravni „usmjerenim na ciljeve u okolini Damaska“.

SANA je tvitovala snimke napada.

Izraelski emiter Kan izvjestio je da se napad pripisuje Izraelu i da se vjeruje da je izveden kao „odgovor na eksploziju na brodu koju je izazvao Iran“, dijeleći video koji navodno prikazuje trenutak vazdušnog napada.

Drugi video snimci koji su navodno snimljeni na lokaciji dijelili su se na društvenim mrežama.

Ranije tokom nedjelje, britanski teretni brod, za koji se navodi da je u izraelskom vlasništvu, pretrpio je eksploziju u Omanskom zalivu. Incident je Iranu pripisao izraelski ministar odbrane Benny Gantz.

“Iran želi da pogodi izraelsku infrastrukturu i izraelske građane. Lokacija broda u relativno neposrednoj blizini Irana daje predstavu, procjenu, da su to Iranci”, rekao je on.

Nije bilo komentara iz Teherana u vezi sa optužbama.

U Siriji se često izvještava o raketnim napadima, a Damask ih često pripisuje Izraelu. Tel Aviv, iako rijetko komentariše napade, tvrdi da su ciljevi ono za šta vjeruje da su milicijske snage podržane od Irana koje djeluju u zemlji.

damasksirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bauštelac
3 godine prije

e ovi izraelci nisu normalni stalno čačkaju mečku svi ćemo fasovati od davno ne pratim geopolitiku šta ima izrael sa sirijom i postoji li netko kao cia da podjeli taj izrael ionako su podjeljeni nešto tipa bjelorusija ukraina burma i to

Tatanka Yotanka!
3 godine prije

Kako to, da i pored svih tih “modernih ruskih raketa Izraelci uspjevaju pogoditi i razrušiti ciljeve iranske revolucionarne garde, ni jedan izraelski avion nije pogođen i nema uzvratnih udaraca iz Sirije prema Izraelu usprkos tome da svi dobro znaju, da napade na sirijske i iranske ciljeve izvode Izraelci! Sirijci uvjek izvješćuju, da su uspjeli odbiti napad, tako da je ta floskula “uspjeli smo odbiti napad” sinonim za teška razaranja koje prouzrokuju izraelske rakete!!

Miško
3 godine prije

Pa već su dosta toga postigli, uništili su oko 75% sirijske i iranske PZO obrane u Siriji!

Komunjara
3 godine prije

Ne odbiju oni ništa. Od deset raketa dvije glavne prođu i pogode ono što su zamislili. A Izrael ih ima za narednih sto godina. Ništa se neće promijeniti dok ne padne koji avion i dok rakete ne počnu letjeti sa suprotne strane i pogađati vojne ciljeve. Samo tako se Sirija može spasiti

SULE
3 godine prije

Izrael je u sinoćnjem napadu oštetio 5 zgrada i ubio 10 vojnika proiranske milicije-Sirija se očajnički brani od zračnih napada a saveznik Rusija spava-žalosno i jadno

Nermin Omanovic
3 godine prije

izraelci (malim slovom) moraju ispucati svoje tomahowoke iz zaliha, imaju puno,ili raketu kako se zove na njihovom jeziku

Nermin Omanovic
3 godine prije

Morat ce izraelci vratiti Golansku Visoravan Siriji, okupirali su je 6dnevnom ratu, osim ako ne zadrzati sastavni dio Sirie uz prijetnju nuk wephon

Jednostavno receno
3 godine prije

Meni nije jasno jedno šta Sirija ima s napadom Irana na brod. Ili je to kao u kafanskoj tući uvjek naj… onaj koga brane. Nikad branioc ni napadač.

Max
3 godine prije

Sirija se mora bolje zaštiti od ovakvih napada pojačati PZO i steći sposobnost uzvraćanja na ovakve napade.

Alen
3 godine prije

Iran i izrael se igraju !? Preko sirijskih i iračkih ledja …Šta radi hasan u bejrutu , piše govore?!..

Veslaju vas/nas žedne preko vode …

Istranko
3 godine prije

Molio bi nekoga tko se razumije, ako mi može kazati da li je fraza iz podnaslova ispravna:

milicione grupe

Gospodar Zarin
3 godine prije

Pošto ne smeju da vrate Iranu, iživljavaju se na Siriji. Samo, slupane barake koje redovno cilaju ne znače ama baš ništa.

Peja Pojot
3 godine prije

Zasto svi mrze Izrael? Mozda zato sto izmedu Izraela i nacisticke Njemacke nema nikakve razlike?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI