Sjeverna Koreja otkrila svrhu novog špijunskog satelita

Kim Jong Un
16 komentara

Pjongjang tvrdi da će biti u mogućnosti da prati kretanje američke vojske pomoću svog novog izviđačkog alata.

Sjeverna Koreja tvrdi da će njen novi satelitski sistem moći da upozori Pjongjang o vojnim manevrima Washingtona, Seula i Tokija u regionu u „realnom vremenu“.

U saopštenju koje je u četvrtak prenijela državna agencija KCNA, sjevernokorejski lider Kim Jong Un otkrio je krajnju svrhu potpuno novog satelita, za koji je Pjongjang tvrdio da je testiran dva puta u posljednjih mjesec dana.

Satelit, kada bude pušten u orbitu, pružio bi sjevernokorejskoj vojsci „informacije u realnom vremenu o vojnim akcijama protiv nje od strane agresorskih trupa američkog imperijalizma i njihovih vazalnih snaga u Južnoj Koreji, Japanu i Pacifiku“, rekao je Kim, izvijestila je KCNA.

Veličajući vrline novog špijunskog alata, Kim je naveo da je satelit opremljen „opremom za fotografisanje visoke rezolucije“, obećavajući da će lansirati „mnogo“ takvih uređaja u orbitu u narednih pet godina.

Sjevernokorejski lider je insistirao da će Pjongjang pratiti kretanje američkih trupa kako bi zaštitio ovu izolovanu državu od potencijalnog vojnog napada Washingtona i njegovih saveznika u regionu. Kim je tvrdio da će satelitski projekat, kada bude završen, omogućiti njegovoj zemlji da „razlikuje karakter neprijateljskih vojnih akcija protiv DNRK“ i „poboljša sposobnost oružanih snaga za brzu protivakciju“.

Sjeverna Koreja je ranije tvrdila da je uspješno izvela dva uzastopna lansiranja svog „izviđačkog satelita” 27. februara i 5. marta, a posljednjim je broj raketnih testova Pjongjanga porastao na devet od početka godine.

Washington, Seul i Tokio osudili su pojačanu raketnu aktivnost Sjeverne Koreje, tvrdeći da su nedavni testovi uključivali balističke rakete i da bi mogli poslužiti kao priprema za interkontinentalnu balističku raketu (ICBM) ili nuklearni test Pjongjanga.

Američka vojska je u srijedu saopštila da će pojačati sopstvene operacije osmatranja i izviđanja u Žutom moru, koje se nalazi između Kine i Korejskog poluostrva, kao i da će svoje snage odbrane od balističkih raketa u toj oblasti postaviti u veću pripravnost.

praćenjesatelitSjeverna Koreja
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lenko
2 godine prije

Budala pucat će po Južnoj Koreji.
Utjelovljenje zla. Sotona.

2 godine prije

zamisljam njegove osobne doktore kako se boje da ne zavrse medju lavovima…da nijedan nema hrabrosti da mu kaze-ne.ne smijete to jesti i morate se vise kretati.kim izgleda kao da ce explodirati prije bilo kakve atomske.hvala.

Veria
2 godine prije

Odlicna vest; to ce im pomoci da olaksaju svoje odbrambene napore, stalno pod pritiskom zlobne imperije(usra)

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Sj. Koreja, zemlja pod sankcijama, sprema se lansirati svoj satelit. Dotle, Drug Kim ubija vrijeme pa je opet ispalio raketu. Devetu u par mjeseci… Iran, zemlja pod sankcijama, lansirao vojni satelit “Noor-2” (“Božansko svjetlo”). Kruži orbitom na visini od 500 km. Prvi vojni satelit, također nazvan ”Noor”, lansirao je u travnju 2020. i taj kruži na visini od 425 km. Rusija postala zemlja sa najviše sankcija. Odsječena od CNN-a, Netflixa, Pornhuba, Facebooka… Ostala bez McDonald’sa, Starbucksa, Coca-Cole, Pepsi, Pizza Huta, KFC-a… Amerikanci izgleda odlučili od Rusa napravit zdravu i psihički normalnu naciju. Izgleda da bez sankcija nema naprid. Zemlje pod sankcijama, prave rakete, satelite… Ide im bolje neg’ nama. Mi bez sankcija i štipalice za robu uvozimo. Kakvi smo, nama ne bi pomoglo ni da nam benzina kreši u nebo. Onda bi osnovali krizni stožer da otvori klinike za odvikavanje od vožnje… P.S. Zvono na vratima. Otvara žena ogrnuta samo… Čitaj više »

tihobl
2 godine prije

Kim dize satelite da u direktnom prenosu gleda kako SAD propada.

tihobl
2 godine prije

Ima.
Hoces jednu laznu: Putin planira okupirati Evropu da bi dve vakcinisao sputnjikom.

Max
2 godine prije

Svtha je nadzor Južne Koreje i prisutnih Američkih trupa.

iiiistina
2 godine prije

Čovjek snuje A…………..??? prilog svježi : 10. ožujka 2022. SE Idaho. Pitanje, dok sam slikao primijetio sam da sunce tamni na meni i nisam vidio da ga oblaci blokiraju. Možete li, molim vas, komentirati što uzrokuje zamračenje Sunca? Vraćam se na stih iz Otkrivenja 6:12 i pitam se je li to povezano s onim što se događa? “Sunce je postalo tamno kao crna tkanina, a mjesec je postao crven kao krv.” Otkrivenje 6:12, CSB: “Tada sam ga vidio kako otvara šesti pečat. Dogodio se silovit potres; sunce je pocrnjelo kao kostrijet od kose; cijeli mjesec je postao kao krv;” odgovor amaterima s teleskopima : I James i Alberto nedavno su primijetili tamu nad Suncem. Za Alberta se ovo činilo kao tamna Petrolova mrlja ispod Sunca, a za Jamesa sjena na Suncu. Hoće li se to približiti tami predviđenoj u Otkrivenjima opisa 6. Pečata? Revelations je opisivao užase posljednjih tjedana, ali… Čitaj više »

Boba Lazarević
2 godine prije

Da špijunira?

abc
2 godine prije

Jadna je ta USA, ako je može za uši vuči neka jadna Severna Koreja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI