Snažni potresi potresaju tursko-sirijsku granicu

Potresi u Turskoj
8 komentara

Dva uzastopna potresa pogodila su tursku pokrajinu Hatay, jedno od područja koje je najteže pogođeno sličnom katastrofom prije dva tjedna

Tursku su u ponedjeljak navečer pogodila dva potresa, izvijestili su lokalni mediji pozivajući se na hitne službe. Katastrofa se dogodila samo dva tjedna nakon što su Tursku i Siriju razorio još jedan niz snažnih potresa.

Državna agencija Anadolu izvijestila je da se nekoliko zgrada srušilo kao posljedica novih potresa. Tursko predsjedništvo za upravljanje katastrofama i izvanrednim situacijama (AFAD) pozvalo je mještane da izbjegavaju obalna područja, upozoravajući na opasnost od porasta razine mora na obali Sredozemnog mora.

Turski potpredsjednik Fuat Oktay rekao je da je najmanje osam ljudi ozlijeđeno u potresima koji su se dogodili u ponedjeljak. Prije dva tjedna dva snažna potresa magnitude 7,7 odnosno 7,6 pogodila su čak deset turskih provincija, odnijevši najmanje 41.000 života i pogodivši ukupno više od 13 milijuna ljudi.

Potresi u ponedjeljak osjetili su se i u Siriji, koju je prije dva tjedna također pogodila prirodna katastrofa, kao i u Jordanu, Egiptu i Izraelu.

Potresisirijaturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Sumnjam u upotrebu geofiizičkog oružja protiv naroda Turske i Sirije.

Trt
1 godina prije

“Oš potpisat? a neeeeećešš je liiii… a dobro dobro…meni bi skandinavce mutave štopao da ih gurnem pod ruske točkove a đubre tursko…doktore vadi haarpun i pojačaj rinku…”stay safe

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI