Džordž Soroš ‘erodira samo tkivo civilizacije’

Elon Musk
21 komentar

Istaknuti donator američke Demokratske stranke Džordž Soroš efektivno pokušava da razbije društvo, izjavio je vlasnik SpaceX-a Elon Musk tokom podcasta s Joeom Roganom u utorak. Musk je kritikovao liberalnog mađarskog milijardera što je efektivno “promijenio zakone” tako što se pobrinuo da se oni ne provode.

“On radi stvari koje nagrizaju tkivo civilizacije”, rekao je Musk, objašnjavajući da je trenutno bezakonje koje muči američke gradove poput San Francisca i Los Angelesa rezultat toga što Soroš podržava napredne okružne tužioce koji “odbijaju krivično goniti zločine”. Musk je napomenuo da milijarder također “gura ove stvari iu drugim zemljama”.

Gradovi koje Musk spominje su posljednjih godina doživjeli značajan porast u stopama kriminala, što mnogi pripisuju izboru progresivnih tužitelja kao što je Chesa Boudin iz San Francisca. Prošle godine, Boudin je izglasan s dužnosti na izborima za opoziv nakon što se suočio s optužbama da je previše blag prema kriminalcima.

“Soroš je shvatio da zapravo ne morate mijenjati zakone; samo trebate promijeniti način na koji se oni sprovode. Ako niko ne odluči da provodi zakon ili se zakoni različito provode, to je kao da mijenjate zakone”, pretpostavio je Musk .

Vlasnik X (bivši Tviter) je nastavio da tvrdi da je, uprkos tome što je 93-godišnji Soros bio „prilično star” i „u suštini pomalo senilan” u ovom trenutku, ipak bio „veoma pametan” i veoma dobar u arbitraži, pretpostavljajući ističe da je najveća “vrijednost za novac” bila podrška lokalnim a ne nacionalnim izbornim kampanjama poput onih za senat ili predsjedništvo.

Musk je još u maju uporedio Sorosa sa superzlikovcem iz stripova Magnetom iz serije X-Men i tvrdio da je pogrešno pretpostaviti da je mađarski biznismen imao dobre namere.

Ranije ovog mjeseca, kancelarija glavnog tužioca Rusije označila je Centralnoevropski univerzitet koji finansira Soroš kao „ nepoželjan” zbog pokušaja „diskreditacije” ruskog političkog rukovodstva i iskrivljavanja istorije.

„ Takozvana obrazovna međunarodna nevladina organizacija” sprovodi nekoliko programa koji „namerno obezvređuje i iskrivljuje istoriju ruske države, umanjuje zasluge istaknutih ruskih naučnika, pisaca i kulturnih ličnosti i promoviše pseudonaučne tvrdnje da Rusija je kriv za sve svjetske kataklizme, što očito nije tačno”, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Druge nevladine organizacije povezane sa Sorošom takođe su zabranjene kao „nepoželjne“ organizacije u Rusiji, koja je više puta optuživala finansijera da se pokušava mešati u njene unutrašnje poslove.

elon muskGeorge SorosSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

To svi znamo ! No ne znamo zašto taj još diše 🤔 ?!

borjana
5 mjeseci prije

Muskovom tvrdnjom da se zakoni mijenjaju ukoliko ih se ne sprovodi ili namjerno pogrešno interpretira, on je naistrag došao do saznanja i otkrio da govno smrdi. Znacči, govno ne smrdi samo od jednog starca, nego smrdi u cijelom sustavu koji je dopustio da pojedinci poput tog starca, muska i njima sličnih, imaju toliku financijsku moć da mogu utjecati na rad bilo kojeg segmenta države. Da njihovim raznim udruživanjima financijski budu daleko iznad država i time direktno ugrožavaju njene vitalne državne funkcije i rad, a potom toliko ojačati da su spremni sa moći koju ovoga momenta posjeduju, zavladati svjetskom populacijom. Od tuda proizilazi smrad na koji musk ukazuje, a od kojeg istodobno i te kako smrdi. Vjerujem da bi sljedeća muskova misao ili vizija bila da povjerimo AI da ovozemaljskom svitu kaznu i pravdu dijeli ili da ljudima ugradi čipove i u svakog pojedinca instalira ustav i sva pravila ponašanja onako… Čitaj više »

dona
5 mjeseci prije

Da svaka država izbaci tu gamad koja se uvukla kroz neprofitne organizacije, i potkupljuje političare sve bi bilo drugačije, Orban je to smeće izbacio

eks
5 mjeseci prije

Svo zlo dolazi iz Amerike i Engleske . Rokfeleri, Rotšildi, Soroši, Gejts, Klintoni, Bajdeni, ….

tuf
5 mjeseci prije

Da bude stvar gora – njegov sin Alex je još više politički/ideološki zadojen i najavio je fokusiranje upravo na ideološki džihad (moj izraz, nemojte tražiti citat, ali prijevod onoga što će isti zaista implementirati kroz najavljeno djelovanje). Takve možeš jedino odstrijeliti ručnim bacačem, druge nema. Šteta da nitko od onih nabildanih i napuhanih ‘američkih patriota’ koji se naslikavaju s kamionima i arsenalima oružja nema cohones zaista nešto poduzeti po pitanju očuvanja demokracije pa poslati brzojav ručnim bacačem ovom dvojcu otvorenog društva na njihovom imanju u blizini New Yorka. Jer ako je netko protiv slobode i demokracije – Aleks i tatica mu Džordž su u skupini najvećih neprijatelja, prijetnji i opasnosti. Kao što je Musk rekao, oni zaista mrze čovječanstvo.

vanja
5 mjeseci prije

kancelarija glavnog tužioca Rusije označila je Centralnoevropski univerzitet koji finansira Soroš kao „ nepoželjan” zbog pokušaja „diskreditacije” ruskog političkog rukovodstva i iskrivljavanja istorije…а све друго им се свиђа код Шороша!

malibrat
5 mjeseci prije

De Mušče, malo me izaseri tu i tamo, samo tu sjediš i gledaš u kompjutor, dilaš cd-e s igricama i pornjavom…
Zašto smo te napravili?!
Znaš, raji uvijek treba dati nade, …da se ne uzmuva.
Znaju oni dobro ko si, i što si ti, ..ali rađe će povjerovat u to da se netko “bori za njih”, …nego sami djelovat!

Ime
5 mjeseci prije

Postao si naporan! Pusku u ruke i pravac Izrael, junacino!! Balavac mali, rutavi!

Max
5 mjeseci prije

Bravo Musk.

Гавран
5 mjeseci prije

da se potsetimo
Sve slobodne kapacitete satelita i zemaljskih stanica mask je ustupio Izraeleu.

Ivan Bgd
5 mjeseci prije

Covek koji razvija neuralink i AI kritikuje nekog… da nije tuzno bilo bi smesno.

LOL
5 mjeseci prije

Nemoj Musk još će te ovaj roknuti ako tako nastaviš..samo lijepo govori da je on filantrop i duša od čovijeka

Ella
5 mjeseci prije

Nije još (bio) zapuhao povoljan vjetar!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI