Sjeverna Koreja: “Ako se SAD pomaknu samo centimetar, spremni smo ih pretvoriti u pepeo”

Sjeverna Koreja - rakete
10 komentara

Novi sjevernokorejski ambasador u Londonu je kritizirao američku vanjsku politiku, rekavši da Washington napada samo slabe države poput Afganistana i Libije.

U svom prvom televizijskom intervjuu, kojeg je veleposlanik Sjeverne Koreje u Velikoj Britaniji Choe Il dao za Sky News, pokazao je nepokolebljivu i agresivnu “diplomacije”, navodeći da će njegova zemlja održati šesti nuklearni test.

“S obzirom na šesti nuklearni test, ne znam točno vrijeme kada je zakazan. No, mogu reći da će se nuklearni test održati na mjestu i u vrijeme koje odredi naš vrhovni vođa Kim Jong-un”, rekao je  Choe u intervjuu za Sky News.

“Da se bojimo, ne bi provodili nuklearne testove”

Na pitanje o rastućim izgledima za američku vojnu intervenciju ili čak potencijalni preventivni napad protiv Sjeverne Koreje, veleposlanik Choe Il je pokazao tvrd stav.

“Sjedinjene Američke Države ne mogu napasti prve. Ako se SAD pomaknu samo jedan centimetar, mi smo spremni pretvoriti u pepeo sva strateška sredstva koja imaju na raspolaganju”, rekao sjevernokorejski diplomat.

“Da smo se bojali, vjerojatno ne bi ni  počeli provoditi nuklearne pokuse ili lansirati balističke projektile”, dodao je veleposlanik.

“Sankcije nemaju pravnu osnovu”

Na pitanje je li neumorna potraga za nuklearnim oružjem naciji nanosi nepotrebne patnje, Choe je odgovorio:

“Naša nuklearna energija je naše suvereno pravo i jedini način da zaštitimo mir na Korejskom poluotoku i regiji.”

Veleposlanik je odbacio prijetnju novog kruga sankcija, govoreći da ih njegova zemlja ionako trpi 60 godina.

“Ne mislim da je naš nuklearni razvoj otežao život našim ljudima, a naša nuklearna energija je rezultat američkog neprijateljske politike protiv nas, a kako sankcije nemaju nikakvu pravnu osnovu, mi se ne brinemo o njima, niti ih prihvaćamo”, rekao je veleposlanik.

“Oni ne mogu napasti jake zemlje”

Choe nije propustio priliku spomenuti Donalda Trumpa i narugati se američkoj vanjskoj politici.

“Kao što ste pročitali u medijima, SAD uvijek napadaju samo slabe zemlje, uključujući Afganistan i Libiju. Oni ne mogu napasti jake države. Čak i ne govore o tome”, rekao je Choe Il za Sky News.


 

Choe IlIntervjuPrijetnja
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
6 godine prije

Ispod radara je prošlo da se sjevernokorejska delegacija u Norveškoj sastala s američkim think tankom koji služi kao neformalni predstavnik SAD-a.

Georgij Žukov
6 godine prije

Tako se razgovara sa potencijalnim agresorom , to su muda , ugledajte se balkanski politicki i diplomatski supci.

Brane
6 godine prije

Ovo sve pomalo liči na režiranu predstavu. Da je S.Koreji uistinu stalo do samozaštite, stupili bi u obrambeni pakt s Rusijom, s kojom graniče, kao što je napravila i Bjelorusija. Bili bi pod njihovom zaštitom i kraj priče.

Umjesto toga, izvode bijesne gliste, razvijaju nuklearno-raketni program s kojim realno ne mogu napraviti bog zna kakvu štetu amerima, a svojim postupcima već godinama daju izgovor sad-u da postavlja proturaketne štitove u blizini Kine i Rusije.

Veliki Vođa Bucko je studirao u engleskoj, tako da nije nemoguće da su ga zapadne tajne službe vrbovale da radi za njih, više ili manje svjesno. Nadam se da nisam u pravu, ali miriše pomalo na to.

Grdi
6 godine prije

Kineski pitbull na lancu (sto i rusima jako jako pase) protiv amera ……………. sve ostalo je prica za zabavu javnost ……………….

Ratoborna Gljiva
6 godine prije

Oca mi ovaj je ludji od vrhovnog vodje kim un the trećeg……..

davor
6 godine prije

SAD su prodali navlakušu pola svijeta da su njihovi preemptivni napadi zapravo u službi ljudskih, religioznih i moralnih prava. Zato i pokraj ovih nazovi-diktatora iz Sjeverne Koreje Amerikanci izgledaju zločesto i ružno, a kamoli pokraj miroljubivih kulturnih ljudi kao što su Gaddafi ili Assad. No tu se ne navodi jedan element a to je Izrael koji diktira američku vanjsku politiku nažalost. Jedino zajedničko Bushevoj famoznoj “osovini zla” bilo je to da Sj.Koreja, Sirija i Iran ne priznaju Izrael, sve ostalo je bilo sporedno i nevažno. Takvi previdi među političkom elitom govore nam koliko budala svakodnevno zagađuju naš medijski prostor dok izbjegavaju govoriti o srži stvari.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI