“Skoro niko” ne vjeruje da će Ukrajina pobijediti

Viktor Orban
36 komentara

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da je neposredna budućnost za Evropsku uniju sumorna zbog načina na koji se odvija ukrajinski sukob.

On je to dao komentar tokom konferencije parlamentarne frakcije Fidesz-KDNP iza zatvorenih vrata u srijedu, prema izvještajima medija.

Orban, koji je istaknuti kritičar politike bloka i protivio se finansiranju sukoba Kijeva protiv Rusije, predvidio je veliku pobjedu konzervativnih stranaka na izborima za Evropski parlament u junu.

„Rat se neće završiti. Teret Evrope će postati veći, jer će se finansijska podrška Ukrajini smanjiti zbog sporova u SAD usred predsjedničkih izbora”, rekao je on na konferenciji, prenosi list Magyar Nemzet.

„Podrška Ukrajincima ima ogromnu političku cijenu. Poljoprivrednici se bune širom Evrope i gotovo niko ne veruje u pobedu Ukrajinaca”, dodao je Orban. Možda će doći do promjene politike Brisela nakon izbora, a Washington bi također mogao promijeniti svoj kurs nakon predsjedničkih izbora kasnije ove godine, sugerirao je.

Čini se da je Orbanovo predviđanje u vezi sa ishodom ukrajinskog sukoba u skladu sa stavovima građana u 12 zemalja članica EU koje je nedavno anketirao Evropski savjet za vanjske odnose (ECFR).

Rezultati istraživanja javnog mnjenja objavljeni su u srijedu i pokazali su da samo 10% ispitanika vjeruje da će Ukrajina pobijediti Rusiju na bojnom polju. Dvostruko više njih vjeruje da će Rusija pobijediti, dok je 37% reklo da je kompromisno rješenje najvjerovatniji ishod.

Mađari su bili najpesimističniji u pogledu ukrajinske pobjede, sa samo 5% koji smatraju da je to vjerovatna posljedica sukoba. Ukupno 31% predviđa da će Rusija pobijediti.

euOrbanukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Koja
2 mjeseci prije

Još samo dobar deo njih da uverimo da Ukr nije jedna od strana u sukobu već je samo sredstvo, poligon! Ukr tu na kraju priče ne može niti dobiti niti izgubiti, Ukr jednostavno nije ni postojala te samim tim ne može “izgubiti” a kamoli “pobediti!”! Taj koji će na kraju zaista izgubiti još toga nije ni svestan a “pobednika” ćemo lako uočiti, to će biti taj koji će na kraju najveću korist izvući! Sjajni Poaro kada traži ubicu uvek krene od onog ko ima najviše koristi od ubistva, retko pogreši, mislim nikad! Maestralno, zar ne!? Ima još takvih “država”, ohohoo…misle da su “državotvorni”… s čuđenjem će se pitati “šta im(nam) se to dešava”, zašto, kako…

Vox
2 mjeseci prije

Aime meni di ti živiš Orbane ? Sa druge strane Drave se nalaze Hrvatska i Slavonija a Hrvatska i Slavonija su pune ljudi koji viruju da će Ukrajina pobidit. Zidovi hrvatskih i slavonskih gradova su puni ukrajinskih bandira….Dunkve ni ja ne mislin da su Hrvati i Slavonci takove mone i šempije pa da viruju u nadmoć ukrajinskoga oružja vengo u pitanju je STRAJ : STRAJ OD DOGADJAJA KOJI ĆE USLIDIT KADA UKRAJINA PARTI ĆA, KADA UKRAJINSKI BROD POTONE….

tihobl
2 mjeseci prije

Pisao sam da je Putin skrt.
Juce je nakon sto je letio sa modernizovanim Tu-160 isprobao novi kamaz po novom autoputu iz Kazanja. I naravno morao je da stane na benzinskoj pumpi. I znate li sta je prvo uradio – kopao po dzepovima da nadje karticu za popust. Svaka rublja je vazna.

tihobl
2 mjeseci prije

ISW:
Руске снаге спроводе мултидимензионалну офанзивну операцију.

Kako vole smisljati izraze ovi oko Nulandice.

Max
2 mjeseci prije

A zašto i bi.

No.1
2 mjeseci prije

Skoro niko ne vjeruje, da če Ukrajina fizički opstati.

David
2 mjeseci prije

Kompletna Ukrajina će za vrlo kratko vrijeme prestati postojati kao samostalna zemlja i opet postati ono što je oduvijek i bila. Integralni dio Ruskef Federacije. Sve ovo što zapad radi s svojim špijunom Navaljnim, s slanjem nekakvih pomoći u vidu starog obnovljenog oružja, s obnavljanjem nekakvih sankcija je trošenje novca poreskih obveznika, kataklizmička vježba za vlastite građane, igrokaz za medije i sve skupa goli quratz – Rusija ima dogovor s Kinom i Indijom o trgovinskoj kompenzaciji svake zapadne sankcije uperene protiv nje tako da svaki sankcijski paket višestruko i nepopravljivo vraća onom ko ga je osmislio i kreirao. Nešto kao da hitneš bumerang koji onaj ko ga je bacio više nema snage uhvatiti pa ga dobije u glavu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI