Soros sipa milione u središte mračnog novca koje koriste aktivisti za defondaciju policije

George Soros
12 komentara

Zapisi koje je podnijela Savezna izborna komisija, a dobio Washington Free Beacon u julu, otkrivaju da je milijarder George Soros, koji redovno podržava demokratske kongresne kandidate, obezbijedio 1 milion dolara za Color of Change PAC – organizaciju koja podržava pokret za defondaciju policije.

Milijarder, finansijer i investitor George Soros je sipao milione dolara u središte “mračnog novca” koje ljevičarski aktivisti koriste za njihove napore za defondaciju policije, prijavljuju Fox News.

Naime, Fondacija za promovisanje otvorenog društva (FPOS), neprofitna fondacija u mreži Demokratskih megadonora, je kanalisala 3 miliona dolara do Community Resource Hub For Safety i Accountability (CRH) u 2020. Ovo je u skladu sa bazom podataka o grantovima Fondacije za otvoreno društvo, navodi list.

Pokret za defondaciju policije pojavio se nakon smrti crnca iz Minneapolisa George Floyda u policijskom privođenju u maju prošle godine. Događaj je širom zemlje izazvao proteste protiv rasizma i policijske brutalnosti.

Community Resource Hub For Safety i Accountability pozicionirala se kao “izvor za lokalne advokate i organizatore koji rade na rješavanju povreda nanijetih od strane policije u SAD koja teži da “njeguje sigurnost zajednice i odgovornost izvan krivičnog pravnog sistema.”

CHR nudi istraživanje, izvještaje, podatke, političke modele, materijale, i “druga sredstva te oblasti” za lokalne progresivne aktiviste koji se bave promocijom reforme policije, uključujući materijale o ukidanju i defondaciju policije, navodi se u publikaciji. Navodno sadrži dopis na 24 stranice iz pera CRH koji “ocjenjuje alternative za rad policije u kontekstu abolicionog okvira policije, nudeći uvid i dijeljenje uspješne strategije za advokate na terenu.”

Ljevo orjentisane grupe uključuju No Cop Academy, Cops Off Campus Coalition and The Digital Abolitionist.

Poreske prijave koje se navode pokazuju 2 miliona dolara koji se koriste za “finansiranje Academy programa” za “obuku advokata za bezbjednost zajednica u tome kako da se zalažu za svoje lokalne opštinske budžete,” otkrivaju grantovi, sa preostalih 1 milion dolara izdvojen za opštu podršku.

Ranije u 2019, Soros neprofitna fondacija dodijelila je 1,5 miliona dolara centru resursa, sa 500.000 dolara za finansiranje osnivanja samog središta CHR “kuće i osoblje” sajt defundpolice.org u partnerstvu sa poplavom organizacija nacionalnog pokreta.

CRH je sponzorisani projekat New Venture Funda, kojim upravlja konsultantska firma Arabela Advisors u Washingtonu. To je kompanija koja pomaže lijevo orijentisane donatore i neprofitne organizacije nudeći finansijske savjete.

Osnovao ga je Eric Kessler, bivši službenik u administraciji bivšeg predsjednika Bill Clintona, a služi kao središte politički liberalne mreže „mračnog novca“.

Projekti pod okriljem New Venture Funda ne moraju da podnose poreske prijave Internal Revenue Service (IRS) koji bi otkrili informacije koje se odnose na članove odbora i finansije.

Ipak, Soroseva neprofitna organizacija navodi da se donacije kanališu direktno u CRH preko New Venture Funda.

Nije bilo komentara na izvještaj ni iz CRH ni iz Fondacije za otvoreno društvo.

Ranije, preko sume koja je navodno bila najveća politička donacija George Sorosa u izbornom ciklusu 2021, finansijska podrška u vrijednosti od milion dolara otišla je u Colour of Change PAC. PAC se pozicionira kao najveća američka onlajn organizacija za rasnu pravdu i nastoji da smanji policijske budžete, prema evidenciji koja je podnijeta Federalnoj izbornoj komisiji, a koju je dobio Washington Free Beacon.

Milijarder „filantrop“ Soros je kritikovan širom političkog spektra zbog trošenja velikih količina novca na upitne „inicijative civilnog društva“ u sklopu napora da se proširi njegova vizija „globalizovanog, socijalno liberalnog, tržišno vođenog svjetskog poretka“, uz efekat miješanja u poslove suverenih zemalja.

Menadžer hedž fonda započeo je svoje političke aktivnosti 1980-ih u istočnoj Evropi, obezbjeđujući finansiranje antikomunističkih snaga u Mađarskoj, Poljskoj i drugim zemljama istočnog bloka. Do 1990-ih, njegove fondacije su se proširile na bivši Sovjetski Savez, uključujući Ukrajinu i Rusiju, i pružile podršku obojenim revolucijama koje su izbile u mnogim postsovjetskim državama 2000-ih i 2010-ih. Rusija je izbacila Soroseve fondacije 2015. godine nakon što ih je Moskva smatrala prijetnjom nacionalnoj bezbjednosti.

U 2018. godini, OSF je objavio da zatvara svoju evropsku kancelariju u Budimpešti, u Mađarskoj – Sorosevoj matičnoj zemlji – zbog zakona koji je usvojila mađarska vlada koji cilja na aktivnosti fondacije. Mađarska je usvojila zakon, nazvan „Zaustavi Sorosa“, koji je sastavio premijer Viktor Orban, kojim se stvara nova kategorija kriminala, nazvana „promovisanje i podrška ilegalnoj migraciji“.

Color of Change PACDonacijaGeorge SorosPolicija
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
apa khabar
2 godine prije

spomenik Martin Luther King-u je izrađen od bijelog kamena (doslovno). kako to da još nije srušen od strane “pravdoljubivih”?
p.s. inače sam protiv rušenja spomenika M.L.K. kao i protiv “cancel culture” divljanja.
dočim nekakav dripac Floyd ima spomenik. mogli su mu i posmrtnog Nobela dati, ionako su pali kriteriji za dodjelu na smiješnu razinu.

EVO ZAŠTO SIPA:
2 godine prije

h ttps://www.bitchute.com/video/YMsNXJJFllnK/

Mirko
2 godine prije

Svaki kancler Nemacke je ruzniji

Boba Lazarević
2 godine prije

Soroša zabavlja opstruirati i destabilizirati čitava društva. U tome očito leži lova, inače ga ne bi bilo tu.

Max
2 godine prije

Soros je zlo.

Lucija, prva
2 godine prije

Evo poante:
“Projekti pod okriljem New Venture Funda ne moraju da podnose PORESKE PRIJAVE Internal Revenue Service (IRS) koji bi otkrili informacije koje se odnose na članove odbora i finansije”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI