Sirijska vojska priprema čišćenje enklave ISIL-a na istoku zemlje

tenk
29 komentara

Nakon uspješno odrađene vojne kampanje čišćenja terorističke enklave u sjeveroistočnom dijelu pokrajine Hama i južnom Aleppu, sirijske vladine snage se pripremaju snage za čišćenje velike enklave Islamske države u pustinji Badia, na istoku pokrajine Homs i pokrajine Deir Ez-Zor.

Podsjetimo da nakon oslobođenja doline Eufrata male odvojene terorističke skupine još uvijek kontroliraju veliko, ali rijetko naseljeno pustinjsko područje koje se proteže od grada Al-Sukhna do Al-Mayadina i Al-Bukamala.

Prema vojnim izvorima, operaciju će voditi 5. korpus sirijske i nekoliko jedinica libanonskog Hezbollaha. Osim toga, na istoku Sirije su prisutni i iranski vojni savjetnici, koji upravljaju operacijama šiitskih milicija koje se bore na strani vladinih snaga.

Potvrđeno je i da će na istok zemlje biti poslane i elitne jedinice “Tigrova” sirijske vojske, koje će odrađivati svoj dio posla na istoku pokrajina Homs i Deir Ez-Zor.

Područje pustinje koje kontrolira ISIL ima nekoliko tisuća četvornih kilometara s tek nekoliko sela, ali je u tehničkom smislu od sirijske vojske blokirano sa svih strana.

Vjeruje se da unutar ovog prostora teroristi “Islamske države” imaju tek nekoliko stotina boraca.

Početak kampanje je planiran za početak ožujka, nakon što stignu sva potrebna pojačanja.

Sirija: Teroristička enklava u Hami više ne postoji (VIDEO-FOTO)

Sirija mapa
FOTO – Područje terorističke enklave na istoku Sirije
Al-BukamalAl-MayadinAl-SukhnaEufratHamaHezbollahISILIslamska državaKalifat
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Petar Veliki
6 godine prije

Kad se počisti taj deo Sirije onda su na volju dve opcije: Mirovni sporazum koji če završit “građanski” rat u Sriji ili če tek da pukne kako treba s obzirom da se amerikanci ne miču sa naftnih polja koje ima zakupljene Rusija i Kina. Na šta se vi kladite? 🙂

Trubadur
6 godine prije

Ta enklava če biti vjerojatno vrlo brzo očiščen s obzirom da ni u vrijeme oslobađanja Al-Bukamala i Zora nije predstavljao neku veliku opasnost… https://muraselon.com/en/2018/02/exclusive-syrian-elite-forces-damascus-new-mission/ — Ali ovo zna biti mnogo interesantnije.. Muraselon poručuje, kako če Tigri na Istočnu Gutu…

Zvrk
6 godine prije

to je uglavnom gola pustinja ali sa dosta skrovišta i ponešto miniranog terena. mislim da za to nisu toliko potrebne elitne jedinice. mnogo je sporniij onaj crni dio uz iračku granicu.

Sinisa
6 godine prije

Izgleda da je i Hama docekala da je ociste.

Alen
6 godine prije

Ovo je izgleda usputna stanica i grupisanje za gore sjeverno…

ponteo
6 godine prije

Ipak je Eufrat granica

Kažun
6 godine prije

Some units of the elite Tiger Forces will be deployed for an offensive operation against Hayat Tahrir al-Sham (formerly Jabhat al-Nusra) and Ahrar al-Sham in the Eastern Ghouta region, near Damascus, according to pro-government sources.?????

palermo
6 godine prije

Sirijci su se naučili PR-u u ovih 7 godina, tako da je lako moguće da će zapravo ići na puno bitniji Al Rastan, sjeverno od grada Hame (fronta je doslovno na brani, koju drži HTS, pa i tu treba biti oprezan), negoli ganjati par pick-upova po pustinji. A sada se čuju i najave i da Tigrovi idu za Ghoutu. Uglavnom, jedino što je izgleda sigurno je da se neće dirati Idlib. Čeka se valjda da se Turci ugnijezde u još kojoj bazi, pa neće se više niti moći ići igdje u akciju oslobađanja. Šijitske enklave Fuah i Kafraya mogu zaboraviti na prekid opsade. Sada se čuju potpuno drukčije priče kako je Gazda Satanyahuu zabranio dodatne akcije protiv Sirije. A kako to da mu do sada mu nije tako nešto rekao, jer su Odabrani mlatili po Siriji kadgod bi se sjetili? Ili je ovo rušenje F-16-ice napunilo Izraelcima gaće? Dovode raketne… Čitaj više »

Trubadur
6 godine prije

“First visual confirmation of clashes post US strikes, on east side of Euphrates between SDF and SAA. SDF position geolocated. “….Očito je, da nije namjera elitnih jedinica SAA samo u čiščenju ISISovog mjehura… Sve više je pokazatelja, da se polako sprema frka između SAA i SDF…

Trubadur
6 godine prije

Situacija oko Sirije se veoma zaoštruje… Samo dvije današnje izjave, ukazuju na to, da če rat u i oko Sirije ekskalirati a ne umanjiti … “Lavorv: The Americans have taken dangerous unilateral steps in the eastern bank of the Euphrates River, which seems to be an approach for undermining Syria’s territorial integrity” …. I Turski ministar ” #Turkey’s Foreign Minister Mevlut Cavusoglu raises spectre of shutting down @NATO Kurecik radar base in Malatya as well as Incirlik Air Base in Adana, says Turkish people demand these and they actually see the US as an enemy.”

damir
6 godine prije

Jupiiiii! Slom elite! Živio narod!

čitatelj portala
6 godine prije

Sretno do konačne pobjede.

marko
6 godine prije

amerikanci su pustili snimke napada prošli tjedan na kojima se vide uništena haubica 122mm i uništen tenk SAA, iz ruskih medija došla je vijest da je u napadima ubijen jedan broj ruskih contractora a kozačka grupa iz Kaliningrada objavila je da je jedan njihov član ubijen u američkom napadu, spominje se broj od ukupno četiri ubijena ruska državljana

Zagor
6 godine prije

Tigrovi idu u Istočnu Gutu, Bibi ide u zatvor a Macron bi bombardirao SAA

ahahahaaaa
6 godine prije
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI