Sirijska vojska odbila dva vala zračnih napada izraelskog režima

Sirijska vojska odbila izraelski napad
88 komentara

Sirijska državna agencija Sana izvještava da su zrakoplovne snage izraelskog režima noćas provele val zračnih udara po južnim sirijskim pokrajinama Dara’a i Quneitra, te u okolici sirijske prijestolnice Damask.

Sirijska protuzračna obrana je  iza ponoći odgovorila na izraelske raketne napade koji su gađali blizinu Damaska ​​i južne regije, presrevši većinu projektila prije nego su dosegli ciljeve.

Sana izvještava da je izraelska agresija izvedena u nekoliko valova, a izraelski zrakoplovi su lansirali projektile dok su letjeli nad okupiranim sirijskim Golanom i južnim Libanonom. Gađana su područja Al-Kiswa, Marj Al-Sultan, Bagdadski most i područje južno od grada Izra’a.

Sirijska agencija, koja je objavila snimke i fotografije napada, dodaje da su snage sirijske protuzračne obrane uspjele oboriti većinu neprijateljskih projektila prije nego što su stigle do svojih ciljeva.

Fotografije i video zapisi koje su snimili snimatelji Sane pokazuju trenutak kada je protuzračna obrana presrela i oborila veći broj neprijateljskih projektila u zraku.

Jutros je za medije dao priopćenje vojni izvor u Damasku, koji je rekao da su u zoru 6. veljače 2020. godine sirijske snage protuzračne obrane aktivirane i odbile su prvi val napada izraelskog režima koji je započeo u 1:12 sati po lokalnom vremenu. Meta tog napada su bili vojni položaji vladinih snaga u blizini Damaska. Drugi val napada je započeo u 1:41 sati po lokalnom vremenu i gađani su vojni položaji u blizini gradova Dara’a, Quneitra i Damask.

Oprez sirijske protuzračne obrane je rezultirao uništenjem velikog broja neprijateljskih raketa i agresija je rezultirala s osam ranjenih vojnika i materijalnom štetom.

Rezultati i posljedice napada su praćeni tijekom cijelog napada, a Glavni stožer sirijske vojske naglašava da ova agresivna izraelska eskalacija neće uspjeti spasiti terorističke organizacije koje trpe poraze u Idlibu i zapadnom Aleppu.

VIDEO / FOTO odbijenog napada izraelskog režima: Sana

Izraelski napadi
Pretplatiti se
Obavijesti o
88 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
opet ja
4 godine prije

A za to vreme deo po deo provincije Idlib biva očišćen od terorista. Ovaj put su teroristi okruženi u Saraqibu. Očigledno je da Izraelsko vazduhoplovstvo može da deluje samo u blizini sirijske južne granice čime nikako ne može da utiče na tok operacija u Idlibu. Mogu da zaključim da i dalje ne smeju avionima da uđu u vazdušni prostor Sirije i sve što rade je da lansiraju sa bezbedne udaljenosti. S druge strane Sirija iz nekog neznaog, a možda i znanog razloga ne gađa izraelske avione iznad Libana, Mediterana ili Golana, a imaju tehničkih mogućnosti za to.

Ivo
4 godine prije

Treba razumjeti i izrahell, pješadija u Idlibu Im gine na tisuće, ljudski je htjeti pomoći svojima.
Problem je samo što je pomoć nedostatna, a vrijeme za posjetu Golanu se bliži.

87s
4 godine prije

Mos mislit sta su oni odbili. Ono sto je trebalo bit pogodeno je pogodeno.

Aklim
4 godine prije

Kaže autor da je sirijska vojska imala osam ranjenih vojnika i materijalnu štetu. Odbili su zračni napad. U boksu sam izbjegao gotovo sve njegove udarce ali me jedan poslao na pod.

varjag
4 godine prije

Jednog dana će izrael biti manji od makovog zrna, kada ostane sam, a taj dan je svakim danom sve bliži………..

Alex
4 godine prije

Rusi su uspjeli od Sirijaca stvoriti respektabilnu vojsku sa najmodernijim naoružanjem.Istina da je Sirija polygon za testiranje svega I svačega,ali država I vojska koji su bili u rasulu,malo,po malo,predstavljeju obučenu I opremljenu silu…Izraelu se tresu gaće,a Ameri će si odgrist mu*a od muke.

Jack
4 godine prije

Ja na ovom videu ne vidim ni jednu oborenu raketu,dapace cini mi se da je sve i jedna raketa ispaljena iz izraelskih F35 pogodila cilj. U biti i bolje da se nista ne vidi,jer te budaletine mogu srusiti samo civilni avion i pobiti neduzne ljude,kao oni metiljavi iranci,ruska tehnologija i talibanski operatori ,plus pijani ruski instruktori,kombinacija koja gotovo uvijek zavrsi sa nevinim civilnim zrtvama.

jozobloket
4 godine prije

شبكة أخبار جبلة Jableh News Network
38 min ·
#وردنا_الآن

ارتقاء الشهيد البطل اللواء اسماعيل بدران قائد مطار المزّة العسكري إثر إصابته فجر اليوم ٦-٢-٢٠٢٠ بالاستهداف الجوّي الذي تعرضت له مدينة دمشق و ريفها

Darvinovic
4 godine prije

Balkanoid (homo balkanikus) je specificna sub grupa homo sapiensa. Steta da se pojavljuju poslije Darvinove teorije te stoga nisu katalogizirani. Ovi komentari su izvrstan material za proucavanje njihova mentalnog sklopa po kojem i jesu poseban specimen za naucna istrazivanja.

Frodo
4 godine prije

Sad se vidi tko je zaslužan za teroristički boom u svijetu i tko je profitirao rušenjem twin towers. Misli sam kako su tvrdnje o sprezi duboke države USA i Izraelskih cionista s Al Quaidom teorije zavjere kad eto Izrael pomaže Al Qaidi. Sve maske spadaju.

fićo
4 godine prije

Sirija se brani u Tel Avivu.

Max
4 godine prije

Izvrsna Vijest ali Sirija mora razviti vlastiti potencijal odgovora na ovakve napade onda do njih neće ni doći.

Sardelino
4 godine prije

Svaka čast na oborenim projektilima ali mislim da je stasalo vrijeme da se obori I po koji zrakoplov koji ispaljuje te projektile.

Tony
4 godine prije

Nazalost samo napad odbijen i to svaki put odbijen sa monogo stete a rusi cute ko cipke…

Komentator
4 godine prije

Tako je. Rusi se nerado uključuju u kopnene operacije sa svojom pješadijom i specijalcima jer se tamo gine i nedavno je poginulo 5 ruskih specijalaca i nezgodno je objašnjavati njihovim porodicama u ime čega su dali svoje živote. Rusi opravljaju jedan prilično nečasan posao i bombardiraju civilne ciljeve u Idlibu, čak bolnice i škole, a pravi cilj im jest, da što veći broj bjegunaca krene prema Turskoj granici, što opet jako brine i iritira Tursku, koja je već pretrpana bjeguncima i teško bi bilo primiti jedno dva milijuna novih. i oni su odličili, da to neće dopustiti pod cijenu, da se zavade sa Rusima i počeli su već dovlačiti svoje trupe i teško naoružanje, što nam govori, da tamo rat nije ni izdaleka gotov, nego da će se tek razplamsati a ni SAD i Izrael neće mirno gledati da im Asadovci uništavajuTahirovce i ostale proturske paravojne sile, jer Ameri bi… Čitaj više »

Komentator
4 godine prije

Oće kujac, to se neće nikada dogoditi jer Putin njeguje posebne odnose sa Izraelom.

fbslo
4 godine prije

Anketa:
+ Sirija če na kraju uzeti i kontrolirati i Golansku visoravan
– Sirija če povratiti sva ozemlja osim Golanske visoravni

Stisni + za prvu opciju i – za drugu..
THX

sobravia
4 godine prije

Izrael je ako se ne varam pet puta ratovao sa ciganima i pet je puta izašao kao pobjednik. Ratovao je protiv više država istovremeno i u kratkome je roku potaracao cigoše. Dakle, uzalud vam trud svirači. Kako može neobučeni arapin protiv izraelskog vojnika koji se obučava i služi pet godina ???
Imaju najbolje pilote na svijetu, najbolju kontraobavještajnu službu i vjerovatno najmotiviranije vojnike.Nemojte me razočarati, očekujem najmanje 30 minusa.

Blue eye
4 godine prije

Koliko sreće zbog izraelskog iživljavanja nad Sirijom. Da su ubili još kojeg Rusa pri tome, sreći ne bi bilo kraja. Simpatizeri i oni koji podržavaju zločince, raduju se njihovim “uspjesima” su isto zločinci, samo bez mooda da to sami čine.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI