Španjolci uhapsili Ukrajinskog blogera i političara koji već godinama razotkriva korupciju režima u Kijevu

Anatolij Šarij
35 komentara

Još jedan dokaz kako su danas Ukrajina i njezin pronacistički režim „sveta krava“ koju se ne smije dirati. Ukrajinski bloger i političar Anatolij Šarij koji je prije 10 godina pobjegao u Španjolsku jer je razotkrivao korupciju unutar Kijevskog režima, iznenada je uhapšen od strane Španjolske i bit će izručen režimu u Kijevu.

Novi primjer kako Zapad više ni najmanje ne drži do slobode govora i do vlastitih vrijednosti, već aktivno surađuje sa korumpiranim režimima i isporučuje im disidente.

Španjolska policija uhitila je ukrajinskog blogera kojeg Kijev optužuje za ”veleizdaju”. Anatolij Šarij živi u EU već 10 godina i optužen je da je „širio propagandu Kremlja“.

Ukrajinski bloger i političar kojeg je Kijev optužio za “veleizdaju” priveden je u Španjolskoj, priopćila je policija u četvrtak.

Ukrajinska sigurnosna služba priopćila je da je provela “specijalnu operaciju na više razina” zajedno sa španjolskim vlastima i ukrajinskim ministarstvom unutarnjih poslova kako bi uhitila Anatolija Sharija, blogera i političara, kojeg je optužila za “poticanje na mržnju”. Glasnogovornica španjolske policije potvrdila je da je Shariy priveden.

U objavi na Facebooku nakon uhićenja, ukrajinska je sigurnosna služba rekla da ima “razloga vjerovati” da je Shariy djelovao “po nalogu” stranih agenata. “Ovo pritvaranje je još jedno svjedočanstvo da će svaki izdajnik Ukrajine prije ili kasnije dobiti zasluženu kaznu”, dodala je služba sigurnosti.

Ostaje nejasno zašto su španjolske vlasti sada odlučile privesti Sharija, s obzirom na to da su ukrajinske sigurnosne službe prvi put podigle optužnicu protiv blogera u veljači 2021.

Shariyja, nekoć poznatog po svojim istragama o korupciji u ukrajinskoj vladi, ukrajinski mediji i političari naširoko su optuživali da svojim brojnim online pratiteljima prenosi prokremljovske priče.

Shariy snažno poriče optužbe i jednom se zakleo da će dati 1000 eura svakome tko bi mogao pokazati bilo kakav proruski sadržaj u njegovim objavama.

Bloger, koji samo na YouTubeu ima gotovo 3 milijuna pretplatnika, pobjegao je iz Ukrajine prije 10 godina, tvrdeći da je bio suočen s progonom vlasti u Kijevu, te da je dobio politički azil u Litvi. Vilnius mu je 2021. ukinuo dozvolu stalnog boravka i proglasio ga personom non grata, iako se do tada Shariy već preselio u Španjolsku.

Godine 2019. bloger je pokrenuo Stranu Shariy, desničarsku, euroskeptičnu političku stranku koja je na općim izborima iste godine osvojila 2,2 posto. U ožujku je stranka zajedno s ostalima suspendirana zbog sumnje u povezanost s ruskom vladom.

Reagirajući na njegovo uhićenje, Shariy je na Twitteru objavio emotikone kojima je označio svinjama i klaunovima ukrajinsku sigurnosnu službu, dok je od svojih sljedbenika tražio donacije na svom Telegram kanalu.

Bloger će sada navodno biti prevezen u Madrid, gdje će sudac odlučiti o njegovom izručenju Ukrajini. Prema ustavu Ukrajine, za veleizdaju je zaprijećena zatvorska kazna do 15 godina, dok bi poticanje na mržnju moglo dovesti do maksimalne kazne od osam godina iza rešetaka.

Izvor: politico.eu

Anatolij ŠarijŠpanijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mmne
1 godina prije

jos jedna “demokratska” podrepna musica,ljiga,u evropskom nizu

1 godina prije

Nema granica toj ludosti! Na šta je ta zajednica, imenovana Europska zajednica spala, nemam više riječi! I šta je još gore, uopšte nemaju više veze sa bazom. SVOJIM LJUDSTVOM!
Lažu, lažu, od zore do mraka, i još uvijek vjeruju, da jim ljudstvo vjeruje!
Ja recimo, sa vrijemena na vrijeme, kad stvarno odalame gloopost, pišem glavnom mediju u svojoj zemlji.
Šute ko pi*ke!

držnedaj
1 godina prije

Dobro će proć ako ga zamjene za ratne zarobljenike! Inače slijedi mi ko i svim prorusima u Ukrajini.

tihobl
1 godina prije

Anatolij Sarij je izgradio ime kao Kresimir Misak u zemljama koje govore S-H. To sto su ga uhapsili nisu nista postigli – Olga Sarij je nastavila sa radom. Juce je objavila fin prilog u kijevskom “uspjehu” na Zmijskom ostvu.

hogar strašni
1 godina prije

poticanje na mržnju??? a Ukri su mogli slobodno na fejsu pisari ubij Ruse?!!

ANTIFASHISTA
1 godina prije

Eliminate at least one NATO soldier or politician who supports Nazism and Fascism; it should be the sacred obligation of every living ANTIFASCIST.

Kalle balle
1 godina prije

Espana hahaha. Trulez

tihobl
1 godina prije

Mobilizacija ne vazi za jevreje. Ni za porodice nacista. Ni za zapadne agente. Ni za novinare. Ni za prave ukrajince sa pedigreom. Orban se sa pravom buni jer su svi madjari do 65. godine dibili poziv od vojnog odsjeka.

Legendarni Grk
1 godina prije

Velika greška, otišao je u krivu državu – onu koja je pod kontrolom umrežene fašističke bande koja izvodi ratni cirkus s Ukrajinom i Rusijom.
Snowden je mudro otišao u Rusiju, a Asange je pogriješio što se sakrio u Londonu – glavnom centru bjelosvjetske bankarske mafije.
Čim je predsjednik Ekvadora Rafael Correa bio smijenjen, odmah su ga dohvatili u ekvadorskoj ambasadi u Londonu.
Ja ne vidim nikakvo drugo rješenje nego da se svu tu bandu silom pohvata, jer oni se redovito koriste silom i nasiljem, a Goyama ispiru mozak da moraju biti “nenasilni”.

“Mamicu im njihovu triperasko-sifilisticarsku kopilandersku zarazenu!” – kako bi to rekao Grk.

Otpornik
1 godina prije

Anatolij heroj, a ne zločinac!

Legendarni Grk
1 godina prije

„Jedini put suočavanja sa neslobodnim svijetom je da postanete toliko apsolutno slobodni da je samo vaše postojanje akt pobune!“, Albert Camus.

Mladen
1 godina prije

Na svakom uglu viđaš bijesna kola ,pa na koliko to tebe kolega raskrižja ima po regionu ,prometna policija?
A jesi li ih pita dali ta bijesna kola imaju potvrdu da su cijepljeni od bjesnoće.

radoznalo_mače
1 godina prije

Nobody expects the spanish inquisition. Nije je očekivao ni Tolja.
Nešto mi se ne čini da će ga zapad podržavat ko onog klauna Navalnog.

nekoime
1 godina prije

Neš ti CIA operativca vrijeđati.

Max
1 godina prije

Maslo Zelenskog.

Isto Ime
1 godina prije

sudac odlučiti o njegovom izručenju Ukrajini= > Ako je sudac posten, Nastavak ljetovanja u Spaniji!

gigi pinna
1 godina prije

Dobro jutro, Kolumbo! Što misliš da Ukri nemaju svoju minhensku bojnu?

1 godina prije

ovo je nova bolest ,,, zeleno ludilo ,,ili ukrainska shizofrenija

Rimtutituki
1 godina prije

Slava ” svetoj kravi” ovde u Njemackoj pazi se dobro da ne skrenes sa narativa,osjećaj straha,a ukrajinke zasrecu na ulici i dernjaju ti se u facu,nevjerojatno

Rimtutituki
1 godina prije

Pa nije zabranjen izlaz za one koji imaju golden masters

Ringo10a
1 godina prije

Isao na Zapad sa tamo prica protiv kijevske vlasti
Budala

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI