Službena izvješća govore o tome da Ukrajina gomila snage na granici s Donbasom

Ukrajinska vojska
29 komentara

Ukrajina je poslala mnoštvo vojske i opreme u to područje, upozorio je glavni predstavnik LPR-a u Moskvi

Kijev je rasporedio oko 40.000 vojnika na granicu s Luganskom Narodnom Republikom (LNR), koja je nedavno postala dio Rusije, rekao je glavni predstavnik LNR-a u Moskvi Rodion Mirošnik. “U područjima gdje se vrše pokušaji proboja [kijevskih snaga], velike količine ljudstva i opreme koncentrirane su na ukrajinskoj strani”, rekao je Mirošnik tijekom gostovanja u programu Solovjev uživo na YouTubeu u petak. Prema procjenama snaga LPR-a, “govorimo o 40.000 ljudi”, dodao je dužnosnik.

Kijevske postrojbe okupljaju se sjeverno i sjeverozapadno od LNR-a, kao i u području oko grada Krasni Liman u Narodnoj Republici Donjeck, odakle su se ruske snage povukle prije tjedan dana usred ukrajinske ofenzive, dodao je Mirošnik.

U srijedu je predsjednik Vladimir Putin potpisao ugovore o ujedinjenju s Narodnim Republikama Donjeck i Lugansk, kao i regijama Herson i Zaporožje, čime su one službeno postale dijelom Rusije. Četiri teritorija su velikom većinom podržale taj potez tijekom referenduma krajem rujna.

Rusija je poslala postrojbe u Ukrajinu 24. veljače, navodeći kao razlog neuspjeh Kijeva u pogledu provođenja sporazuma iz Minska, koji su osmišljeni kako bi regijama Donjeck i Lugansk dali poseban status unutar Ukrajine. Protokoli, uz posredovanje Njemačke i Francuske, prvi su put potpisani 2014. Bivši ukrajinski predsjednik Pyotr Poroshenko od tada je priznao da je glavni cilj Kijeva bio iskoristiti primirje za kupnju vremena i “stvoriti moćne oružane snage”. U veljači 2022. Kremlj je priznao republike Donbasa kao neovisne države i zatražio da se Ukrajina službeno proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti nijednom zapadnom vojnom bloku. Kijev inzistira da je ruska ofenziva bila potpuno ničim izazvana.

DonbassGomilanje Snagarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
1 godina prije

Kada se sve pogleda,mislim da to nije pametno.A sto ako rusi naprave kontraudar?Bolje pokusati spasiti sto se spasiti da,pregovarati.

eks
1 godina prije

Na Telegram kanalu navodi se da, pored ovih 40.000 , dolazi još nekoliko hiljada stranih vojnika . To su snage koje su dugo uvežbavane i pripremane od NATO oficira i po NATO standardima. Pored plaćenika, Amerikanci ubacuju i NATO vojnike preobučene u uniforme Ukrajinske vojske. Komandne štabove sačinjavaju američki i NATO oficiri. Avaksi, sateliti i ostali sistemi za izvidjanje, koordinaciju i navodjenje – svi kapaciteti NATO-a su u upotrebi. Mask je i javno rekao da je Star Link kompletan u službi vojnih snaga protiv Rusije. Dakle, nema više rukavica, jasno je da je u pitanju rat USA-NATO protiv Rusije.

tihobl
1 godina prije

NATO agresor gomila teroriste uz granicu Rusije, a rusi se ne uzbudjuju nimalo.
Gomilaju se na slabo naseljenim podrucjima sa kojih su civili pobjegli u Rusiju. Zalihe sovjetskih avio bombi su ogromne, a tepih bombarodvanje sa Tu-95 bi zacas pocistile tu koncentaciju ljudstva. Samo kad bi Kremlj SVO preimenovao u ATO. Kao obicno Putin oteze do zadnjeg, kao sto je otezao sa Minskim pregovorima.

Optimista
1 godina prije

Službeno , RUSIJA JE NAPADNUTA!!!
zasto se ne objavi stanje rata I I kompletna mobilizacija??,
Medvedev reče da u slucaju napada na ruske granice, rusija MORA odgovoriti A bombom, to je regulirano zakonom I vojnom doktrinom
A Putin,umjesto toga dogovara razgovor, kavicu sa Zelenim

Usput, od svih prosirenja rusije, vojno je zauzeto manje od 5 posto, Krim I dombas ukradeni na foru vuk- lisica
Ukratko, druga vojska svijeta je za 6 mjeseci osvojila povrsinu uže Srbije
Vaauu,

Medo
1 godina prije

Eto prilike za taktičke nuklearke. U danu 40000 mrtvih. Rat gotov.

Max
1 godina prije

Za Rusku stranu je vrag odnio svaku šalu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI